Har Hotspot Shield logger?


I denne artikkelen, vi’kommer til å inspisere en enormt populær VPN ved navn Hotspot Shield. Denne VPN markedsfører kraftig sin ikke-logg-policy og hevder at ingen vil være i stand til å spore din online oppholdssted. Og siden 650 millioner brukere bruker det, må disse påstandene være sant, ikke sant? Vel, la’s finne ut!

Jurisdiksjon og gjeldende lover

La’begynner med det grunnleggende. Når du velger en VPN-tjeneste, det’Det er viktig å vite hvor den kommer fra. Dette har ytterligere implikasjoner, da VPN-er må respektere lovene i hjemlandet. Dette inkluderer også lover knyttet til datalogging og lagring av data.

Hotspot Shield er basert i Redwood City, California. Du vet sannsynligvis allerede om USA og dette landet’s masseovervåking. Som avslørt av Edward Snowden, har dette landet vært utrolig påtrengende i det siste, og samlet inn data langt og bredt. I disse dager er internettleverandører og telekomoperatører mer enn villige til å dele dataene sine med den amerikanske regjeringen.

Når det gjelder VPN-er, har USA strenge lover om lagring av data. I tilfelle en kriminell etterforskning, er virksomhetsenheter forpliktet og ofte tvunget til å utlevere data. Dette gjør det ikke’t sette Hotspot Shield i en god posisjon, og det’det er naturlig å lure på om det holder logger.

Så er Hotspot Shield i stand til å unngå dataregistrering, selv om den kommer fra USA? For å svare på det spørsmålet, vi’Vi har sett en god og hard titt på personvernreglene og vilkårene for bruk. Så fortsett å lese for å lære mer.

Hotspot Shield’s Personvern og toS

Hotspot Shield starter sin personvernpolicy med å si at den’er forpliktet til brukernes personvern og sikkerhet. De fremhever sin dedikasjon til å være gjennomsiktig og forklare hva de samler inn, bruker og med hvem de deler forskjellige typer data.

Når det gjelder VPN-er, kan det lagres tre typer data. Dette gjelder spesifikke handlinger du gjør mens du kjøper et abonnement, bruker valgt VPN og besøker nettstedet for kundesupportformål. Med dette sagt, vi’Jeg går over alle disse tre datatypene.

Informasjon samlet inn via påmelding

Når du registrerer deg på Hotspot Shield, du’Du blir bedt om betalingsinformasjonen din. Dette inkluderer for- og etternavn, betalingskortnummer, e-postadresse og mer. Når du betaler, kan du velge mellom kredittkort eller PayPal.

Hotspot Shield gjør det ikke’t tvinge deg til å registrere kontoen din. Og når det gjelder betaling, blir de behandlet av tredjeparter og ikke av Hotspot Shield selv.

Her er spørsmålet dette - kan noen vite at du’betaler du for et VPN-abonnement? Ja, noen kan finne den informasjonen, men det’s ikke noe VPN-er kan skjule (med mindre du betaler via Bitcoin, kontanter eller gavekort). Vi kan konkludere med at Hotspot Shield ikke er’t gjør noe mistenkelig i dette aspektet, men det er heller ikke’t gjøre sitt beste ved å ikke gi anonyme betalingsalternativer.

Informasjon samlet inn via bruk

Hver gang du starter Hotspot Shield (allerede før du kobler til en server), blir mye informasjon samlet inn. Dette inkluderer maskinvarespesifikk informasjon, for eksempel unik ID, OS-versjon, språk, nettverksinformasjon, plassering og mer.

Når du kobler til en VPN-server, samles IP-adressen din. Hotspot Shield hevder imidlertid at denne informasjonen er kryptert og slettet etter at du koblet fra. Den’Det er uvanlig at en VPN logger din virkelige IP-adresse, som utvilsomt er mistenkelig. Hotspot Shield sier at det gjør det for å lære din omtrentlige beliggenhet og “gi deg bedre service.”

Hotspot Shield kan også brukes gratis. Denne versjonen av VPN støttes av annonser, noe som betyr deg’Jeg vil se annonser levert av denne VPN-en’sponsorer. For at dette skal skje, blir IP-adressen din samlet sammen med enheten din’s annonse-ID, IMEI, MAC-adresse, trådløs transportør, beliggenhet og mer.

Hva’s alarmerende er at annonsører kan lese IP-adressen din selv om du’er ikke koblet til en av Hotspot Shield’s servere. Heldigvis kan du fortsette å bruke Hotspot Shield gratis med en blokkeringsanordning for annonser.

Informasjon samlet inn via Hotspot’s nettsted

Hver gang du besøker Hotspot Shield’nettstedet, samler denne VPN-tjenesten et bredt spekter av informasjon. Dette gjøres ved å plassere informasjonskapsler, beacons og lignende teknologier. IP-adressen din er logget sammen med enhetsspesifikk informasjon, plassering, OS-versjon, nettlesertype, språk, ISP-navn og mobilnettverksnavn.

Hotspot Shield hevder at all informasjon som er samlet inn aldri blir tilknyttet kontoen din eller online bruk, uansett om du har en VPN-tilkobling aktivert eller ikke.

Anklager om personvern

I 2017 ble Center for Democracy & Technology leverte en rapport som førte til en etterforskning av Federal Trade Commission. Kunngjøringen brakte mange anklager mot Hotspot Shield, rettet mot VPN’s hevder ikke å samle inn dataene dine.

I henhold til rapporten overvåker Hotspot Shield brukerne aktivt’ surfevaner. Videre har denne VPN blitt beskyldt for å ha levert (og sannsynligvis solgt) brukerne sine’ data til annonsører, og lover å peke på brukere som ofte besøker “reise-, detaljhandel-, forretnings- og finansnettsteder.”

Hva’Det som bekymrer mest er at Hotspot Shield ble beskyldt for å ha injisert JavaScript-kodebiter. Disse brukes til å legge inn reklame, men kan også brukes til forskjellige ondsinnede formål. I hovedsak ble det funnet at denne VPN-en injiserer kode på alle nettsteder som besøkende åpner, noe som blir sett på som altfor påtrengende og svært problematisk.

Bunnlinjen

Den’det er trygt å si at Hotspot Shield langt fra er VPN som ikke’t samle inn data. I beste fall bruker den data generert av kundene sine for å knytte forretningsforbindelser med annonsører. Etter å ha tatt en nærmere titt på personvernreglene, gjør den det’det er klart at rikelig med informasjon er samlet inn. Imidlertid der’det er ingen måte å vite nøyaktig hva slags data som er innhentet og i hvilken grad.

Til slutt, det’er samtalen din hvis du’Jeg stoler på Hotspot Shield’s krav eller ikke. Imidlertid vil vårt sterke råd være å ta en titt på mer personvernvennlige VPN-alternativer. Du vet allerede at dine private data er av den høyeste verdien i dag’s digitale verden, så ikke’ta det for gitt.

Anbefalte leser:

Hotspot Shield Review

Er Hotspot Shield sikker?

Hotspot Shield for torrenting

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 44 =