Hva er IP geolocation

Når vi tenker kommunikasjon, bør vi tenke globalt mens vi handler lokalt, da vi nå er nærmere alle enn vi tror. I denne artikkelen blir du introdusert for hva IP-geolokering betyr, bruken av den og hvordan den har gjort det enkelt å bedre koble mennesker.


På en eller annen måte må du ha kommet over bruken av IP geolocation. Du vil bli så overrasket over hvor omfattende bruksområder kan være. Det er noen ganger referert til som geolocation IP, men IP geolocation er en mer vanlig betegnelse på det.

Introduksjon til IP geolocation

Geolocation av Internet Protocol (IP) beskriver metodene for å tilordne en stedsbasert etikett til en individuell Internet Protocol (IP) adresse.

Ved å geografisk merke IP-adressen, kan den gi deg posisjonsdata som staten, postnummer, by, breddegrad / lengdegrad, Internett-leverandør (ISP), retningsnummer og annen informasjon. IP geolocation kan også bli referert til som IP-adresse geolocation.

Noen ganger når du surfer på et nettsted, dukker det opp navnet på landet ditt, og du begynner å lure på om trolldom nå er en del av webutviklingen, men realistisk har IP-adressen din blitt kartlagt, og dette gjør at nettstedet automatisk kan oppdage stedet du er bla fra.

IP adresse

For å forstå hvordan IP geolocation fungerer fullstendig, la oss raskt gå gjennom hva “IP adresse” midler. En IP-adresse viser til et unikt nummer som blir knyttet til alle online aktiviteter du gjør på en bestemt datamaskin.

Det kan sammenlignes med en returadresse på et brev en sender til venner. De “IP” del i IP-adresse betyr internettprotokoll. Protokollene er tilkoblingsforskrifter og retningslinjer som styrer datanettverk.

Det er viktig å merke seg at IP-adresser er tilordnet datamaskiner, ikke folk, og selv om adressen lett kan sees, kan du bestemme deg for å skjule den av sikkerhetshensyn hvis du ønsker det.

IP-adressetyper

Nå som vi vet at IP-adressen er avgjørende for alt vi gjør på nettet, la oss vurdere de forskjellige typene IP-adresser. Det er tre forskjellige typer IP-adresser basert på deres driftsattributter:

 1. Unicast IP-adresse: Dette er en adresse til et enkelt grensesnitt eller tilkobling. IP-adressen til denne typen brukes til en-til-en-kommunikasjon. Unicast IP-adressen brukes til å dirigere pakker til en bestemt vert. For eksempel oppstår denne forbindelsen mellom datamaskinen din når du er koblet til en server. Serveren vil bare sende en datapakke til en enkelt datamaskin. En datapakke er en dataenhet laget til en enkelt pakke.
 2. Multicast IP-adresse: Denne adressen brukes til en-til-mange kommunikasjon. Meldingene blir levert til IP multicast-gruppeadresser, og de tilkoblede ruterne (som fungerer som et middel til å distribuere pakker) forholder identiske kopier av de sendte pakkene til hver maskin som har abonnert på verten for gruppeadressene..
 3. Send IP-adresse: Dette brukes til å sende data til alle mulige destinasjoner i et kringkastet domene (kommunikasjonen en-til-alle). Hvis Host1 for eksempel vil kommunisere med alle verter i et nettverk og har sendt en kringkastingspakke til en kringkasting IP-adresse. Alle verter i det samme kringkastingsdomenet vil motta og behandle pakken.

Hvordan IP geolocation fungerer?

I utgangspunktet gir Internett-leverandøren din (IPP) først din IP-adresse. De eier en blokk med IP-adresser som på en eller annen måte stammer fra Internet Assigned Numbers Authority (IANA) og noen andre organisasjoner.

Disse organisasjonene opprettholder masterlister over tildelte IP-adresseblokker og holder rede på hvor de er tildelt. Bedriftene eller Internett-leverandørene som kjøper disse IP-blokkene har en fysisk beliggenhet eller adresse som kan hjelpe dem med å plassere dem geografisk.

Geolocation-programvare drar full nytte av disse listene og gir raske metoder for merking av IP-adresser til land eller i noen tilfeller postnumre. Generelt vil kommersielle produkter tilstrebe mer nøyaktighet og bruke andre datakilder også.

Bruk av IP geolocation

IP geolocation spiller mange viktige roller i ny teknologisk utvikling i forskjellige sektorer. Bruken brukes på følgende måte:

 1. Kriminell etterforskning: I nyere tid har kriminelle handlinger utviklet seg gjennom bruk av internett. Finansinstitusjoner og selskaper risikerer lekker informasjon eller ulovlig overføring av midler. Det er også tilfeller av identitetstyveri. Alle disse skyldige kan spores vellykket ved å bruke IP-adressen de bruker til sine online aktiviteter.
 2. Geo-markedsføring: Bedrifter gjennom data samlet inn om brukere som besøker nettstedet sitt, kan optimalisere markedsføringsstrategien deres basert på stedet de får flest besøkende fra. De kan også lage innhold for bedre å betjene disse stedene.
 3. Regional lisensiering: Internett-filmleverandører, nettkringkastere som leverer live streaming video av sportslige kamper, eller noen TV- og musikkvideo nettsteder som har lisenser til å overføre videoene sine, er autorisert til å betjene seere bare i deres tillatte territorier. Ved å bruke geolokalisering kan de følge lisensforskrifter som vil spare dem for mye hodepine i det lange løp.
 4. Gaming: Det er noen typer spill som er bygget for smarttelefoner eller andre mobile enheter som er stedsbaserte. I disse spillene utvikler og fortsetter spillingen gjennom en spiller’s fysiske beliggenhet som vanligvis rapporteres ved bruk av en GPS-tjeneste (Global Positioning System). Eksempler på stedsbaserte spill inkluderer Pokémon Go og Ingress.

Hva er andre måter?

IP geolocation isn’t den eneste måten å finne ut hvor internettbrukere befinner seg. Med avansert teknologi kan du bruke noen maskinvarebaserte alternativer, for eksempel GPS. Et annet alternativ ville være HTML5 geolocation og Application Programming Interface (API).

Disse to metodene trenger imidlertid brukeren’s tillatelse til å dele deres beliggenhet, og de fleste av brukerne er ikke villige til å dele denne informasjonen av bekymring for personvernproblemer. Disse metodene vil gi nøyaktig posisjonsinformasjon, og dette er ikke basert på den eksterne databasen.

For eksempel kan det hende at GPS ikke er installert på noen datamaskiner, og IP-geolokering vil kunne gi mye mer nøyaktig informasjon i dette tilfellet.

IP geolocation programvare og programmer

Hvis du vil utnytte geolokalisering riktig, må du bruke en IP-geolokeringsprogramvare. Disse programmene har forskjellige funksjoner og nøyaktighetsnivåer avhengig av utvikleren.

Noen av disse programmene er:

 1. GeoSurf: Dette er bygget i form av en nettleserverktøylinje, mobil og stasjonær applikasjon og gjør det mulig for brukere å få det lokale perspektivet fra mer enn 110 globale steder. Det brukes jevnlig av kjøpere, kampanjeadministratorer, netthandelsbedrifter og compliance-team for å publisere geografisk målrettede annonser og webinnhold.
 2. IP2Location: Det tilbyr geolocation-tjeneste som en database, programmerings-API og også vert løsning. Tjenesten er rimelig for kundene og kan fungere på alle enheter.
 3. NeuStar IP-intelligens: Dette programmet tilbyr geolokeringstjenester for IP for overholdelse, beskyttelse mot svindel og lokalisering av innhold på nettstedet. Prisfastsettelsen er med et enkelt spørsmål (per bruk) og starter på $ 0,001 per søk for lokalisert nettinnhold. Dessverre har den ikke en kompatibel versjon for mobile enheter ennå.
 4. Digital utsending: Dette tilbyr to produkter, Digital Resolve og Digital Element. Digital Resolve tar for seg å sikre online kontoer, identiteter, informasjon og transaksjoner mot identitetstyveri og internettbedrageri, mens Digital Element er designet for bedrifter ved å levere nøyaktige IP-posisjonsdata, med det endelige målet å forbedre og personalisere onlineopplevelsen for forbrukere med geografisk relevant innhold når de samhandler med virksomheten online.

Nye og avanserte geolokeringsteknikker

Som vi nøye har etablert, bruker Geo IP IP-adresser for å bestemme den geografiske plasseringen til en bruker’datamaskin basert på informasjonen som gis av en database. Plasseringen av en IP-adresse kan også bestemmes av informasjonen som leveres av en vertsdomenenavnserver (DNS) -navn.

Denne teknikken er kjent som string matching geolocation eller Geotracking. IP-navnene er delt inn i flere stykker. String matching blir deretter brukt til å matche en liste over kjente forkortelser av steder for å matche brikkene som IP-navnet er delt inn i. GeoTrack bruker traceroute for å bestemme nettverksbanen mellom sondemaskinen og målverten.

Den nye teknikken som foreslått av Doxa Chatzopoulou og Marios Kokkodis i deres papir om IP-geolokering er basert på internettmålingsteknikk. Denne teknikken handler i utgangspunktet om å bruke forsinkelsesmålinger fra distribuerte kjente steder sammen med begrensninger, som er basert på topologisk informasjon.

Denne teknikken er lite vedlikehold siden den ikke trenger støtte fra en database og ytelsen ikke påvirkes av hyppige oppdateringer i en database. Det er forskjellige metoder som denne teknikken kan utføres på, noen av dem er forsinkelsesbasert geolokalisering, hastighet på internett-geolokalisering og begrensningsbasert geolokalisering (CBG). Denne teknikken er fremdeles foreslått og forbedret og har ikke blitt etablert ennå.

