Bagaimana untuk memasang Kodi pada Roku


Kodi adalah perisian hiburan yang dapat membantu anda mengakses semua jenis kandungan streaming, dari filem ke rancangan TV ke lagu. Kodi bermula pada awal tahun 2000 sebagai aplikasi Xbox yang dipanggil Xbox Media Player. Pada tahun 2014, Yayasan XBMC menukar namanya kepada Kodi. Sekarang, Kodi berfungsi pada pelbagai platform, seperti iOS, Android, Windows, Amazon Fire, dan banyak lagi. Anda juga boleh menggunakan Kodi ke Roku, tetapi memerlukan beberapa helah pintar.

Sesetengah orang teragak-agak untuk menggunakan aplikasi seperti Kodi ke peranti Roku mereka. Roku adalah salah satu peranti penstriman yang paling popular di pasaran sekarang. Anda boleh menggunakannya untuk menstrimkan kandungan dengan pelbagai platform penstriman seperti Netflix, Hulu, Amazon, dan banyak lagi. Ia’s hebat untuk menonton filem, mendengar muzik, dan banyak lagi. Tetapi ia tidak’t isi kandungan media yang luas Kodi itu.

Malangnya, ia’s sukar untuk memuat turun aplikasi seperti Kodi ke Roku daripada di Android atau Windows. Dengan Android, anda hanya boleh memuat turun aplikasi dari Gedung Google Play dan dapatkan aplikasinya dalam masa beberapa saat. Untuk memasang Kodi di Roku, ia mengambil beberapa langkah lagi kerana aplikasi tidak berada di Roku’perpustakaan s. Walaupun ia adalah sedikit kesulitan, kualiti Kodi akan lebih tinggi pada Roku daripada pada peranti lain seperti telefon pintar anda.

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara untuk mendapatkan Kodi pada batang streaming Roku anda. Kami akan menunjukkan kepada anda dua cara mudah untuk menggunakan Kodi di Roku menggunakan teknik yang disebut screencasting. Kami juga akan menerangkan lebih lanjut mengenai kegunaan tindakan Kodi dan membincangkan bagaimana anda dapat meminimumkan risiko yang terlibat dengan kandungan media streaming. Isu terbesar yang disertai dengan streaming adalah undang-undang hak cipta. Walaupun kadang-kadang anda boleh memberitahu apabila anda menyusun kandungan haram, kadang-kadang’susah untuk memberitahu jika sesuatu adalah percuma atau tidak. Menggunakan perkhidmatan VPN boleh memberikan perlindungan tambahan. Biarkan’s melihat lebih dekat Kodi. Dengan langkah cepat ini, anda boleh mengakses Kodi pada peranti Roku anda.

Panduan Langkah demi Langkah untuk Memasang Kodi pada Roku

Bagaimana untuk Membolehkan Mencerminkan Skrin untuk Kodi dan Roku

Kebanyakan model Roku menyokong pencerminan skrin. Roku 2 menyokongnya pada versi 5.6 atau lebih baru. Model Roku 3 4200 dan 4230 juga menyokongnya jika ia 5.6 atau lebih baru. Anda juga boleh menjejaki Roku 4400 dengan 5.6 atau lebih baru. Anda juga boleh mengecil dengan kebanyakan Roku Sticks dan Roku TV.

 1. Klik Rumah butang pada peranti Roku anda’s jauh. Ini akan membawa anda ke menu utama. Navigasi ke Tetapan. Klik pada Kemas kini sistem. Pastikan sistem dikemas kini. Anda perlu menjadi versi 5.6 atau lebih tinggi.
 2. Kembali dalam Tetapan, navigasi ke Pencerminan skrin. Klik Dayakan Mirroring Skrin.

Dengan langkah mudah ini, anda kini dapat memaparkan cermin Kodi ke Roku.

Pencerminan skrin Roku

Gunakan Android Smart TV untuk mengakses Kodi di Roku

 1. Anda kini boleh memasangkan Roku dengan peranti lain yang mempunyai Kodi. Android adalah pilihan yang baik kerana anda boleh memuat turun Kodi terus dari Play Store. Dalam tetapan Android anda, pergi ke Sambungan. Sekiranya tiada seksyen yang dipanggil Sambungan. Ia boleh berada di bawah nama yang berbeza, seperti Paparan, Rangkaian, Hantar, Paparan Pintar, AllShare Cast, atau HTC Connect. Setiap telefon menggunakan nama yang berbeza nampaknya. Sambungan Android
 2. Klik pada Pencerminan skrin.
 3. Klik pada Tambah peranti. Anda kini dapat memilih peranti yang ingin anda pasang.
 4. Pilih Roku sebagai peranti yang anda mahu tambah. Jika kedua-dua peranti menggunakan rangkaian yang sama, Roku secara automatik akan dipaparkan sebagai pilihan.
 5. Kini melancarkan aplikasi Kodi pada telefon pintar anda dan anda akan dapat menjejaki ke TV berkuasa Android anda melalui Roku.

Menggunakan Windows PC untuk mengakses Kodi pada Roku

Satu lagi pilihan mudah untuk screencast menggunakan PC anda. Ini mungkin cara paling mudah untuk mendapatkan Kodi pada peranti Roku anda.

 1. Hidupkan PC Windows anda.
 2. Sekarang masuk ke dalam Menu mula.
 3. Carian untuk Tetapan Perantis dalam bar carian.
 4. Dalam Peranti Peranti, memukul Tambah peranti.
 5. Anda mungkin akan melihat sekumpulan peranti yang disenaraikan. Tatal ke bawah sehingga anda melihat Roku. Apabila Roku klik anda, ia akan ditambah dan kini anda’anda akan dapat screencast PC anda untuk Roku anda.Muat Turun Kodi
 6. Anda perlu memasang Kodi pada PC anda, tetapi ini mudah dilakukan. Pergi ke Gedung Windows.
 7. Cari Kodi dan kemudian klik Dapatkan. Anda kini akan dapat memasang aplikasi secara percuma.

Sebaik sahaja aplikasi dipasang, anda boleh menggunakan apl itu pada PC anda dan menjejakkannya ke peranti Roku anda. Ia semudah itu.

Menggunakan VPN untuk Menggunakan Kodi dengan Roku

Kodi adalah perisian hiburan yang luar biasa. Walaupun versi asas berguna untuk menyimpan kandungan media anda di satu lokasi yang mudah. Anda boleh menstrim gambar, fail muzik, video, rancangan TV dan banyak lagi. Anda juga boleh menggunakannya untuk membuat slaid foto dan menonton aliran TV langsung.

Terdapat banyak fleksibiliti dengan aplikasi ini. Terdapat banyak add-on yang anda boleh masukkan ke Kodi. Ada yang rasmi dan ada yang tidak. Walaupun semua Kodi’Keuntungannya, ada satu isu utama. Beberapa kandungan yang tersedia dengan Kodi dibajak.

Kodi sendiri benar-benar undang-undang dan banyak kandungan yang boleh anda lalui dengannya juga sah. Tetapi beberapa kandungan percuma yang boleh anda akses akan melanggar undang-undang hak cipta. Walaupun ini sahaja tidak’t menjadi isu yang besar, kerajaan mula melanggar pelanggaran hak cipta, terutamanya kerana penerbit dan organisasi media sedang melobi mereka.

Tanpa VPN, Penyedia Perkhidmatan Internet anda dapat melihat semua kandungan yang anda strim, serta semua aktiviti lain yang anda lakukan dalam talian. Mereka juga boleh berkongsi maklumat ini dengan agensi-agensi kerajaan. Kadang-kadang mereka tidak’t mempunyai banyak pilihan.

Menggunakan VPN akan membolehkan anda menyembunyikan alamat IP anda dan menjadikannya mustahil bagi pelbagai pihak untuk menjejaki aktiviti Internet anda. A VPN mengarahkan semua lalu lintas anda ke pelayan jauh. Ini sangat berguna. Anda boleh membuatnya kelihatan seperti di mana-mana di dunia, pada asasnya membolehkan anda menggunakan web secara tanpa nama.

Menggunakan Kodi dengan VPN akan membolehkan anda menstrimkan kandungan tanpa perlu bimbang tentang pemantauan kerajaan aktiviti anda. Kesan muat turun haram boleh berkisar dari denda berat ke penjara, jadi walaupun kemungkinan hukuman dihukum rendah, ia’tidak berhak mengambil risiko hukuman penjara lima tahun. Satu-satunya cara untuk menggunakan Kodi dengan selamat adalah menggunakan VPN. Apabila menggunakan Kodi pada batang streaming Roku, anda mahu pergi dengan VPN yang bereputasi, seperti ExpressVPN atau NordVPN kerana mereka menawarkan jumlah privasi dan rahsia yang paling banyak.

Jika anda mengikuti semua langkah ini, anda akan dapat menggunakan Kodi dengan Roku dengan selamat dan mengakses perpustakaan video, audio, dan visual yang luas. Kemudian, anda akan mempunyai beribu-ribu jam hiburan di hujung jari anda.

Disyorkan baca:

VPN Terbaik untuk Roku

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 40 =