Bagaimana untuk memasang Kodi pada Xbox One


Kodi bermula sebagai aplikasi untuk pemain asal Xbox pada tahun 2002. Apl itu kemudiannya berkembang ke platform lain dan kemudiannya dinamakan semula kepada Kodi. Walau bagaimanapun, sejak pelancaran Xbox One pada tahun 2013, kami tidak dapat’t memasang versi Kodi stabil pada peranti. Syukurlah, ini telah berubah sekarang, terima kasih kepada Kodi 18 Leia yang baru dikeluarkan.

Satu perkara yang membuat Xbox One hebat ialah selain permainan, ia adalah peranti yang sangat baik untuk rancangan TV streaming dan filem HD. Dengan Kodi yang boleh dikatakan sebagai pusat media hiburan dalam talian dan rumah yang terbaik, panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara memasang Kodi pada Xbox satu.

Awas: anda memerlukan VPN

Untuk aliran Kodi dengan selamat dan secara peribadi, anda perlu menjalankan salah satu VPN terbaik untuk Kodi. Ini kerana Kodi telah menghasilkan banyak tumpuan negatif sejak kebelakangan ini, dengan berjuta-juta pengguna Kodi menggunakan tambahan Kodi pihak ketiga untuk menyiarkan kandungan yang dilindungi hak cipta secara haram.

Ketenangan Kodi pihak ketiga’telah diselidiki oleh Yayasan XBMC - pasukan di sebalik Kodi - dan mereka bekerja dengan mengikis pautan dari sumber yang tersedia secara umum. Pautan-pautan ini kebanyakannya menyalahi undang-undang, dan supaya anda boleh mendapatkan masalah untuk menggunakannya di antara sebab-sebab lain. Kami sangat mengesyorkan ExpressVPN untuk ciri-ciri yang luar biasa. Jika awak’d suka lebih banyak pilihan, pastikan untuk melihat senarai VPN terbaik kami di pasaran sekarang.

Di sini’kenapa anda memerlukan VPN untuk Kodi:

# 1 Untuk mengelakkan pemantauan ISP

ISP anda biasanya memantau aktiviti dalam talian anda, dan mereka boleh melihat laman web yang anda akses, fail yang anda strim atau memuat turun, sumber dalam talian yang anda gunakan, dan lain-lain. Mereka tahu bila-bila masa anda’re streaming secara haram, dan mereka boleh mengambil tindakan atau mengemukakan data anda kepada organisasi kerajaan atau hak cipta.

# 2 Untuk mengelakkan notis DMCA

Hak cipta trolls memantau secara aktif fail, torrents, atau aliran yang dihoskan secara haram, dan kemudiannya menghantar notis DMCA kepada ISP anda. Oleh kerana ISP anda selalu mengenali identiti anda, mereka akan menghantar notis ini kepada anda, sesuatu yang harus anda elakkan di semua kos.

# 3 Untuk menghindari sekatan geo

Beberapa aliran anda’akan mendapat Kodi biasanya terhad kepada pengguna di lokasi geografi tertentu. Untuk mengelakkan blok dan aliran tanpa sempadan, anda perlu menggunakan VPN. Anda kemudiannya dapat menyambung ke mana-mana kawasan yang ditawarkan oleh perkhidmatan VPN anda.

# 3 Untuk mengelakkan pendeteksian ISP dan menyekat

ISP telah berkembang sangat terkenal dengan menghalang pengguna daripada mengakses sumber-sumber tertentu, atau mendaptkan sambungan mereka apabila menggunakan perkhidmatan intensif data seperti P2P atau streaming yang luas. Dengan VPN, anda boleh menyulitkan lalu lintas anda dan menyembunyikan apa yang anda lakukan di internet.

Bagaimana untuk memasang Kodi pada Xbox One

Memasang Kodi pada Xbox One jauh lebih mudah daripada yang anda harapkan. Ini adalah kerana Kodi adalah aplikasi rasmi dan undang-undang, dan versi terbaru sudah tersedia di Xbox Store serta Microsoft Store.

