Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες στο σχολείο: Top 3 μεθόδους


Τελευταία ενημέρωση: 09.10.2019

Η κοινή χρήση μουσικής, ταινιών, φωτογραφιών και παιχνιδιών στα σχολικά δίκτυα είναι μόνο ένα όνειρο για τους περισσότερους μαθητές. Ακούγεται γνωστό? Σίγουρα το κάνει. Δεν φοβόμαστε, όμως. Εμείς’εδώ με έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε τις ιστοσελίδες στο σχολείο - τον απλό τρόπο.

Το’είναι κοινό για τους διαχειριστές δικτύων σχολείου να εμποδίζουν την πρόσβαση σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Instagram, το Snapchat και το Twitter, καθώς και σε streaming sites, όπως Netflix, Pandora και Hulu. Υπάρχουν κατανοητοί λόγοι για αυτό, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι όλη η δουλειά και κανένα παιχνίδι δεν κάνει τον Jack ένα θαμπό αγόρι.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να ξεμπλοκάρετε σχεδόν οποιοδήποτε απαγορευμένο πράγμα στο σχολικό σας δίκτυο. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Η Μηχανή Wayback
  • URL shortener
  • Υπηρεσίες VPN (Virtual Private Network)

Αφήνω’καταδύσεις δεξιά στην.

Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες στο σχολείο?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι πρόσβασης στο αποκλεισμένο περιεχόμενο κατά τη διάρκεια των ωρών διδασκαλίας και εμείς’έχετε επιλέξει τις τρεις καλύτερες μεθόδους για να το κάνετε - μόνο για εσάς. Έτσι λοιπόν, χωρίς άλλη πνοή, αφήστε’ξεκινήστε.

1. Χρησιμοποιήστε τη Μηχανή Wayback

Εάν μπλοκάρουν τον ιστότοπο σήμερα, απλά ανοίξτε το χθες με το μηχανισμό Wayback!

Το Wayback Machine είναι ένα εργαλείο που αποθηκεύει όλους τους ιστοτόπους στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε αυτούς τους ιστότοπους, και τα αρχειοθετεί στους δικούς του διακομιστές. Με αυτή την εκπληκτική υπηρεσία, μπορείτε να δείτε σχεδόν οποιοδήποτε site που’s στο web από τότε που (gasp!) 1996.

Για να ξεμπλοκάρετε έναν περιορισμένο ιστότοπο από το σχολείο, απλώς πηγαίνετε στο μηχανισμό Wayback και επικολλήστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου που θέλετε να έχετε πρόσβαση στη γραμμή διευθύνσεων στην κορυφή, όπως εμείς’ve φαίνεται παρακάτω:

εργαλειομηχανή

Μόλις κάνετε κλικ Περιήγηση στο Ιστορικό, εσείς’θα δείτε ένα ημερολόγιο με τις ημερομηνίες της ιστοσελίδας’έχουν αρχειοθετηθεί. Απλά επιλέξτε μια ημερομηνία από το ημερολόγιο και απολαύστε την προβολή.

2. Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα συντομεύσεων URL

Αν και δεν είναι 100% αποτελεσματική σε όλες τις περιπτώσεις, η χρήση μιας υπηρεσίας συντόμευσης URL είναι μια άλλη απλή μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε τις ιστοσελίδες στο σχολείο.

Για να παρακάμψετε το μπλοκ, απλώς επισκεφθείτε τον ιστότοπο μείωσης των διευθύνσεων URL (αν είναι’μην μπλοκάρετε στο σχολείο σας) όπως το Bit.ly και επικολλήστε την επιθυμητή διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων:

bit.ly url shortener

Μόλις έχετε τη συντομευμένη έκδοση, απλά κάντε κλικ ή το επικολλήστε στο πρόγραμμα περιήγησης’της γραμμής διευθύνσεων. Κεραία! Το σχολείο’οι απόπειρες λογοκρισίας του κόσμου έχουν αποδυναμωθεί ξανά!

3. Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Ο απλούστερος και ευκολότερος τρόπος για να παρακάμψετε τα σχολικά μπλοκ είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Ένα VPN που λειτουργεί στο σχολείο θα πρέπει να είναι ικανό να κρύβει τη φυσική σας θέση και να το κάνει να μοιάζει σαν εσένα’πρόσβαση στο σχολείο wifi από κάπου αλλού.

Αποκτήστε τα πάντα με ένα από τα καλύτερα VPN στον κλάδο. Επωφεληθείτε από το NordVPN’s μαζική λίστα διακομιστών, άψογη καταγραφή της ιδιωτικής ζωής, και υδατοστεγή χαρακτηριστικά ασφαλείας - όλα μόνο από $ 3,49 / μήνα. Αποκτήστε το NordVPN

Γιατί θα χρησιμοποιούσατε ένα VPN στο σχολείο?

Τα σχολεία είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία οι πληροφορίες και οι γνώσεις πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες και να μοιράζονται παρά να λογοκρίνονται. Ωστόσο, με το σωστό εργαλείο, όπως το NordVPN, μπορείτε να αποκρύψετε τη φυσική σας θέση και να απολαύσετε οφέλη όπως:

ιδιωτική περιήγηση
Ιδιωτική περιήγηση

Τα σχολεία συνήθως παρακολουθούν και καταγράφουν όλες τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές του σχολείου γνωρίζουν τι εσείς’να κάνεις on-line.

Ένα VPN διατηρεί την περιήγησή σας ιδιωτική, ώστε κανείς - ούτε το σχολείο σας’(ISP) - μπορεί να παρακολουθεί και να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο.

επαληθευμένο λογότυπο
Διατηρώντας ασφαλή και ασφαλή σύνδεση

Το σχολείο wifi προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, αλλά αυτό’s μακριά από ασφαλή.

Άλλοι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης το ίδιο wifi. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν εύκολα και κακόβουλα να χάσουν τη συσκευή σας και να προκαλέσουν αμετάκλητες ζημιές, όπως τη διαγραφή σημειώσεων ή χαρτιών διάρκειας, ή να κρατήσουν τη συσκευή σας “λύτρα.”

Επίσης, εάν φέρετε το φορητό υπολογιστή σας σε εμπορικό κέντρο ή σε καφετέρια για να κάνετε σχολική εργασία, μπορεί εύκολα να χαραχτεί. Ένα VPN προστατεύει και κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας, έτσι ώστε οι χρήστες με επιβλαβείς προθέσεις να μπορούν’δεν θα σε βρω.

Αν εμείς’αν είμαστε ειλικρινείς, οι ακόλουθοι λόγοι για τη χρήση ενός VPN στο σχολείο είναι επίσης σημαντικοί.

διάλειμμα για καφέ
Απομακρυνθείτε από τις σπουδές σας

Ναι εσύ’δικαιούστε το διάλειμμα μεταξύ σπουδών. Έτσι, αν η σχολική σας διοίκηση αποκλείσει ιστοσελίδες που βάζουν τα πόδια σας επάνω, μπορείτε επίσης να ξεπεράσετε τους περιορισμούς τους με ένα VPN.

παιχνίδια

Απεμπλοκή βιντεοπαιχνιδιών και ιστοσελίδων συνεχούς ροής

Συνήθως, αυτοί οι ιστότοποι είναι αποκλεισμένοι επειδή μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερο εύρος ζώνης και να επιβραδύνουν ολόκληρο το σχολικό δίκτυο.

Όταν συνδέεστε με ένα VPN, μπορείτε να παρακάμψετε αυτούς τους περιορισμούς, να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες στο σχολείο και να παρακολουθήσετε Netflix, Hulu και άλλους δικτυακούς τόπους ροής, καθώς και να παίξετε παιχνίδια. Οτι’δεν είναι αυτό που εμείς’υποδηλώνει, αλλά όλοι χρειαζόμαστε λίγο φανταχτερό διάλειμμα μερικές φορές, σωστά?

Το καλύτερο VPN για το σχολείο: τι πρέπει να εξετάσετε

μη επαληθευμένη
Τεχνική μπλοκαρίσματος

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να είστε σίγουροι πως το σχολείο σας εμποδίζει το VPN που επιλέγετε. Εάν χρησιμοποιεί αποκλεισμό θυρών, επιλέξτε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο που υποστηρίζει το πρωτόκολλο SSTP μέσω της θύρας 443 ή της προώθησης θύρας OpenVPN στη θύρα 443 ή 80.

Εάν το σχολείο σας χρησιμοποιεί Deep Packet Inspection, επιλέξτε αυτό που προσφέρει για να αποκρύψει την κυκλοφορία VPN κάνοντας το να μοιάζει με κανονικό.

σημάδι ελέγχου
Διαθεσιμότητα

Εάν χρησιμοποιείτε πολλές συσκευές όπως smartphones, φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα VPN συμβατό με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, όπως iOS, Android, Windows ή macOS.

ευχρηστία
Ευχρηστία

Αν εσύ’μην είστε οδηγός ηλεκτρονικού υπολογιστή, πηγαίνετε για VPN tha’είναι γρήγορη και εύκολη στη χρήση. Βεβαιωθείτε ότι έχει και μια διαισθητική διεπαφή.

Ταχύτητα
Ταχύτητα

Εμπιστευτείτε μας σε αυτό - εσείς’Θα χρειαστεί μια γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο για τις πολυάριθμες εργασίες που πρέπει να ξεκινήσετε, έτσι μια γρήγορη σύνδεση VPN είναι απαραίτητη.

διακομιστές
Διακομιστές

Τα διαφορετικά δίκτυα VPN έχουν διαφορετικούς διακομιστές σε διαφορετικές χώρες. Εάν πρέπει να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες στο σχολείο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε λογοκρισία περιεχομένου από όλο τον κόσμο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ότι το VPN που έχετε επιλέξει έχει μια ευρεία επιλογή διακομιστών.

Το σχολείο σας αποκλείει τα VPN; Κανένα πρόβλημα!

Οι διαχειριστές του σχολείου μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι φοιτητές χρησιμοποιούν VPN για πρόσβαση στο σχολείο wifi.

Αυτό μπορεί να αναγκάσει το σχολείο να αποκλείσει την ανακαλυφθείσα διέξοδο. Μπορεί να είναι ενοχλητικό, αφού μπορεί να χρειαστεί να συζητήσετε ένα ομαδικό έργο με έναν φίλο στο Facebook ή ακόμα και στο Snapchat. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αποκρύψετε την επισκεψιμότητά σας VPN ώστε να φαίνεται σαν κανονική κίνηση του προγράμματος περιήγησης στο Web.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τη χρήση stealth VPN ή θωράκιση για να καλύψετε τη συνηθισμένη ροή της κυκλοφορίας σας, έτσι ώστε να είναι’δεν είναι αναγνωρίσιμο. Τα κορυφαία VPN όπως το NordVPN και το ExpressVPN έχουν πρωτόκολλα stealth που μπορούν να παρακάμψουν αξιόπιστα τα μπλοκ VPN, συμπεριλαμβανομένου του Great Firewall της Κίνας.

Γιατί τα σχολεία αποκλείουν ιστοσελίδες?

Συνήθως, οι σχολικοί διαχειριστές αποκλείουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους για να σας κρατήσουν εστιασμένη σχετικά με την εκπαίδευση και τα καθήκοντα που σχετίζονται μόνο με τη σχολική εργασία.

Επιπλέον, αυτό’είναι ηθική υποχρέωση να προστατεύεστε από το μη ασφαλές περιεχόμενο που μετακινείται μέσω του διαδικτύου. Η χρήση εύρους ζώνης είναι επίσης ένα ζήτημα. Αν όλοι’είναι απασχολημένη η λήψη ή η ροή βίντεο, ολόκληρο το σχολικό δίκτυο θα επιβραδυνθεί.

Γιατί αυτό είναι ένα ζήτημα για τους μαθητές?

Κρατώντας μαθητές μέσα στα σχολεία’ τα firewalls συχνά τους εμποδίζουν να έχουν πρόσβαση σε ουσιαστικό περιεχόμενο που χρειάζονται ακαδημαϊκή έρευνα και σχολικά θέματα.

Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες στο σχολείο

Ναι, τα σχολεία θεωρούν ότι το κλείδωμα και το φιλτράρισμα του ιστότοπου είναι ένας τρόπος προστασίας, αλλά ξεχνάμε ότι οι σπουδαστές μπορεί επίσης να χρειαστεί να μιλούν φίλους στο Facebook για τις λεπτομέρειες ενός ομαδικού έργου ή να αναζητήσουν ένα σεμινάριο στο YouTube.

Ο αποκλεισμός ορισμένων ιστοτόπων μπορεί να εκτροχιάσει τη διαδικασία εκμάθησης.

Αφήνω’είμαστε ειλικρινείς για έναν άλλο σημαντικό παράγοντα - όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα και η ζωή στο σχολείο’ένα κομμάτι κέικ.

Έτσι, για να μην τονίσουμε, οι μαθητές χρειάζονται ορισμένες επιλογές για να ανακουφίσουν την ένταση. Είτε πρόκειται για ένα διασκεδαστικό βίντεο στο YouTube, για online παιχνίδι, είτε για μια απλή συζήτηση με φίλους. Σύντομα διαλείμματα στο Snapchat ή στο Twitch don’δεν προξενούν μεγάλες ζημιές.

Αντίθετα, δίνουν μια στιγμή να χαλαρώσουν μεταξύ των τάξεων και να αποτρέψουν την εξάντληση.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4