IPVanish serverlista

Många VPN-leverantörer anger stolt att deras server räknar på sin hemsida eftersom det i de flesta fall är det’s korthandling för bra kvalitet. Det tyder på att en leverantör är särskilt bra när det gäller att blockera geo-begränsat innehåll (tror Netflix) och kringgå stränga innehållsfilter i mer repressiva territorier (tror Kina)


IPVanish är inte annorlunda. Före dig’har bläddrat till botten av sin hemsida, informerar leverantören glatt dig att den äger 1 300 anonyma servrar. De flesta av sina vittnesmål, inklusive ett från Techradar, förstärker också idén att IPVanish ger en stor VPN-upplevelse genom sin enorma servrarflotta.

Men även om kvantitet är viktig här, är det’s kvaliteten på de faktiska servrarna som i slutändan gör skillnaden. Av denna anledning, vi’titta närmare på IPVanish-serverlistan för att ge dig en nedgång på hur starka och väl positionerade servrarna faktiskt är.

Hur stor är IPVanish-serverlistan?

IPVanish-serverflottan uppgår till 1 310 privatägda servrar (dvs. ingen virtuell eller ’falsk’ servrar). Dessa servrar är spridda över 75 platser i 50 länder.

Ur sammanhang ser det imponerande ut. Men 50 länder är lite låga för en högkvalitativ VPN. Astrill VPN erbjuder till exempel bara en fjärdedel av servrarna som IPVanish har, men de’är spridd över 60+ länder, vilket därför ger en starkare räckvidd.

Astrill är också känd som en av de snabbaste VPN-leverantörerna på marknaden, vilket ger ytterligare trovärdighet till argumentet att mindre ofta är mer när det gäller VPN-servrar. Som sådan, vi’kommer att gräva i siffrorna för att se hur bra IPVanish verkligen presterar i detta avseende.

Spridningen av IPVanish-serverlistan

Som vi nämnde hävdar IPVanish att totalt är 1.310 servrar. Av dessa är 678 ensamma belägna i Nordamerika och 468 i Europa. Det totala antalet är 87% av hela serverlistan.

Detta lämnar mindre än 200 servrar för de återstående 14 länderna, som är indelade i följande regioner:

  • Central- och Sydamerika: 23 (1,7%)
  • Oceania: 70 (5,3%)
  • Asien: 61 (4,7%)
  • Afrika och Mellanöstern: 10 (0,8%)

Som ni ser är IPVanish-servrarna mycket belastade på de engelskspråkiga marknaderna i Australien och Nya Zeeland.

Leverantören har en lägre koncentration av servrar i Asien och Oceanien (10%) än NordVPN (15,4%), vilket också förlorar med totalt.

Alla de sydamerikanska servrarna var belägna i sydöstra Brasilien (Rio de Janeiro och São Paulo) tidigare, så vi var glada att se IPVanish lägga till Columbia på listan, som fungerar som en länk till Costa Rica.

Tyvärr finns det fortfarande inga servrar mellan Sydafrika och Israel, ett avstånd på över 7 500 km när kråkan flyger. Även São Paulo-servern är faktiskt närmare, trots att den är åtskild av Atlanten.

Befolkningen i Afrika och Sydamerika är vanligtvis inte tillräckligt tät för VPN-leverantörer att köpa hundratals servrar där, men det gör det inte’t menar användare i dessa regioner inte’t förtjänar VPN-serveråtkomst alls.

Som jämförelse, medan Astrill har färre servrar än IPVanish, är de jämnare placerade i hela Sydamerika, vilket förbättrar den totala åtkomsten.

Avslutningsvis ger IPVanish mycket liten täckning till användare utanför Nordamerika och Västeuropa. Användare i mindre representerade regioner kan ha problem med att hitta en pålitlig server i närheten. Och om den servern kraschar, där’Jag har mycket liten chans att göra en säkerhetskopia.

IPVanish serverhastighet

Här’där ovanstående nummer verkligen spelar in. Vi snabbtestade ett antal IPVanish-servrar - korsreferenser dem med användarrecensioner för större provstorlek - och fann en gemensam enighet: IPVanish är värdelös om du inte’är fysiskt nära en av deras servrar.

Nu när du är nära deras servrar, IPVanish ger några verkligen anständiga anslutningshastigheter. Testning från Storbritannien tyckte att de flesta servrar i Västeuropa var pålitliga.

Men detta sjönk när vi kom till östeuropeiska servrar, till exempel Polen. På liknande sätt gav amerikanska servrar oss cirka en fjärdedel av vår internetanslutning, och servrar i Östasien var positivt värdelösa för oss.

Som jämförelse med andra regioner: Storbritannien och USA är närmare än avståndet mellan de brasilianska och Costa Rica-servrarna; ett något större avstånd separerar USA och Japan än mellan de sydafrikanska och israeliska servrarna.

För de underrepresenterade regionerna verkar IPVanish-serverlistan då mestadels hopplös.

IPVanish-servrar och streaming

IPVanish fungerar mestadels på delade IP-adresser, vilket gör det lättare för anti-VPN-tjänster som Netflix och BBC iPlayer att märka att du’använder en proxy.

Det är n’t alltid omöjligt att kringgå geo-restriktioner med delad IP - fråga bara ExpressVPN - men det’det är förmodligen en bra anledning till att IPVanish inte alls kan kringgå dessa begränsningar.

Även om du blev lycklig med en Netflix-vänlig server är hastigheterna på distanserade servrar så dåliga att det inte skulle’t vara någon punkt i att faktiskt försöka se något.

IPVanish-servrar och torrenting

På papper är IPVanish faktiskt ganska bra för att torrentera. P2P stöds på alla servrar och leverantören erbjuder en SOCKS5-proxy som standard - och båda dessa funktioner är viktiga för VPN-torrent-stöd.

Testa, det möjliggör snabb torrenting utan att läcka några data överhuvudtaget. Användare i Västeuropa kan glädja sig över de 98 servrarna i den torrentvänliga Nederländerna, samt ytterligare 10 i Spanien som en säkerhetskopia.

Naturligtvis det’s där det faller tillbaka; IPVanish’s torrentstöd är mestadels reserverat för västeuropeiska användare. Men i det här skedet’Jag är bara glad att se att IPVanish-serverlistan är bra för något, vad det än är.

Slutsats

Användare kommer troligen att svika på IPVanish’bristande förmåga att kringgå internationella geo-restriktioner, och de utanför Västeuropa och Nordamerika kan kämpa på den totala bristen på servertäckning i sina regioner. Ändå, om du är en västeuropeisk användare som behöver något extra skydd för torrent, kan IPVanish utan tvekan vara ett pålitligt alternativ för dina behov.

Rekommenderad läsning

IPVanish granskning

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1