Bagaimana untuk memasang Kodi pada LG Smart TV


Sekiranya anda mempunyai TV Pintar maka anda’sudah pun terpantas dengan ciri-ciri dan aplikasi hebat yang mereka tawarkan untuk memberikan pengalaman hiburan yang lebih kaya. Tidak seperti TV yang lebih lama, anda boleh mengalir atau menghantar web, memuat turun apl streaming kandungan, menyemak imbas dalam talian dan menjalankan fungsi lain. Pengalaman pengguna benar-benar adalah peringkat seterusnya dan pelbagai jenis kandungan dan genre yang ada bermakna anda mungkin tidak akan benar-benar mematikannya!

LG agak berbeza

Semua pengeluar TV utama kini beralih ke TV Pintar, tetapi versi LG agak berbeza daripada tawaran pesaing arus perdana yang lain. Mengapa? Kerana TV pintar LG tidak’t menggunakan Android untuk sistem pengendaliannya dan sebaliknya menggunakan WebOS. Tidak perlu risau - walaupun OS berbeza menjadikannya lebih rumit untuk memasang aplikasi seperti Kodi, langkah-langkah yang perlu dilakukan adalah agak mudah dan terdapat laluan berpotensi yang berbeza yang boleh anda ambil.

Mengenai Kodi

Anda’Mungkin anda juga pernah mendengar tentang Kodi, yang merupakan aplikasi sumber terbuka dan media percuma. Dibuat oleh konsortium berteknologi yang beroperasi di ruang bukan keuntungan, Yayasan XBMC, sistem perisian boleh digunakan merentasi pelbagai perkakasan dan pelbagai sistem operasi - termasuk WebOS. Dengan antara muka pengguna yang boleh memanjang sehingga 10 kaki pada TV serasi, ia’s pilihan yang popular untuk pemilik TV pintar LG.

Kodi boleh digunakan di seluruh Windows, Android, Web, Roku, dan Linux dan dipasang di beberapa peranti dan platform pada masa yang sama. Ia juga berfungsi pada hampir semua jenama pengeluar TV pintar.

Manfaat memasang Kodi pada model LG Smart TV

Anda boleh mendapat lebih banyak lagi daripada TV Smart LG anda apabila anda memasang Kodi, dengan faedah yang termasuk:

  • Antara muka mesra pengguna yang interaktif
  • Keupayaan untuk bertukar dengan cepat dan lancar antara aplikasi anda
  • Streaming lancar, semua dalam kualiti HD
  • Kandungan eksklusif, segar di semua genre hiburan.

Dalam panduan ini, kami’akan memberitahu anda bagaimana untuk memasang Kodi di LG Smart TV untuk memulakan streaming kandungan yang anda inginkan dalam denyar.

Kodi News

Anda boleh mendapatkan Kodi pada model LG Smart TV, dan kebanyakan jenama lain, termasuk Sony, Panasonic, dan Samsung. Walau bagaimanapun, anda harus sedar bahawa banyak kuasa Kodi berasal dari tambahan tidak rasmi, yang membolehkan untuk mengalirkan kandungan cetak rompak. Atas sebab ini, adalah bijak menggunakan Kodi bersamaan dengan VPN untuk melindungi nama tidak dikenali anda.

VPN membantu menjamin identiti anda dengan menggunakan topeng IP dan teknologi lain untuk tidak dikenali. Dengan melakukan ini, anda boleh membantu untuk mengelakkan masalah dengan notis hak cipta dan DMA, dan juga menyahpasang alat gantian seperti GAIA, Kovenan atau Neptunus Rising.

Jika awak’mencari perkhidmatan VPN untuk Kodi, anda harus mempertimbangkan kelajuan dan keselamatan terlebih dahulu. Oleh itu, NordVPN adalah pilihan yang hebat.

NordVPN Kedudukan VPNpro NordVPN: 9.6 / 10

Apabila ingin memasang Kodi pada model LG Smart TV, anda juga boleh menggunakan sistem Kodi VPN itu sendiri. Tawaran VPN Kodi secara langsung serasi dengan OS Android tetapi ia masih boleh digunakan dengan TV Smart LG dan mengatasi alternatif WebOS.

Pilihan 1 - Muat turun Kodi melalui Google Play

Sekarang, dengan kebanyakan model TV Pintar yang menggunakan sistem pengendalian Android, TV sudah siap untuk memasang Kodi secara langsung, dan kemudian pilihan TV hanya boleh disesuaikan untuk digunakan mengikut keutamaan anda. Walau bagaimanapun, seperti LG menggunakan WebOS untuk menjalankan perisiannya, anda boleh’t mendapatkan Kodi pada model LG Smart TV dengan muat turun langsung.

Jadi, untuk mengelilinginya, silakan sambungkan sama ada kotak Android atau Android stick ke LG Smart TV anda, pergi ke Google Play Store dan kemudian jalankan Kodi anda ke TV. Sebagai alternatif, gunakan Pemain Roku atau Chromecast. Biarkan’lihat pilihan ini sekarang dengan lebih terperinci.

Pilihan 2: Muat turun Kodi pada model LG Smart TV dengan Chromecast

Anda’Anda memerlukan telefon Android untuk mengambil pilihan ini. Jika awak’dan dapatkan satu, ikuti langkah-langkah mudah ini untuk bermula:

1. Mempunyai TV pintar dan telefon pintar anda kedua-duanya disambungkan ke rangkaian yang sama
2. Muat turun Kodi dan pasang pada telefon pintar yang dibolehkan Android anda, supaya anda dapat memainkannya di TV anda.
3. Sebaik sahaja anda’dan memasang Kodi, pasang Chromecast ke telefon yang sama, sekali lagi menggunakan Google Play Store.
4. Pasangnya dengan pergi ke Google Play, cari Apl Rumah Google dan memilih memasang. Tunggu beberapa minit sehingga selesai.
5. Kemudian pasangkan Google Chromecast dengan TV pintar LG anda. Lakukan ini dengan pergi ke Google Home App dan memilih Skrin / Audio Cast. Ini akan membolehkan pemutus bermula supaya anda boleh mula menggunakan Kodi pada LG Smart TV anda.

Pilihan 3: Muat turun Kodi pada model LG Smart TV dengan Pemain Roku

Terdapat juga pilihan untuk memilih Pemain Roku untuk mengakses Kodi pada TV pintar LG anda. Sekali lagi, ia’cepat dan mudah dilakukan dan langkah-langkahnya terperinci di bawah.

1. Dapatkan telefon pintar atau PC anda dan pasangkan Kodi ke dalamnya.
2. Kemudian, sambungkan peranti pilihan anda ke Roku menggunakan sambungan internet anda. Anda melakukan ini dengan pergi ke Roku dan membuka tetapan pemain, memilih Sistem, mencari Pencari Skrin dan kemudian memilih pilihan ini.
3. Akhirnya, pasang pilihan mirroring untuk menyambungkan aplikasi Roku ke telefon pintar atau PC anda. Anda boleh menonton kandungan Kodi anda pada TV Smart LG anda.

Pilihan 4 - Gunakan Raspberry Pi untuk mendapatkan Kodi pada model LG Smart TV

Terdapat pilihan tambahan dalam usaha anda: menggunakan Kodi pada LG Smart TV anda dengan Rasberry Pi. Ini serasi dengan setiap model LG Smart TV di pasaran. Untuk mengambil laluan ini, ikuti langkah ini.

1. Akses kad Raspberry Pi anda dan formatnya. Ia mempunyai kad SD terbina yang mempunyai format FAT32. Sisipkannya ke dalam komputer anda.
2. Sebaik sahaja anda’Telah diformatkan, hanya memindahkan aplikasi Kodi yang dimuat turun ke kad.
3. Gunakannya untuk memuat turun Kodi ke sistem pengendalian anda.
4. Pilih alat yang sesuai untuk menulis OPENLEC, iaitu OS, ke kad anda.
5. Kemudian, pasangkan kad Raspberry Pi anda ke LG Smart TV.
6. Anda’Sekarang anda perlu membuat suis ke Kodi. Lakukan ini dengan mengambil laluan pemilih input yang disediakan di TV dan memilih pilihan yang sesuai.

