Bagaimana untuk memasang Kodi pada Chromebook


Jika awak’mencari untuk memasang Kodi pada Chromebook, kami’anda mendapat dilindungi! Dalam panduan ini, kami’akan memandu anda melalui langkah-langkah yang perlu anda ambil untuk menikmati Kodi di Chromebook dalam masa yang singkat!

Populariti Chromebook

Chromebook telah berkembang dengan pesat sejak kebelakangan ini. Pada mulanya, mereka cenderung popular untuk harga rendah, tetapi hari ini’pelbagai produk termasuk beberapa model yang sangat mewah.

Anda’akan mencari Chromebook dengan grafik generasi terbaru dan pemproses, yang semuanya datang dengan harga harga yang diharapkan! Berita baik sekalipun adalah hari ini’peranti Chromebook s sangat berupaya memainkan filem HD dan menjalankan Kodi.

Sudah tentu, setiap model dan konfigurasi Chromebook berbeza-beza, yang bermaksud juga untuk mendapatkan Kodi pada Chromebook memerlukan proses pemasangan yang sedikit berbeza setiap kali. Bagaimanapun, anda sepatutnya dapat menggunakan langkah-langkah dalam panduan kami untuk setiap model, sama ada anda boleh menggunakan Gedung Google Play atau tidak.

Perkara yang perlu diketahui tentang Kodi

Dalam panduan ini di mana kita melihat pilihan Chromebook Kodi, kami’semula membincangkan perisian yang telah dibuat menggunakan kod sumber terbuka Kodi. Walau bagaimanapun, banyak pakej perisian ini datang dari coders pihak ketiga yang tersedia secara percuma dan tidak rasmi.

Ini bermakna anda perlu mempertimbangkan bagaimana anda merancang untuk menggunakan perisian ini. Kami tidak’t menyokong perkongsian bahan cetak rompak atau pelanggaran undang-undang hak cipta. Kami menyediakan maklumat untuk pengguna kami untuk membuat pilihan yang tepat untuk keperluan mereka dan untuk memastikan bahawa apabila mereka memasang Kodi pada Chromebook, mereka menggunakannya dengan cara yang sesuai.

Kenapa anda perlu menggunakan VPN dengan Kodi

Ingat bahawa jika anda menggunakan add-on Kodi masuk akal untuk selalu memasang VPN. Ini kerana ramai pengguna Kodi memilih untuk menggunakan alat tambahan sistem untuk mengakses kandungan hiburan terkini secara percuma. Tambahan Kodi Undang-undang cenderung mempunyai kandungan yang kurang pada mereka, jadi tarikan melihat filem, pertunjukan, muzik, dan sukan terkini adalah jelas!

Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan add-on yang tidak sah untuk menonton kandungan yang dibajak atau dilindungi hak cipta, maka anda mungkin menghadapi masalah untuk pelanggaran hak cipta. Itu’kenapa kami cadangkan menggunakan VPN. Jika anda melihat kandungan Kodi menggunakan VPN, identiti anda akan disimpan rahsia dan anda akan menjadi tanpa nama. Ini kerana VPN akan mengubah alamat IP anda, memetakan lokasi dan identiti anda. Di samping itu, perkhidmatan VPN juga akan menyulitkan data yang berlalu antara peranti anda dan pelayan di mana kandungan yang anda akses terletak.

Anda juga akan mendapati VPN berguna untuk mengakses platform penstriman geografi terhad melalui Kodi. Ia akan membolehkan anda mengakses Netflix, Hulu, dan banyak sumber lain.

Lihat senarai VPN Terbaik untuk Chromebook kami

Gambaran keseluruhan cara memasang Kodi pada Chromebook

Kebanyakan pengguna Chromebook cenderung menggunakan komputer mereka untuk aktiviti seharian seperti melayari, membeli-belah dalam talian, menyemak e-mel dan melakukan tugas mudah. Walau bagaimanapun, peranti itu sebenarnya sangat berkuasa dan boleh dibuat menjadi mesin multimedia yang kuat yang mampu dalam aliran talian dan memainkan media yang disimpan secara tempatan.

Terdapat beberapa cara untuk memasang Kodi pada model Chromebook, bergantung kepada sama ada anda mempunyai peranti yang lebih baru atau tidak, dan apakah keutamaan anda. Kami’akan berjalan melalui pendekatan yang paling biasa untuk memasang Kodi pada Chromebook anda!

Bagaimana untuk memasang Kodi pada Chromebook melalui Google Play Store

Ini adalah laluan paling mudah seperti Kodi mempunyai aplikasi Android. Ia cenderung tersedia pada versi baharu Chromebook dari tahun 2015 dan seterusnya.

