Windscribe gratis VPN

Den kanadensiska VPN Windscribe har lockat många fans under de senaste åren tack vare sin höga hastighet, pålitliga kryptering och kompatibilitet med nästan alla enheter under solen.


Och det’s inte alla: Windscribe-gratis VPN-alternativet (även känt som Windscribe Limited) tros vara ett av de säkraste gratis VPN-erna runt. Men innan du går med i folkmassorna som flockar till Windscribe och registrerar dig för den oriktiga gratis lunchen, läs vår Windscribe gratis VPN-recension för att titta igenom hela menyn.

Saker att komma ihåg innan du laddar ner några gratis VPN-tjänster

Innan vi går in på detaljer om vad Windscribe har att erbjuda, det’är viktigt att ta upp frågan om gratis kontra betalade VPN: er. Varför? Eftersom så många gratis VPN-alternativ inte innehåller punktsäkra säkerhetsfunktioner, och vissa är aktivt engagerade i att samla in användardata.

Det gör det inte’t gäller nödvändigtvis Windscribe, men där’är en äkta skillnad mellan gratis och betalda VPN: er. Även när du tittar på samma VPN-leverantör kan gratisversionen vara oerhört begränsad och opålitlig jämfört med hela paketet. Ibland har fria användare bara ett par servrar att välja mellan. Andra gånger är deras kryptering svag. Och de flesta VPN vann’t går ut ur deras sätt att berätta om dessa problem innan du registrerar dig.

Introduktion av Windscribe gratis VPN: Vad får du?

Innan du får uppfattningen att alla gratis VPN är värdelösa, låt’s vara tydligt: ​​vissa gratis provversioner är användbara och funktionella sekretessverktyg. De erbjuder sällan så mycket som betalda versioner, men de kan vara bra för användare på startnivå.

I Windscribe’I så fall kan fria användare njuta av följande lista med funktioner:

  • Generösa kostnadsfria datatillägg - Gratis Windscribe-användare får ett datatillskott på 10 GB, vilket är mycket mer än du’Jag kommer från de flesta gratis VPN-leverantörer. Så om du’Om du vill strömma en film eller två varje månad kan det vara rätt gratis VPN att gå för.
  • IP-adressmaskering - Precis som med alla bra VPN: n, rusar Windscribe pålitligt din IP-adress, vilket ger dig en helt ny virtuell persona som döljer din plats och identitet.
  • Anti-geo-blockerande funktioner - Windscribe påstår sig förbikoppla censur i över 30 länder, inklusive geofilter på stora strömningswebbplatser.
  • Inga identifierbara loggar - Detta är en viktig fråga med några gratis VPN: er. Windscribe anser dock att företaget har noll identifierbara loggar för användaraktivitet när de är anslutna till sina servrar.
  • Kombinera VPN: er för skrivbord och webbläsare - Windscribe ger gratis användare möjligheten att använda en fristående desktop VPN-klient eller kombinera den klienten med en webbläsarextension. Detta bör göra din surfning ännu mer privat.
  • Enkel enhet - Gratis Windscribe-användare kan ansluta en enda enhet till VPN.
  • servrar - Användare av Windscribe Limited har valet om tio länder, vilket inte är’t mycket jämfört med de 60+ som erbjuds för fullständiga användare men slår fortfarande många konkurrenter som kanske bara avsätter en enda server för gratis användare.

Kolla in Windscribe gratis VPN-säkerhetsfunktioner

Alla dessa funktioner är ganska bra med standarden för gratis VPN: er, men de skulle betyda mycket lite utan anständigt kryptering, protokoll och läckskydd. Så hur gör Windscribe i dessa kritiska aspekter?

Det första som bör noteras är att Windscribe är en kanadensisk VPN. Vi’Vi har inget emot Kanada, men det ringer några larmklockor. Kanada är i Five Eyes-alliansen med delning av intelligens (med länder som Storbritannien och USA). Ottawa har också nyligen brutit ner på P2P-delning, med VPN som nu kan tvingas tillhandahålla användarloggar när upphovsrättsinnehavare väcker klagomål. Så det måste hållas i åtanke.

Windscribe Limited Edition är dock imponerande när det gäller kryptering. 256-bitars AES-kryptering är lika bra som du’Jag hittar bland kommersiella VPN, medan Windscribe också använder 4 096-bitars RSA-nycklar och SHA512-autentisering. OpenVPN-protokoll stöds, tillsammans med IKEv2 - som också är lika säkra som VPN: er.

Windscribe gratis VPN har en kill-switch som heter Firewall, och säger det’är överlägsen vad konkurrenterna erbjuder. Det beror på att deras brandvägg säkerställer att information inte gör det’t lämna de krypterade tunnlarna. Men inte alla användare kommer att övertyga att detta är bättre än att automatiskt tappa din internetanslutning om VPN-täckning misslyckas.

Men det’är en ganska anständig total portfölj av säkerhetsfunktioner för ett gratis VPN. Men finns det några dolda nackdelar med Windscribe gratispaket som användare bör veta om?

Titta på några av de svaga platserna i Windscribe’är gratis VPN

Tja, vi’Vi har redan nämnt den kanadensiska platsen som en “mindre” problem. Och den relativt begränsade kvoten med servrar för fria användare kan leda till hastighetsproblem i vissa fall.

Då där’s gränsen för en enhet per användare. Detta är mycket vanligt bland gratis VPN, men det’s begränsar. Många har smartphones, flera datorer eller till och med smarta TV-apparater och spelkonsoler och kan behöva alla skyddas av deras VPN. Det där’är endast möjligt med Pro-versionen av Windscribe, som möjliggör obegränsade enheter.

Slutligen, där’det är den 10 GB datagränsen. Medan 10 GB är relativt generöst, kommer P2P-fans att vilja ge Windscribe gratis VPN ett pass, eftersom de troligen kommer att träffa sin månatliga kvot mycket snabbt.

Datagränser och begränsade anslutningar leder till en annan potentiell integritetsproblem. Medan Windscribe gratis VPN inte’t logga in vad användare gör på sina servrar, de måste registrera vilka enheter som ansluter till sin tjänst och hur mycket data som användare konsumerar. Om de inte gjorde det’t gör det, hur skulle de polisera sina datorestriktioner? Inte alla kommer att vara glada över att ge bort information som denna, men det kommer med territoriet när du använder gratis VPN.

Domen: Är Windscribe gratisversion värd att använda?

Totalt sett är Windscribe Limited - som namnet antyder - en avskalad version av den verkliga saken. Men det’är långt ifrån värdelös. Faktum är att Windscribe är en av de bästa gratis VPN: erna.

Om du bara vill att en VPN ska dölja vardaglig webbsökning eller e-post kan det fungera ganska bra. Men för streaming och P2P, eller för personer som är besatta av sekretess, kommer de betalade alternativen definitivt att föredra.

Men det enda som begränsas med det är dess kostnader (eller mera exakt bristen på det). den’är ett utmärkt sätt att prova Windscribe utan att betala någonting innan du gör uppgraderingen till Windscribe Pro.

Rekommenderade läsningar:

Windscribe VPN Review

Avskriven för Torrenting

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5