Er VPN trygt?

En VPN eller Virtual Private Network kan hjelpe deg med å beskytte din anonymitet på nettet og sikre netttrafikken mot spioner, snoops og alle andre som ønsker å tjene penger på eller stjele dataene dine. Men er VPN-sikker å bruke?


Med enkle ord danner en VPN en virtuell kryptert tunnel mellom PC-en og en ekstern server som drives av VPN-tjenesteleverandøren. All ekstern netttrafikk blir dirigert via denne tunnelen; Dermed er dataene dine trygt fra øynene. Det største med det er at PC-en din ser ut til å ha IP-adressen til VPN-serveren, dekker identiteten din. Når dataene ankommer VPN-serveren, avgår de til det offentlige Internett. Hvis nettstedet du er på vei til, bruker HTTPS for å beskytte forbindelsen, er du fremdeles trygg. Selv om det ble avbrutt, er det imidlertid vanskelig å spore dataene tilbake til datamaskinen din, fordi det ser ut til å komme fra en VPN-server. Så er spørsmålet ikke’t virkelig “er VPN-sikker?” men hvor sikker det er.

Er VPN sikker for nettbank?

Med sin overlegne handiness har nettbank blitt en viktig del av vår hverdag. Men det er også et gunstig felt for hackere og tyver av personopplysninger. Enten du logger deg på kontoen din for å foreta overføringer eller sjekke saldoen, kan cyberkrevere manipulere deg. Hvis du gjennomfører transaksjoner via et nettverk, kjenner du ikke eller kontrollerer, dvs. en offentlig Wi-Fi, du risikerer å få kontoinformasjonen din snust og stjålet. Et fornuftig spørsmål følger “er VPN-sikker for nettbank og får tilgang til kontoen din sikkert?”

Nesten alle banktjenester har sine beskyttende sikkerhetsprosedyrer. En slik metode er to-faktor-bekreftelser (TFA eller 2FA). Selv det er imidlertid ikke tyverisikkert. Du kan heller ikke skyve det for langt når det gjelder å sikre kontantene dine. Tildeling av et sett med IP-er eller en statisk IP-adresse til nettbanken er uten tvil en av de mest nyttige måtene å sikre sensitive data på.

Dette innebærer at bare pålitelige og kjente IP-er har tilgang til kontoen. Gjennom ansettelse av en statisk VPN IP-adresse vil du dra full nytte av sikkerheten til nettbankkontoer, da ingen, som teller cyberkriminelle og overvåkningsbyråer, vil kunne få hånden på pengene dine og personopplysningene dine. Nettbanksikkerhet bør tas på alvor og kontinuerlig sikre at du har den ultimate beskyttelsen ved å bruke en pålitelig VPN-tjenesteleverandør. Så er VPN trygt for nettbank? Du vedder på at det er.

Hva med torrenting?

Fra et juridisk synspunkt, blir nedlasting av alt fra TV-serier, filmer, videospill og musikkalbum gjengitt uten å betale for det. Men, ikke alle torrenter bryter copyright-lovene Derfor må du være forsiktig med hva du bestemmer deg for å laste ned, da du enkelt kan gjøre kostbare tabber. Videre bør du ta hensyn til realiteten som at noen land har strenge lover for å beskytte rettighetshaverne. Men la’s komme tilbake til vårt første spørsmål “Er VPN trygt for torrenting?”. Mens noen torrentkunder presenterer forskjellige alternativ for krypteringsoppsett, vil de ikke holde deg trygg. Dette fordi mediefirmaer driver nettverk for overvåking av noder, som er i stand til å bli med i torrentgrupper og samle IP-adresser og tilkoblingsdetaljer fra de krenkende partene.. Hvis en torrentbruker kobler seg til noen av disse nodene og de ikke bruker VPN, kan identiteten deres enkelt avsløres. Derfor gir en VPN den beste beskyttelsen mens du torrenser, i stedet for bare avhengig av torrentklienten.

Gratis VPN-er: er de trygge?

En VPN er et utrolig verktøy for å beskytte informasjonen din mot nettkriminelle. Imidlertid er det en tjeneste som ikke er prisgunstig, noe som fører til at flere individer velger gratis VPN-tjenester. Folk antar at betalte og gratis VPN-ere gir samme kvalitet; de gjør det imidlertid ikke. Det er vanskelig å unngå skadelig programvare som i dag de er over, og de kommer i forskjellige former for å tjene penger ved å lure deg eller hacke inn dataene dine. Det er VPN-trygt når det tas hensyn til alt det’er gratis?

Brukere er avhengige av VPN’s for å sikre sine aktiviteter på nettet, men de fleste gratis tjenester har skjult malware som kan stjele dataene dine. Dette kan gjøres av ta kredittkortdetaljer, sende spam-e-poster, gjøre gadgets utilgjengelige eller hacking inn på nettkontoer. Noen gratis VPN-tjenester har forkledd skadelig programvare i seg, men folk vet ofte aldri om det. Vanligvis setter gratis VPN-er dine data i fare, i stedet for å beskytte dem. Du kan ikke si om tjenesten er ekte eller falsk siden den er gratis. I stedet for å holde dataene dine sikre, solgte gratis VPN-er mest sannsynlig deg ut.

Kan jeg spores hvis jeg bruker en VPN?

Her svarer vi på et av de mest krevende spørsmålene… og her er virkeligheten: du er ikke uidentifisert når du går online, selv ikke når du bruker en sikker VPN-tjeneste. Hvordan er det, spør du kanskje?

  • Hver tjeneste har minst et enkelt stykke informasjon som kan brukes til å skille forskjellige brukere.
  • Denne informasjonen alene vil kanskje ikke røpe noen private data om brukerne; men, den kan kobles til annen sammenlignbar informasjon å identifisere en person til slutt.

Selv om en VPN ikke gjør deg helt ukjent, øker den din online sikkerhet og personvern betydelig. Et virtuelt privat nettverk ligner på gardinene til husets vinduer. Gardinene vil bare kunne tilby privatliv for aktivitetene som foregår i hjemmet ditt - selv om hjemmeadressen din er offentlig.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =