Gratis VPN för Firefox

Firefox är lätt en av de säkraste webbläsarna som finns idag, men webbläsarsäkerhet är inte’t allt. Som sådan är det’s integral för varje Firefox-användare att utrusta sig med ett virtuellt privat nätverk (VPN) för att hålla sina data säkra.


Att använda en Firefox-webbläsarförlängning minskar kraftigt besväret med att navigera i din VPN-app och minskar dataförbrukningen genom att lämna andra appar än din webbläsare ur VPN-tunneln.

Vi rekommenderar vanligtvis betalade VPN-leverantörer, men om du’åter igång med ett gratis VPN, då är det listan för dig.

Hur vi valde det bästa gratis VPN för Firefox

 • VPN-säkerhet: kommer det att hålla dina data privata och säkra?
 • Prestanda: finns det bandbredd, hastighet eller sessiongränser?
 • Underhållning: kan det komma runt geobegränsningar?
 • Pålitlighet mot brandväggar och censur: fungerar det i regioner där internetfrihet är relativt begränsad?
 • Användarvänlighet och kundsupport: är mjukvaran riktad mot nybörjare eller experter?

1. Dölj mig VPN

Dölj mig VPN-tjänstlogotyp Besök Hide Me VPN

Liten men kraftfull

 • Fördelar: bra säkerhetsfunktioner, anständiga hastigheter, kill switch, knappt några loggar
 • Nackdelar: 2 GB månatlig bandbreddgräns; endast 5 servrar i gratisversion
 • VPNpro-betyg: 7,0

För inte så länge sedan skulle Hide Me inte ha varit berättigade till att inkluderas i denna lista över bästa gratis VPN-tjänster för Firefox - fram till september 2018 gjorde de inte’t har en förlängning för Firefox alls.

Hide Me är inte nominellt en gratis VPN-leverantör; snarare, det’är en premium VPN-tjänst som bara erbjuder en “freemium” prenumerationspaket. Freemium-planer är vanligtvis annonser för den betalda produkten, och därmed införs begränsningar för gratispaketet.

Detta är verkligen fallet med den fria versionen av Hide Me, men den är mindre extrem än i andra fall. den’Det är givetvis värt att påpeka dessa begränsningar: den fullständiga versionen av Hide Me ger tillgång till 160 servrar, medan gratisversionen endast erbjuder 5; Att betala för Hide Me får dig obegränsad bandbredd, men freemium-paketet har en månatlig bandbredd på 2 GB.

Dessa begränsningar är’Det är dåligt i det stora tingen, särskilt när du tänker på att Hide Me har ett antal mycket värdefulla funktioner. Dessa inkluderar AES-256-bitars kryptering, ett utbud av fantastiska protokoll (inklusive SSTP, som är bra för användare i Kina), och en pålitlig kill-switch för att hålla dig skyddad hela tiden.

Så länge du inte gör det’Jag behöver det i mer än 2 GB per månad, Hide Me är en fantastisk gratis VPN för Firefox som aldrig läcker din information.

2. Hotspot Shield

Hotspot Shield-logotyp Besök Hotspot Shield

Världen’s mest populära VPN

 • Fördelar: mycket snabba, anständiga säkerhetsfunktioner
 • Nackdelar: skakig integritetspolicy, 15 GB månatlig datagräns
 • VPNpro-betyg: 7,6 / 10

Enligt VPN-leverantören’s officiella webbplats, så många som 650 miljoner människor använder Hotspot Shield. Dom kan’alla är fel… kan de?

Det är klart det största skälet till Hotspot Shield’s fame är dess gratisversion. En annan anledning är att det kommer med utmärkta webbläsartillägg - inklusive ett för Firefox, varför vi’Vi har inkluderat det här - och det’är bra för att kringgå Netflix’s besvärliga geobegränsningar.

Tyvärr är Hotspot Shield inte bra för din integritet. När Hotspot Shield kör loggar företaget aktivt olika information som inte finns’t begränsad till de webbplatser du besöker.

Där Hotspot Shield vinner är prestanda. Detta är en enorm dragning för många människor, så mycket att det kan vara ganska lätt att förbise några av negativerna.

Så länge du’inte lita på det för hardcore-säkerhet, kan Hotspot Shield vara den bästa gratis VPN för Firefox.

3. TunnelBear

TunnelBear-servicelogotyp Besök TunnelBear

En rolig och pålitlig VPN

 • Fördelar: bra säkerhetsfunktioner, dubbel kryptering, kill switch
 • Nackdelar: 500 MB månadsbandbredd per månad
 • VPNpro-betyg: 7,2 / 10

Som med Hide Me är TunnelBear en betalad VPN som erbjuder en freemium-plan. Till skillnad från ovan nämnda VPN har TunnelBear ett dataöverföringslock på bara 500MB, vilket betyder att det’är bara riktigt bra för att surfa. Du kan öka gränsen genom att tweeta beröm om tjänsten (mer information finns på webbplatsen).

