IPVanish TAP-enhet installeras inte – vad ska man göra?


den’Det är inte ovanligt att VPN-användare upplever problem relaterade till TAP-enheter. I den här artikeln, vi’Jag svarar vad du ska göra om din IPVanish TAP-enhet vann’t installera. Men låt oss först’s lära dig mer om den här enheten för att bättre förstå de möjliga orsakerna till TAP-problem och sätt att felsöka dem.

Vad är en TAP-enhet för IPVanish?

I stort sett är TAP-enheten en drivrutin som du installerar tillsammans med IPVanish. Det låter Windows skapa en krypterad anslutningstunnel mellan dig och din VPN’s server. När den har installerats visas en TAP-enhet i din Kontrollpanel > Nätverk och internet > Nätverkskopplingar.

Windows nätverksanslutningar

Vissa av dessa nätverksenheter är hårdvarubaserade, såsom Ethernet eller wifi, och andra, som TAP, är enbart programvara, som simulerar en “verklig anslutning.” Medan en enhet som en router tillåter flera nätverk att fungera oberoende, a TAP-drivrutinen skapar en nätverksbrygga från två separata nätverk.

VPN är några av de viktigaste användarna av TAP-enheter. De kan installeras på Windows-, Android- och Linux-maskiner. Just nu, de’är inte tillgänglig på iOS och kräver extra ansträngning för macOS som inte har något eget stöd för TAP-drivrutiner.

Det går inte att installera en TAP-enhet för IPVanish?

I de flesta fall installeras en TAP-enhet tillsammans med IPVanish VPN-klienten. Men i vissa fall förhindrar detta en mjukvarukonflikt eller en drivrutinssigneringsproblem. Lyckligtvis där’är ett enkelt sätt att bota denna sjukdom:

  1. Avsluta IPVanish-klienten
  2. Ladda ner TAP-drivrutinerna från OpenVPN-webbplatsen
  3. Installera TAP-drivrutinerna använder standardinställningar

TAP-enhetens installation på Windows 10

Om allt går smidigt bör du kunna använda IPVanish nu. Om inte kan du försöka kontakta kundsupport eftersom problemet kan behöva en individuell strategi.

IPVanish vann’t anslut efter TAP-installationen

Vissa IPVanish-anslutningsproblem kanske inte är relaterade till din TAP-drivrutin. Det där’varför det’Det är bra att kontrollera om ditt problem inte orsakas av något av följande.

IPVanish-servern svarar inte

Ofta har anslutningsproblemet inget med din programvara eller maskinvara att göra. Chansen är stor att servern du’Re försöker ansluta till är nere. För att se om det’Försök att ansluta till någon annan server. Om problemet kvarstår, kolla om företaget inte har gjort ett offentligt uttalande på sin webbplats eller sociala mediekonton om vissa problem som de kanske står inför just nu.

Användarkontokontroll blockerar IPVanish-anslutning

En av de mindre vanliga situationerna är när Windows har aktiverat användarkontokontroll (UAC) som inte’t tillåta OpenVPN- eller PPTP-protokollanslutningar, effektivt stänga av IPVanish.

Följ dessa steg för att stänga av användarkontokontroll:

  1. Klick Start, skriva Kontrollpanel och tryck på Stiga på
  2. Skriva UAC i Kontrollpanelen’s sökruta uppe till höger. Eller så kan du gå till Kontrollpanel > System och säkerhet > Säkerhet och underhåll
  3. Om du använde sökrutan klickar du bara på Ändra användarkontokontroll inställningar. Om du navigerade på en gammal skola klickar du på Listrutan Säkerhet och välj Ändra inställningar.
  4. I popup-fönstret, dra skjutreglaget hela vägen ner och slog OK. Du kanske måste ange Administratörslösenord här.

Windows UAC

Nu måste du göra det starta om din dator för att inställningarna ska träda i kraft. Starta sedan IPVanish och försök ansluta igen.

IPVanish-meddelande “Autentisering misslyckades”

Om du ser meddelandet “Autentisering misslyckades” när du försöker använda IPVanish, betyder detta att antingen ditt användarnamn eller ditt lösenord avvisades som felaktigt. Det finns tre främsta orsaker till detta:

  1. Ditt konto har gått ut. Chansen är stor att du har glömt eller var sen med din prenumerationsbetalning. Det bästa sättet är att logga in på ditt konto via IPVanish webbplats och kontrollera din status.
  2. felaktigt användarnamn eller lösenord. Så dumt som det låter, oftare än inte när du är säker på dig’anger du rätt lösenord, du’går in igen med Caps Lock på eller Numpad av eller något liknande. Försök logga in på IPVanish för att ändra det. Om det inte misslyckas kan det bästa vara att bara ändra ditt lösenord.
  3. Problem med servern. Om problemet kvarstår när du ansluter till en annan server är det där’Det är inte mycket du kan göra här - antingen kontakta kundsupport eller vänta tills det’är tillbaka online.

Säkerhetsprogramvara blockerar IPVanish

Din antivirus- eller brandväggsprogramvara kan se dåliga IPVanish som en ondskeware och blockera dess försök att ansluta. Om du misstänker att detta kan vara fallet kan du tillfälligt inaktivera säkerhetsprogramvaran och se om problemet kvarstår. Kom ihåg att du kan skapa en vitlista för de program som du litar på som inte kommer att behandlas som en viss skadlig programvara längre.

UDP-anslutning till IPVanish-servrar är inte stabil

Om du’om du använder antingen OpenVPN eller PPTP-protokoll för att ansluta till en IPVanish-server kan det vara så att din UDP-anslutning inte är tillräckligt stabil. Även om det är snabbare än TCP, gör UDP inte’t har samma nätverkskorrigeringspotential. Därför bör du prova att justera dina IPVanish-inställningar för att kontrollera om du byter till TCP löser problemet.

Har du några andra problem med IPVanish TAP-drivrutin eller kommentarer för att lösa ovan nämnda anslutningsproblem? Don’t tveka och meddela oss genom att släppa en rad i kommentarerna nedan.

Rekommenderad läsning

IPVanish ansluter inte

IPVanish granskning

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − = 59