Är VyprVPN säkert att använda?

Det finns många olika VPN-tjänster som dyker upp hela tiden, med nya som gör nya påståenden om att vara de säkraste eller de mest diskreta i branschen. Det kan vara svårt att avgöra vilka som är den verkliga affären och vilka som saknar när det gäller sekretess och säkerhet.


VyprVPN är en schweizisk sekretesslösning som kommer till oss från Golden Frog, ett integritetsprogramvara som erbjuder ett brett sortiment av produkter, flaggade av VyprVPN. Klienten erbjuder mycket god säkerhet och prestanda, med bra servertäckning och en solid policy för loggning. De erbjuder också denna tjänst till ett mycket rimligt pris.

Som sagt, uppenbarligen där’det är en stor fråga i våra tankar när det gäller VyprVPN. Är VyprVPN säkert att använda?

För att verkligen få ett svar på denna fråga, vi’Jag måste gå igenom vilken typ av saker som gör en VPN-säker och osäker, vilka typer av risker vi kanske får oss in i och hur VyprVPN hanterar dessa problem och håller vår trafik säker.

Först upp är risken, vilken typ av saker bör vi oroa oss för när vi försöker välja ett bra VPN?

Vilka är riskerna?

Den största risken när det gäller integritetsskydd är identitetsstöld. Kontrollera ditt bankkonto online, skicka känslig information via e-post, luras av phishing-bedrägerier, alla dessa är potentiella faror som vi kan stöta på när vi lever våra onlineliv. Att hålla sig medveten och varning kan hjälpa till att begränsa dessa risker, men det’är viktigt att inse när du kanske behöver extra skydd.

En annan sak du’Jag behöver oroa dig för är spridningen av skadlig programvara. Hackare och andra skadliga aktörer där ute försöker ständigt undergräva digital säkerhet av flera skäl. Att få tillgång till allmän wifi, att ha Bluetooth aktiverat och ha lax fildelning eller brandväggsinställningar kan göra dig till ett stort mål för dåliga skådespelare.

Den största risken här är att din dator är infekterad med spionprogram som kan spionera på dig utan din kunskap, eller till och med kapa en del av din processor för att utföra olagliga uppgifter. Det är uppenbart att det är allt vi vill skydda oss mot; så är VyprVPN säkert i dessa avseenden?

Hur staplar VyprVPN upp?

Först och främst fungerar VPN-tjänster genom att tunnelnera din anslutning via en privatstyrd server, med extra säkerhetsfunktioner som är utformade för att hålla dig och dina data säkra. De gör detta genom att kryptera trafiken som får tunneln via deras servrar, samt använda andra krypterade handskakningar och säkerhetsfunktioner för att se till att ingen kan få tillgång till informationen olagligt.

VyprVPN själv använder AES-256-bitars kryptering över OpenVPN. Denna kombination är industristandard och anses vara extremt säker. VyprVPN använder också 2064-bitars RSA och SHA256. Det här är mer än tillräckligt för att skydda din trafik från skadliga hackare, och borde till och med hålla dig relativt säker mot brottsbekämpning eller myndighetsutredning (men uppenbarligen, don’t bank på det).

Andra viktiga faktorer inkluderar saker som servertäckning och tillgänglighet. VyprVPN har 700+ servrar i 70+ länder över hela världen, inklusive Asien, Mellanöstern, Nord- och Sydamerika, Europa, Afrika och Oceanien. Även om det inte är de flesta på marknaden, är det här ett stort antal platser som ger dig många olika alternativ för var du kan ansluta till.

Du kan använda den här funktionen för att göra saker som åtkomst till regionlåst innehåll på Netflix, eller komma runt regeringscensur på platser som Qatar och Saudiarabien. På platser som detta kommer det naturligtvis att vara särskilt viktigt att se till att du vidtar alla nödvändiga säkerhetsåtgärder och rättsliga försiktighetsåtgärder.

En annan viktig funktion för de flesta VPN: er av denna typ är kill switch. Detta är en funktion som kommer att döda din anslutning i händelse av VPN-fel. Detta är viktigt eftersom det kommer att hindra din identitet och trafik från att avslöjas om din VPN plötsligt slutar fungera. Detta är av särskild betydelse om du förväntar dig att din trafik spåras av brottsbekämpande eller myndighetsorgan.