Di sini’s bagaimana untuk memasang Kodi pada Xbox satu melalui hanya beberapa langkah:

  1. Hidupkan konsol Xbox One anda dan pastikan ia’s yang disambungkan ke Internet. Juga, pastikan bahawa anda telah melog masuk ke profil Xbox Live
  2. Pergi ke kedai Xbox dan pada Carian pilihan, taipkan “Kodi”
  3. Kodi sepatutnya muncul pada senarai hasil. Pilihnya
  4. Memukul Dapatkan butang untuk dipasang
  5. Tunggu Kodi melengkapkan muat turun, dan kemudiannya akan dipasang pada konsol Xbox One anda
  6. Pelancaran permohonan
  7. Kodi 18 Leia akan dibuka pada Xbox One anda!

Membuat yang terbaik daripada Kodi anda

Memasang Kodi pada Xbox One agak mudah, tetapi itu adalah langkah pertama. Dalam bentuk asalnya, Kodi tidak mempunyai sebarang kandungan, dan tidak ada sebarang add-on yang dipasang. Pada ketika itu, semua yang anda boleh lakukan dengan aplikasi ini hanya memainkan media tempatan anda.

Untuk memanfaatkan Kodi anda pada Xbox satu, anda perlu memasang beberapa add-on atau Kodi builds. Anda boleh memasang beberapa add-on terbaik seperti Exodus, DeathStar, Deceit, Incursion dan Placenta untuk menstrimkan sukan langsung, TV langsung, rancangan TV, filem, muzik, dokumentari, dll.

Lebih baik lagi, anda boleh memasang salah satu Kodi yang terbaik. Sebuah Kodi membina akan memberikan Kodi anda antara muka baru, dan datang dengan Kodi tambahan yang telah dipasang terlebih dahulu.

Berikut adalah beberapa membina yang anda boleh pasang pada Xbox One anda:

Duff X

The Duff X’menu s mengandungi kategori berikut: Acara TV 4K UHD, Muzik, Wizard Sd, Filem Preview Anak TNT, Pengaturan Anime dan Pengaya.

Ia disertakan dengan alat tambahan yang telah dipasang sebelum ini: YouTube, FlexNet, Placenta, Pelancaran, Kehebatan, TV Maverick, Reborn, Yoda, Supremacy dan lain-lain.

Kronos Lite

Kronos Lite menawarkan latar belakang hitam dan mempunyai menu mendatar. Imej menu utamanya mempunyai wisap tenaga yang terapung sekitar. Anda’akan mendapat kategori berikut: TV Live, Sukan, Filem TV Penetapan, Tetapan, Kanak-kanak dan Penyediaan.

Magic Dragon

Magic Dragon mengandungi imej seekor naga merah gergasi dan menggunakan kulit Aeon Nox Kodi. Item menunya termasuk rancangan TV, Filem, Permainan, Sukan, Aplikasi dan kegemaran.

Bina ini termasuk tambahan seperti Just Sports, Yoda, Naga Ajaib, Joker, Sukan, Ketuanan, TV Maverick, Nombor dan lain-lain add-ons.

Leia Silvo

Leia Silvo membolehkan anda menyesuaikan tema yang anda ingin gunakan. Ia mempunyai 35 tema yang boleh anda pilih. Ia menawarkan Filem, TV Live, Tempat Ia, Kanak-kanak, Sukan dan rancangan TV dan Kanak-kanak di menu utamanya.

Emas Membina Leia

Emas Membina Leia mengandungi naga keemasan dalam latar belakang emasnya dengan ikon menu utama yang memaparkan api keemasan ke arah setiap ikon’s teks. Ia menawarkan Filem, TV Langsung, rancangan TV, Muzik, Ekstra Sukan, Alat, Kegemaran, dan Kanak-kanak sebagai kategori utama.

Bungkus

Memasang Kodi pada Xbox One anda membawa sentuhan baru ke hiburan rumah anda, dan menambah dimensi yang sangat dialu-alukan kepada konsol permainan anda. Panduan di atas menggambarkan bagaimana untuk memasang Kodi di Xbox One dengan usaha yang minimum.

Anda kemudiannya akan dapat mengambil kesempatan daripada pelbagai pilihan streaming yang ditawarkan oleh Kodi dan pelbagai binaan. Walau bagaimanapun, pastikan bahawa anda menggunakan VPN dengan Kodi membina atau mana-mana alat tambahan pihak ketiga, supaya tetap peribadi dan selamat.

Disyorkan baca:

VPN terbaik untuk Xbox One

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − = 28