Hvordan installere Kodi på Linux – en trinn-for-trinn-guide


Du kan ofte høre at Linux-drevne datamaskiner mangler avansert programvare (spesielt når det gjelder media og underholdning). Imidlertid er utviklerne av Kodi dedikert til å behandle alle rettferdig. Med det sagt, det’Det er ikke overraskende at du kan dra full nytte av Kodi på forskjellige Linux-varianter.

På grunn av sin unike struktur, installeres Kodi på Linux via en rekke kommandoer. Dette er selvfølgelig ikke noe rart for erfarne Linux-brukere, og hele prosessen er relativt enkel. Det du trenger er en pålitelig guide - og deg’har kommet til rett sted.

Uten videre, la’snakker om hvordan du installerer Kodi på Linux, så vel som om noen få andre spennende ting. En ting er helt sikkert - innen slutten av denne artikkelen, deg’Jeg har din egen Kodi-up-and-running.

Hvordan installere Kodi på Linux

Vi har til hensikt å gjøre denne artikkelen så nyttig som mulig. Derfor, vi’Jeg begynner med det grunnleggende ved å se på de offisielle kravene. Da vi’Fortsett med å fortelle deg hvordan du setter opp Kodi på Linux, samt hvordan du alltid holder den oppdatert.

Kjører Kodi på Linux - offisielle krav

Til tross for at han er enormt mektig, gjør Kodi det ikke’t trenger avansert maskinvare. Faktisk vi’være sikker på at datamaskinen din vil gjøre jobben helt fint. Likevel, det’Det er alltid en god idé å gå over de offisielle kravene først.

 • prosessor: Kodi kjører på både x86 og x64-prosessorer som støtter SSE2 (Streaming SIMD Extensions 2). På en annen måte er enhver prosessor laget i løpet av det siste tiåret i stand til å kjøre Kodi.
 • RAM: Generelt sett må du ha minst 1 GB RAM for å sikre at datamaskinen din kjører uten problemer. Selvfølgelig vil 2 GB RAM gjøre at alt går enda bedre.
 • grafikk: Siden Kodi er en mediaspiller, trenger den en GPU-enhet for å spille av høyoppløselige videofiler. Når det gjelder de offisielle kravene, trenger GPUer å støtte OpenGL 2.0, og de kan komme fra Nvidia, ATI og Intel.
 • Harddiskplass: Når Kodi er installert, tar det rundt 150 MB plass. Den kommende Kodi 18 Leia bør bare ta rundt 100 MB siden den kommer med binære tilleggsprogrammer som er adskilt fra installasjonsfilen.
 • Operativsystem: Til slutt må du kjøre Ubuntu 16.10 Yakkety Yak, 16.04 Xenial, 14.04 Trusty eller Linux Mint 17 og oppover.

Installere Kodi på Ubuntu Linux-distribusjoner

Som du kanskje forventer, må du skyte opp Kommandolinjeterminal (Ctrl + Alt + T) for denne oppgaven. Vi’Jeg vil guide deg gjennom hele prosedyren ved å forklare kommandoene du trenger å bruke.

 • Først skriver du inn følgende kommando: “sudo apt-get install programvareegenskaper-common” og slo Tast inn;
 • Deretter bruker du følgende kommando hvis du vil installere den nyeste stabile build: “sudo add-apt-repository ppa: team-xbmc / ppa.
 • Hvis du’er du villig til å prøve beta- og alfa-versjonene av Kodi, kan du prøve andre kommandoer. For beta, bruk denne - “sudo add-apt-repository ppa: team-xbmc / ustabil.” For alfa kan du angi denne kommandoen - “sudo add-apt-repository ppa: team-xbmc / xbmc-nightly.” Trykk Enter-tasten igjen for å bekrefte oppføringen.
 • Neste, skriv inn denne kommandoen - “sudo apt-get oppdatering,” og slo Tast inn;
  Og til slutt, skriv inn dette - “sudo apt-get install kodJeg.”
 • Truffet Tast inn nok en gang, og Kodi vil bli lastet ned og installert på datamaskinen din.
 • At’s det!

Installere Kodi på Debian Linux-distribusjoner

Debian-distribusjoner er kanskje ikke så populære som Ubuntu. Dette er imidlertid ikke’grunnen til at vi glemmer fans av Debian. Her’s hvordan du kan installere Kodi.

 • Start terminalen, og bruk følgende kommando - “sudo cp /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.bak.” Med denne kommandoen, du”Jeg redder din “sources.list” fil som kommer godt med i tilfelle problemer med installasjonen;
 • Nå bruker du denne kommandoen: “gksudo gedit /etc/apt/sources.list.” Du”Du blir bedt om administratorbevis, så pass på å gå gjennom dette trinnet nøye.
 • Når den forrige kommandoen er kjørt, skriver du inn følgende: “deb http://http.debian.net/debian jessie-backports main” og bekrefte oppføringen din;
 • Vi har bare to kommandoer til. Først skriver du inn dette - “sudo apt-get oppdatering,” og traff Tast inn nøkkel;
 • Deretter bruker du denne kommandoen - “sudo apt-get install kodi” og slo Tast inn en gang til.
 • At’det er det! Etter noen minutter bør du ha Kodi blant de installerte applikasjonene på din Linux-datamaskin.

Hvordan oppdatere Kodi på Linux

Generelt Kodi’s utviklere gir ut trinnvise oppdateringer til Kodi hvert par måneder. Og en gang i året slippes en større Kodi-versjon. Når det skjer, du’Jeg vil vite hvordan jeg skal oppdatere Kodi.

 • Åpne Terminal, og bruk denne kommandoen først - “sudo apt-get oppdatering“;
 • Deretter bruker du den andre kommandoen - “sudo apt-get upgradede”;
 • I tilfelle problemer med oppdatering, må du bruke denne kommandoen også - “sudo apt-get dist-upgrade” for å tvinge Kodi til å installere tilleggspakker også.

Hvordan avinstallere Kodi på Linux

Til slutt, du’Jeg vil vite hvordan du fjerner Kodi fra datamaskinen din. Vi’være sikker på at du’Jeg bruker sjelden følgende kommandoer, men det’Det er likevel hyggelig å kjenne dem.

 • Start terminalen, og skriv inn denne - “sudo apt-get oppdatering“;
 • Deretter bruker du følgende to kommandoer - “sudo apt-get fjerne kodi *” og så denne - “sudo apt-get purge kodi *.
 • At’alt sammen!

Bruk aldri Kodi uten VPN

Før vi slipper deg, har vi et siste råd. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke en VPN når du ser på eller streamer medier via Kodi, siden dette er den eneste måten å unngå potensielle juridiske problemer og tekniske vanskeligheter.

Kodi er kjent for sin evne til å utvides via tredjeparts tillegg. Imidlertid er en stor del av dem avhengige av tvilsomme kilder som kan føre til brudd på opphavsretten. Dette er også grunnen til at forskjellige Internett-leverandører stenger nettforbindelsen din når de oppdager deg ved å bruke Kodi.

Sjekk ut vår liste over beste VPN-er for Linux

En pålitelig VPN vil kjempe mot ISP-pålagt gasspådrag. Det vil også fjerne blokkeringen av alle mediekilder på nettet, og enda bedre - den vil anonymisere trafikken din fullstendig. Dette betyr at du’Jeg kommer til å bruke Kodi uten noen begrensninger.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 50 =