Terima kasih kepada kad Raspberry Pi, anda’anda akan dapat mula menggunakan Kodi serta-merta pada TV LG anda.

Menggunakan Kodi pada LG Smart TV anda

Anda boleh mula menambah pelbagai add-on sebaik sahaja anda’dan telah memasang Kodi. Untuk membuat ini:

1. Pergi ke skrin Utama Kodi
2. Pergi ke tetapan dan klik pada sistem
3. Kemudian pilih tab add-on
4. Cari pilihan Sumber Tidak Diketahui dan aktifkan aplikasinya.

Anda kini boleh memilih tambahan kegemaran anda untuk dipasang, bergantung kepada apa yang menarik minat anda. Cukup pasang dan mulakan kandungan anda setiap kali anda suka. Terdapat sejumlah besar alat tambahan yang boleh anda pilih dan setiap satunya mempunyai ciri dan fokus khususnya.

Bolehkah saya memasang Kodi pada model TV pintar LG 4K??

Ya, betul. Anda boleh melakukan ini melalui kotak TV Android anda dan ia’mudah untuk dilakukan. Hanya:

1. Sambungkan TV Smart 4K LG anda ke kotak TV Android anda
2. Buka Google Play di dalam kotak Android TV dan cari aplikasi Kodi. Pasangnya.
3. Apl itu kemudian akan dipasang secara automatik ke kotak Android TV.
4. Cukup buka dan kemudian gunakannya untuk mula menyemak kandungan pilihan anda pada 4K LG anda.

Apa yang perlu saya ketahui mengenai LG TV Upgrader apabila menggunakan Kodi?

Pengoptimuman Smart TV LG akan memastikan anda sentiasa mendapat manfaat daripada pengalaman hiburan anda. Anda boleh menaik taraf Kodi dengan mudah. Sekiranya anda menggunakan Kodi melalui peranti Android yang dipasangkan, maka semak imbas versi yang dipasang pada telefon pintar Android atau PC anda. Jika anda memilih untuk menonton Kodi di TV LG anda dengan mencantumkan / menghantarnya melalui Roku, maka hanya kemaskini kepada versi terbaru Kodi merentas kedua-dua versi dan mereka’akan menunjukkan kepada anda ciri terkini.

Kesimpulannya

Jika anda memilih untuk menggunakan Kodi pada TV Smart LG anda, anda’Anda dapat mengalami pengalaman hiburan yang luar biasa dengan pelbagai kandungan minda yang menarik - anda semua mengalir dalam kualiti HD. Sesetengah pengguna pada mulanya sedikit bimbang tentang kemudahan memasang Kodi ke LG Smart TV mereka, tetapi ia’s sebenarnya mudah - terutamanya dengan pilihan yang berbeza yang dinyatakan di atas untuk dipilih. Dengan meluangkan masa untuk berbuat demikian, pengalaman menonton multimedia anda akan dinaikkan ke peringkat seterusnya, dengan antara muka pengguna yang hebat dan pelbagai kemungkinan kandungan untuk menikmati.

Ya, agak sukar untuk menggunakan Kodi pada LG Smart TV apabila membandingkan model TV dengan model TV Smart alternatif yang menggunakan Android. Walau bagaimanapun, ia’sungguh berhak mengambil langkah untuk berbuat demikian, dan kami harap anda’Saya suka pengalaman tontonan yang boleh anda nikmati hasilnya!

Ingatlah untuk terus menggunakan VPN anda supaya ketiagaan tidak diketahui anda dipelihara dan anda boleh terus mengakses rangkaian penuh kandungan yang anda mahu tanpa memberikan identiti anda dan menjejaskan privasi anda. Baca panduan kami ke sistem VPN untuk mengetahui lebih lanjut dan melindungi aktiviti dalam talian anda.

Lihat senarai VPN Terbaik kami untuk peranti LG

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3