Windscribe-serverlista

En stor serverflotta är vanligtvis en solid indikation på att en VPN-leverantör kommer att erbjuda en fantastisk tjänst. Till exempel har NordVPN över 5 000 privatägda servrar till sitt namn, och ExpressVPN har servrar i 90+ ​​länder. Dessa leverantörer är kända för sina snabba hastigheter, liksom deras förmåga att kringgå geo-restriktioner och innehållsfiltrering.


Både NordVPN och ExpressVPN uppger stolt att deras serverräknningar överst på sina hemsidor, och många andra VPN-leverantörer med stora serverflottor gör samma sak. Windscribe, å andra sidan, gör det inte. Den enklaste förklaringen är att dess platsstatus innehåller lite över 480 servrar totalt.

Men det mer komplicerade skälet är att Windscribe vet att serverantal inte är så viktiga som du kanske tror. Även om ett överflöd av servrar är en integrerad del av hur NordVPN och ExpressVPN gör affärer, gör det inte’t berätta hela historien. Många leverantörer använder virtuella (“falsk”) servrar, kör servrar som inte fungerar som de ska eller placera dem på platser som inte är till hjälp.

Som sådan, vi’kommer att gräva in det nyfikna fallet med Windscribe för att se om det’är verkligen kunnig med sin serverflotta eller om den har rätt att bli generad över de låga siffrorna.

Hur stor är Windscribe-serverlistan?

För att vara exakt äger Windscribe VPN 480+ servrar. Det bra är att alla dessa är ‘verklig’ servrar, inte virtuella. Servrarna är spridda över 100 platser i 60+ länder.

den’här är att listan på Windscribe-servern börjar se mer imponerande ut. IPVanish har till exempel över 1 300 servrar men dessa är spridda över bara 50+ länder. På liknande sätt har TorGuard över 3 000 servrar fördelade över 50+ länder - tjugo gånger så många servrar, men ännu färre länder totalt.

Windscribe börjar därför återkalla en annan VPN-leverantör: Astrill VPN, som har lite över 320 servrar men med en större spridning än de flesta leverantörer erbjuder och, viktigast av allt, snabbare hastigheter. Låta’s titta närmare på spridningen av Windscribe’s servrar för att se hur väloptimerad det är i detta avseende.

Spridningen av Windscribe-serverlistan

VPN-leverantörer som tillgodoser engelskspråkiga marknader kramar vanligtvis sina servrar i Nordamerika och Europa, och Windscribe är inte annorlunda. Totalt ligger 60% av dess serverländer i dessa regioner.

Den goda nyheten här är att Windscribe lämnar fler servrar för resten av världen än de flesta VPN-leverantörer. Industriledande NordVPN har helt och hållet 68% av sina serverländer i Nordamerika och Europa, medan IPVanish har 69%.

För att dela upp siffrorna lite mer delar Windscribe sina serverländer som sådana:

  • Nordamerika: 3 (5%)
  • Europa: 33 (56%)
  • Asien och Stilla havet: 12 (20%)
  • Sydamerika: 3 (5%)
  • Mellanöstern, Indien och Afrika: 7 (12%)

den’Det kan därför diskuteras att Windscribe har en av de mest jämnt spridda serverbaserna på marknaden idag.

Den enda allvarliga oro är att de afrikanska servrarna är antingen i Nord (Tunisien) eller i Syd (Sydamerika), vilket lämnar majoriteten av Afrika söder om Sahara - nästan en miljard människor - utan anständig tillgång till servrar.

Ändå det’Det är värt att tänka på att Windscribe är en relativt ny VPN-leverantör, och det faktum att det redan har en så anständig spridning så tidigt i sin utveckling antyder bra för framtiden. Nästa steg är naturligtvis att se hur bra dessa servrar faktiskt är.

Windscribe serverhastighet

Vår egen erfarenhet av Windscribe-servrarna är att de ger jämna anslutningshastigheter över hela linjen, och det var inte’tills vi kom till Tokyo-servrarna (tester från Storbritannien) att vi började ha små problem med hastigheten.

Vi testade Windscribe VPN vid flera gånger under dagen för att säkerställa att vi blev det’t hade bara tur för första gången och såg liknande resultat i varje fall.

För att göra det dubbelt säkert, konsulterade vi också några användarrecensioner från hela webben, där det blev intressant. Alla tycktes ha en helt unik upplevelse med Windscribe; det var antingen helt genomsnittligt, blixt snabbt eller smärtsamt långsamt.

Vad alla skulle kunna håller dock med om att Windscribe’s serverhastigheter var genomgående genomsnittliga, konsekvent snabba eller konsekvent långsamma. Detta matchade våra egna erfarenheter, som, som nämnts, såg konsekventa (bra) hastigheter på ett brett spektrum av servrar.

Detta är bra för regionerna där Windscribe har täckare täckning och ger oss stort förtroende för denna VPN-leverantör’s serverlista.

Windscribe-servrar och streaming

På sina vanliga servrar är Windscribe inte en bra kandidat för att försöka kringgå geobegränsningar på strömmande webbplatser som Netflix eller BBC iPlayer.

Tack och lov har Windscribe fyra specialservrar för Netflix. Dessa kallas WINDFLIX och är baserade i Storbritannien, USA, Kanada och Japan.

Å andra sidan kan Windscribe bara spärra BBC iPlayer med en statisk IP-adress, vilket kostar ytterligare 2 USD per månad. Hur som helst, dock leverantören’Förmågan att strömma innehåll på dessa webbplatser bör vara tillräckligt tillförlitlig för att uppleva Ultra HD-videokvalitet.

Windscribe-servrar och torrenting

Windscribe tillåter P2P-nätverk på alla utom tre servrar: Indien, Ryssland och Sydafrika.

Detta kommer tillbaka till det problem vi hade tidigare när det gäller bristen på täckning i Afrika söder om Sahara. Användare i Sydafrika kan knappt använda Windscribe för att strömma alls om de inte gör det’är villig att ansluta till en server över 6 000 km bort (närmast är Tunisien).

Naturligtvis är Windscribe-anslutningar vanligtvis stabila oavsett avståndet mellan dig och servern. Men 6 000 km kommer fortfarande att orsaka ett betydande fall i hastighet oavsett vad.

Medan Windscribe VPN kan vara ett anständigt val för att flöda fans i regioner med bättre täckning, kommer många afrikanska användare att lämnas ute i kylan.

Slutsats

Även om Windscribe har en av de mest jämnt spridda kala-metall-serverflottorna på marknaden idag, är dessa servrar inte utan sina problem. Mycket beror på att WINDFLIX-servrarna förblir aktiva, till exempel, och bristen på torrentstöd på viktiga platser kan vara en dealbreaker.

Ändå, för den övergripande konsekvensen vad gäller prestanda och tillgänglighet, är Windscribe verkligen ett anständigt val för användare i de regioner som det riktar sig till.

Rekommenderade läsningar

Windscribe Review

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 79