Okta Review

där’är en myriad av alternativ till vårt förfogande när vi vill hantera våra lösenord online. Dussintals olika tjänster finns för att skapa och hantera online-identiteter, men det kan fortfarande bli komplex när vi behöver vissa saker från våra online-identitetshanteringstjänster.


Okta password manager är en del av det större Okta-identitetshanteringsnätverket och ger en omfattande lösning för att säkert och säkert hantera lösenord för ett brett spektrum av applikationer. Med den utmärkta mängden integrationspotential som Okta beordrar kommer det inte som någon överraskning att det är ett av de mest erkända namnen inom identitetshantering i dag.

För att få en uppfattning om vad detta företag kan göra för oss, låt’s titta på några av de distinkta fördelar och nackdelar som erbjuds av Okta password manager.

Fördelar och nackdelar

Liksom alla lösenordshanteringstjänster finns det saker att gilla med Okta, liksom vissa områden där de tenderar att komma till kort. Lyckligtvis Okta’det stora namnet rykte visar i denna avdelning, eftersom funktionerna är ganska omfattande, medan nackdelarna är minimal.

Fördelar:

  • Hantering av mobila enheter. Okta låter dig fjärrövervaka och hantera behörigheter för mobila enheter som ingår i din tjänst. Detta gör att du tydligt kan se och hantera anslutningar och referenser för alla teammedlemmar du har anslutning via mobila plattformar.
  • Okta låter dig göra det ställa in geografiska zoner för nätverks, för att tilldela nätverksomkretsar för ökad säkerhet.
  • Okta ger omfattande rapportering för alla typer av statistik, inklusive användningsstatistik och misstänkt aktivitet.
  • Tillåter användare att hantera identiteter och attribut enkelt.
  • Funktion för flera identitetsleverantörer. Detta innebär att användare i ditt nätverk kommer att kunna använda tredjeparts social identifiering (t.ex. Facebook) för att bekräfta deras identitet.

Som ni ser, ger Okta Password Manager en omfattande uppsättning funktioner som går långt utöver standarderna för de flesta lösenordshanteringstjänster. Med det sagt kommer det inte’t vara en mycket väl avrundad recension utan att erkänna några av nackdelarna också.

Nackdelar

  • Vissa funktioner, som stöd för leverantör av social identitet, är experimentell, och kanske inte fungerar som avsedd någon gång.
  • Autentisering för de funktioner som kräver lokal AD kräver dyr maskinvara.

Som ni kan se är det mestadels nackliga nackdelar eller sådana som berör större företag som är mer beredda att hantera dem. Fördelarna överväger fortfarande långt nackdelarna, särskilt om ditt team eller företag är tillräckligt stora för att utnyttja Okta till fullo’s omfattande funktionalitet.

Tekniska specifikationer

Okta identitetshanteringsnätverk har en omfattande lista över bra funktioner som ger ett relativt lättanvänt gränssnitt för att skapa, lagra och hantera lösenord för team av professionella. Dessa inkluderar automatisk inloggningsfunktioner, autentisering med flera faktorer och omfattande säkerhetsåtgärder.

Okta använder Microsoft mycket’s Active Directory-programvara för hantering av användarlösenord och autentiseringar, samtidigt som den kan integrera ett brett utbud av tjänster. Okta tillåter också användare att synkronisera lösenord över stora säkerhetsnätverk, samt använda tredjepartsdataleverantörer och enstaka signaturfunktioner för ett brett utbud av webbplatser.

En av de coolare funktionerna hos Okta är förmågan att källa användardata var du än vill och konfigurera flödet av dessa data enligt dina behov. Du kan till exempel ha information från din HR-avdelning integreras direkt i Okta för att undvika att manuellt måste ange medarbetarinformation för lösenordshantering.

Det sista vi borde nämna är omfattande rapportsom Okta ställer till förfogande för sina kunder. Dessa omfattande rapporter ger användarna korrekt information om appanvändning, autentiseringsbegäranden, information om tillhandahållande av information och misstänkt aktivitet.

Är Okta password manager säkert?

Okta lösenordshanterare och den större Okta identitetshanteringstjänsten är väletablerad med en stor mängd säkerhetsåtgärder för att hålla användare och deras data säkra från nyfikna ögon och skadliga aktörer. Först och främst sysselsätter Okta AES-256-bitars kryptering, vilket är en mycket säker standard som anses vara nästan okrossbar.

De erbjuder också en stor mängd anpassning för dataflödet, vilket ger användarna full kontroll över sina säkerhetsfunktioner. Dessutom stöder klienten autentisering med flera faktorer, vilket i sig är mer mångsidig än den enkla tvåfaktorsautentiseringen som de flesta företag erbjuder.

Dessutom har administratörer full kontroll över användarrättigheter och datakällor, vilket säkerställer att all information och referenser för ditt team flyter som du vill och bara ses av rätt personer. Okta sista stora faktor’s säkerhet är ingen kunskapsarkitektur, vilket håller dina användardata krypterade och otillgängliga genom Okta själva arkitekturen.

För mer information om Okta’s säkerhetsinformation, besök denna sida.

Hur man använder Okta password manager

Visst är Okta-lösenordshanteraren lite mer komplex än andra klienter, även om det definitivt är användarvänligt nog att tillhandahålla lösningar för mindre företag. Individer som letar efter en bra enda identitetshanteringstjänst kommer förmodligen att tycka att Okta är lite alltför omfattande, eftersom de ger lösningar på ett stort antal identitetshanteringsproblem.

Klienten har stöd för Windows, MacOS, iOS och Android, och möjliggör fjärrhantering av behörigheter för mobilenheter och sådant från stationära klienter. Det finns även webbläsarutvidgningar för Internet Explorer, Microsoft Edge, Firefox, Chrome och Safari. Klicka här för mer information om hur du använder Okta, samt vilka plattformar och webbläsare som stöds.

En av de mer avancerade funktionerna i Okta är dess integrationspotential. Okta kan integreras eller integreras med ett brett utbud av tjänster, vilket möjliggör ett extremt anpassningsbart utbud av praktiska tillämpningar.

Okta lösenordshanterare prissättning

Okta identitetshanteringsnätverk har ett brett utbud av tjänster som alla har sina egna prissättningspunkter, beroende på vilken typ av funktionalitet och omfattning som användarna letar efter. För denna översyns skull, vi’Jag tittar på deras singulära och företagsorienterade identitetshanteringstjänster.

De Utvecklare paket är tillgängligt för mellan $ 0 och $ 1000 per månad. Den fria versionen tillåter upp till 1000 användare, medan den övre änden av detta paket kan stödja upp till 50 000 användare. Detta paket är begränsat till 5 OIDC-klienter, och supportkanalerna är endast begränsade till e-post.

Nästa paket är Ett app-paket, vilket är tillgängligt från $ 17 000 per år. Detta paket ger dig obegränsade användare, och öppnar upp supportvägarna som livechatt. Tilläggsfunktioner som multifaktorautentisering är tillgängliga mot en extra avgift.

De Enterprise plan börjar på $ 42k per år, och kastar in obegränsat OIDS och SAML tillämpningar. För mer information om Okta’Priser och produktutbud, besök den här sidan.

Rekommenderad läsning:

Bästa lösenordshanterare

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 12