Opera VPN tidak berfungsi

Kemas kini terakhir: 03.26.2019


Opera adalah pelayar web berasaskan Chromium, dan ia’s dikenali sebagai yang pertama memperkenalkan ciri terbina dalam VPN percuma. Malah pada hari ini, Opera adalah satu-satunya pelayar utama yang menawarkan perkhidmatan VPN percuma dan tidak terhad kepada penggunanya.

Namun sementara VPN ini berfungsi dengan baik pada kebanyakan masa, ada yang mengeluh di forum tentang Opera VPN mereka tidak berfungsi. Tambahan pula, untuk sesetengah orang, Opera VPN menang’t menyambung sama sekali. Dalam sesetengah kes, satu-satunya penyelesaian mungkin bertukar kepada pembekal lain, seperti NordVPN, yang boleh memintas semua blok yang negara anda atau ISP anda meletakkan.

Jika awak’masih lagi bersemangat untuk cuba membetulkan isu-isu ini dengan sendiri - berikut adalah beberapa penyelesaian yang mungkin untuk masalah sambungan VPN Opera.

Penyelesaian mudah untuk menyelesaikan isu sambungan VPN Opera

Berikut adalah enam langkah mudah untuk diikuti jika anda ingin mengurangkan masalah sambungan:

1. Tukar butang VPN di atas dan di luar beberapa kali

Butang hidup / mati

Ini boleh membetulkan kebanyakan isu, terutama jika Opera VPN terus mengatakannya’sambungkan, tetapi alamat IP anda tetap sama. Beberapa pengguna melaporkan bahawa mereka’anda telah berjaya menyelesaikannya Opera VPN tidak berfungsi isu dengan hanya menanggalkan butang VPN dan kemudian pada 3-4 kali berturut-turut. Ya benar’s yang mudah, hanya lihat gambar:

Opera VPN dihidupkan

Walaupun ini hanyalah penyelesaian sementara, ia mungkin menjimatkan masa untuk anda.

2. Kosongkan Cache Browser anda

Banyak isu berkaitan pelayar disebabkan oleh sisa penyemak imbas’s cache. Oleh itu, kadang-kadang jika Opera VPN menang’t menyambung, cuba jelaskan cache pelayar dan lihat apa yang berlaku.

Prosedur ini bukan sahaja akan menjadikan pelayar anda lebih cepat dan menjimatkan banyak ruang pada pemacu anda (anda harus membersihkan cache penyemak imbas dengan kerap dengan cara itu), tetapi ia mungkin menyelesaikan masalah VPN dengan baik. Di sini’s bagaimana untuk melakukannya: tekan kekunci Ctrl + Shift + Del dan periksa Kotak imej dan fail cache, seperti gambar di bawah:

VPN Opera Membersihkan Cache Browser anda

Semasa anda’Sekali lagi, anda mungkin dengan jelas menghapus cookies dan data tapak lain, bersama-sama dengan sejarah penyemak imbas, tetapi itu’tidak wajib. Don’t lupa untuk menyingkirkan segala-galanya dengan memilih “pada permulaan masa” dalam menu lungsur:

Opera VPN Membersihkan Cache Browser anda untuk perion yang dipilih

Akhirnya, tekan butang di bahagian bawah yang dibaca Kosongkan data penyemakan imbas, mulakan semula Opera dan jika anda’kembali bertuah, awak’kembali baik untuk pergi.

Opera VPN jelas melayari data

3. Hidupkan Pelanjutan Pelayar Opera

Sesetengah pelanjutan penyemak imbas mungkin mengganggu Opera’ciri VPN s. Jadi, cuba nyahaktifkannya dengan mengikuti langkah-langkah berikut: pertama, tekan butang Butang menu, yang terletak di bahagian atas kiri, kemudian klik Pelanjutan -> Pelanjutan dan buka tab, seperti gambar di bawah:

VPN Opera Tukar Off Sambungan Penyemak Imbas Opera

Di sini anda mesti memilih Diaktifkan, kemudian klik butang Dinonaktifkan untuk melihat semua tab yang disenaraikan.

Tidak boleh tahan turun sambungan? Beralih ke NordVPN - perkhidmatan dengan armada pelayan yang paling boleh dipercayai. Dapatkan NordVPN

4. Kemas kini pelayar anda secara teratur

Sekiranya anda tidak’t update Opera dalam masa yang lama, Opera VPN mungkin berhenti bekerja atau menjadi lambat. Untuk mengemas kini Opera ke versi terkini, tekan Butang menu di bahagian kiri atas skrin, kemudian pilih Kemas kini dan Pemulihan, untuk menyemak kemas kini secara automatik. Akhirnya, melancarkan semula Opera dan lihat jika anda’anda berjaya memulakan perkhidmatan VPN anda.

5. Matikan perisian antivirus anda

Tidak perlu dikatakan, ini adalah risiko anda sendiri!

Sesungguhnya, perisian pihak ke-3 seperti alat utiliti AV diketahui mengganggu fungsi VPN, dan Opera VPN tidak menyambungkan, atau VPN Opera yang tersekat pada menyambung mungkin kerana anda’telah gagal tambah Opera ke senarai pengecualian Antivirus anda.

Pertama, matikan Antivirus anda dan lihat apakah Opera VPN telah mendapat semula fungsi. Biasanya, ini berlaku disebabkan oleh “Perisai Web” atau “Web Anti-Virus” ciri, yang terdapat dalam kebanyakan suite Keselamatan Internet, jadi cuba mematikan Perisai Web.

Perisian AV kebanyakan boleh dilumpuhkan buat sementara waktu dengan mengklik kanan pada ikon dulang sistem, dan kemudian memilih pilihan turn-off / disable. Jika tidak, anda mungkin perlu membuka tingkap perisian dan tinker dengan menukar beberapa utiliti.

Selain itu, anda harus cuba menambah Opera ke senarai pengecualian anti-virus anda. Tab Pengecualian biasanya terdapat pada halaman tetapan pakej anti-virus.

6. Cuba matikan firewall anda

Tidak perlu dikatakan, ini adalah risiko anda sendiri!

Sama ada kita’Kembali bercakap tentang terbina dalam Windows Firewall atau perisian pihak ke-3, bergantung kepada apa yang anda’menggunakan semula. Menurut ramai pengguna Opera, yang Windows Defender Firewall diketahui mengganggu fungsi VPN, terutamanya pada Windows 10. Oleh itu, melumpuhkan Firewall dapat membantu “Opera VPN tidak berfungsi” isu.

Di sini’s bagaimana untuk melakukannya dalam Windows 10: pertama, buka panel kawalan, kemudian klik Sistem dan keselamatan ->Windows Firewall. Sekiranya firewall dilumpuhkan, anda’lihat Matikan Windows Defender Firewall (tidak disyorkan) ditandakan.

Menanggalkan Windows firewal anda

Menanggalkan Windows firewal

Bacaan yang disyorkan:

Kajian VPN Opera

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4