Proksi Hide.me

Sekiranya anda berada di sekolah atau tinggal di negara di mana akses terhad kepada beberapa laman web tertentu, maka proksi boleh menjadi penyelesaian yang sempurna. Walaupun ramai orang yang mempunyai sekatan yang dikenakan ke atasnya sering menggunakan VPN kerana ramai daripada mereka tidak tahu apa proksi.


Kami akan membawa anda melalui apa proksi dan bagaimana ia boleh membantu menjadikan pengalaman melayari internet anda jauh lebih selamat daripada sebelumnya. Kami juga akan memberitahu anda mengenai proksi hide.me, yang merupakan salah satu proksi paling maju di dunia dan dimuatkan dengan satu tan ciri yang berbeza.

Pada akhirnya, kita’akan meliputi perbezaan antara proksi dan VPN supaya anda dapat memahami tujuan mereka yang berbeza dan memutuskan siapa yang hendak digunakan untuk keperluan penyemakan sendiri.

Bagaimana proksi berfungsi

Apakah proksi itu??

Proksi adalah pendek untuk pelayan proksi. Pelayan proksi bertindak sebagai orang tengah antara anda dan pelayan yang anda cuba sambungkan.

Sebagai contoh, jika anda menyambung ke Facebook, sambungan anda akan menghantar permintaan kepada pelayan Facebook dan mula menghantar data sebaik sahaja permintaan itu diterima. Walau bagaimanapun, jika anda menyambung melalui pelayan proksi, anda akan meminta data dari pelayan proksi yang kemudiannya akan meminta data dari pelayan Facebook dan hantar kepada anda.

Kenapa menggunakan proksi?

Terdapat 2 sebab utama untuk menggunakan proksi. Yang pertama adalah bahawa anda boleh melalui mana-mana penapisan yang internet anda mungkin ada. Banyak negara mempunyai undang-undang yang ketat yang mengawal penggunaan internet yang tidak membenarkan pengguna mengakses laman web tertentu.

Menggunakan proksi, anda akan dapat memintas beberapa sekatan yang diletakkan di alamat IP internet anda. Ia boleh membantu sekiranya internet anda dihadkan oleh kerajaan, majikan anda, atau sekolah anda. Sebaik sahaja anda membuka laman web proksi, semua yang perlu anda lakukan ialah mengetik URL yang anda mahu lawati dan anda akan dapat mengaksesnya.

Proksi adalah cara yang baik untuk memastikan tiada siapa yang dapat melihat sejarah penyemakan imbas anda

Kedua, proksi adalah cara yang baik untuk memastikan tiada siapa yang dapat melihat sejarah penyemakan imbas anda. Ia bukan rahsia tersembunyi yang mungkin terdapat pelbagai organisasi yang sedang mengintip aktiviti internet anda. Proksi akan memastikan bahawa sesiapa sahaja yang melihat sejarah penyemakan imbas anda hanya dapat melihat bahawa anda disambungkan ke proksi dan tidak ada yang lain.

Ciri proksi Hide.me

Terdapat banyak tan dan banyak laman web proksi yang terdapat di internet. Untuk menonjol dari seluruh pek, proksi perlu memberikan ciri tambahan. Proksi hide.me tidak hanya itu, jadi mari’s mengambil melihat barang tambahan yang anda dapat apabila anda menggunakan proksinya.

Peta peta proksi Hide.me

Sembunyikan lokasi proksi

Salah satu kelebihan utama menggunakan proksi hide.me ialah anda boleh memilih lokasi yang anda mahu bertindak sebagai proksi. Pada masa ini, terdapat 3 negara yang berbeza untuk anda pilih dari Jerman, AS, dan Belanda.

Ingat bahawa semakin dekat pelayan proksi ke lokasi anda, pengalaman lebih cepat dan lebih stabil akan menjadi. Hide.me telah memilih lokasi ini secara strategik untuk memberikan pengalaman terbaik bagi semua penduduk yang ada di Eropah dan Amerika Utara. Malangnya, tiada lokasi yang terdapat di mana-mana benua lain.

Ciri keselamatan proksi Hide.me

Proksi pada umumnya dianggap lebih selamat daripada sambungan rangkaian standard, tetapi tidak cukup selamat berbanding alat keselamatan rangkaian lain seperti VPN. Hide.me cuba mengubahnya dengan menawarkan ciri-ciri tertentu yang akan melindungi anda dari ancaman seperti penggodaman dan perisian hasad.

Sebagai contoh, terpulang kepada anda sama ada atau tidak anda mahu membenarkan Cookies di halaman. Di samping itu, anda mempunyai pilihan untuk menyulitkan sepenuhnya URL serta data pada halaman yang anda lawati. Penyulitan memastikan bahawa walaupun seseorang dapat memintas trafik rangkaian anda, mereka tidak akan dapat mendekripsi dan melihat data anda.

