Er Google Chrome inkognito virkelig privat?


Flere og flere investerer i cybersikkerhet ved å kjøpe antivirusprogramvare eller betale abonnement til ekte online firmaer for å få tilgang til data som de ellers vil laste ned fra andre (risikable) nettsteder. Google Chrome inkognito ble naturlig nok en del av internett surfing. Men er Google Chrome inkognito virkelig privat?

Om kort tid’s å ha en’identitet skjult; en nyttig funksjon som gjør det mulig for brukere å gjøre det holde nettleserhistorikken privat. De skjulte dataene kan ikke hentes etterpå, noe som gjør dem til et effektivt verktøy i lokal databehandling. Likevel kan inkvisitering av Google Chrome være veldig privat når en ISP har all makt til å se internettaktivitetene dine?

Omkjøring begrenset tilgang med inkognito

I de fleste organisasjoner og institusjoner er internettilgang begrenset til spesifikke nettsteder. Noe programvare som torrents er faktisk deaktivert, og for å bruke dem, må du omgå sikkerheten. Omkjøring av begrenset tilgang og privat surfing er to forskjellige vilkår, og så kan du spørre, hva er Google Chrome inkognito brukt til? I inkognitomodus kan du bare skjule nettleserloggen din for brukere som har tilgang til datamaskinen eller mobilenheten, men ikke fra arbeidsgiver eller institusjon som er internettilgangsleverandør. Også, nettstedene du besøker kjenner også IP-adressen din.

Vil inkognito skjule min IP?

Dessverre vant det’t og dette rangerer som en av de viktigste ulempene med inkognitomodus. Du kan bare skjule surfeloggen din.

Når du bruker internett, kan du støte på et nettsted som er forbudt av myndighetene, eller rettere sagt har nettverkssikkerheten begrenset tilgangen. For å omgå slike begrensninger, trenger du en VPN som skjuler IP-adressen din. Du kan sjekke siden Best VPN for Chrome for å finne det beste alternativet.

En inkognito-innstilling er det derimot mer nyttig når du bruker en nettkafé for eksempel. Du ønsker ikke å forlate Facebook- eller Twitter-kontoen din på nettkaféen fordi en fremmed kan stjele identiteten din. I et slikt scenario er det bedre å bruke inkognitomodus som vil spare deg for å slette all historikken fra datamaskinen..

I noen tilfeller kan det hende at noen datamaskiner eller programvare ikke effektivt sletter alle dataene etter behov. Er Google Chrome inkognito virkelig privat? Egentlig ikke, for hvis du bruker det på jobb eller på skolen, Internett-leverandøren og arbeidsgiveren din har tilgang til nettleserloggen din. Det er en av få ulemper med inkognitomodus der det ikke er mulig å være anonym eller skjule identiteten din (IP-adresse) mens du surfer på internett.

Safari privat surfing vs Chrome inkognito

For bedre å forstå privat surfing, må vi se på de to mest brukte nettleserne; Chrome og Safari.

Safari-nettleseren er utviklet av Apple, mens Chrome-nettleseren er utviklet av Google. Chrome kan kjøres på flere plattformer som MacOS, Linux, iOS, Android og Windows. Safari er bare eksklusiv for MacOS og iOS-enheter. Det regnes som pioneren innen privat surfing som ble utviklet i 2005 for Macintosh mens inkognitomodus ble gjort tilgjengelig for Chrome-brukere i 2008. Ikke bare hadde den tidligere Safari 6.0-versjonen ‘privat nettlesing’ funksjonen, men den hadde også ‘Be nettsteder ikke spore meg’ innstilling.

Ulempen med Chrome-inkognito

En fordel med Safari privat surfing vs Chrome inkognito er at den støtter privat surfing på en enkelt fane, sammen med andre vanlige faner. At’er en ulempe med inkognitomodus - du må åpne et eget vindu når du surfer. Det er ikke mulig å åpne en privat Chrome-inkognito-fane sammen med en vanlig. Begge funksjonene er separate i motsetning til i iOS-enheter der du kan kjøre begge på forskjellige faner, om enn i samme vindu. Så hva er Google Chrome inkognito brukt til?

Fordeler med den private innstillingen Google Chrome inkognito:

  • Gjør rene søk som ikke er påvirket av tidligere nettleserhistorikk.
  • Forhindrer utilsiktet lagring av innloggingsinformasjon.
  • Signering av flere kontoer samtidig via flere faner.
  • Minimering av rollen til autofyllfunksjonen på nettsteder som noen ganger er tilgjengelige, f.eks. Facebook.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 22