Bagaimana Menonton Dragon Ball Online


Berdasarkan manga dengan nama yang sama yang ditulis oleh Akira Toriyama, Dragon Ball adalah pertunjukan anime Jepun yang sangat popular yang dihasilkan oleh Animation Toei. Nama Naga Dragon berlaku untuk tidak kurang daripada lima siri yang berbeza: Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball GT, Dragon Ball Kai, dan Dragon Ball Super.

Ini menunjukkan mengikuti petualangan Son Goku, seorang pakar seni mempertahankan diri yang mencari tujuh bola yang dipanggil Dragon Balls. Apabila semua bola dipasang oleh satu individu, seekor naga ajaib muncul dan memberi hajat kepada pemiliknya. Terdapat beratus-ratus episod Dragon Ball secara menyeluruh, dengan Goku bertemu banyak kawan dan musuh yang berbeza di sepanjang jalan dan mempunyai segala macam pengembaraan yang menarik.

Dragon Ball adalah salah satu francais media terbesar di planet ini, bernilai lebih $ 20 bilion menurut laporan terbaharu dan dinikmati oleh berjuta-juta penggemar di seluruh dunia. Semua pelbagai pertunjukan Dragon Ball dan episod boleh ditonton dalam talian, baik dalam bahasa Jepun dan bahasa Inggeris. Ada yang boleh didapati melalui perkhidmatan yang dibayar, sementara yang lain boleh dilihat secara percuma.

Menonton Dragon Ball dalam talian

Di AS, pengguna mempunyai beberapa pilihan yang berbeza untuk menonton Dragon Ball dalam talian. Perkhidmatan streaming popular Hulu menawarkan episod bahasa Jepun dengan sari kata dari kedua-dua Dragon Ball dan Dragon Ball GT. Pelanggan Hulu Plus juga boleh melihat Dragon Ball Super dan Dragon Ball Kai di saluran Cartoon Network.

Dua perkhidmatan penstriman popular lain adalah Crunchyroll dan VRV. Anda’Anda perlu membayar langganan untuk mengakses perkhidmatan ini. Anda juga boleh menonton Dragon Ball dalam talian melalui Funimation. Perkhidmatan ini membolehkan pengguna menonton 10 episod setiap musim yang benar-benar percuma, tetapi kemudian menghalang selebihnya untuk ahli berbayar sahaja.

Masalah yang dihadapi ramai apabila cuba menonton Dragon Ball dalam talian adalah bahawa banyak saluran dan perkhidmatan streaming seperti Funimation menggunakan geo-blocking. Ini bermakna bahawa perkhidmatan mengesan lokasi anda, dan jika anda’Di luar AS, anda menang’t dibenarkan untuk menonton mana-mana kandungan. Nasib baik, ada jalan sekitar masalah ini.

Penyelesaian untuk menonton Dragon Ball dalam talian

Nasib baik, terdapat beberapa penyelesaian untuk membantu anda menonton Dragon Ball dalam talian jika anda’lagi mengalami masalah.

  • Saluran TV antarabangsa: Dragon Ball dinikmati oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia, begitu banyak negara lain akan mempunyai saluran dan rangkaian dalam talian mereka sendiri untuk membolehkan peminat menonton banyak episod pertunjukan.
  • Torrents: Semua episod Dragon Ball dapat ditemui melalui torrents, tetapi torrents datang dengan risiko besar pemberitahuan DMCA dan surat yang mengkhawatirkan. Inilah sebabnya mengapa menggunakan VPN adalah penting apabila merosakkan.
  • Daftar: Jika anda dapat mengakses pelbagai perkhidmatan langganan seperti Crunchyroll and Funimation, mendaftar untuk keanggotaan adalah cara yang cepat, mudah, tidak menyakitkan untuk mendapatkan akses segera kepada semua kandungan Dragon Ball yang anda suka.
  • VPN: Jika awak’lagi mengalami masalah menonton Dragon Ball dalam talian, VPN benar-benar boleh menyelamatkan hari. VPN berfungsi dengan menyulitkan sambungan anda dan tidak membenarkan pelbagai tapak dan perkhidmatan penstriman melihat lokasi anda. Anda boleh menjadikannya kelihatan seperti anda’di mana sahaja di dunia, jadi walaupun anda’di Eropah, anda boleh mengakses kandungan yang biasanya hanya terdapat di Amerika Syarikat, seperti episod Dragon Ball pada Funimation.

VPN terbaik untuk menonton Dragon Ball dalam talian

Jika anda mahu menggunakan VPN untuk menonton Dragon Ball secara dalam talian, anda perlu berhati-hati dengan mana yang anda pilih. Sesetengah VPN jauh lebih berkesan daripada yang lain berkenaan dengan mengakses geo-blocked. Sesetengah VPN juga menawarkan lebih banyak ciri keselamatan daripada yang lain, sementara ada yang lebih murah, jadi semuanya bergantung pada anggaran dan keperluan anda sendiri. Dengan itu berkata, berikut adalah beberapa VPN terbaik untuk menonton Dragon Ball dalam talian:

  • ExpressVPN: Secara umumnya dianggap sebagai salah satu VPN keseluruhan terbaik untuk semua tujuan, ExpressVPN adalah sempurna untuk menonton Dragon Ball pada perkhidmatan seperti Crunchyroll and Funimation. Ia mempunyai pelayan yang sangat cepat di seluruh dunia dan beberapa ciri privasi yang hebat juga.
  • IPVanish: Satu lagi pilihan yang sangat baik untuk sesiapa sahaja yang ingin menonton Dragon Ball dalam talian, IPVanish hidup sehingga namanya, membuat IP anda hilang dan menjadikannya sangat mudah untuk mengakses kandungan geo-terhad seperti episod Dragon Ball dalam bahasa Jepun dan Bahasa Inggeris.
  • CyberGhost: Salah satu VPN yang paling mesra pengguna di sekitar, CyberGhost adalah tempat yang bagus untuk bermula jika anda tidak’t mempunyai banyak pengalaman menggunakan VPN. Ia’s sangat mudah dipercayai dan sangat cepat, jadi anda sepatutnya tidak mempunyai masalah mengatasi semua episod Dragon Ball Goku dan rakan-rakan.
  • NordVPN: Dipandang sebagai VPN terkuat dari segi keselamatan, NordVPN juga terkenal dengan kemampuannya. Anda boleh mendapatkan beberapa tawaran hebat pada langganan NordVPN dan ia’pilihan lain yang sangat baik untuk menonton Dragon Ball dalam talian tanpa sebarang masalah.

Semak senarai penuh kami VPN Terbaik untuk Hulu.

Secara keseluruhan, jika anda’mencari semula bagaimana untuk menonton Dragon Ball dalam talian, memilih VPN adalah tempat yang bagus untuk bermula. VPN menjadikannya lebih mudah untuk mengakses semua episod kegemaran anda dalam pameran Jepun klasik ini, serta memberi anda akses kepada banyak pertunjukan, filem dan kandungan lain yang hebat dari seluruh dunia.

Pertunjukan ini telah berlaku sejak ‘80-an dan ada beratus-ratus episod yang berbeza untuk menonton. Mempunyai VPN yang dipasang pada komputer, komputer riba, tablet, atau peranti mudah alih anda boleh memberi anda akses segera kepada episod tersebut, serta menyediakan pelbagai manfaat keselamatan tambahan yang anda memenangi’t mahu ketinggalan.

Dengan VPN, sambungan internet anda disulitkan sepenuhnya pada setiap masa, sehingga tidak mungkin pemerintah atau penggodam menjejaki sejarah penyemakan imbas, carian dalam talian, dan aktiviti internet lain. VPN juga membuat anda selamat dari serangan siber dan pelbagai bentuk perisian hasad juga, jadi ia’s tidak pernah menjadi idea yang tidak baik untuk mendaftar dan melihat apa yang boleh dilakukan oleh VPN untuk anda.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 31