VIP72 VPN-granskning

Det skulle vara svårt att hitta en sämre affär på VPN-marknaden än VIP72.


En titt på VIP72-webbplatsen bör hindra någon från att använda den här fruktansvärda VPN / proxy-tjänsten. Det ser ut som en digital fossil, erbjuder mycket lite information och presenterar allt på engelska så trasig att inte ens MacGyver kunde fixa det.

vip72 inloggningsskärm för webbplats

Tjänsten har kopplats till det ökända Bunitu botnet, och villiga’Jag kan inte lita på någon. Läs vår fullständiga VIP72-recension för att lära dig mer, men se till att du ger den här ett hårt pass.

Säkerhetsfunktioner

där’anledning att tro att VIP72 är en leveransmekanism för skadlig programvara.

Du kan använda VIP72 genom Windows OpenVPN-baserad klient eller en SOCKS-klient. Säkerhetsnivån är mycket osäker eftersom webbplatsen praktiskt taget inte har någon information om den. OpenVPN är allmänt tänkt som ett solidt tunnelingprotokoll, men det beror på den krypteringsciffer som används med det.

Dessutom - och det här är ett stort “dessutom” - där’anledning att tro att VIP72 är en leveransmekanism för skadlig programvara. En analys från 2015 från det populära anti-malware-företaget Malwarebytes Labs avslöjade att VIP72 är ansvarig för att sprida Bunitu-trojanen, som förvandlar användare’ datorer till maskiner på ett botnet. Det kan leda till att du blir en ovetande deltagare i ett cyberattack eller värre.

Därför det’är irrelevant att VIP72 erbjuder en dubbel VPN-funktion, eller att OpenVPN krypterar dina data med hjälp av den kraftfulla AES-256-kodaren - risken är inte värt det.

Förvarar VIP72 VPN loggar?

Vi har inget förtroende för de nollloggningsanspråk som finns på webbplatsen.

Det är oklart vilket land VIP72 fungerar från. Vissa rapporter hävdar VIP Technologies är ett USA-baserat företag, men språket (ab) som används på webbplatsen antyder ett annat ursprung. Som sådant är det svårt att säga vilka lagar VPN-företaget måste följa.

Det finns ett dokument för integritetspolicy på webbplatsen, men det’är väldigt dåligt skriven och informativ, så Vi har inget förtroende för de nollloggningsanspråk som finns på webbplatsen.

Hastighet och prestanda

VIP72 påstår sig ha (SOCKS) IP: er tillgängliga i 178 länder, vilket föreslår att de förlitar sig mycket på virtuella servrar, snarare än verkliga, bara-metall-servrar. Samtidigt verkar deras OpenVPN-servrar vara belägna i Lettland, Tyskland, Schweiz, Nederländerna, Sverige, USA, Malaysia, Panama, Tjeckien och Luxemburg. Det tyder på att hastigheter troligen kommer att drabbas i Asien, liksom i Australien och Afrika.

Igen, vi skulle inte’lita på VIP72’s löften om “hispeed-anslutningar” - särskilt när det finns beprövade snabba VPN-tjänster som Surfshark eller ExpressVPN.

Användarvänlighet och multiplatformsstöd

VIP72 har bara en anpassad klient, som är för:

  • Windows

Enligt webbplatsen kan du också använda VIP72 på macOS, Linux och BSD till och med WINE, som är en typ av programvara som tillåter körning av Windows-appar på andra operativsystem. Detta är en hemsk lösning om du’är inte en Windows-användare.

Vad sägs om användarvänligheten då? Tja, skärmdumpar av appen visar ett mycket föråldrat och ointuitivt program. Detta förvärras av det faktum att VIP72 har fruktansvärt kundsupport och inga instruktioner eller vanliga frågor.

Avblockering av Netflix och andra streamingplattformar

Det finns rapporter om att VIP72 kan spärra Netflix, men dessa verkar inte ha några bevis som stöder det. Vi säger detta: mycket mer avancerade VPN-tjänster än VIP72 har gett upp att stödja Netflix på grund av strömmande jätten’s robusta serverblockeringsinsatser. Det verkar osannolikt att denna spunna VPN kommer att få dig någonstans nära allt det trevliga innehållet på Netflix USA.

Även om vi tror att de tvivelaktiga rapporterna är VIP72 väldigt dyra och det finns mycket bättre (och billigare) VPN för Netflix-åtkomst.

P2P och torrenting

Enligt rapporter, VIP72 VPN tillåter P2P (BitTorrent) -trafik på alla servrar utom de som finns i USA. Det här är en bra start, men allt faller ner när du tänker på att tjänsten tillhandahåller lite skydd mot IP-adressläckor på grund av sårbarheter i operativsystemet eller helt enkelt på grund av minskade VPN-anslutningar (VIP72 har ingen kill-switch).

VIP72 SOCKS-proxy kan ställas in på den strömmande klientnivån, vilket kan fixa säkerhetsriskerna. Men till slut, vi’tvingas återvända till det faktum att där’s det är ingen mening att välja det dåliga och dyra verktyget när det finns billigare och bättre alternativ för att strömma.

Online-censur i Kina och på andra håll

Don’t använder VIP72 i Kina eller något annat land där VPN-användning är begränsad.

Don’t använder VIP72 i Kina eller något annat land där VPN-användning är begränsad. Det här verktyget har svaga säkerhetsfunktioner och en oklar integritetspolicy, vilket kan vara farligt - särskilt om du’är journalist, politisk aktivist eller involverad i andra känsliga aktiviteter.

När vi talar specifikt om Kina, skulle vi också’rekommenderar inte VIP72 VPN eftersom:

  • Det har få serverplatser i Asien (hastigheterna kan vara dåliga)
  • Det har inget stealthprotokoll, vilket kan göra dess förmåga att kringgå censur i Kina opålitlig

Kundsupport

Ännu ett fall av VIP72 VPN är att deras kundtjänst är ganska mycket obefintlig. De tillgängliga kontaktalternativen är:

  • E-post
  • ICQ (kommer du ihåg ICQ?)

Support via e-post är endast tillgängligt för prenumeranter och det finns noll självhjälpsresurser på webbplatsen. Där bra VPN: er erbjuder vanliga frågor och guider, har VIP72 bara informativt gibberish.

Prissättning

Utmanare för den värsta affären på VPN-marknaden.

Priset på VIP72 skulle vara orimligt även för premium VPN-tjänster (vilket det verkligen inte är’t). Här är prisplanerna:

  • 1-veckors plan för en enda enhet: $ 9.00
  • 1-månadersplan: $ 25,01
  • 1-årsplan: 265 $ ($ 22 / month)

Det finns bara två återlösande kvaliteter som VIP72 har i prissättningsavdelningen: registreringsprocessen gör det inte’t kräver personlig information och du kan betala i Bitcoin.

Andra än det, vi’Jag säger att detta är en utmanare för den värsta affären på VPN-marknaden.

Slutsats

Vår VIP72 VPN-recension har en klar slutsats: don’t köpa det under alla omständigheter. Detta är ett av de skyggaste verktygen som finns och priset är absurt. Gå istället och behandla dig själv med en av dessa premium VPN-tjänster.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 59