Geografisk målretting og geo-fekting

Disse begrepene er ment å bli diskutert under anvendelse av IP geolocation, men det trenger mer lys, derav en spesiell seksjon. Geografisk målretting refererer ganske enkelt til handlingen for å nå en person basert på deres beliggenhet. Siden begynnelsen av internettbruk brukte nettsteder en bruker’s IP-adresse for å tjene personlig innhold.

For eksempel vil et nettsted for netthandel vise lokal valuta og lagringssteder basert på brukeren’s land. Ulempen er at IP-adresser ikke er helt presise, og det er vanskelig for bedrifter å målrette seg mot spesifikke nabolag. Derfor brukes geografisk målretting oftere for brede regioner, som en hel by. For markedsføringsteam som vil gå mer kornete, kan de bruke et system som heter geo-fekting.

Geo-fekting er mer som en oppgradering til vanlig geo-målretting. Denne typen målretting bruker en mobil enhet’s nøyaktige GPS-plassering i stedet for den tildelte IP-adressen og oppdateres også mens brukeren er mobil, så det’er flott for rask mobilmelding. For eksempel, hvis en fastfood-butikk-app oppdager en kunde i nærheten av en fysisk beliggenhet, kan den bruke tidsbegrensende markedsføringsteknikk som å tilby en rabattkupong for å be om et øyeblikkelig butikkbesøk.

Et geo-gjerde kan dekke en hel by, men det’er mest effektiv når du retter deg mot mindre regioner som bestemte gater. Disse målene er veldig nyttige for apper som tilbyr tilbud på restauranter i nærheten eller dirigerer fottrafikk til fysiske butikker.

Utfordringene med nøyaktig IP geolocation

GeoIP er mer som en “delkunst, delvitenskap” system. Mens geolokaliseringsprogrammer er avhengige av informasjon fra databaser, er det en ikke-triviell utfordring å sikre at de resulterende dataene er så nøyaktige som mulig. Imidlertid er det mange faktorer som bidrar til å gjøre det vanskelig å komme frem til et nøyaktig fysisk lokaliseringsresultat.

Noen av disse er:

 1. Fravær av grunnleggende datasett: Dessverre er det ikke noe omfattende, offentlig tilgjengelig og viktigst, pålitelig datasett som knytter IP-adresser til fysiske steder.
 2. Uvaliderte registerdata: Noen få utviklere av IP-geolokaliseringsløsninger tar dataene de får fra registrene som de er - forutsatt at oppføringene er riktige, og ikke validerer informasjonen i dem.
 3. Inkonsekvent navnekonvensjons: På utviklede steder blir flyplasskoder ofte oppkalt etter selve flyplassen i stedet for byen den betjener, og bruk av disse kodene gir noen, men generelt lite nok presisitet når de er tilknyttet IP-adresser.
 4. Utfordringer med latensmålinger: Meget presis geolokalisering gjennom kvantifiseringsverktøy som ping, traceroute og wget krever betydelig nærhet.
 5. Virtuelt privat nettverk (VPN), fullmakter og stafetter: En sluttbruker kan bestemme seg for å passere trafikk gjennom en proxy-server, VPN eller videresendingsnettverk. I tilfeller som disse, ‘ekte’ IP-adressen til brukeren er stort sett ikke tilgjengelig for geolokalisering, siden brukeren’s-tilkoblingen ser ut til å komme fra IP-adressen til VPN / proxy / stafett-endepunktet.

Fordeler og ulemper med IP geolocation

Det er mange Geo IP-tjenester tilgjengelig som gir stedsdata på forskjellige måter. Noen gir GeoIP-databasen mens andre tilbyr API-tjenester til sin vertsbaserte database. Du bør velge om du vil få detaljene under kjøring eller være vertskap for databasen. Begge tilnærminger har sine fordeler og ulemper.

Du bør se etter tjenester som gir en omfattende database til en nominell hastighet. Tjenesten skal være gratis eller til lave kostnader for små til mellomstore bedrifter og også gi et alternativ å oppgradere etter hvert som bedriften vokser.

Før du går videre for å begynne å bruke denne typen programvare, bør du vurdere fordeler og ulemper ved å bruke tjenesten og se om du kan jobbe med den eller ikke.

Pros

 1. Det bidrar til å øke effektiviteten av online markedsføring ettersom annonser er geografisk målrettet.
 2. Bedrifter kan enkelt målrette innhold mot brukere fra et bestemt sted.

Ulemper

 1. Du kan enkelt krenke brukerens personvern og personopplysningsrettigheter.
 2. Det er lett å bli villet siden det observeres at IP-geolokalisering ikke er helt nøyaktig.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =