Bagaimana untuk memasang Kodi pada Windows PC


Kodi adalah aplikasi perisian media yang membolehkan anda menstrimkan semua jenis kandungan digital. Anda boleh menyiarkan filem, rancangan TV, senarai main muzik, video muzik dan banyak lagi. Anda juga boleh meletakkan gambar anda di sana. Ia’s dasarnya seorang pemain media di mana anda boleh menyimpan dan menyalurkan semua kandungan media anda.

Kodi bermula sebagai aplikasi Xbox, tetapi kini boleh digunakan pada hampir mana-mana peranti yang anda miliki yang mampu mengalir. Anda boleh menggunakannya di Android, Windows, iOS, dan juga peranti penstriman seperti Amazon Fire.

Artikel ini memberi tumpuan kepada Windows PC. Walaupun ada cara untuk menggunakan Kodi pada sistem operasi yang Kodi isn’t semulajadi serasi dengan, ia’lebih senang menggunakannya dengan yang Kodi bersesuaian. Untungnya, Kodi sangat serasi dengan Windows PC. Perkara terbaik mengenai Kodi, bagaimanapun, adalah bahawa aplikasi adalah percuma.

Kodi sangat mudah digunakan dengan f, tetapi ada beberapa perkara yang perlu anda waspada. Anda boleh berinteraksi dengan media di Kodi dalam pelbagai cara. Anda boleh mengimport media yang sudah ada dan gunakan Kodi untuk memainkannya. Anda juga boleh mengakses kandungan menggunakan add-ons. Beberapa add-on ini adalah add-on rasmi. Beberapa aren’t. Ia’s tambahan yang tidak rasmi yang menjadikan Kodi seperti pusat hiburan serba boleh.

Masalahnya, bagaimanapun, adalah bahawa anda mungkin akan melanggar undang-undang hak cipta, sengaja atau tidak sengaja. Walaupun aplikasi Kodi adalah 100% undang-undang, kandungan yang disiarkan di dalamnya tidak’tidak perlu. Menggunakan perkhidmatan VPN adalah cara terbaik untuk menggunakan Kodi dengan selamat.

Artikel ini akan membawa anda melalui proses memasang Kodi pada PC Windows anda, langkah demi langkah. Kemudian kami’akan melihat dengan lebih dekat pada aplikasi Kodi dan meneroka bagaimana menggunakan VPN boleh membuat anda dilindungi semasa anda menggunakan Kodi pada Windows PC.

Langkah-langkah untuk memasang Kodi pada Windows PC

Oleh kerana Kodi dan Windows PC serasi antara satu sama lain, anda boleh memasang aplikasi dengan hanya beberapa langkah mudah. Apl ini tersedia untuk Windows 7, Windows 8, dan Windows 10. Di sini’bagaimana untuk mendapatkannya.

Kedai Microsoft

 1. Pergi ke Gedung Windows
  Kedai Windows
 2. Ketik Kodi ke dalam bar carian itu’s di bahagian atas halaman. Seperti yang dapat anda lihat, aplikasi Kodi adalah yang pertama dalam senarai.
 3. Sebaik sahaja anda sampai ke halaman Kodi, klik pada butang Dapatkan.
  Kodi muat turun

4. Aplikasi akan dimuat turun. Klik dua kali muat turun untuk mula memasangnya. Wizard Persediaan akan muncul sekali’s lengkap dan memberitahu anda bagaimana untuk menyelesaikan pemasangan.

Melangkah melalui Windows Store mungkin cara paling mudah untuk memasang aplikasi Kodi ke PC Windows anda. Walau bagaimanapun, terdapat cara kedua untuk melakukannya.

 1. Pergi ke https://kodi.tv/download
  Kodi muat turun Kodi
 2. Tatal ke bawah sehingga anda melihat Ikon Windows. Ia adalah yang pertama dalam senarai.
  Kodi apps

  Kodi v17.6 Krypton untuk Windows
 3. Klik pada ikon Windows. Anda’akan melihat pop timbul yang akan memberi anda beberapa pilihan.
 4. Dari sini, anda boleh pergi ke Gedung Windows dan memuat turun aplikasinya di sana, atau anda boleh memasang aplikasi terus dari laman web. Klik INSTALLER (32BIT). Apl akan mula memuat turun dengan serta-merta. Jika ia tidak’t, tekan Tekan di sini.
  Kodi muat turun
 5. Dari sini, anda boleh memasang aplikasi dengan cara yang sama seperti yang anda lakukan jika anda telah melalui Windows Store. Klik dua kali pada muat turun dan Installer akan disiarkan. Wizard Persediaan akan muncul untuk membantu anda.

Seperti yang anda lihat, pemasangan aplikasi Kodi hanya mengambil beberapa langkah. Ia semua boleh dilakukan dalam masa beberapa minit.

Kenapa anda harus menggunakan VPN apabila anda menggunakan Kodi pada Windows PC

Kodi adalah aplikasi yang sangat menyeronokkan. Anda boleh menggunakannya untuk bermain jam dan jam kandungan media. Anda juga boleh menggunakannya untuk menghidupkan TV langsung. Kesempatan itu seolah-olah tidak berkesudahan. Siapa yang tidak’t mahu kedai sehenti untuk semua kandungan media mereka?

Anda juga boleh menggunakan aplikasi itu untuk membuat slaid foto dan memainkannya betul-betul di dalam pemain media. Hakikat bahawa anda boleh menggunakan Kodi pada hampir semua peranti anda menjadikan aplikasi mudah, terutama sekali aplikasi berkongsi antara muka yang sama. Walaupun Kodi berguna, ia bukan’t semua cahaya matahari.

Di seluruh dunia, pelbagai kerajaan telah merosakkan cetak rompak. Kebanyakan penerbit media dan organisasi media lain tidak’t mahu kandungan mereka dibajak supaya mereka melobi kerajaan campur tangan.

Jumlah semarak yang berlaku di seluruh dunia bermakna di sana’tidak semua orang yang kandungan lanun akan ditangkap dan dihukum untuknya, tetapi anda tidak’t mahu menjadi orang yang malang yang tidak. Bergantung pada di mana anda berada, hukuman boleh menjadi teruk. Anda boleh keluar dari $ 500.00 atau anda juga boleh di dalam penjara.

Apa yang menjadi perkara yang lebih teruk ialah kebanyakan orang tidak’t mempunyai banyak pengetahuan mengenai undang-undang hak cipta. Anda mungkin melanggar undang-undang hak cipta tanpa menyedarinya. Satu-satunya cara untuk menggunakan Kodi dan mengenali anda’selamat adalah melalui VPN.

Perkhidmatan VPN memaparkan alamat IP anda supaya pembekal internet anda boleh’t melacak awak. Ini juga memastikan agensi kerajaan memantau aktiviti dalam talian anda. Pada asasnya, VPN mengembara trafik dalam talian anda ke pelayan jauh. Anda boleh memilih pelayan yang anda mahu, jadi jika anda tinggal di San Diego, anda boleh memilih pelayan jauh di Stockholm. Melakukan ini bermakna anda boleh menyimpan identiti anda tanpa nama dan aktiviti dalam talian anda secara peribadi, selagi anda menggunakan perkhidmatan VPN yang mempunyai pendirian yang kuat terhadap privasi. NordVPN adalah satu contoh hebat.

Menggunakan VPN akan memastikan bahawa tiada siapa yang boleh menjejaki apa yang anda lakukan dalam talian, termasuk apa yang anda strim di Kodi. Jadi jika anda sengaja menyiarkan sesuatu yang berhak cipta di Kodi, tiada siapa yang akan dapat mengesan kembali aktiviti tersebut kepada anda.

Akhirnya jika anda ingin menggunakan Kodi di Windows, menggunakan VPN adalah satu-satunya cara anda boleh mengetahui dengan pasti bahawa aktiviti streaming anda selamat dan peribadi.

Bacaan yang disyorkan:

VPN Terbaik untuk Windows

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 + = 36