Är Hotspot Shield säkert?

Anchor’s Hotspot Shield är ett av de mest använda virtuella privata nätverk (VPN) runt.


När de arabiska vårupproren inträffade 2010-2011 firades Hotspot Shield som en vapen för demokrati, så att demonstranter kan gå förbi regeringscensur och organisera motstånd.

Nu har VPN mer än 650 miljoner användare över hela världen. Trots denna popularitet finns det frågor om hur säker Hotspot Shield är för vardagliga användare. På grund av detta, vi’Vi har sammanställt en undersökning av exakt hur säker Hotspot Shield egentligen är.

Vilka säkerhetsfunktioner erbjuder Hotspot Shield?

När du besvarar frågan om Hotspot Shield är säker, är det första stället att titta på i VPN’s lista med specifikationer. Vi vann’Det stannar naturligtvis inte där, men det ger en bra bas för att förstå HotSpot Shield’s säkerhets- och sekretessfunktioner. Så här’är en snabb sammanfattning.

Ingen loggning

Hotspot Shield’s marknadsföringsinformation säger entydigt att VPN inte har någon loggningspolicy och inte håller register över de webbplatser du besöker.

Dödsbrytaren

Hotspot Shield kill-omkopplaren är ett viktigt verktyg som stänger av din internetanslutning om du är frånkopplad från VPN-servern. På det sättet kan du minimera risken för läckage av IP-adress och behålla din anonymitet.

Kryptering av militär kvalitet

Hotspot Shield är inte’t öppet exakt vilken krypteringsstil den använder, men det avser förmodligen 256-bitars AES-kryptering - guldstandarden för vardagliga VPN: er.

Förbättrad läckskydd

Hotspot Shield gör det inte’t bara kryptera data, det förhindrar också aktivt IP-adressläckage via webbläsaren’s Web Realtidskommunikation (WebRTC) -funktionalitet.

Det är alla praktiska säkerhetsfunktioner, men de gör inte’t markera Hotspot Shield som exceptionellt säkert. Och de kan mycket väl motverkas av vissa oroande aspekter.

Potentiella problem förknippade med Hotspot Shield

Hotspot Shield är en USA-baserad VPN

USA har stränga upphovsrättslagar, vilket kan få torrenters att tänka två gånger innan de ger denna VPN ett försök. Och kunskap om NSA’s övervakningsmöjligheter kan skjuta upp dem som jakter högsta integritetsnormer.

Hotspot Shield gör det inte’t erbjuder anonyma betalningar

Dessa transaktioner blir alltmer populära bland VPN-fans, eftersom de nästan helt är anonyma. Med HotSpot Shield är dina alternativ begränsat till PayPal och mainstream kreditkort.

Mer fördömande har det funnits anklagelser om att den mobila versionen av Hotspot Shield spårar användaraktivitet när VPN är aktivt. Som Australien’s Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization rapporterade 2017, Android Hotspot Shield-appen injicerar JavaScript på sidor som besökts av användare i ett försök att vidarebefordra trafiken till sina kommersiella partners. Det där’är ett stort nej för VPN: er och bör få användare att tänka igen innan de installerar Hotspot Shield på någon enhet.

Det är viktigt att notera att Hotspot Shield har förnekat felaktigt. Dessutom var den skuggiga praxis enligt uppgift begränsad till gratis Android VPN, som finansieras av reklam.

Kolla in sekretesspolicyn för Hotspot Shield

Kanske en snabb titt på företaget’sekretesspolicy hjälper oss att besvara frågan, “är Hotspot Shield VPN-säker?” När allt kommer omkring måste VPN använda dessa policyer för att ange hur de ska använda kunddata. Så alla problem kring loggning eller reklam kommer att vara ganska lätt att upptäcka.

HotSpot Shield är mycket tydlig här och säger det alla IP-data raderas omedelbart efter VPN-sessioner, och det håller noll loggar för online-aktivitet.

Leverantören medger att den måste samla in viss personlig information när datorer eller mobiltelefoner ansluter till VPN, men detta är begränsat till information som typen av enhet och operativsystem som används eller det unika mobil-ID. Så att’är inget för allvarligt. Dessutom medger VPN också att personuppgifter delas rutinmässigt med annonsörer (även om det inte gör det’t gäller Premium-användare).

All denna information är inte’Det är exakt bevis på att Hotspot Shield är osäker. Men det’s ändå lite om, och det’Det är definitivt värt att tänka på när man jämför VPN med konkurrenter.

Har Hotspot Shield varit inblandat i myndighetens övervakning?

Vi vet att Hotspot Shield har anklagats för skuggiga metoder för informationsdelning, men har det varit kopplat till regeringar runt om i världen? Det skulle vara ironiskt med tanke på VPN’s beundransvärda rekord under den arabiska våren. Och det finns inte’mycket bevis för att VPN delar information med regeringar.

För att upprepa: anklagelser mot Hotspot Shield utjämnade av CSIRO och det USA-baserade Center for Democracy & Teknologi hanterar system som samlar in information som sedan säljs till annonsörer.

Men detta gör inte’t lägger VPN: s tydlighet när det gäller regeringar. Som CDT’s Michelle de Mooy sa 2017, “De delar känslig information med tredjepartsannonsörer och avslöjar användare’ data till läckor eller attacker utanför.”

Och det’Är det säkert att frågan är Hotspot Shield säker? När CDT klagar, gratisversionen av Hotspot Shield innehöll fem separata spårningsbibliotek från tredje part medan man avslöjar information som IMEI-nummer, MAC-adresser och SSID / BSSID-nätverksidentiteter.

Om en regering ville skörda denna information, som tillhandahölls till alla möjliga tredjepartsannonsörer, skulle den inte’det är så svårt.

Slutsats: är Hotspot Shield VPN-säker, eller om du letar någon annanstans?

Hotspot Shield är fortfarande en mycket framgångsrik VPN-leverantör, men sedan Arab Spring protesterar har dess rykte drabbats. Få människor ser det nu som en fyr för framsteg och öppenhet. Faktum är att många experter hävdar att gratisversionen gör mer skada än nytta.

Det gör det inte’t gäller Premium-paketen så långt vi vet. Som med många VPN: er, svaret på “är Hotspot Shield VPN-säker?” varierar beroende på vilken nivå du använder. Men när en version kompromitteras bedrägligt tenderar den att smaka resten av företaget’s produkter.

Rekommenderad läsning:

Hotspot Shield Review

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 10