Juridiska konsekvenser

VPN-tjänster och deras användning är inte alltid lagligt, och även om de är i ditt område kan du fortfarande göra en del surfning som kan få dig i varmt vatten. Medan vi inte’t uppmuntra till saker som intrång i upphovsrätt eller lagbrott i allmänhet’Det är alltid viktigt att förstå de risker du utsätter dig för online.

Den första juridiska faktorn som gör VyprVPN säker är jurisdiktion. VyprVPN är baserat i Schweiz, vilket är en utmärkt jurisdiktion för en VPN-tjänst att baseras på. Det finns inga strikta lagar som begränsar VPN-användning i Schweiz, och landet är inte heller’t del av alla omfattande intelligensallianser som 14 ögonen.

Naturligtvis, om du’om du kommer åt tjänsten från ett land som Kina eller Oman, kan du uppleva juridiska problem som inte är relaterade till VPN: s jurisdiktion. Poängen är att dessa länder inte kommer att kunna ställa VPN-tjänsten för sina data. Detta leder oss till en annan cool sak med VyprVPN: de har en 100% -protokoll!

Medan företaget brukade logga saker som käll-IP, tilldelad IP, tidsstämplar och andra metadata; De har sedan överförts till en 100% -protokoll. De verkar också ganska hängivna till den här plattformen, eftersom de har använt lösningar på sin serverhårdvara och mjukvara för att göra det möjligt för dem att tillhandahålla sin tjänst utan att behöva logga in användardata.

Det sista du’Jag vill tänka på det här är integritetspolicyn och användarvillkoren. Du vill alltid se till att det finns det’t alla röda flaggor i det finstilta. Många företag som hävdar att inte logga in dina data kommer att notera vissa dataloggar i deras PP. Du vill också se till att allt du gör’du gör isn’t uttryckligen förbjudet i ToS.

Lyckligtvis har VyprVPN en mycket solid PP och ToS, utan några privata röda flaggor eller onödiga förbud. I grund och botten kan du använda tjänsten till ditt hjärta’innehåll utan att oroa sig för skissartade loggningspolicyer.

Torrande är dock något av ett grått område. Medan VyprVPN inte uttryckligen förbjuder att strömma på sina servrar stänger Golden Frog ditt konto om de får ett meddelande om upphovsrätt relaterat till dina P2P-aktiviteter. Även om detta inte sannolikt kommer att hända, men det’är fortfarande något att tänka på.

Domen: är VyprVPN säker?

Antalet säkerhetsfunktioner och andra coola grejer som ingår i VyprVPN gör det exceptionellt säkert när det bedöms av flera faktorer. Säkerheten och krypteringen är av hög standard och jämför även med stora namnkonkurrenter som ExpressVPN eller NordVPN. De har också många andra säkerhetsfunktioner som dödar häxafunktioner och ett stort antal serverplatser att välja mellan.

Sammantaget är tjänsten mycket mångsidig, men erbjuder fortfarande bra hastigheter och utmärkt säkerhet. där’är också den extra bonusen för en bra VPN-jurisdiktion och en pålitlig policy för att inte logga in för att starta. Även om du kanske vill vidta några extra försiktighetsåtgärder om du’när han planerar att använda tjänsten från länder som Kina eller Iran har klienten självt tillräckligt med kraft och säkerhet för att tillhandahålla sekretesslösningar till dessa områden.

Naturligtvis bör du alltid göra din egen forskning för att se till att du gör det verkligen förstå riskerna med det du gör’gör du och alla specifika tips du kan följa för att hålla dig själv och din trafik så säker som möjligt.

Om du går för en årlig prenumeration, är VyprVPN tillgängligt för så låga $ 5,00 per månad, med Premium-tjänster erbjudna för $ 3,75 per månad. Premium-planen låter dig få åtkomst till VPN på mer samtidiga enheter och innehåller ytterligare funktioner, som Chameleon-protokollet och VyprVPN Cloud, som är särskilt användbara för att skydda din anslutning i censurstunga länder som Kina.

Läs vår fullständiga VyprVPN-recension

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =