Hur kontrollerar jag om mitt VPN fungerar


Om du’är en av VPN-användare som frågar “hur man kontrollerar om mitt VPN fungerar?” eller “hur kan jag testa mitt virtuella privata nätverk?”, vi’är här för dig. Det är rimligt att vara orolig om det’fungerar eller inte. Även med de bästa VPN-leverantörerna finns det alltid en potential för en IP-läcka att utvecklas på en VPN-anslutning.

Flera saker kan göras för att hjälpa dig kontrollera och se att ditt virtuella privata nätverk verkligen kör rätt och att det skyddar dina data. För webbsökning, grundläggande tester kan vara allt du behöver. För p2p-fildelning vill du dock använda mer avancerade DNS-läckagetest, för att säkerställa att ditt VPN fungerar korrekt och skyddar dig från online-bedrägerier. Du måste också titta försiktigt på hur ditt VPN är organiserat och hanterat, så att du kan säkra en korrekt VPN-anslutning. Här är flera sätt som kan göras för att hjälpa dig kontrollera och se om ditt virtuella privata nätverk verkligen kör rätt.

Testar för att kontrollera om ett VPN fungerar

Grundläggande IP-adresstest

IP-adresstest

Ett av de enklaste sätten att kontrollera om ditt VPN fungerar är att göra ett rutinmässigt IP-adresstest - kontrollera VPN-platsen. Först, innan du ansluter till ditt virtuella privata nätverk, besöker du en IP-checkwebbplats eller skriver helt enkelt ‘vad är min IP’ i Google för att se vad din IP-adress är. Detta bör vara din äkta IP-adress, som för närvarande tillhandahålls dig av din Internetleverantör (ISP) och kan spåras tillbaka till dig från ISP’s poster. Anslut sedan VPN-programvaran och använd samma webbplats till kontrollera den upptäckta IP-adressen. IP-adressen bör vara annorlunda. Om det inte är så fungerar inte VPN. Dessutom den nya IP-adressen som utfärdats av din virtuella privata nätverksleverantör bör matcha med landet’s server du valde i din VPN-app.

Du kan utföra detta IP-test när som helst för att se om du gör det’om du använder en vanlig IP eller din VPN IP används. Men finns det andra sätt att kontrollera om min vpn fungerar, kanske du frågar. Och svaret är: Ja, naturligtvis.

Det utökade IP-adresstestet

Ett utökat IP-test är en mer detaljerad analys för en VPN-detekteringsläcka och webbläsaren också. Olika webbplatser som https://ipleak.net/ eller https://whoer.net/ utför detta test. Den kontrollerar din Flash, Java och DNS för att se till att de inte läcker din IP eller DNS. Det utökade IP-testet söker i alla källor i din webbläsare och visar IP-detekterad. Detta säkerställer att ingen annan IP-adress upptäcks eller endast IP-adressen för det virtuella privata nätverket visas. Om VPN: s IP-adress dyker upp finns det en läcka och din VPN fungerar inte.

Använd ett DNS-läckagetest

DNS-läckagetestet är vanligaste och viktigaste läckan av allt. Det tar lite tid sedan den testar en VPN-server och ibland kan datorn frysa. När testet har körts, kontrollera ditt DNS-värdnamn och IP-adress. Se till att någon av de möjliga DNS-servrar som dyker upp inte är relaterad till din ISP. Du kanske ser ett antal DNS-värdar, vilket är bra. Det enda du behöver säkerställa är det DNS är inte din personliga. Om så är fallet skyddas du inte av ditt VPN.

Gör ett torrenttest

kolla min ip

Ett torrent-IP-adresstest fungerar genom att ladda ner ett torrent-test till en p2p-användare. Den granskar IP-information som du använder och testar VPN-servern. Du kan berätta det du är säker om din VPN-adress visas och inte IP-adressen som tillhandahålls av din Internetleverantör. Din VPN-baserade information bör vara de enda punkterna som listas på webbplatsen.

WebRTC testsida

Besök WebRTC testsida och notera IP-adressen som visas på sidan. Om det’s inte din VPN IP-adress, då fungerar inte ditt VPN korrekt. WebRTC är ett protokoll som låter din webbläsare styra kringutrustning som en webbkamera. Men det kan också användas skadligt till lura din webbläsare att avslöja din IP-adress utan VPN.

Vad ska du göra om ditt VPN inte fungerar?

Om din VPN inte fungerar får du alltid en IP-läcka. Så vad ska du göra?

  • Rapportera omedelbart till din virtuella privata nätverksleverantör.
  • Du måste stänga VPN-applikationen och ansluta igen.
  • Du kan också välja en VPN-tjänst med ett flash- eller Java-test för att titta på hur väl Flash-plugin eller Java används. Detta bör övervakas baserat på hur en anslutning upprättas och om det finns problem relaterade till det virtuella privata nätverket.
  • Du måste också titta på portarna som används för en P2P-anslutning. Kontrollera om de är korrekt anpassade så att du kan få en klar uppfattning om hur din installation körs.
  • Se till hur bra din VPN är ansluten. Du måste testa den så att du kan se till att det inte finns några problem där din IP kan läcka.

I ett idealfall, “hur man kontrollerar om min vpn fungerar?” är inte en fråga längre. Men lämna gärna din kommentar nedan om vi kan hjälpa till med frågor som du har.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =