Τι είναι η γεωγραφική τοποθέτηση IP

Όταν σκεφτόμαστε την επικοινωνία, πρέπει να σκεφτόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ενεργούμε τοπικά, καθώς είμαστε τώρα πιο κοντά σε όλους από ό, τι νομίζουμε. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε την έννοια της γεωγραφικής κατανομής IP, την εφαρμογή της και τον τρόπο με τον οποίο έχει καταστήσει εύκολη την σύνδεση των ανθρώπων.


Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να έχετε αντιμετωπίσει τη χρήση της γεωγραφικής τοποθέτησης IP. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εκτεταμένες είναι οι χρήσεις. Μερικές φορές αναφέρεται ως γεωγραφική τοποθέτηση, αλλά η γεωγραφική τοποθέτηση IP είναι ένας πιο κοινός όρος γι 'αυτό.

Εισαγωγή στην γεωγραφική τοποθέτηση IP

Η γεωγραφική τοποθέτηση πρωτοκόλλου Internet (IP) περιγράφει τις μεθόδους εκχώρησης μιας ετικέτας βάσει τοποθεσίας σε μια μεμονωμένη διεύθυνση πρωτοκόλλου Internet (IP).

Με γεωγραφική επισήμανση της διεύθυνσης IP, μπορεί να σας παράσχει δεδομένα τοποθεσίας, όπως την κατάσταση, τον ταχυδρομικό κώδικα, την πόλη, το γεωγραφικό πλάτος / μήκος, τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), τον κωδικό περιοχής και άλλες πληροφορίες. Η γεωγραφική περιοχή IP μπορεί επίσης να αναφέρεται ως γεωγραφική διεύθυνση IP.

Μερικές φορές, όταν περιηγείστε σε έναν ιστότοπο, αναδύονται το όνομα της χώρας σας και αρχίζετε να αναρωτιέστε αν η μαγεία είναι τώρα μέρος της ανάπτυξης ιστού, αλλά ρεαλιστικά η διεύθυνση IP έχει χαρτογραφηθεί και αυτό επιτρέπει στον ιστότοπο να ανιχνεύει αυτόματα τη θέση που βρίσκεστε περιήγηση από.

διεύθυνση IP

Για να κατανοήσουμε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η γεωγραφική περιοχή IP, ας ξεπεράσουμε γρήγορα τι συμβαίνει “διεύθυνση IP” που σημαίνει. Μια διεύθυνση IP αναφέρεται σε έναν μοναδικό αριθμό που συνδέεται με όλες τις online δραστηριότητες που κάνετε σε έναν συγκεκριμένο υπολογιστή.

Μπορεί να παρομοιαστεί με μια επιστροφή διεύθυνση σε ένα γράμμα ένα στέλνει έξω στους φίλους. ο “IP” μέρος της διεύθυνσης IP σημαίνει πρωτόκολλο Διαδικτύου. Τα πρωτόκολλα είναι κανονισμοί συνδεσιμότητας και οδηγίες που διέπουν δίκτυα υπολογιστών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι διευθύνσεις IP έχουν εκχωρηθεί σε υπολογιστές και όχι σε άτομα και παρόλο που η διεύθυνση μπορεί εύκολα να δει, μπορείτε να αποφασίσετε να την αποκρύψετε για λόγους ασφαλείας, αν το επιθυμείτε.

Τύποι διευθύνσεων IP

Τώρα που γνωρίζουμε ότι η διεύθυνση IP είναι απαραίτητη για ό, τι κάνουμε στο διαδίκτυο, ας εξετάσουμε τους διαφορετικούς τύπους διευθύνσεων IP. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι διευθύνσεων IP βάσει των λειτουργικών χαρακτηριστικών τους:

 1. Διεύθυνση IP Unicast: Αυτή είναι μια διεύθυνση μίας διεπαφής ή μιας σύνδεσης. Η διεύθυνση IP αυτού του τύπου χρησιμοποιείται για την επικοινωνία "one-to-one". Η διεύθυνση IP Unicast χρησιμοποιείται για να κατευθύνει τα πακέτα σε έναν συγκεκριμένο κεντρικό υπολογιστή. Για παράδειγμα, αυτή η σύνδεση συμβαίνει μεταξύ του υπολογιστή σας όταν συνδέεστε σε ένα διακομιστή. Ο διακομιστής στέλνει μόνο ένα πακέτο δεδομένων σε έναν μόνο υπολογιστή. Ένα πακέτο δεδομένων είναι μια μονάδα δεδομένων που γίνεται σε ένα ενιαίο πακέτο.
 2. Διεύθυνση IP πολυεκπομπής: Αυτή η διεύθυνση χρησιμοποιείται για επικοινωνία μεταξύ πολλών ατόμων. Τα μηνύματά του παραδίδονται σε διευθύνσεις ομάδων IP πολλαπλών μεταδόσεων και οι συνδεδεμένοι δρομολογητές (που χρησιμεύουν ως μέσο διανομής πακέτων) συνδέουν πανομοιότυπα αντίγραφα των αποστέλλοντων πακέτων σε κάθε μηχάνημα που έχει εγγραφεί στο host αυτών των διευθύνσεων ομάδας.
 3. Διεύθυνση IP Broadcast: Χρησιμοποιείται για την αποστολή δεδομένων σε όλους τους πιθανούς προορισμούς σε έναν τομέα μετάδοσης (η επικοινωνία ενός προς όλους). Για παράδειγμα, αν ο host1 θέλει να επικοινωνήσει με όλους τους κεντρικούς υπολογιστές σε ένα δίκτυο και έχει στείλει ένα πακέτο εκπομπής σε μια διεύθυνση IP εκπομπής. Όλοι οι κεντρικοί υπολογιστές στον ίδιο τομέα μετάδοσης θα λάβουν και θα επεξεργαστούν το πακέτο.

Πώς λειτουργεί η γεωγραφική περιοχή IP?

Βασικά, ο παροχέας υπηρεσιών Internet (ISP) σας δίνει πρώτα τη διεύθυνση IP σας. Διαθέτουν ένα μπλοκ διευθύνσεων IP που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προέρχονται από την Αρχή Αναγνωρισμένων Αριθμών Διαδικτύου (IANA) και ορισμένους άλλους οργανισμούς.

Οι εν λόγω οργανισμοί διατηρούν βασικούς καταλόγους των αποκλεισμένων διευθύνσεων IP διευθύνσεων και παρακολουθούν τον τόπο κατανομής τους. Οι επιχειρήσεις ή οι ISP που αγοράζουν αυτά τα τμήματα IP έχουν μια φυσική τοποθεσία ή μια διεύθυνση που μπορεί να τους βοηθήσει να τοποθετήσουν γεωγραφικά.

Το λογισμικό γεωγραφικής κατανομής εκμεταλλεύεται πλήρως αυτούς τους καταλόγους και παρέχει γρήγορες μεθόδους σήμανσης διευθύνσεων IP σε χώρες ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ταχυδρομικούς κώδικες. Γενικά, τα εμπορικά προϊόντα θα προσπαθήσουν για μεγαλύτερη ακρίβεια και θα χρησιμοποιήσουν και άλλες πηγές δεδομένων.

Εφαρμογή της γεωγραφικής τοποθέτησης IP

Η γεωγραφική τοποθέτηση IP διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη νέα τεχνολογική πρόοδο σε διάφορους τομείς. Η χρήση εφαρμόζεται στα ακόλουθα:

 1. Ποινικές έρευνες: Τον τελευταίο καιρό, οι εγκληματικές πράξεις εξελίχθηκαν μέσω της χρήσης του Διαδικτύου. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι εταιρείες διατρέχουν τον κίνδυνο της διαρροής πληροφοριών ή της παράνομης μεταφοράς κεφαλαίων. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις κλοπής ταυτότητας. Όλοι αυτοί οι ένοχοι μπορούν να εντοπιστούν με επιτυχία χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιούν για τις δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο.
 2. Γεω-μάρκετινγκ: Οι εταιρείες μέσω των δεδομένων που συλλέγονται για τους χρήστες που επισκέπτονται τον ιστότοπό τους μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ που βασίζονται στη θέση που λαμβάνουν οι περισσότεροι επισκέπτες. Μπορούν επίσης να δημιουργήσουν περιεχόμενο για καλύτερη εξυπηρέτηση αυτών των τοποθεσιών.
 3. Περιφερειακή αδειοδότηση: Διαδικτυακοί πωλητές κινηματογραφικών ταινιών, διαδικτυακοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς που προμηθεύουν ζωντανά ροή βίντεο αθλητικών αγώνων ή κάποιες ιστοσελίδες τηλεοπτικών και μουσικών βίντεο που διαθέτουν άδεια να μεταδίδουν τα βίντεό τους επιτρέπεται να προβάλλουν θεατές μόνο στις επιτρεπόμενες περιοχές τους. Με τη χρήση της γεωγραφικής κατανομής, μπορούν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους κανονισμούς αδειοδότησης, οι οποίοι θα τους αποτρέψουν μακροπρόθεσμα από τον πονοκέφαλο.
 4. Παιχνίδια: Υπάρχουν ορισμένοι τύποι παιχνιδιών που έχουν δημιουργηθεί για smartphone ή άλλες κινητές συσκευές που βασίζονται σε τοποθεσία. Σε αυτά τα παιχνίδια, το gameplay εξελίσσεται και εξελίσσεται μέσω ενός παίκτη’η οποία τυπικά αναφέρεται μέσω της χρήσης υπηρεσίας συστήματος GPS (Global Positioning System). Παραδείγματα παιχνιδιών που βασίζονται σε τοποθεσίες περιλαμβάνουν τα Pokémon Go και Ingress.

Τι είναι άλλοι τρόποι?

IP geolocation isn’t ο μόνος τρόπος για να μάθετε τη θέση των χρηστών του Διαδικτύου. Με την προηγμένη τεχνολογία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες επιλογές που βασίζονται στο υλικό, όπως το GPS. Μια δεύτερη επιλογή θα ήταν η γεωγραφική τοποθέτηση HTML5 και η διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (Application Programming Interface - API).

Ωστόσο, αυτές οι δύο μέθοδοι χρειάζονται τον χρήστη’με την άδεια να μοιράζονται την τοποθεσία τους και οι περισσότεροι χρήστες δεν είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν αυτές τις πληροφορίες εξαιτίας ανησυχιών για ζητήματα ιδιωτικού απορρήτου. Αυτές οι μέθοδοι θα παρέχουν ακριβείς πληροφορίες τοποθεσίας και αυτό δεν βασίζεται στην εξωτερική βάση δεδομένων.

Για παράδειγμα, το GPS ενδέχεται να μην είναι εγκατεστημένο σε ορισμένους υπολογιστές και η γεωγραφική περιοχή IP θα είναι σε θέση να παρέχει πολύ ακριβέστερες πληροφορίες σε αυτή την περίπτωση.

Λογισμικό και προγράμματα γεωγραφικής περιοχής IP

Για να χρησιμοποιήσετε σωστά τη γεωγραφική τοποθέτηση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό γεωγραφικής περιοχής IP. Αυτά τα προγράμματα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και επίπεδα ακρίβειας ανάλογα με τον προγραμματιστή.

Μερικά από αυτά τα προγράμματα είναι:

 1. GeoSurf: Κατασκευάστηκε με τη μορφή μιας γραμμής εργαλείων του προγράμματος περιήγησης, μιας εφαρμογής για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές και επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν την τοπική προοπτική από περισσότερες από 110 παγκόσμιες τοποθεσίες. Χρησιμοποιείται τακτικά από αγοραστές, διαχειριστές καμπάνιας, επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και ομάδες συμμόρφωσης για την εκτέλεση γεωγραφικά στοχευμένων διαφημίσεων και περιεχομένου ιστού.
 2. IP2Location: Προσφέρει υπηρεσία γεωγραφικού εντοπισμού ως βάση δεδομένων, API προγραμματισμού και φιλοξενείται λύση. Η υπηρεσία είναι χαμηλού κόστους για τους πελάτες και μπορεί να λειτουργήσει σε όλες τις συσκευές.
 3. NeuStar IP Intelligence: Αυτό το πρόγραμμα προσφέρει υπηρεσίες γεωγραφικής τοποθέτησης IP για συμμόρφωση, ηλεκτρονική προστασία απάτης και εντοπισμό περιεχομένου ιστότοπου. Η τιμολόγηση γίνεται με ένα μοναδικό ερώτημα (ανά χρήση) και ξεκινά από 0,001 $ ανά ερώτημα για το περιεχόμενο τοπικού περιεχομένου. Δυστυχώς, δεν έχει ακόμα μια συμβατή έκδοση για κινητές συσκευές.
 4. Ψηφιακός απεσταλμένος: Αυτό προσφέρει δύο προϊόντα, ψηφιακή επίλυση και ψηφιακό στοιχείο. Η Digital Resolve ασχολείται με την εξασφάλιση online λογαριασμών, ταυτότητες, πληροφορίες και συναλλαγές ενάντια στην κλοπή ταυτότητας και την απάτη στο διαδίκτυο, ενώ το Digital Element έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις παρέχοντας ακριβή δεδομένα τοποθεσίας IP, με απώτερο στόχο τη βελτίωση και προσωποποίηση της online εμπειρίας για τους καταναλωτές με γεωγραφικά σχετικού περιεχομένου καθώς αλληλεπιδρούν με τις επιχειρήσεις στο διαδίκτυο.

Νέες και προηγμένες τεχνικές γεωγραφικής κατανομής

Όπως έχουμε διαπιστώσει προσεκτικά, το Geo IP χρησιμοποιεί διευθύνσεις IP για να καθορίσει τη γεωγραφική θέση ενός χρήστη’με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται από μια βάση δεδομένων. Η τοποθεσία μιας διεύθυνσης IP μπορεί επίσης να προσδιοριστεί από τις πληροφορίες που παρέχονται από ένα όνομα κεντρικού διακομιστή ονομάτων (DNS).

Αυτή η τεχνική είναι γνωστή ως αντιστοίχιση γεωγραφικών εντολών ή Geotracking. Τα ονόματα IP χωρίζονται σε πολλά κομμάτια. Η αντιστοίχιση των συμβολοσειρών χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να ταιριάζει με μια λίστα γνωστών συντομογραφιών των τοποθεσιών ώστε να ταιριάζει με τα κομμάτια στα οποία χωρίζεται το όνομα IP. Το GeoTrack χρησιμοποιεί traceroute για να καθορίσει τη διαδρομή δικτύου μεταξύ του μηχανήματος ανίχνευσης και του κεντρικού υπολογιστή προορισμού.

Η νέα τεχνική, όπως προτάθηκε από τις Doxa Chatzopoulou και Marios Kokkodis στην εργασία τους σχετικά με την γεωγραφική τοποθέτηση IP, βασίζεται στην τεχνική μέτρησης Internet. Αυτή η τεχνική βασικά ασχολείται με τη χρήση μετρήσεων καθυστέρησης από κατανεμημένες γνωστές θέσεις μαζί με περιορισμούς, οι οποίοι βασίζονται σε τοπολογικές πληροφορίες.

