Bagaimana untuk memasang Kodi pada Batang Api


Kodi adalah perisian hiburan dan media bersepadu. Pada mulanya, Kodi adalah aplikasi untuk Xbox, tetapi kini berfungsi pada banyak platform yang berbeza. Ia bermula pada awal tahun 2000 tetapi dikenali sebagai Pusat Media Xbox. Mereka kemudian menukar nama itu kepada Kodi.

Anda boleh menggunakan Kodi untuk memainkan video, muzik, podcast, dan bentuk media lain, semuanya dalam satu tempat. Ia berfungsi pada banyak platform yang berbeza, termasuk Windows, Linux, Android, dan iOS. Ia juga berfungsi pada Batang Api. Kodi sepenuhnya percuma. Versi semasa dipanggil Krypton, tetapi mereka sedang membangun versi baru yang dipanggil Leia yang perlu dikeluarkan tidak lama lagi. Apabila menggunakan Kodi, yang terbaik adalah menggunakan perkhidmatan VPN supaya anda boleh menyimpan streaming anda secara peribadi dan selamat. Walaupun sesetengah kandungan adalah benar undang-undang dan aplikasi itu sendiri adalah 100% undang-undang, sesetengah kandungan mungkin melanggar undang-undang hak cipta dan ia bukan’t mudah untuk memberitahu kandungan mana yang berhak cipta atau tidak.

Artikel ini akan memberi tumpuan kepada Stick Fire dan masuk ke detail tentang cara memasang Kodi. Anda’Anda juga boleh memasang Kodi di Fire TV dan Fire Cube. Kami akan melihat tiga kaedah yang berbeza untuk memasang Kodi ke peranti Kebakaran. Kami’akan melihat ES Explorer, serta FireDL dan aplikasi2file. Kemudian kami akan terperinci tentang cara untuk memastikan aktiviti Kodi anda selamat.

Cara Pasang Kodi pada Batang Api: Panduan Langkah demi Langkah

ES Explorer

 1. Untuk memasang Kodi dengan ES File Explorer, langkah pertama adalah masuk ke dalam tetapan Fire Stick / Fire TV anda.

  Tetapan kayu api / kebakaran

  Pilih TV Kebakaran saya. Kemudian pilih Pilihan Pemaju.
  Pada seting Api / Tetapan TV Kebakaran pilih Pilihan Pemaju
 2. Di dalam Pilihan Pemaju, anda mahu mendayakan ADB Debugging, dan kemudian cari Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui dan aktifkan ciri ini.
 3. Kembali ke skrin utama tetapan, cari Keutamaan. Matikan kedua-duanya Data Penggunaan Peranti dan Kumpulkan Data Penggunaan Apl.
  Matikan kedua-dua Data Penggunaan Peranti dan Kumpulkan Data Penggunaan Apl.
 4. Seterusnya, anda’anda perlu memasang ES File Explorer. Pergi ke kedai App Amazon. Cari menggunakan frasa “ES File Explorer”. Apabila ia muncul, klik Muat turun dan kemudian pasang apl itu.
 5. Langkah seterusnya adalah untuk mendapatkan Kodi 17.6 Krypton pada Fire Stick. Untuk melakukan ini, anda perlu membuka aplikasi ES File Explorer. Pergi ke menu dan cari bahagian yang dipanggil Alat. Pergi ke Muat turun Pengurus dan klik + Baru.
  Dapatkan Kodi 17.6 Krypton pada Stick Kebakaran
  Muat turun Kodi 17.6 Krypton pada Stick Kebakaran
 6. Anda harus melihat menu yang akan menanyakan kepada anda tentang laluan dan rangkaian anda. Input https://www.firesticktricks.com/kapk sebagai Path dan Kodi anda sebagai Nama anda. Sekarang tekan okey butang. Akhir sekali, tekan Muat turun sekarang.

7. Ia sepatutnya’t mengambil masa lama untuk memuat turun. Setelah selesai, tekan Buka fail dan klik Pasang.

8. Anda’perlu tekan Pasang sekali lagi, selepas itu pemasangan Kodi App akan bermula.


Pemasangan Kodi

Kodi kini dipasang pada peranti Kebakaran anda. Ia bukan’t akan muncul di skrin utama. Sebaliknya, pergi ke tetapan dan cari Permohonan seksyen. Anda’akan mencari Kodi di bawah Aplikasi Terpasang Terurus. Klik Pelancaran.

Menggunakan ES Explorer adalah salah satu cara paling mudah untuk memasang Kodi pada peranti Kebakaran, tetapi terdapat beberapa alternatif juga.

FireDL

 1. Seperti dengan ES Explorer, anda perlu memastikan terlebih dahulu Debugging ADB dan membenarkan Aplikasi dari Unknown Sumber akan dipasang. Anda boleh melakukan ini di dalam Pilihan Pemaju daripada tetapan Stick Fire anda. Ia berada di bawah Pilihan Peranti.
 2. Dari laman utama Amazon, pergi ke bar carian. Cari di bawah istilah “firedl.” Apabila ia muncul, tekan Api DL dan tekan Dapatkan. Fire DL akan mula memuat turun.
  mencari apiDL di Amazon
 3. Apabila anda membuka FireDL, anda akan melihat bar kosong di mana anda boleh menaip. Terdapat beberapa kod yang akan berfungsi termasuk:
 • kodi32 - Kodi 17.6 (ARM7) 32 Bit
 • kodi64 - Kodi 17.6 (ARM8) 64 Bit
 • 573999 - DUREX WIZARD
 • 033882 - Kejadian dilahirkan semula
 • 316880 - Aura Skin Kodi 17.6
 • 728037 - SpartanRepo Kodi Repo

taip kod dalam FireDL

Muat turun akan bermula secara automatik. Apabila muat turun selesai, skrin pemasangan akan muncul. Setelah semuanya selesai, anda’akan mempunyai Kodi pada peranti Kebakaran anda.

Apps2Fire

Anda juga boleh memasang Kodi dengan apps2fire.

memasang Kodi dengan apps2fire

 1. Muat turun apps2fire pada telefon Android anda. Anda boleh melakukan ini di Google Play Store.
 2. Sekarang melancarkan Stick Kebakaran anda. Sekali lagi, anda perlu menyesuaikan tetapan supaya itu Debugging ADB dan Apps Dari Sumber Yang Tidak Diketahui kedua-duanya dihidupkan.
  Muat turun Kodi
 3. Pasang Kodi pada peranti Android anda. Sekali lagi anda boleh melakukan ini di Play Store.
 4. Lancarkan aplikasi2fire pada Android anda. Ia akan menjalankan imbasan dan menunjukkan kepada anda senarai pemasangan terbaru anda. Apabila imbasan selesai, leret ke kiri pada menu dan klik Persediaan.
 5. Sekarang lancarkan peranti Kebakaran anda. Pergi ke Menetapkans. Kemudian pergi ke About. Klik Rangkaian. Di sini anda akan mendapat info mengenai rangkaian anda. Tulis alamat IP anda.
 6. Kembali di app2fire, masukkan alamat IP yang anda tulis. Sekarang klik Cari TV / Alat Api.
 7. Anda’akan melihat tab yang mengatakan Aplikasi Tempatan. Cari Kodi. Tekan ikon dan pilih Pasang.
 8. Ia’anda akan mengambil beberapa saat tetapi Kodi akan mula memuat naik ke peranti Kebakaran anda. Apps2fire akan memberitahu anda apabila pemasangan selesai. Ia mungkin mengambil masa beberapa minit atau lebih lama bergantung pada seberapa pantas Internet anda.

Kenapa anda memerlukan VPN apabila menggunakan Kodi pada Fire Stick

Sama ada anda mahu Kodi pada Stick Fire anda atau di Fire TV atau Fire Cube anda memerlukan VPN. Kodi akan membolehkan anda mengakses sekumpulan kandungan media secara percuma, namun, Pembekal Perkhidmatan Internet anda akan dapat melihat semua yang anda strim.

Sesetengah kandungan Kodi dilindungi hak cipta, jadi anda boleh mendapatkan masalah jika anda menstrimkan kandungan, terutamanya jika kerajaan memantau aktiviti dalam talian anda. Menggunakan VPN akan membolehkan anda menikmati semua hiburan yang anda kehendaki tanpa perlu risau tentang ramalan undang-undang yang tidak dijangka.

Jika anda mempunyai VPN yang kukuh-seperti ExpressVPN atau NordVPN-anda akan dapat menyembunyikan alamat IP anda. Ini akan memastikan pembekal khidmat anda dan kerajaan melihat apa yang anda lakukan dalam talian. Selain itu, VPN akan melindungi anda daripada pendikit.

Perkara tentang Kodi adalah kandungan yang bermula dengan asasnya. Anda boleh mengakses lebih banyak kandungan dengan add-on rasmi. Apa yang menjadikan Kodi harta karun adalah semua tambahan tidak rasmi di luar sana. Ini membuka apa yang anda akses dengan agak banyak. Sayangnya, banyak Kodi terbaik untuk mematikan undang-undang cetak rompak. Kodi lebih berguna jika anda mengambil kesempatan daripada add-on ini, tetapi untuk melakukannya dengan selamat, anda memerlukan perkhidmatan VPN. Jika tidak, sesiapa sahaja boleh melihat apa yang anda’semula lakukan dalam talian.

Sebenarnya mungkin tidak ada apa-apa yang akan berlaku jika anda tertangkap, tetapi organisasi hiburan mendorong lebih keras dan sukar bagi kerajaan untuk melancarkan pelanggaran hak cipta. Pada akhirnya, anda lebih baik mengambil langkah-langkah yang perlu untuk melindungi diri anda. Sebelum memasang Kodi ke Fire Stick anda atau peranti Fire lain, perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah memasang VPN, seperti ExpressVPN. Sekarang awak’Anda dapat menstrimkan muzik, menonton semua jenis filem dan rancangan, dan juga menghidupkan podcast tanpa perlu risau tentang siapa yang menonton.

Bacaan yang disyorkan:

VPN Terbaik untuk Stick Kebakaran

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 + = 41