Bagaimana untuk memasang Kodi pada TV Smart Samsung


Sudahlah hari-hari televisyen tradisional yang hanya boleh menerima beberapa saluran. Sekarang, makin banyak rumah tangga beralih ke “TV pintar.” TV yang dibolehkan internet ini direka bentuk untuk bekerja sebagai pusat hiburan semua-dalam-satu. Kebanyakan mereka mempunyai aplikasi rasmi untuk semua tapak penstriman yang popular, termasuk YouTube, Netflix, Amazon Prime dan banyak lagi.

Walaupun pemilihan aplikasi hiburan pada TV Pintar Samsung hebat, ia banyak meninggalkan yang dikehendaki. Mereka yang suka menonton pesta atau selektif mengenai filem dan rancangan TV yang mereka pilih akan dengan cepat mendapati diri mereka kehabisan kandungan apabila terhad kepada aplikasi Samsung rasmi.

Itu’s di mana Kodi masuk. Kodi sudah pasti salah satu aplikasi pemain media terbaik dan paling popular di pasaran. Perisian bebas, sumber terbuka ini memberikan anda keupayaan untuk menstrim fail video (serta fail muzik dan imej) dari sebarang sumber. Anda boleh menggunakannya untuk menonton kandungan di web, atau anda boleh menggunakannya untuk mengalirkan koleksi video rumah anda ke TV anda. Kodi juga mempunyai banyak add-ons-jauh lebih banyak daripada koleksi aplikasi rasmi Samsung Smart TV. Terdapat aplikasi Kodi yang akan membolehkan anda mengakses filem percuma dan episod rancangan TV, saluran langsung streaming seperti ESPN, dan sepenuhnya menyesuaikan perisian mengikut keinginan anda.

Jika Kodi berbunyi seperti mesti ada untuk anda dan keluarga anda tetapi anda’tidak pasti bagaimana untuk memulakan, kita’telah menyusun panduan berguna tentang cara memasang Kodi di Samsung Smart TV di bawah.

Sebelum anda mula: dapatkan VPN

Sebelum kita masuk ke dalam panduan, ada’satu perkara penting anda’anda perlukan jika anda bercadang untuk menggunakan Kodi pada TV pintar: VPN.

Menggunakan Kodi dalam bentuk asasnya atau dengan add-on rasmi tidak menyalahi undang-undang. Walau bagaimanapun, jika anda mula menggunakan aplikasi Kodi anda untuk memuat turun tambahan tidak rasmi yang membolehkan anda menonton kandungan yang disyaki (seperti saluran TV dan filem yang anda tidak suka’t dibayar), anda boleh mendapatkan banyak masalah untuk pelanggaran hak cipta. VPN akan melindungi anda daripada pendakwaan dengan mengarahkan semua lalu lintas anda melalui pelayan jauh dan memastikan ia disulitkan. Ini menjadikan ISP atau pihak berkuasa anda tidak dapat melihat bagaimana anda’semula menggunakan kotak Kodi anda.

Selain itu, walaupun beberapa pengarang Kodi boleh membuat bahan berhak cipta tersedia secara percuma, mereka boleh’t sentiasa menjadikannya tersedia di mana-mana negara. Dalam sesetengah kes (seperti dengan saluran TV asing tertentu), anda’anda akan mendapat ralat geo-blocking jika anda cuba mengalir dari negara yang salah. Walau bagaimanapun, apabila anda mempunyai VPN, anda boleh menyambung ke pelayan di mana sahaja di dunia. VPN akan menutupi lokasi sebenar anda dan penyedia TV yang menipu anda’semula di negara mereka, menghapus geo-blok untuk kebaikan.

Terdapat banyak VPN di luar sana, tetapi kegemaran kami untuk Kodi di Samsung Smart TV ialah ExpressVPN. Pembekal ini mempunyai beribu-ribu pelayan berkelajuan tinggi di seluruh dunia, jadi anda boleh menstrim dalam HD tanpa sebarang lag atau buffering. Selain itu, ciri privasi dan keselamatan mereka adalah top-notch dan bukti bocor. Dengan ExpressVPN, anda tidak perlu bimbang tentang menghadapi masalah kerana melanggar hak cipta.

ExpressVPN Kedudukan VPNpro ExpressVPN: 9.3 / 10

Bolehkah anda memasang Kodi terus ke TV anda?

Ramai hari ini’TV pintar yang dikuasakan oleh sistem operasi Android. Sejak Android adalah salah satu platform Kodi mempunyai aplikasi untuk, ia’s mudah untuk memasang perisian terus ke TV pintar Android. Walau bagaimanapun, Samsung adalah salah satu daripada syarikat yang lebih luar biasa yang berjalan pada sistem yang kurang popular (Tizen OS), yang kodi isn’t serasi dengan.

Akibatnya, ia’s tidak mungkin untuk memasang Kodi secara langsung ke TV Smart Samsung seperti yang anda lakukan dengan aplikasi Samsung rasmi. Malangnya, ada banyak cara lain untuk menggunakan Kodi di Samsung Smart TV. 3 kaedah paling popular adalah:

 • melalui Chromecast
 • melalui Roku
 • melalui Peti TV Android

Jika ketiga-tiga kaedah ini terdengar lebih kerumitan dan kekeliruan daripada mereka’lagi bernilai, jangan takut. Panduan ini akan menerangkan cara mengikuti setiap kaedah dengan mudah.

Bagaimana untuk memasang Kodi pada TV Smart Samsung

Kaedah 1: Chromecast

Kaedah pertama kami’akan menunjukkan kepada anda memerlukan Google Chromecast - peranti kecil berbentuk kayu, yang ditancapkan terus ke port HDMI TV Smart Samsung anda. Sekali awak’anda telah menetapkan Chromecast anda, anda boleh mengalir Kodi kepadanya melalui telefon atau komputer anda.

 1. Tambahkan Chromecast ke peranti anda: langkah pertama untuk streaming Kodi ke TV anda melalui Chromecast adalah dengan menambahkan fungsi Chromecast ke peranti anda. Jika awak’menggunakan telefon atau tablet, anda boleh melakukan ini dengan memuat turun dan memasang aplikasi Google Home. Jika awak’semula pengguna komputer, anda boleh mengaktifkan pemutus dengan membuka Google Chrome dan memilih Hantar… dari menu tetapan. Sekiranya anda mahu Hantar butang untuk kekal di bilah alat anda selama-lamanya untuk penggunaan yang lebih mudah, hanya klik kanan dan pilih Sentiasa tunjukkan ikon.
 2. Pasang Kodi pada peranti anda: seterusnya, anda perlu memasang Kodi pada peranti anda. Pengguna telefon dan tablet boleh mencari aplikasi Kodi di Gedung Google Play. Pengguna komputer boleh memuat turun aplikasi dari https://kodi.tv/download. Setelah apl selesai memuat turun dan memasang, buka dan selesaikan proses persediaan.
 3. Hantar skrin anda: sebaik sahaja anda memasang Kodi, ia’masa untuk menghantar skrin anda ke peranti Chromecast anda. Pastikan TV anda dihidupkan dan Chromecast anda perlu dihidupkan dengannya. Sekali lagi’s pada, pilih Hantar skrin dari apl Google Utama anda, atau klik Hantar… butang pada Chrome dan pilih Hantar desktop dari drop-down. Sekiranya semuanya berjalan lancar, anda harus melihat skrin telefon atau komputer anda dicerminkan pada TV Pintar Samsung anda.
 4. Buka Kodi dan mainkan media anda: sekarang semua itu’kiri untuk melakukan adalah mencari dan memainkan fail video atau media pilihan anda. Cuma buka aplikasi Kodi pada peranti anda, arahkan ke perkara yang ingin anda tonton melalui pustaka media atau add-on anda, kemudian klik mainkan. Media anda kemudian akan mula streaming ke TV anda. Perhatikan bahawa sejak Chromecast mencerminkan peranti anda’skrin, anda menang’t dapat menggunakannya untuk tugas-tugas lain semasa pemutus.

Kaedah 2: Roku

Peranti Roku telah menjadi sangat popular sejak beberapa tahun yang lalu, dan ramai orang dengan Samsung Smart TV mempunyai satu. Sama ada anda mempunyai Streaming Stick, Express, Ultra, atau Premiere, jika anda’semula pengguna Roku 2, 3, atau 4, kaedah seterusnya ini adalah untuk anda.

 1. Pasang Kodi pada peranti anda: perkara pertama dahulu, ia’masa untuk mendapatkan Kodi pada peranti anda. Sekali lagi, anda boleh memasang aplikasi Kodi pada telefon, tablet, atau komputer anda (atau kesemua tiga). Hanya pergi ke https://kodi.tv/download untuk mendapatkan versi perisian komputer, atau cari di Google Play Store menggunakan peranti pegang tangan anda. Kemudian, pastikan aplikasi Kodi ditetapkan dengan betul sebelum meneruskan.
 2. Aktifkan pencerminan skrin: seperti dengan kaedah Chromecast, anda’anda perlu mencerminkan skrin anda untuk menonton Kodi melalui Roku anda. Sebelum anda boleh berbuat demikian, anda’anda perlu mengaktifkan ciri pada peranti Roku anda. Syukurlah, ia’s satu proses yang mudah. Apa yang perlu anda lakukan adalah kepala ke Tetapan panel, pilih menu Sistem, kemudian menuju ke Tab Mirroring Skrin dan membolehkannya.
 3. Pasang aplikasi pemutus pada peranti anda: anda’anda juga perlu memasang aplikasi pemutus pada peranti anda untuk memulakan pencerminan. Terdapat banyak aplikasi yang tersedia di sana-ada yang umum, yang lain dibuat untuk telefon tertentu. Awak boleh cari mereka dengan mencari “pelakon” atau “pandangan” atau “mencerminkan” aplikasi di Gedung Google Play. Bagi pengguna komputer, tab cast Chrome mungkin berfungsi untuk beberapa peranti Roku. Jika tidak, istilah carian yang sama akan membantu anda mencari perisian pemutus yang betul untuk komputer anda. Sekali lagi’s dipasang, mula menghantar skrin anda ke Roku anda.
 4. Buka Kodi dan mainkan media anda

Kaedah 3: Kotak TV Android

Android TV Box adalah satu lagi peranti media set-top yang popular yang berfungsi dengan baik untuk streaming Kodi pada TV Smart Samsung. Ia’s juga kaedah paling mudah dalam senarai setakat ini kerana (seperti namanya) Android TV Box dikuasakan oleh Android OS. Ini bermakna anda boleh memasang aplikasi Kodi terus ke dalamnya.

 1. Pasang Kodi pada Kotak Android anda: Mendapatkan aplikasi Kodi di Kotak TV anda adalah mudah. Cukup sambungkan dan alihkan kotak seperti biasa, kemudian buka Gedung Play. Ketik Kodi ke dalam bar carian dan anda’akan cepat mencari apa yang anda’cari semula. Kemudian, muat turun dan pasang seperti yang anda lakukan dengan mana-mana aplikasi lain.
 2. Buka Kodi dan mainkan media anda

Dan di sana anda memilikinya: Kodi di Samsung Smart TV. Tidak kira kaedah pemasangan anda’Anda telah menggunakan, sebaik sahaja perisian ini berjalan dan berjalan anda’akan bebas untuk menggunakannya tetapi anda mahu. Sediakan pelayan untuk menyalurkan pustaka media rumah anda, atau pelajari cara memasang add-on Kodi pihak ketiga jika anda mahu menonton TV dan filem percuma-pilihan adalah milik anda.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =