Hur du installerar Kodi på Roku


Kodi är en underhållningsprogramvara som kan hjälpa dig få tillgång till allt slags streaminginnehåll, från filmer till TV-program till låtar. Kodi började i början av 2000-talet som en Xbox-app kallad Xbox Media Player. 2014 ändrade XBMC Foundation sitt namn till Kodi. Nu fungerar Kodi på flera plattformar, till exempel iOS, Android, Windows, Amazon Fire och mer. Du kan också använda Kodi på Roku, men det tar några smarta trick.

Vissa människor tvekar om att använda appar som Kodi på sin Roku-enhet. Roku är en av de mest populära strömningsenheterna på marknaden just nu. Du kan använda den för att strömma innehåll med en rad strömningsplattformar som Netflix, Hulu, Amazon och så mycket mer. den’är bra för att titta på filmer, lyssna på musik och mer. Men det är inte’t den enorma behållaren med medieinnehåll som Kodi är.

Tyvärr’är svårare att ladda ner appar som Kodi till Roku än på Android eller Windows. Med Android kan du bara ladda ner appen från Google Play Store och få appen på några sekunder. För att installera Kodi på Roku tar det några steg till eftersom appen inte finns i Roku’s bibliotek. Det är lite besvärligt, men Kodis kvalitet är högre på Roku än på andra enheter som din smartphone.

Den här artikeln visar hur du får Kodi på din Roku-strömpinne. Vi visar dig två enkla sätt att använda Kodi på Roku med en teknik som kallas screencasting. Vi kommer också att gå in i mer detaljer om användningen av Kodi-handlingarna och diskutera hur du kan minimera riskerna med streaming mediainnehåll. Den största frågan som kommer med streaming är upphovsrättslagar. Medan du ibland kan veta när du piratkopierar olagligt innehåll, ibland det’är svårt att säga om något är gratis eller inte. Att använda en VPN-tjänst kan ge dig ett extra lager skydd. Låta’s titta närmare på Kodi. Med dessa snabba steg kan du komma åt Kodi på din Roku-enhet.

Steg-för-steg-guide för installation av Kodi på Roku

Hur man aktiverar skärmspegling för Kodi och Roku

De flesta Roku-modeller stöder skärmspegling. Roku 2 stöder det i versioner 5.6 eller nyare. Roku 3-modellerna 4200 och 4230 stöder också den om den är 5.6 eller nyare. Du kan också screencast med Roku 4400 med 5.6 eller nyare. Du kan också screencast med de flesta Roku-pinnar och Roku-TV.

 1. Klicka på Hem -knappen på din Roku-enhet’s fjärrkontroll. Detta tar dig till huvudmenyn. Navigera till inställningarna. Klicka på Systemuppdatering. Se till att systemet är uppdaterat. Du behöver den för att vara version 5.6 eller högre.
 2. Tillbaka i inställningar, navigera till Skärmspegling. Klick Aktivera skärmspegling.

Med dessa enkla steg kan du nu skärma spegeln Kodi på Roku.

Roku skärmspegling

Använd Android Smart TV för att komma åt Kodi på Roku

 1. Du kan nu koppla ihop Roku med en annan enhet som har Kodi. Android är ett bra val eftersom du kan ladda ner Kodi direkt från Play Store. Gå till dina Android-inställningar anslutningar. Om det inte finns något avsnitt som heter Anslutningar. Det kan vara under ett annat namn, t.ex. Visa, Nätverk, Kasta, Smart View, AllShare Cast, eller HTC Connect. Varje telefon använder ett annat namn som det verkar. Android-anslutningar
 2. Klicka på Skärmspegling.
 3. Klicka på Lägg till enhet. Du kommer nu att kunna välja den enhet du vill screena till.
 4. Välj Roku som den enhet du vill lägga till. Om båda enheterna använder samma nätverk visas Roku automatiskt som ett alternativ.
 5. Starta nu Kodi-appen på din smartphone så kommer du att kunna sända på din Android-TV via Roku.

Använda Windows PC för att komma åt Kodi på Roku

Ett annat enkelt alternativ för att screena med din dator. Detta är kanske det enklaste sättet att få Kodi på din Roku-enhet.

 1. Slå på din Windows-dator.
 2. Gå nu in i Start meny.
 3. Söka efter Enhetsinställnings i sökfältet.
 4. I enhetsinställningar, träffa Lägg till enhet.
 5. Du kommer antagligen se ett antal enheter listade. Rulla ner tills du ser Roku. När du klickar på Roku läggs den till och nu du’Jag kommer att kunna screena din dator till din Roku.Kodi nedladdning
 6. Du måste ha Kodi installerad på din PC, men det är enkelt att göra. Gå till Windows Store.
 7. Sök efter Kodi och klicka sedan på Hämta. Du kommer nu att kunna installera appen gratis.

När appen är installerad kan du använda appen på din dator och screena den till din Roku-enhet. Det är så enkelt som det.

Använda en VPN för att använda Kodi med Roku

Kodi är en fantastisk underhållningsprogramvara. Medan den grundläggande versionen är användbar för att lagra ditt medieinnehåll på en bekväm plats. Du kan strömma bilder, musikfiler, videor, TV-program och mer. Du kan till och med använda den för att göra bildspel och för att se live-tv-strömmar.

Det är mycket mångsidighet med den här appen. Det finns ett gäng olika tillägg som du kan integrera i Kodi. Några av dessa officiella och andra inte. Trots alla Kodi’fördel, det finns en viktig fråga. En del av innehållet som finns med Kodi är piratkopierat.

Kodi själv är helt lagligt och mycket av innehållet du kan strömma med det är också lagligt. Men något av det gratis innehåll som du har tillgång till kommer att bryta mot upphovsrättslagar. Medan detta bara skulle’Det är en enorm fråga, regeringar börjar slå ner på kränkningar av upphovsrätten, till stor del för att utgivare och medieorganisationer lobbyar dem.

Utan VPN kan din Internetleverantör se allt innehåll du strömmar, såväl som all annan aktivitet du gör online. De kan också dela denna information med myndigheter. Ibland gör de inte’t har mycket val.

Genom att använda en VPN kan du dölja din IP-adress och göra det omöjligt för olika parter att spåra din Internetaktivitet. En VPN omdirigerar all din trafik till en fjärrserver. Detta är oerhört användbart. Du kan låta det se ut som om du är någonstans i världen, så att du kan använda webben anonymt.

Om du använder Kodi med ett VPN kan du strömma innehåll utan att behöva oroa dig för att regeringen övervakar din aktivitet. Konsekvenserna av olaglig nedladdning kan variera från tunga böter till fängelsetid, så även om oddsen för att bli straffade är låga, kan det’det är inte värt att riskera en fängelse på fem år. Det enda sättet att använda Kodi säkert är att använda ett VPN. När du använder Kodi på en Roku-strömningspinne vill du gå med en ansedd VPN, till exempel ExpressVPN eller NordVPN eftersom de erbjuder den största mängden integritet och anonymitet.

Om du följer alla dessa steg kan du säkert använda Kodi på Roku och få tillgång till ett stort bibliotek av video, ljud och visuella medier. Då kommer du att ha tusentals och tusentals timmars underhållning vid fingerspetsen.

Rekommenderad läsning:

Bästa VPN för Roku

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =