Kajian Mailfence

Sejak internet berubah menjadi penggodam’laman belakang, pengguna telah meminta sistem yang dapat mencegah penggodaman, kecurian identiti, dan mewujudkan persekitaran yang lebih selamat untuk menghantar dan menerima data sulit melalui mel. Orang ramai telah meletakkan hati, minda, dan wang tunai mereka ke dalam surat mereka, dan apa saja atau sesiapa yang boleh memintas, mengubah atau menghalangnya adalah ancaman yang berpotensi.


Mailfence sedang membuat cubaan untuk mengetepikan kemungkinan seperti itu dengan laluan alternatif untuk mel selamat. Mailfence adalah perkhidmatan berasaskan pelayar yang menghalang penggodam dan pencuri daripada mendapat akses yang tidak dibenarkan ke e-mel anda. Biarkan’s mendapatkan butiran lebih baik Mailfence dan cuba memahaminya dengan lebih baik.

Apa itu Mailfence?

Ditubuhkan pada tahun 1999, ContactOffice Group - syarikat induk Mailfence - telah memenuhi persekitaran kerja lebih selamat selama 20 tahun sekarang, dan di sana’tidak ada perusahaan lain yang memahami masalah penggodaman yang lebih baik daripada Mailfence. Ia mungkin satu-satunya perusahaan yang tidak hanya tahu apa yang mereka lakukan, tetapi mereka sama-sama baik juga.

Mailfence adalah pelanggan e-mel berasaskan pelayar yang menjamin mel anda terhadap kemungkinan penggodaman dan akses tanpa kebenaran. Dengan penggunaan Mailfence yang tidak henti-henti sebagai firewall, anda boleh menyelamatkan diri daripada penggodaman dan kecurian identiti.

Ciri-ciri Mailfence

  • Tidak memerlukan pemasangan atau integrasi

Tidak seperti orang sezamannya, Mailfence tidak memujuk anda untuk memasang plugin atau pakej perisian. Dengan Mailfence, anda tidak perlu menghabiskan berjam-jam mengintegrasikan e-mel anda dengan aplikasi pihak ketiga untuk memastikannya selamat. Sistem berasaskan pelayar menyediakan keselamatan yang diperlukan.

  • Dilindungi oleh Undang-undang Belgium

Hanya beberapa alat perlindungan mel yang memberikan pengguna mereka akses kepada keselamatan yang terikat oleh undang-undang. Fungsi Mailfence di bawah legitimasi undang-undang Belgium, yang memastikan bahawa tiada pihak ketiga boleh mengakses atau mencuri data dari e-mel anda.

  • Perlindungan yang tiada tandingan terhadap pengesanan

Hakikat bahawa seseorang yang boleh mengesan pergerakan anda melalui internet mungkin merupakan masalah keselamatan terbesar. Mailfence menggunakan penyulitan yang betul untuk memastikan e-mel anda tidak dipintas dalam apa cara sekalipun.

  • Tandatangan digital untuk menubuhkan kepercayaan

Ciri luar biasa ini memudahkan klien untuk mempercayai e-mel yang mereka terima. Mana-mana mel yang mempunyai tandatangan digital benar-benar dihantar oleh anda, manakala selebihnya hanya percubaan untuk menggodam data mereka. Seseorang dapat dengan mudah menjembatani jurang kepercayaan dengan bantuan tandatangan digital sedemikian dan membina persekitaran kerja yang lebih selamat.

  • Ciri-ciri privasi dan keselamatan mewah

Mailfence menyediakan pelbagai ciri privasi dan keselamatan dan memastikan semua data sensitif anda tetap dilindungi. Perkhidmatan ini menyediakan penyulitan akhir-ke-akhir dan menggunakan OpenPGP bersama dengan pelbagai protokol lain seperti IMAP, CalDAV, sokongan LDAP, dan sebagainya. Pelanggan e-mel juga boleh menapis virus dan spam.

  • Antara muka yang jelas

Salah satu kelebihan Mailfence ialah antara muka yang mudah digunakan pasti bersih, licin dan cepat.

  • Harga

Pelanggan e-mel tersedia secara percuma dan dilengkapi dengan tiga pelan tambahan - Kemasukan, Pro, dan Perniagaan, bermula pada € 2.50 ($ 2.78) sebulan. Mailfence menyumbangkan 15% daripada pendapatan pelan Pro tahunannya kepada Yayasan Frontier Elektronik dan Yayasan Hak Digital Eropah.

Alat lanjutan

Mailfence adalah lebih lengkap daripada alat-alat daripada klien e-mel semata-mata. Sebagai tambahan kepada keselamatan yang lengkap, perkhidmatan ini membolehkan mempunyai nama alias, nama domain anda sendiri, dan akses ke peti mel pihak ketiga. Di sana’s juga merupakan kalendar berguna yang boleh dikongsi dengan mudah dan selamat dengan orang lain.

Dengan Mailfence, anda mendapat ruang untuk dokumen anda di mana mereka boleh diedit dan dikongsi. Dan untuk mempunyai seseorang untuk berkongsi dokumen tersebut, pilihan untuk menambah kumpulan Kenalan dan Kenalan tersedia. Apa yang anda perlukan ialah mengimportnya, sekelompoknya (jika anda mahu), dan mula berkongsi!

Adakah Mailfence selamat?

Jawapan satu perkataan ialah: ya. Mailfence selamat dan menyediakan anda, saya dan orang lain dengan perlindungan yang diperlukan terhadap penggodaman, pengesanan, pelanggaran privasi dan pencurian identiti. Mailfence adalah sistem penyulitan berasaskan penyemak imbas yang memastikan setiap bit data disusun dengan betul.

Adakah Mailfence tidak bernama?

Ancaman yang berbeza di web menjadikan pengguna menuntut sistem yang tidak dikenali, dan Mailfence hanya melakukannya. Anda boleh menjadi wartawan, usahawan, aktivis sosial, atau ahli politik dan menggunakan Mailfence tanpa keraguan. Anda, pergerakan, data, dan privasi anda berada di tangan kanan dengan Mailfence.

Beberapa senario Mailfence mengambil kira untuk memastikan tidak mahu dikenali:

  • Berkhidmat sebagai VPN
  • Menyokong mata wang kripto

Mailfence vs ProtonMail

ciri-ciri Mailfence ProtonMail
Pemilik ‎Group Kenalan Proton Technologies AG
Dikeluarkan 2013 2014
Lokasi Belgium Switzerland
Versi percuma tersedia Ya Ya
Kos € 30,00 / tahun untuk pelan Entry
€ 90,00 / tahun untuk pelan Pro
Harga tersuai untuk pelan Perniagaan
€ 48,00 / tahun untuk rancangan Plus
€ 75.00 / yr / pengguna untuk pelan Profesional
€ 288.00 / tahun untuk rancangan Visionary
Penyimpanan peti mel 500 MB - 20 GB bergantung kepada pelan anda 500 MB - 20 GB bergantung kepada pelan anda
Maks. had lampiran 50 MB 25 MB
Ciri-ciri keselamatan AES, OpenPGP AES, RSA, dan OpenPGP

Bacaan yang disyorkan:

Penyedia E-mel Yang Paling Selamat

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 32 =