Cuma dapatkan aplikasi Kodi dari gedung Google Play dan muat turunnya untuk berjalan di komputer anda. Anda kemudian boleh mengemas kini apabila siaran baru berlaku dan segera dimulakan dengan ciri dan faedah perisian.

Cara lain untuk memasang Kodi pada model Chromebook

Seperti yang dibincangkan, jika anda mempunyai Chromebook model yang lebih baru, anda hanya perlu memuat turun aplikasi Kodi Android anda melalui Google Play store. Walau bagaimanapun, sesetengah pembaca mungkin tidak mempunyai akses kepada ini kerana mereka menggunakan model lama. Dalam hal ini, pendekatan yang lebih kreatif diperlukan!

  1. Kemas kini OS Chromebook anda
    Pertama, semak bahawa anda menjalankan OS Chrome versi terbaharu. Peranti anda biasanya akan memuat turun kemas kini terkini secara automatik tetapi melakukan pemeriksaan manual hanya untuk memastikan. Untuk memeriksa, pergi ke Tetapan dan kemudian pilih Mengenai OS Chrome. Pilih pilihan untuk menyemak dan memohon kemas kini dan biarkan peranti anda melakukan apa yang diperlukan! Jika atas apa jua sebab, pendekatan ini tidak’t bekerja, anda boleh melakukan perkara yang sama melalui penyemak imbas Chrome. Buka dan pilih menu lungsur di bahagian atas sebelah kanan untuk mencari dan memilih Tetapan. Pilih Mengenai Chrome pautan dan kemudian ikuti arahan untuk mengemaskini kepada OS terkini jika anda perlu.
  2. Gunakan Welder Arc
    Alat ini telah direka khusus untuk memasang Kodi pada Chromebook, dan ia’yang dirancang dengan pemaju dalam fikiran. Arc Welder menyediakan sambungan atau aplikasi untuk Chrome dan ia’s percuma. Ia’s juga mudah untuk mencari dan memuat turun dalam talian.Sekarang memuat turun APK Kodi untuk Android. Anda’akan jumpa di laman web rasmi Kodi. Hanya lawati laman web dan klik Muat turun butang untuk melihat versi dan platform berbeza untuk perisian. Pilih yang tepat untuk anda dan kemudian muat turunnya. Luncurkan Arc Welder, dengan menggunakan antara muka mudahnya yang besar + ikon. Klik ini dan cari fail APK yang anda muat turun sebelum ini ke Chromebook anda, mengklik Buka. Kemudian pasang Kodi menggunakan Arc Welder, yang memerlukan sedikit masa. Anda’akan melihat gambaran Kodi apabila ia’s bersedia dan anda boleh memilih Uji untuk memastikan ia dipasang dengan betul. Sekarang anda mempunyai Kodi Chromebook siap, anda boleh mula menggunakannya. Ia akan mengambil masa beberapa minit untuk bermula dan dilancarkan apabila anda mula-mula membukanya, jadi jangan’jangan bimbang jika perkara kelihatan perlahan. Ini adalah laluan untuk mengambil jika anda memilih untuk menjalankan Kodi dengan Arc Welder. Anda’anda perlu memilih aplikasi ini setiap kali anda merancang untuk menggunakan Kodi.

Bagaimana untuk menggunakan Chromebook menggunakan sambungan Kodi

Anda juga boleh menggunakan sambungan Kodi untuk menjalankan teater rumah baru anda. Sekali lagi, pastikan anda menjalankan Kodi melalui perisian Arc Welder, dan anda telah memuat turun fail APK dan menjalankan ujian. Kemudian, tukar APK ke dalam sambungan Chrome.

Lakukan ini dengan menuju Google Chrome dan pilih Lebih banyak butang, sebelum menatal untuk mencari Lebih banyak alat. Klik Pelanjutan dan kemudian cari Mod pembangun - membolehkannya. Anda kemudian memilih untuk membenarkan memuatkan sambungan yang tidak dibongkar. Dari sini, cari fail APK Welder yang diunduh / dieksport untuk Kodi. Ia mungkin akan dinamakan sesuatu “eksport apk.”

Klik pada fail ini, dan kemudian Chrome akan secara automatik mula mengimport Kodi dan melihatnya sebagai sambungan, membolehkan anda menggunakannya dengan cara yang sama seperti aplikasi Android yang lain.

Dari sini, anda boleh memilih untuk menyesuaikan pandangan Kodi anda dan menyesuaikan tetapan supaya sesuai dengan keperluan anda - tetapi kami akan membincangkannya di blog lain!

Ringkasnya

Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan Kodi di Chromebook, tanpa mengira jenama atau peranti mana yang anda miliki. Sedikit masa dan kegigihan akan membawa anda ke kandungan yang anda mahu lihat - ingatlah untuk menggunakan VPN apabila anda berbuat demikian untuk mengekalkan nama yang tidak dikenali itu!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4