Er hotellet wifi trygt?

Enten vi’er heldig nok til å være på ferie eller jobbe på et hotell for forretningsformål, er en av de første tingene de fleste av oss gjør å se etter wifi. Nesten alle hotellene tilbyr i dag gratis wifi som en av gjestene sine. Men er hotell wifi trygt? Den’er sannsynligvis noe du’har aldri engang vurdert! Vi’Jeg vil lede deg gjennom det du trenger å vite.


Sikkerhets illusjonen

Når du’Når du slapper av i lobbyen på et fancy hotell, opprettholdes illusjonen av offentlig wifi-sikkerhet perfekt. Hvis du’er kyndige nok til å spørre resepsjonspersonalet hva nettverkspassordet er, deg’re allerede sannsynligvis gratulere deg selv med å være sikkerhetsinnstilte. Men er det virkelig trygt?

Hvor mye er hotell wifi trygt - egentlig?

Faktum er at hotellwifi-nettverk ikke er tryggere enn noen annen offentlig wifi på et bibliotek, kafé, togstasjon eller annet offentlig rom. Dette gjelder også når hotellwifi-systemer ser ut til å være sikre, fordi du må oppgi romnummeret ditt for å få det viktige passordet.

Dette betyr at du til enhver tid må være forsiktig. Hotell wifi-nettverk blir virkelige mål for datatyver og cyber-hackere, for det første fordi hotellwifi-brukere har en tendens til å ha verdifull informasjon om enhetene sine (spesielt hvis de bruker dem til arbeidsformål), og fordi brukere på hotell har en tendens til å være på vakt når de det kommer til nettkriminalitet.

Hvordan nettkriminelle angriper hotel wifis

Ondsinnede hotspots

Under en rask hotellinnsjekking kan du automatisk se wifi-signalet på telefonen din og koble til et nettverk som ser ut som legitimt. Kanskje bruker den et navn som’er som navnet på hotellet, for eksempel. Men uten å bekrefte dette nettverket, kan du finne deg selv i en skadelig hotspot som er satt opp av hackere; gir dem umiddelbar tilgang til dine private, dyrebare data.

Skadevare

Det er kjent at organiserte nettkriminelle angriper wifi-nettverk gjennom en rekke taktikker. Noen e-postansatte på hotell og bruker phishing-svindel for å lokke dem til å åpne vedlegg som ser ut som kundebestillingsforespørsler. I stedet slippes malware inn i nettverket som spionerer etter gjester, griper passord og får gratis tilgang til brukerdata på hotellets wifi-nettverk.

Den verre biten? Denne typen spionprogrammer kan utvides til alle brukere av hotellets wifi og få tilgang til alle stykke uskryptert data du har sendt eller mottatt på tilkoblingen. Brukere ville ikke’Jeg vet til og med at de var under angrep.

The Eternal Blue casestudie

I 2017 brukte en gjeng russiske nettkriminelle et malware-angrep kalt EternalBue, for å få tilgang til hotellwifis og spionere etter gjester. Disse angrepene ble antatt å være politiske i sin motivasjon og samlet data eller myndighetsansatte som var på forretningsreise. Uansett årsak bak angrepet viser det hvor sårbare hotell wifi-nettverk kan være.

Bare hold deg unna

Rådene nå for reisende er at de til enhver tid bør unngå å bruke wifi-nettverk på hotellet. Teknologien er nå så avansert at brukerne ikke gjør det’Jeg trenger til og med å skrive passordene sine i låste kontoer for spyware for å oppdage dem.

Ta forhåndsregler

Hvis du nylig har reist og benyttet deg av gratis hotellwifi, er det en forsiktighet å endre alle sensitive kontopassord nå. Endre passord for dine finansielle kontoer og sosiale mediekontoer, e-postmeldinger og andre private kontoer.

Følg god praksis for å sikre disse kontoene, med komplekse passord, unike passord for hvert nettsted og tofaktorautentisering. Vurder å bruke en passordgenerator for å gjøre passordene enda vanskeligere å oppdage.

Hotell forblir sårbare

Selv om malware-angrepet EternalBlue ble lansert på europeiske hoteller, bekreftet nyheter etter hendelsen at et wifi-nettverk som har en tendens til å bli brukt tungt av hotellkjeder, faktisk er mer utsatt for nettangrep enn mange andre nettverk..

Enhetsprodusentene har gitt ut en sikkerhetsoppdatering for å beskytte brukere, men husk at det ikke er noen garanti for at hotellet du bor på vil ha installert det.

Anta det verste

En god tommelfingerregel er å anta at du blir spionert på noen måte hvis du bruker hotell wifi. Du vet ingenting om den enkelte eller spyware som ser på deg.

Noen hackere vil bare samle inn tilstrekkelig med data for å klone identiteten din. Andre ønsker bankkontodetaljer. Andre søker bedriftsinformasjon for å starte langt større ransomware-angrep. Bare ikke’ta sjansen.

Ta skritt for å beskytte deg selv

Det kan være tilfeller du synes du trenger å bruke wifi på hotellet. Hvis du registrerer deg i et virtuelt privat nettverk, kan du gjøre dette uten å bekymre deg.

Hvorfor bruke en VPN

Selv om hotellets wifi vrimler av sniffere, malware eller andre virus, vil VPN beskytte deg. De fleste VPN-er koder for data og krypterer dem (velg alltid en tjeneste som tilbyr kryptering, i tillegg til beskyttelsesdataene ‘tunnel’ som lar deg være anonym.)

Dette betyr at hackere kan’t lese dataene dine, kan’t ta tak i det - og kan’t oppfanger det til og med, fordi alt de vil se er krypterte og kodede data som de kan’t sprekk.

Det er mange VPN-leverandører på markedet, og de tilbyr alle noe annerledes. Noen er gratis, men vær veldig forsiktige her. Noen tilsynelatende VPN-er er bare fronter for skadelig programvare. Andre har slapp personvernregler som gjør at dataene dine kan deles i reklameformål.

Vi gjennomgår jevnlig alle de beste VPN-ene på markedet, og vi ser på teknologien, policyene og ‘fine detaljer’ av alle gode VPN-er.

Velg den beste VPN-en

Vi anbefaler VPN-er som ExpressVPN, NordVPN og privat internettilgang. Disse tilbyr alle sikkerhetsinformasjon og teknologier som er nyskapende og ennå ubrutte. De oppdaterer og investerer regelmessig i tjenesten deres for å sikre at den holder seg foran hackere. De tilbyr også andre funksjoner som:

  • Flere servere over hele verden slik at dataene dine kan omdirigeres og IP-adressen din maskeres for total anonymitet
  • Virksomheter og servere lokalisert i land som Sverige som har ekstremt strenge personvernlover for data designet for å respektere individuelle rettigheter.
  • Retningslinjer som inkluderer ingen føring av datalogger og absolutt ingen salg av brukerdata
  • Avanserte krypterings- og drepebrytere, som automatisk avslutter tilkoblingen hvis VPN-en faller av en eller annen grunn.

For å konkludere

Kort sagt, det’det er rett og slett ikke verdt å gå online uten VPN hvis du vil være trygg, sikker og anonym. Sikre deg selv på bare noen få minutter ved å laste ned den beste VPN-enheten til enheten din, og fortsett å glede deg over onlineopplevelsen din til det fulle.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 33