Opera VPN fungerar inte

Senaste uppdatering: 03.26.2019


Opera är en krombaserad webbläsare och det’är känd för att vara den första att introducera en gratis inbyggd VPN-funktion. Till och med idag är Opera den enda stora webbläsaren som erbjuder en gratis och obegränsad VPN-tjänst till sina användare.

Även om denna VPN fungerar ganska bra för det mesta, klagar vissa på forum om deras Opera VPN inte fungerar. För vissa vann Opera VPN’t ansluta alls. I vissa fall kan den enda lösningen vara att byta till en annan leverantör, till exempel NordVPN, som kan kringgå alla block som ditt land eller din ISP sätter.

Om du’är fortfarande angelägen om att försöka fixa dessa problem på egen hand - här är några möjliga lösningar på Opera VPN-anslutningar.

Enkla lösningar för att fixa Opera VPN-anslutningsfrågor

Här är sex enkla steg att följa om du vill mildra anslutningsproblem:

1. Växla VPN-knappen av och på ett par gånger

På / av-knapp

Detta kan åtgärda de flesta av problemen, särskilt om Opera VPN fortsätter att säga att det’s ansluter, men din IP-adress förblir densamma. Ett antal användare rapporterade att de’har lyckats lösa Opera VPN fungerar inte problemet genom att bara slå av VPN-knappen och sedan 3-4 gånger i rad. Ja, den’det är så enkelt, kolla in bilden:

Opera VPN aktiverades

Även om detta bara är en tillfällig lösning kan det spara dagen för dig.

2. Rensa din webbläsarcache

Många webbläsarrelaterade problem beror på rester i webbläsaren’s cache. Därför ibland om Opera VPN vann’t ansluta, försök rensa webbläsarens cache och se vad som händer.

Den här proceduren kommer inte bara att göra din webbläsare snabbare och spara massor av utrymme på din enhet (du bör rensa webbläsarens cache regelbundet förresten), men det kan mycket väl lösa VPN-problemet. Här’hur du gör det: tryck på Ctrl + Shift + Del-tangenterna och kontrollera Cachade bilder och filer, enligt bilden nedan:

Opera VPN Rensar din webbläsarcache

Medan du’när det gäller det, kan du mycket väl rensa kakor och annan webbplatsinformation, tillsammans med webbläsarhistoriken, men det’är inte obligatorisk. Don’glöm inte att bli av med allt genom att välja “tidernas begynnelse” i rullgardinsmenyn:

Opera VPN Rensar din webbläsarcache för vald perion

Slutligen, tryck på knappen längst ner som står Rensa webbhistorik, starta om Opera och om du’har tur, du’är bra att gå.

Opera VPN rensar surfningsdata

3. Stäng av Opera Browser Extensions

Vissa webbläsarutvidgningar kan störa Opera’s VPN-funktion. Så försök stänga av dem genom att följa dessa steg: först, tryck på Menyknapp, som finns längst upp till vänster och klicka sedan på Extensions -> Extensions och öppna fliken enligt bilden nedan:

Opera VPN Stäng av Opera Browser Extensions

Här måste du välja Aktiverad och sedan klicka på Avaktiverad för att se alla listade flikar.

Tål inte anslutningen sjunker? Byt till NordVPN - tjänsten med den mest pålitliga serverflottan. Skaffa NordVPN

4. Uppdatera din webbläsare regelbundet

Om du inte har det’t uppdaterade Opera på länge, Opera VPN kan sluta fungera eller bli långsamt. För att uppdatera Opera till den senaste versionen, tryck på Menyknapp längst upp till vänster på skärmen och välj sedan Uppdatering och återställning, för att automatiskt leta efter uppdateringar. Till sist, starta om Opera och se om du’har lyckats starta din VPN-tjänst.

5. Stäng av ditt antivirusprogram

Naturligtvis är den här på egen risk!

Faktum är att tredje part mjukvara som AV-verktyg är känd för att störa VPN-funktionalitet, och Opera VPN inte ansluter, eller Opera VPN fastnat på anslutning kan mycket väl bero på att du’vi har inte lyckats lägg till Opera i din Antivirus-undantagslista.

Stäng först av ditt Antivirus och se om Opera VPN har återfått funktionaliteten. Vanligtvis händer detta på grund av “Webbsköld” eller “Web Anti-Virus” -funktionen, som finns i de flesta sviter för Internet Security, så försök att stänga av webbskölden.

De flesta AV-programvaror kan tillfälligt inaktiveras genom att högerklicka på ikonen i systemfältet och sedan välja ett avstängnings- / inaktiveringsalternativ. Annars kanske du måste öppna programvarufönstren och tänka på att stänga av några av verktygen.

Dessutom bör du försöka lägga till Opera i din antivirusundantagslista. Fliken Uteslutning finns vanligtvis på sidan med inställningar för antiviruspaket.

6. Prova att stänga av brandväggen

Naturligtvis är den här på egen risk!

Oavsett om vi’pratar om den inbyggda Windows-brandväggen eller en tredje parts programvara, beroende på vad du har’använder igen. Enligt många Opera-användare, Windows Defender Firewall är känt för att störa VPN-funktionen, särskilt på Windows 10. Därför kan inaktivering av brandväggen hjälpa till “Opera VPN fungerar inte” frågor.

Här’hur du gör det i Windows 10: öppna först kontrollpanelen och klicka sedan på System och säkerhet ->Windows brandvägg. Om brandväggen är inaktiverad, du’Jag får se Stäng av Windows Defender Firewall (rekommenderas inte) markant.

Stäng av din Windows-brandvägg

Stänga av Windows firewal

Rekommenderade läsningar:

Opera VPN-granskning

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =