Bagaimana untuk memasang Specto pada Kodi

Anda’mungkin mungkin menyedari betapa popularnya platform Kodi itu. Dengan antara muka pengguna yang direka dengan baik dan mudah dijelajahi, adalah jelas untuk melihat mengapa ramai orang menggunakan sekeping perisian tertentu untuk menyimpan koleksi media mereka.

Hakikat bahawa anda boleh memasang perisian pada pelbagai peranti terus meningkatkan rayuan Kodi. Dari kotak Android ke TV Pintar anda, kemungkinan Kodi benar-benar tidak berkesudahan apabila ia memberikan platform sempurna untuk rancangan TV, filem, TV langsung dan banyak lagi..

Walau bagaimanapun, terdapat satu cara di mana anda boleh mengambil pengalaman Kodi anda ke peringkat seterusnya - dan itu memasang salah satu daripada banyak alat tambahan pihak ketiga pada pelupusan anda. Salah satu pengarang seperti itu hanya berlaku untuk Specto - tambahan Kodi yang tidak popular yang banyak digunakan oleh ramai orang untuk melihat segala-galanya dari episod tayangan TV terkini ke filem yang baru-baru ini telah dikeluarkan di bioskop di seluruh dunia.

Specto memanfaatkan sepenuhnya platform Kodi yang mudah digunakan, dengan antara muka pengguna mesra yang membuat semua jenis kandungan bebas proses stres. Dengan itu, ia tidak’Tidak hairanlah untuk melihat ramai orang memilih memasang Specto di Kodi.


Jadi, jika anda tertarik dengan tambahan ini dan ingin mengetahui cara memasang Specto pada Kodi, maka anda pasti akan datang ke tempat yang betul.

Panduan lengkap kami akan melihat apa yang anda boleh jangkakan dari pengaya ini khusus dan memberikan arahan langkah demi langkah terperinci yang akan membimbing anda melalui proses penambahan Specto pada Kodi. Jadi, tanpa sebarang masalah lagi, itu’masa untuk anda mengetahui semua yang anda perlu ketahui.

Bagaimana untuk memasang tambahan Specto pada Kodi

Sebelum kita dapat melihat Specto di Kodi, kita’Pertama sekali anda perlu memastikan kodi dapat menerima add-on dari sumber yang tidak diketahui.

Untuk melakukan itu, kita perlu menavigasi terlebih dahulu Tetapan yang boleh anda temui di halaman utama:

Persediaan Kodi 1 - pilih ikon gear

Dari situ, klik sahaja Tetapan sistem:

Persediaan Kodi 2 - Cara menghidupkan sumber lain di Kodi

Sekarang awak’anda perlu klik pada Add-ons dan hidupkan Sumber yang tidak diketahui pilihan.

langkah 3 - hidupkan sumber yang tidak diketahui

Dengan itu, kami’kini sudah bersedia untuk memasang Specto pada Kodi. Anda’Anda perlu kembali dan klik Pengurus fail.

Persediaan Kodi 4 - pergi ke pengurus fail

Kemudian klik sahaja Tambah sumber:

Persediaan Kodi 5 - menambah sumber

Sekarang ini bahagian penting. Di sini, anda’anda perlu memasukkan URL repository yang mengandungi Specto pada Kodi add-on. Klik di mana ia berkata [Tiada] dan kemudian ketik http://androidaba.com/addons/

Selepas itu, awak’anda perlu namakan ini pada versi Kodi anda. Kami memutuskan untuk menamakan kami “aba - Specto.” Kemudian, tekan okey.

Kodi persediaan 6 - Pasang spektrum pada Kodi

Kembali ke laman utama dan klik pada Add-ons.

Persediaan Kodi 7 - pilih add-ons

Selepas itu, awak’anda perlu klik pada ikon kotak di sudut kiri atas.

Persediaan Kodi 9 - pilih ikon kotak terbuka

Pada ketika ini, kami’anda perlu membongkar fail repositori. Itu’s mengapa langkah seterusnya kami’perlu klik Pasang dari fail zip:

Persediaan Kodi 10 - pasang dari fail zip

..dan kemudian kita’Anda perlu mencari nama repositori yang kami sambungkan. Kita dinamakan “aba - Specto,” jadi kami’akan klik pada itu.

persediaan kodi 11 - Pasang spektrum pada Kodi

Kami’klik pada folder yang dipanggil repositori:

kodi setup 12 - Pasang spektrum pada Kodi

…dan kemudian cari fail zip bernama “repository.kodil”:

kodi setup 13 - Pasang spektrum pada Kodi

Selepas itu, awak’anda perlu menunggu sehingga anda mendapat mesej kejayaan yang mengatakan bahawa repositori Kodil telah dipasang.

Kodil berjaya dipasang

Kemudian, klik pada Pasang dari repositori.

Persediaan Kodi 14 - pasang dari repositori

Dan klik pada nama yang dinamakan Repositori Kodil

persediaan kodi 15 - memilih pemisahan

…dan akhirnya Tambahan video:

Persediaan Kodi 16 - pilih tambah video

Sekarang awak’akan melihat senarai yang sangat besar semua add-on yang anda dapati di dalam repositori Kodil (cuba untuk tidak tersesat). Tetapi sejak kita’mencari cara memasang Specto di Kodi, semata-mata mencari Specto dalam senarai dan klik padanya.

setup kodi 17 - pilih specto pada Kodi

Selepas itu, awak’hanya perlu klik Pasang untuk mendapatkan Specto di Kodi:

kodi setup 18 - Pasang spektrum pada Kodi

Dan itu’s! Anda’sekarang anda akan melihat Specto dalam senarai Add-ons anda di halaman rumah. Ia bukan’t sangat sukar untuk memasang Specto pada Kodi, dan anda boleh dengan mudah mengulangi langkah yang sama dengan add-on lain dari repositori Kodil.

Apakah tambahan Specto itu?

Specto adalah tambahan yang sangat popular di kalangan peminat Kodi. Ia telah berada di tempat kejadian untuk seketika sekarang, dan ia selamat untuk mengatakan bahawa ia pasti tidak’t menunjukkan sebarang tanda hilang dalam masa terdekat. Ia pasti ada di sana dengan tambahan yang sama seperti Exodus, Elysium, dan Garam ketika datang ke pengaya Kodi yang paling banyak digunakan.

Specto menyediakan pelbagai pautan berkualiti tinggi ke rancangan TV, filem, kanak-kanak’hiburan, dan sukan. Mencari semua kandungan ini boleh’t menjadi lebih mudah, dengan antara muka pengguna yang direka dengan baik menjadikan proses mudah - sama ada anda melayari kandungan melalui kategori atau melakukan carian.

Atas sebab itu, ia tidak’t datang sebagai kejutan untuk melihat bahawa ramai orang memilih untuk memasang Specto pada Kodi.

Menjaga tambahan Specto sehingga kini adalah sesuatu yang memerlukan’t menjadi tugas yang sukar. Ini kerana ini adalah proses yang biasanya dilakukan secara automatik. Walaupun, anda juga boleh memilih untuk melakukan kemas kini secara manual jika anda inginkan.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk mengetahui bahawa Kodi tidak’t menyokong Specto dalam apa cara sekalipun, jadi ia boleh digambarkan sebagai add-on pihak ketiga yang tidak rasmi. Kebanyakan kandungan yang boleh anda akses melalui pemalam tertentu ini adalah bahan berhak cipta, dan oleh itu Specto dilarang di banyak negara.

Ini termasuk orang-orang seperti UK, Amerika Syarikat, dan Australia. Inilah sebabnya jika anda’merancang untuk menggunakan Specto, anda’anda perlu menggunakan VPN untuk melindungi diri anda. Ini akan dilihat dengan lebih terperinci kemudian di dalam artikel.

Kenapa anda perlu menggunakan VPN

Sekarang bahawa anda telah belajar cara memasang Specto di Kodi, penting untuk menyebutkan bahawa ia menjadi penting untuk menjaga diri anda dilindungi daripada orang yang cuba mengintip pada data anda. Sama ada ini ISP anda menjejaki penggunaan internet anda atau penggodam cuba mencuri maklumat peribadi anda, terdapat lebih banyak alasan daripada seseorang untuk mula menggunakan VPN.

Khususnya apabila menggunakan alat tambahan pihak ketiga yang tidak rasmi seperti Specto di Kodi, banyak kandungan yang tersedia untuk streaming adalah bahan berhak cipta.

Oleh itu, jika anda tertangkap dalam streaming kandungan tersebut, anda mungkin boleh mengharapkan untuk menerima surat dari ISP atau badan kerajaan anda. Untuk mengelakkan ini berlaku, anda’anda perlu menggunakan perkhidmatan VPN untuk melindungi diri anda.

Anda pasti ada’t pendek pilihan ketika datang untuk memilih perkhidmatan VPN. Terdapat banyak perkhidmatan yang boleh anda gunakan - sama ada percuma dan dibayar. Sudah tentu, ia bergantung sepenuhnya kepada belanjawan anda dan apa yang anda perlukan. Tetapi, biasanya lebih baik untuk pergi untuk perkhidmatan berbayar kerana ini biasanya bermakna perkhidmatan premium. Banyak masa, perkhidmatan percuma cenderung kurang boleh dipercayai dan termasuk had ke atas berapa banyak data yang anda akan dapat melalui perkhidmatan mereka sebelum anda dipaksa untuk mengupgrade.

Penyiaran sering boleh menggunakan banyak data, terutamanya jika ia adalah sesuatu yang sering anda lakukan. Ambil had bulanan 10GB pada contoh Windscribe yang sangat popular. Jika anda memilih pilihan tertentu ini, maka anda mungkin mendapati diri anda kehabisan data sebelum bulan berlalu. Oleh itu, bagi pengguna yang berat, sudah pasti peningkatan yang baik untuk perkhidmatan berbayar.

Terdapat pelbagai perkhidmatan dibayar di pasaran. Tetapi, beberapa yang terbaik dan paling murah termasuk orang-orang seperti NordVPN dan IPVanish. Setiap perkhidmatan ini berfungsi pada asas langganan bulanan, dan memberikan manfaat pilihan pelayan, kebolehpercayaan dan trafik yang tidak terhad. Lihat senarai penuh kami VPN Terbaik untuk Kodi untuk mencari lebih banyak pilihan.

Apa-apa pilihan yang anda memutuskan untuk pergi, anda harus ingat bahawa bahan yang dilindungi hak cipta boleh mendaratkan anda dalam air panas jika anda tidak berhati-hati. Lebih baik selamat daripada maaf, dan atas sebab itu, sangat disarankan agar anda menggunakan VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 15

Adblock
detector