Även om datagränsen är en besvikelse är TunnelBear annars en stor gratis VPN för Firefox. Det erbjuder säkerhetsfunktioner som är oöverträffade: AES-256-bitars kryptering såväl som en hel mängd kryptografiska protokoll, en dubbel krypteringsfunktion, en kill switch för att skydda din personliga information i händelse av serveranslutningsförlust och så vidare.

Den enda andra verkliga frågan som är värd att nämna är att TunnelBear är ett företag registrerat i Kanada, ett medlemsland i 14 Eyes-alliansen (i själva verket’s del av originalet 5). Detta är ett privatlivsproblem, även om företaget har kunnat minimera genom deras oklanderliga rykte.

Det finns några brister, men det’s kompromissen med alla gratis VPN-tjänster. TunnelBear händer bara att vara en av de bästa i sitt slag, och dess användarvänliga webbläsarförlängningar gör det till en fantastisk gratis VPN för Firefox.

4. ZenMate

ZenMate servicelogotyp Besök Zenmate

En snabbt växande tysk produkt

 • Fördelar: anständiga säkerhetsfunktioner, bra för Netflix
 • Nackdelar: sekretesspolicy isn’t bra, 2 MB / s hastighetsgräns
 • VPNpro-betyg: 6,8 / 10

Säkerhetsmedvetna användare kommer att vara glada över att veta att ZenMate använder det eftertraktade, obrottsliga AES-256-bitars chifferet och ger stöd för OpenVPN och IKEv2-protokollen. Detta gör ZenMate till ett perfekt webbläsarförlängning för Firefox för att säkra din anslutning medan du använder offentlig WiFi.

Det verkar dock skjuta sig själv i foten med sina dåliga anslutningshastigheter. Offentlig WiFi, som du’Jag vet säkert, är vanligtvis ganska trög, så det gör det inte’Det hjälper att ZenMate riskerar att bromsa den anslutningen ytterligare.

Även för hemmabruk är dessa anslutningshastigheter irriterande eftersom det betyder att du inte alltid får Netflix i den kvalitet du önskar. Men visserligen misslyckas ofta gratis VPN-leverantörer kl både hastighet och säkerhet. Ibland måste excellens inom bara ett av dessa områden göra.

ZenMate är inte ett bra val för de integritetsmedvetna. Den loggar din IP-adress (dock inte din användning) och medger öppet att den kommer att dela den med myndigheterna vid behov.

Som smärtsamt framgår när man undersöker de stora sträckorna med gratis VPN-leverantörer som stänger marknaden, finns det vanligtvis några kompromisser som ska göras, och Zenmate är inte annorlunda. Utöver integritetsfrågorna har den kostnadsfria versionen av ZenMate också en hastighetsgräns på 2 MB / s.

Ändå förblir Zenmate en av de bästa gratis VPN: n för Firefox när det gäller grundläggande funktionalitet och för det måste vi ge det kredit.

5. Windscribe VPN

Windscribe VPN-tjänstlogotyp Besök Windscribe

En kanadensisk VPN med en solid uppsättning funktioner

 • Fördelar: stora säkerhetsfunktioner; bra sekretesspolicy
 • Nackdelar: 10 GB bandbreddstillägg, fungerar påstås fortfarande som en kryptominerare
 • VPNpro-betyg: 8,4 / 10

Windscribe’s säkerhetsfunktioner är bland de bästa på marknaden idag. den’är en premium VPN-leverantör med ett freemium-paket, men gratisversionen är mycket generös - 10 GB data varje månad och de flesta funktioner.

Dessa inkluderar avancerade verktyg som dubbelhopp, AES-256-bitars kryptering, ett stealth-protokoll och port-vidarebefordran. De flesta av dessa funktioner kan manuellt växla för att anpassa din Windscribe-användarupplevelse.

Tjänsten har också en fantastisk sekretesspolicy, som kan verka förvånande med tanke på att den’är registrerade i Kanada - en medlem av 14 Eyes-alliansen.

Så säkerheten är stor, integriteten är felfri, bandbreddskåpan är något du kan leva med… var’s fången?

Det är nästan inte’en. Men vid en tidpunkt fördubblades den kostnadsfria versionen av Windscribe som en krypto-gruvarbetare, och det fanns rykten om att praxis fortsatte trots ett officiellt meddelande om motsatsen. Vi tvivlar på det’Det är sant, men praxis var misstänkt till att börja med och gör det inte’t lägg till prestige till produkten.

Rekommenderad läsning

Bästa VPN för Firefox

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + = 17