Bagaimana untuk memeriksa alamat IP torrent anda


Merancang untuk menggunakan torrent? Anda’anda perlu memberikan alamat IP sebagai sebahagian daripada keperluan anda “jejak digital.” Sistem Torrent memerlukan alamat IP anda untuk memberi anda akses kepada filem, muzik dan buku digital yang anda mahu akses dan rakan-rakan pengguna anda dapat melihatnya juga untuk berkongsi kandungan.

Menjadi selamat semasa torrentingMulai bermula dengan salah satu VPN terbaik untuk mengurai: ExpressVPN ▸

VPN yang paling berkuasa di pasaran merangkumi semua torrenter’kelajuan dan keperluan keselamatan.

NordVPN ▸

Bukan sahaja VPN terpantas pada masa ini, tetapi juga yang mempunyai beberapa tawaran hebat untuk pengguna.

CyberGhost ▸

Murah dan mesra pengguna - CyberGhost menawarkan senarai pelayan yang hebat dan keupayaan P2P yang baik.

Berikan - kemudian topeng

Setelah disediakan, anda boleh menggunakan perkhidmatan VPN untuk menutup IP anda. Mengapa? Kerana pelanggan BitTorrent boleh’Jangan jamin nama yang tidak dikenali apabila anda torrent. Sebaik sahaja anda telah menyembunyikan IP anda, anda boleh menyemaknya untuk memastikan bahawa perkhidmatan VPN anda berfungsi dengan betul dan alamat IP sebenar anda tersembunyi untuk tidak dikenali dan untuk mengekalkan privasi dalam talian anda.

Dengan itu, bacalah selanjutnya untuk panduan kami:

 1. Bagaimana untuk memeriksa alamat IP torrent anda dengan cepat dan mudah
 2. Bagaimana untuk menyembunyikannya dengan menggunakan perkhidmatan VPN anda.

Pandangan kita tentang torrenting

Ingat, kami’tidak di sini untuk menyokong aktiviti dalam talian yang tidak sah. Walaupun torrenting boleh sepenuhnya sah dalam beberapa konteks, ada contoh lain di mana ia akan melanggar undang-undang hak cipta. Pastikan anda jelas mengenai apa yang anda lakukan dan di mana anda berdiri sebelum anda mula menggunakan laman web torrent.

Apakah alamat IP??

Alamat IP anda akan menggunakan nombor unik untuk mengenal pasti garis lokasi tertentu anda. Ia’s persamaan digital alamat pos, dan ia’s diberikan kepada anda sebagai pengguna internet oleh ISP anda. Alamat IP anda dikongsi merentasi mana-mana peranti yang dipautkan di rangkaian rumah anda untuk sambungannya.

Walau bagaimanapun, perkara utama yang perlu diketahui di sini adalah bahawa alamat IP anda dapat dilihat secara terbuka, dan anda mungkin ingin mengekalkan keterlibatan anda apabila merosot. Ini bermakna bahawa setiap rakan sebaya di tapak web torrent - dan pemilik laman web sendiri - boleh melihat alamat IP anda. Sudah tentu, mereka perlu untuk mengarahkan data ke peranti anda. Walau bagaimanapun, jika anda adalah pengguna torrent, ia’s penting untuk menutup IP anda dengan VPN.

Melindungi IP anda

Rangkaian Peribadi Maya yang anda pilih, atau VPN, akan membolehkan anda menukar alamat IP anda dengan beralih dari salah satu lalai anda secara umum, melalui pelayan tanpa nama. Ia berkesan menyediakan perkhidmatan perantara.

Mana-mana laman web yang menjejak anda - seperti Facebook atau Google, serta pengguna torrent lain, kemudian lihat IP masking yang diberikan VPN anda, dan bukannya yang asli yang diperuntukkan melalui ISP anda.

Bagaimana untuk menyemak alamat IP torrent

Berita baiknya adalah bahawa anda boleh menyemak IP torrent anda dengan mudah dan cepat untuk melihat apakah perkhidmatan masking anda ada di tempatnya. Dengan berbuat demikian, anda’akan dapat menjalankan pemeriksaan akal cepat bahawa perkhidmatan VPN anda beroperasi sebagaimana mestinya dan tanpa masalah.

Anda memeriksa torrent anda di laman web yang menambah pautan magnet mini ke pilihan torrent anda. Dari sana anda boleh melakukan klik pantas untuk mengesahkan alamat IP torrent anda.

Untuk membuat ini:

 1. Pergi ke laman web cek IP (pilihan kami di bawah)
  Untuk menyemak alamat IP torrent, pergi ke laman web seperti IP Magnet atau DOILeak. IPMagnet adalah perkhidmatan cek IP paling cepat tetapi DOILeak menawarkan yang paling terperinci.
 2. Cari pautan Magnet dan klik padanya untuk memuat turunnya. Kemudian, buka dengan perkhidmatan torrent pilihan anda.
 3. Tunggu selama beberapa saat dan kemudian semak alamat IP torrent anda, serta penyemak imbas anda’alamat IP s. Ini akan membolehkan anda mengesahkan sama ada segala-galanya berfungsi seperti yang anda harapkan.
 4. Untuk dengan mudah memeriksa IP torrent anda pada masa akan datang, tambahkan laman web penjejakan IP pilihan anda ke senarai muat turun anda dan kemudian pilih saja ‘penjejak’ untuk penanda buku yang pantas kepadanya.

Laman web cek IP untuk digunakan

Ini adalah beberapa laman web IP pemeriksaan kegemaran kami:

 • PMagnet Torrent IP Check - tapak web pemeriksa torrent terpantas dan mudah digunakan dengan banyak maklumat yang ditawarkan untuk pengguna. Ia akan menunjukkan lokasi IP anda, pelayan DNS anda, penyemak imbas anda dan banyak lagi.
 • DOILEAK - ini adalah laman web yang dioptimumkan mudah alih dengan gaya rata mudah dan antara muka pengguna yang mudah. Gunakannya untuk mengetahui sama ada anda secara tidak sengaja berkongsi data sensitif semasa anda menyemak imbas. Kebocoran data jenis ini pada dasarnya adalah sebarang jenis maklumat yang boleh digunakan untuk mengesan kembali anda dan untuk mendedahkan identiti anda. Sistem ini akan menjalankan semakan lokasi alamat IP untuk menguji sebarang kebocoran biasa. Ia juga boleh menyemak kebocoran IP pada torrent anda. Ini berguna sama ada anda menggunakan proksi atau VPN.
 • CBCDN - ini menawarkan alat IPMagnet, sekali lagi dengan antara muka intuitif dan keupayaan untuk mengetahui alamat IP, pelayan, penyemak imbas dan lokasi anda serta untuk menandakan sebarang kebocoran data mungkin yang membolehkan identiti anda diturunkan.
 • IPLeak AirVPN - ini adalah laman web yang sangat kukuh dan membantu dengan mudah menilai keselamatan dan keselamatan VPN. Ia’s bukan sistem sumber terbuka tetapi ia menunjukkan sejumlah besar maklumat mengenai perkhidmatan yang tersedia secara meluas untuk ujian IP, dari ujian DNS atau IP kebocoran melalui akaun Mime, Plugin dan Google+.

…Dan satu yang mungkin boleh dielakkan?

Kami kurang tertarik untuk mengesyorkan TorGuard kerana ia mempunyai banyak pengiklanan dan tidak’t mendedahkan sejarah IP anda.

Cara menggunakan laman web cek IP

Untuk menyemak alamat IP torrent, cari pautan muat turun dan pilihnya untuk dibuka dalam pelayan torrent anda. (IPLeak dan IPMagnet menawarkan hubungan magnet anda secara langsung.) Kerana torrent memantau IP anda, ia tidak akan pernah memuatkan magnet. Kemudian, anda boleh menggunakan klien untuk melihat IP anda atau terus memantaunya semasa anda menggunakan laman web.

Kelebihan pemantauan laman web

Semasa anda menyemak IP torrent anda, anda juga boleh mengawasi sejarah IP anda. Ini akan menandakan dengan cepat jika terdapat sebarang isu, atau jika terdapat kemungkinan percanggahan yang anda mungkin ingin lanjutkan. Di samping itu, jika VPN anda berhenti bekerja sepenuhnya untuk sebarang sebab, ia akan memberitahu anda. Akhir sekali, anda boleh mengenal pasti klien torrent anda.

Bagaimana untuk menyembunyikan IP Torrent anda

Sekali awak’telah mengenal pasti IP anda, anda boleh meningkatkan keselamatan anda dengan menyembunyikannya. Ia’s sangat bernilai memilih sistem VPN untuk kandungan torrent, kerana ia akan membantu melindungi anda daripada pelbagai masalah keselamatan yang boleh berlaku.

Sebagai contoh, anda boleh menyembunyikan penggunaan torrent anda dari ISP anda dan mengekalkan ketidaksamaan anda dalam talian dengan VPN. Sudah tentu, anda mesti memastikan alamat IP anda tersembunyi apabila anda memuat turun kandungan dalam talian, jadi anda mesti sentiasa memerhatikan IP anda dengan menggunakan pembekal pilihan BitTorrent anda.

Kesimpulannya

Terdapat pelbagai alat yang tersedia untuk membantu berjuta-juta pengguna Torrent untuk memeriksa dan mengekalkan sambungan VPN atau proksi mereka dan melindungi ketiagaan dan keselamatan mereka semasa dalam talian. Keupayaan anda untuk kekal bersendirian sementara menggerutu adalah penting dan semestinya bernilai secara aktif mengekalkan.

Ingat untuk terus selamat di laman web torrent dengan memilih perkhidmatan VPN terbaik yang menyokong torrenting; sesuatu yang telah kita teliti secara meluas dalam panduan berkaitan lain untuk membantu anda memanfaatkan pengalaman torrent anda yang selamat dan peribadi.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 82 =