Αυτή η τεχνική είναι χαμηλή συντήρηση δεδομένου ότι δεν χρειάζεται υποστήριξη από μια βάση δεδομένων και η απόδοσή της δεν επηρεάζεται από συχνές ενημερώσεις σε μια βάση δεδομένων. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι στις οποίες μπορεί να εκτελεστεί αυτή η τεχνική, μερικές από τις οποίες είναι Καθυστέρηση γεωγραφικής καθυστέρησης, Ταχύτητα διαδικτυακής γεωγραφικής τοποθέτησης και Γεωγραφική τοποθέτηση βασιζόμενη σε περιορισμούς (CBG). Αυτή η τεχνική εξακολουθεί να προτείνεται και να βελτιώνεται και δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Γεω-στόχευση και γεωφύτευση

Αυτοί οι όροι υποτίθεται ότι πρέπει να συζητηθούν με την εφαρμογή της γεωγραφικής τοποθέτησης IP, αλλά χρειάζεται περισσότερο φως, επομένως ένα ειδικό τμήμα. Η γεωγραφική στόχευση αναφέρεται απλώς στην πράξη προσέγγισης ενός ατόμου με βάση την τοποθεσία του. Από την αρχή της χρήσης του διαδικτύου, οι ιστότοποι χρησιμοποιούν έναν χρήστη’για να εξυπηρετήσει εξατομικευμένο περιεχόμενο.

Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου θα εμφανίζει το τοπικό νόμισμα και θα αποθηκεύει τοποθεσίες βάσει του χρήστη’της χώρας. Το μειονέκτημα είναι ότι οι διευθύνσεις IP δεν είναι ακριβείς και είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις να στοχεύουν συγκεκριμένες γειτονιές. Επομένως, η γεωγραφική στόχευση χρησιμοποιείται ευρύτερα για ευρείες περιοχές, ως ολόκληρη πόλη. Για ομάδες μάρκετινγκ που θέλουν να πάνε πιο κοκκιώδεις, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα που ονομάζεται geo-fencing.

Το Geo-fencing είναι περισσότερο σαν μια αναβάθμιση στη συνήθη γεωγραφική στόχευση. Αυτού του είδους η στόχευση κάνει χρήση μιας κινητής συσκευής’ακριβή τοποθεσία GPS αντί της καθορισμένης διεύθυνσης IP και ενημερώνεται επίσης ενώ ο χρήστης είναι κινητός, έτσι’s για την άμεση επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου. Για παράδειγμα, αν μια εφαρμογή γρήγορου φαγητού ανακαλύπτει έναν πελάτη κοντά σε μια φυσική τοποθεσία, μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνική μάρκετινγκ χρονικού ορίου όπως την προσφορά ενός κουπονιού έκπτωσης για την άμεση επίσκεψη στο κατάστημα.

Ένα geo-φράχτη μπορεί να καλύψει μια ολόκληρη πόλη, αλλά αυτό’είναι πιο αποτελεσματική όταν στοχεύετε σε μικρότερες περιοχές όπως συγκεκριμένες οδούς. Αυτοί οι στόχοι είναι πολύ χρήσιμοι για εφαρμογές που προσφέρουν ευκαιρίες σε κοντινά εστιατόρια ή κατευθύνουν την κυκλοφορία των ποδιών στα φυσικά καταστήματα.

Οι προκλήσεις της ακριβούς γεωγραφικής τοποθέτησης IP

Το GeoIP μοιάζει περισσότερο με ένα “μέρος τέχνης, μέρος επιστήμη” Σύστημα. Ενώ τα προγράμματα γεωγραφικής κατανομής εξαρτώνται από τις πληροφορίες που παρέχονται από τις βάσεις δεδομένων, η διασφάλιση ότι τα προκύπτοντα δεδομένα είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερα είναι μια μη τετριμμένη πρόκληση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στη δυσκολία επίτευξης ενός ακριβούς φυσικού αποτελέσματος.

