VPNUK-granskning

VPNUK är ett av de mindre kända VPN-alternativen som har funnits ett tag - för att vara exakt. Tyvärr verkar det som att tjänsten till stor del inte lyckats flytta med tiden.


I denna VPNUK-granskning, vi’Jag går igenom för- och nackdelarna för att ge dig en uppfattning om vad tjänsten är bra (och dålig) på.

Säkerhetsfunktioner

VPNUKs webbplats har mycket text och mycket lite information. Detta gäller också säkerhetsfunktionerna. den’är bara tydligt att tjänsten:

 • Erbjuder ett solidt urval av tunnelprotokoll: OpenVPN, IKEv2 / IPsec, L2TP / IPsec och PPTP
 • Stealth-läge (VPNUK Eclipse) mot Deep Packet Inspection

En sak som kanske sticker ut med VPNUK strax utanför fladdermusan är det faktum att de inte gör det’t visar den krypteringsstandard som används av deras VPN-tjänster. Detta är lite av en röd flagga, eftersom det betyder att deras krypteringsstandard kan vara underpar. Med detta sagt antyder protokolllistan det’troligen AES-128 eller AES-256, som båda är bra.

Eftersom VPNUK mestadels förlitar sig på OpenVPN-appen, bör människor inte’luras inte - säkerhetsnivån och säkerhetsfunktionerna är ganska bra.

Förvarar VPNUK loggar?

Kort svar: ja, även om det inte är så mycket

VPNUK loggar tidsstämplar, IP-adresser och bandbreddanvändning, som kan användas för att identifiera användare.

Företaget har ingen information om var de verkar från, men deras företag är registrerat i Belize, som inte ingår i någon omfattande underrättelsealians och inte har några strikta lagar om integritet på internet. Detta är ett övergripande bra tecken för VPNUK, även om det’s också en fysisk adress i Storbritannien som finns tillgänglig på webbplatsen.

Hastighet och prestanda

VPNUK har 100 servrar i 24 länder - ett bra antal, men inget spektakulärt. Detsamma gäller för anslutningshastigheterna.

Användarvänlighet och multiplatformsstöd

En av de coola sakerna med VPNUK är att deras tjänst stöds på ett enormt brett utbud av enheter. Men bara Windows har en anpassad app. Här är de plattformar som stöds:

 • Windows (anpassad OpenVPN-baserad app)
 • Mac OS
 • iOS
 • Android
 • Linux
 • ChromeOS
 • Blackberry-enheter

Ett brett utbud av andra enheter som spelkonsoler och routrar kan också konfigureras för att använda VPNUK. När det gäller användarvänlighet är OpenVPN-appar inte’Det är den mest nybörjande, men de erbjuder mycket utrymme för anpassning.

Avblockering av Netflix och andra streamingplattformar

Även om VPNUK stolt förklarar att deras tjänster är användbara för att få tillgång till strömmningstjänster och andra saker utan att oroa sig för geo-blockering, verkar den delade IP-versionen av denna VPN inte vara effektiv för att blockera Netflix USA. Situationen kan vara annorlunda om du får en dedikerad amerikansk IP.

VPNUK kan vara effektivt för att blockera andra tjänster med geobegränsningar, till exempel Hulu, men webbplatsen gör inga specifika påståenden om det.

P2P och torrenting

VPNUK tillåter strömning på alla servrar utom de som är baserade i USA. Detta i kombination med kraftfulla OpenVPN-klienter och anständiga hastigheter gör tjänsten ganska bra för torrenting.

Online-censur i Kina och på andra håll

Den kinesiska regeringen har en tuff brandvägg på plats för att hålla sitt internet kraftigt censurerat. Känd som den stora brandväggen, detta är en notoriskt svår vägspärr för människor som vill ha integritet på internet och frihet från Kina.

VPNUK har en “Obfuscation” eller “smygläge” verktyg som heter VPNUK Eclipse, som bör göra det möjligt för användare att kringgå Deep Packet Inspection (DPI). Det betyder i huvudsak att tjänsten ska vara ett anständigt tillräckligt val för Kina och andra repressiva länder.

Kundsupport

VPNUK erbjuder ett stort urval av kundsupportalternativ:

 • 24/7 livechatt
 • INUM, USA, Storbritannien, Spanien hotlines
 • Skype
 • Support biljetter
 • FAQ
 • guider

VPNUK har alla baser täckta - det finns fler supportalternativ här än till och med de bästa VPN-tjänsterna har.

Prissättning

VPNUK erbjuder ett brett utbud av paket:

1: 1 Dedikerat IP-konto:

 • Priserna sträcker sig från $ 12,99 (1 månad) till $ 10,83 / månad (1 år)

Dedikerat IP-konto (Storbritannien, USA eller Italien):

 • Priset sträcker sig från $ 12,99 (1 månad för 2 användare) till $ 18,96 / månad (1 år för 5 användare)

Delat IP-konto:

 • Prisintervallet från 7,79 $ (1 månad för 2 användare) till 16,57 $ / månad (1 år för 6 användare)

där’Det är också en 7-dagars gratis testversion tillgänglig med andra och tredje prisplaner, men ingen återbetalningsgaranti. På plussidan kan du betala för VPNUK anonymt med krypto.

På den negativa sidan är dessa priser löjligt höga i det bredare marknadssammanhanget.

Slutsats

VPNUK verkar vara en anständig VPN-tjänst utan exceptionella starka poäng (förutom kanske antalet kundsupportalternativ). Om det var tre gånger billigare, kan det bara vara värt dina pengar.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 50