Penyulitan memastikan bahawa walaupun seseorang dapat memintas trafik rangkaian anda, mereka tidak akan dapat mendekripsi dan melihat data anda

Terakhir, anda mempunyai pilihan untuk membuang kedua-dua Skrip dan Objek. Ini gabungan 2 dikenali sebagai beberapa cara yang paling biasa menyebarkan malware dan dapat menghapusnya dapat memberikan pengguna yang bersangkutan dengan jaminan insentif untuk menggunakan proxy hide.me.

Sambungan penyemak imbas

Sambungan penyemak imbas

Anda juga boleh memuat turun pelanjutan penyemak imbas mereka untuk kedua-dua Chrome dan Firefox yang akan membolehkan anda mempunyai pengalaman internet yang lancar semasa menjalankan proksi di latar belakang. Ciri ini hebat untuk orang yang suka mempunyai proksi pada setiap masa.

Hide.me proxy vs VPN

Perkhidmatan utama yang disediakan hide.me ialah VPN mereka. VPN lebih maju daripada proksi dan boleh digunakan untuk mempunyai perlindungan yang lebih baik ke atas internet anda daripada proksi yang boleh memberikan anda.

Salah satu kelemahan utama proksi adalah bahawa ia sangat mudah untuk menghalangnya. Jika sekolah / majikan / kerajaan anda tahu tentang laman web proksi, maka mereka hanya boleh menyekat domain tapak web dan anda tidak lagi boleh mengaksesnya. VPN, sebaliknya, mempunyai beribu-ribu IP yang dikongsi merentasi beratus-ratus pelayan yang berbeza yang menjadikannya hampir tidak mungkin untuk disekat.

Di samping itu, VPN menyediakan keselamatan yang lebih baik daripada proksi. VPN Hide.me mempunyai penyulitan AES-256 bersama-sama dengan perlindungan terhadap kedua-dua IP dan kebocoran DNS. Di samping itu, anda boleh memasang apl VPN pada hampir semua peranti moden termasuk telefon, tablet dan PC anda, menjamin keselamatan pada semua peranti anda.

Apa yang perlu anda gunakan? VPN atau PROXY

Apa yang perlu anda gunakan?

Ini adalah keputusan yang sukar dan yang bergantung kepada keperluan anda. Jika anda adalah seseorang yang hanya ingin mengakses laman web yang disekat, maka proksi mungkin berfungsi dengan baik untuk anda. Tidak perlu melabur dalam VPN jika anda tidak merasakan anda memerlukan keselamatan tambahan.

Walau bagaimanapun, lebih baik jika anda melabur dalam VPN. Terdapat banyak kelebihan yang anda dapatkan sebaik sahaja anda mula menggunakan VPN. Bukan sahaja anda dapat menikmati keselamatan canggih yang mempunyai VPN, tetapi anda juga akan dapat mengakses perkhidmatan seperti Netflix US dan Amazon Prime.

Apabila anda memuat turun hide.me VPN, anda akan dapat mengakses lebih dari 160 pelayan yang terletak di seluruh dunia. Selain itu, tiada aktiviti internet anda akan dilog masuk dengan cara apapun. Ini akan memastikan bahawa ia akan menjadi sangat sukar bagi pihak berkuasa untuk mendapatkan tangan mereka pada data trafik internet anda walaupun mereka berjaya mendapatkan dokumen undang-undang yang membolehkan mereka berbuat demikian.Pelan percuma VPN Hide.me

Ia juga mungkin untuk anda menggunakan VPN secara percuma. Bagaimanapun, anda hanya dapat menyambungkan satu peranti untuk menyembunyikan rangkaian saya pada satu masa (berbanding 5 untuk pelan Premium) dan anda hanya boleh menggunakan dua GB data setiap bulan.

Pelan percuma ini boleh menjadi cara terbaik untuk mencuba perkhidmatan VPN untuk melihat sama ada atau tidak untuk anda. Selepas itu, anda boleh memilih sama ada pelan Plus atau pelan Premium. Anda boleh melihat kelebihan dan kekurangan pelan yang berbeza di sini.

Kesimpulannya

Inilah yang anda dapatkan dengan proksi hide.me:

  • Akses kepada beberapa laman web yang disekat di internet
  • Tiga lokasi berbeza untuk dihubungkan (berfaedah jika perkhidmatan anda geo-terhad kepada salah satu daripada tiga negara tersebut).
  • Ciri-ciri keselamatan asas seperti penyulitan dan keupayaan untuk mematikan skrip.

Walaupun proksi mungkin cukup untuk sesetengah orang, mendapatkan VPN adalah pilihan yang lebih baik untuk kebanyakan orang. Anda boleh menyimpan wang dengan melanggan berbilang bulan, dan semua manfaat tambahan akan hampir pasti bernilai.

Bacaan yang disyorkan:

Hide.me VPN review

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 96