Μερικά από αυτά είναι:

 1. Απουσία βασικού συνόλου δεδομένων: Δυστυχώς, δεν υπάρχει πλήρες, διαθέσιμο στο κοινό και, το σημαντικότερο, αξιόπιστο σύνολο δεδομένων που να συνδέει τις διευθύνσεις IP σε φυσικές τοποθεσίες.
 2. Μη έγκυρα δεδομένα μητρώου: Μερικοί προγραμματιστές λύσεων γεωγραφικής τοποθέτησης IP λαμβάνουν τα δεδομένα που λαμβάνουν από τα μητρώα όπως είναι - αν υποτεθεί ότι οι καταχωρίσεις είναι σωστές και δεν επικυρώνουν τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτά.
 3. Διαφορετική σύμβαση ονομασίαςs: Σε ανεπτυγμένους χώρους, οι κωδικοί των αεροδρομίων ονομάζονται συχνά μετά από το ίδιο το αεροδρόμιο αντί της πόλης που εξυπηρετεί και η χρήση αυτών των κωδικών δίνει κάποια αλλά γενικά δεν είναι αρκετά ακριβής όταν συνδέονται με διευθύνσεις IP.
 4. Προκλήσεις με μετρήσεις λανθάνουσας κατάστασης: Η ακριβής γεωγραφική θέση μέσω εργαλείων ποσοτικοποίησης όπως το ping, το traceroute και το wget απαιτεί σημαντική propinquity.
 5. Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN), διακομιστές μεσολάβησης και ρελέ: Ένας τελικός χρήστης μπορεί να αποφασίσει να περάσει την κυκλοφορία μέσω ενός διακομιστή μεσολάβησης, VPN ή δικτύου αναμετάδοσης. Σε περιπτώσεις όπως αυτές, το ‘πραγματικός’ Η διεύθυνση IP του χρήστη είναι ως επί το πλείστον μη διαθέσιμη για τη γεωγραφική τοποθέτηση, δεδομένου ότι ο χρήστης’Η σύνδεση s φαίνεται να προέρχεται από τη διεύθυνση IP του καταληκτικού σημείου VPN / proxy / relay.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της γεωγραφικής τοποθέτησης IP

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες Geo IP που παρέχουν δεδομένα θέσης με διάφορους τρόπους. Μερικοί δίνουν τη βάση δεδομένων GeoIP ενώ παρέχουν άλλες υπηρεσίες API προσφοράς στη φιλοξενούμενη βάση δεδομένων τους. Θα πρέπει να επιλέξετε αν θέλετε να λάβετε τα στοιχεία κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ή να φιλοξενήσετε τη βάση δεδομένων σας. Και οι δύο προσεγγίσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά.

Θα πρέπει να αναζητήσετε υπηρεσίες που παρέχουν μια εκτενή βάση δεδομένων με ονομαστικό ρυθμό. Η υπηρεσία θα πρέπει να είναι δωρεάν ή χαμηλού κόστους για επιχειρήσεις μικρής ή μεσαίας κλίμακας και επίσης να παρέχει μια επιλογή αναβάθμισης καθώς μεγαλώνει η επιχείρησή σας.

Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το είδος λογισμικού, εξετάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης της υπηρεσίας και δείτε αν μπορείτε να εργαστείτε μαζί της ή όχι.

Πλεονεκτήματα

 1. Βοηθά στην αύξηση της αποτελεσματικότητας του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ καθώς οι διαφημίσεις στοχεύουν στο γεωγραφικό πλάτος.
 2. Οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να στοχεύουν περιεχόμενο σε χρήστες από μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Μειονεκτήματα

 1. Μπορείτε εύκολα να παραβιάσετε τα δικαιώματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και προσωπικών δεδομένων των χρηστών.
 2. Είναι εύκολο να παραπλανηθεί, καθώς παρατηρείται ότι η γεωγραφική περιοχή IP δεν είναι απολύτως ακριβής.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 24 =