IPVanish ansluter inte


IPVanish inte ansluta? Tja, som med nästan alla VPN, är det inte’t perfekt, och då och då stöter användare på anslutningsfrågor.

Ibland kan anslutningsfrågorna vara relaterade till din plats eller ISP. I det här fallet kan du ha mer tur med en annan liknande tjänst, till exempel NordVPN.

Om du’är en IPVanish-användare och du kan’t ansluta, don’t oroa dig. Den här artikeln kommer att gå igenom varför du kanske kämpar för att ansluta dig och hur du löser problemet.

4 skäl till varför du kan’t ansluta till IPVanish

IPVanish är väl genomtänkt i VPN-kretsar, och det’är en oerhört populär leverantör, så det finns få problem med kroniska anslutningar att oroa sig för. Fortfarande kämpar kunder ibland för att komma online. Här är fyra vanligaste problem som dyker upp när du kan’t ansluta till IPVanish:

 1. Grundläggande problem med internetanslutningen
  Mycket av tiden, när IPVanish vann’inte ansluta, VPN själv är inte’t vid fel. Istället användaren’s webbanslutning är skylden. Så försök slå på och stänga av routern och koppla bort ett par gånger. Testa sedan anslutningen utan att IPVanish är på.
 2. IPVanish-serverproblem
  På sin webbplats medger IPVanish att vissa kunder stöter på glitchy-servrar och kan behöva prova alternativa platser för att hitta den bästa anslutningen. Detta är en funktion i nästan alla VPN och definitivt inte specifikt för IPVanish.
 3. Protokollproblem
  Om det’s inte servern eller din webbanslutning, felet kan ligga i protokollet du använder för att skapa IPVanish VPN-tunneln. Se nedan för en snabb guide till ändring av protokoll.
 4. DNS-problem
  Som nämnts ovan kan DNS-problem göra webbplatser helt otillgängliga. I det här fallet kan du behöva använda IPVanish för att ställa in tredjeparts DNS.

Tål inte anslutningen sjunker? Byt till NordVPN - tjänsten med den mest pålitliga serverflottan. Skaffa NordVPN

Vad man ska göra när IPVanish vann’t ansluta

1. Hur man ändrar protokoll på IPVanish

Ibland är protokoll det främsta skälet till att IPVanish inte ansluter. Tack och lov’är relativt lätt att växla mellan protokoll via IPVanish-klienten. Här’visa det’är gjort för Windows-användare:

 1. Öppna IPVanish-klienten och ange dina inloggningsuppgifter
 2. Klick “inställningar” under kugghjulsikonen till vänster
 3. Välj fliken “Förbindelse”
 4. Den här menyn visar en listruta med protokoll, inklusive OpenVPN, IKEv2, L2TP och andra. Protokollvalet beror på din enhet och operativsystem. Klicka på väljaren och bläddra nedför listan för att ändra ditt aktuella val

2. Byt dator’s Kontrollinställningar för användarkonto

User Account Control (UAC) är en Windows-funktion som regelbundet avbryter VPN-anslutningen och är lätt att stänga av. Här’hur gör du det på Windows 10:

 1. Klick “Start” och typ “Kontrollpanel” för att komma åt den här appen
 2. I “Kontrollpanel” sökfältet uppe till höger, skriv “UAC” och klicka på resultatet
 3. På “Inställningar för användarkontokontroll” skärmen, välj alternativet till “Meddela aldrig” och tryck på OK
 4. Starta om Windows och försök logga in på IPVanish

3. Hur man pingar en IPVanish-server

Ett annat alternativ är att ta reda på om din dator kan kommunicera med IPVanish-servrar. Om inte, ligger problemet antagligen i din anslutning. Här’Så här gör du:

 1. Gå till Windows Start-menyn
 2. Typ “Kommandotolken” och öppna den
 3. Skriv direkt vid prompten “ping” följt av IP-adressen för servern du’d vill ansluta till, d.v.s.. “ping 123.123.123.123” och tryck på Enter

4. Hur man installerar TAP-enhet

den’Det är ganska vanligt att uppleva TAP-drivrutinsproblem som uppstår på grund av programvarukonflikter eller drivrutinssigneringsproblem. Ett av de mer populära fallen är när du installerar flera VPN-verktyg, som i sin tur gör flera TAP-drivrutininstallationer. Den snabbaste lösningen är denna:

 1. Öppna IPVanish-klienten och ange dina inloggningsuppgifter
 2. Klick “inställningar” under kugghjulsikonen till vänster
 3. Välj fliken “Förbindelse”
 4. Längst ner, du’Jag hittar “Installera / reparera OpenVPN-drivrutinen” knapp. Klicka på det
 5. Starta om IPVanish-klienten efter meddelandet om framgångsrik installation och försök igen

Om det inte gjorde det’t hjälp eller om IPVanish inte kunde installera TAP-drivrutinerna på egen hand, kan du följa våra råd om manuellt ominstallera TAP-enheter.

Slutgiltiga tankar

Om du försöker några servrar och kan’t logga in, eller inget av protokollen fungerar, dubbelkontrollera tid och datum - och försök slå på och stänga av routern.

Om inget av det fungerar, don’t ge upp hoppet. IPVanish har ett utmärkt rykte för kundsupport, och du kan komma i kontakt med deras team via deras livechatt dygnet runt.

Framför allt, don’t panik om IPVanish vann’t ansluta. I 99% av fallen, där’är en enkel teknisk fix som kräver några musklick för att utföra - vilket gör att alla kan njuta av avskildhet och säkerhet utan att stressa om hur man kommer online.

Rekommenderade läsningar:

IPVanish granskning

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 53