Bagaimana untuk menetapkan ketinggian World of Tanks


World of Tanks, kadang-kadang disebut sebagai WoT, adalah permainan multiplayer dalam talian yang dibangunkan oleh Wargaming dan memaparkan pelbagai kenderaan tempur pertengahan abad ke-20 yang digunakan para pemain untuk bertarung satu sama lain.

Permainan ini didasarkan pada model perniagaan freemium, yang bermaksud permainan ini bebas untuk bermain, tetapi pemain juga boleh membuat keputusan untuk membayar untuk menggunakan beberapa permainan’ciri premium s.

Dalam permainan, pemain bertarung satu demi satu dengan mengawal kenderaan berperisai pilihan mereka, yang mungkin sama ada tangki, pemusnah tangki, atau senapang sendiri.

Walaupun permainan telah menjadi sangat popular sejak pelancarannya pada tahun 2010, pemain Dunia Tangki sering mengalami masalah latensi, yang boleh menyebabkan pelbagai gangguan ketika bermain permainan. Mujurlah, terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mencuba dan menyelesaikan masalah ini.

Sebagai permulaan, awak’semula akan mahu memastikan bahawa sistem anda’menggunakan semula untuk bermain permainan memenuhi keperluan sistem minimum untuk menjalankan World of Tanks.

Keperluan sistem World of Tanks

Memastikan sistem anda sebenarnya mampu menjalankan permainan harus menjadi perkara pertama untuk diperiksa ketika mencoba untuk menyelesaikan isu-isu ketiadaan World of Tanks. Perlu diingat bahawa walaupun anda masih boleh menjalankan permainan dengan memenuhi keperluan sistem minimum, anda’lebih cenderung untuk menghadapi masalah ketara daripada jika anda memenuhi keperluan yang disyorkan.

Keperluan sistem minimum

 • Pemproses: CPU dengan sekurang-kurangnya 2 teras fizikal yang menyokong SSE2
 • RAM: 1.5 GB untuk Windows XP SP3 atau 2 GB untuk Windows Vista dan ke atas
 • Kad Grafik: Nvidia GeForce 6800 atau ATI HD X2400 XT dengan 256 MB VRAM
 • Ruang Storan: 16 GB
 • Sistem Operasi: Windows XP SP3
 • Sambungan Internet: 256 Kbps

Keperluan sistem yang disyorkan

 • Pemproses: Intel Core i5-3330 atau lebih baik
 • RAM: 4 GB
 • Kad Grafik: Nvidia GeForce GTX660 2GB atau AMD Radeon HD 7850 2GB
 • Ruang Storan: 30 GB
 • Sistem Operasi: Windows 64-bit
 • Sambungan Internet: 1024 Kbps

Isu sambungan dan pengoptimuman

Sekiranya sistem anda memenuhi keperluan minimum yang disyorkan dan anda’masih lagi mengalami lag semasa permainan, isu anda mungkin berkaitan dengan sambungan rangkaian yang tidak stabil atau miskin. Oleh itu, mengoptimumkan sambungan rangkaian anda mungkin cukup untuk meningkatkan PC anda’prestasi dan menyelesaikan masalah lag dunia World Tanks.

Mengubah tetapan seperti pelabuhan pembukaan dan menggunakan port-forwarding, serta mengubah tetapan penghala tertentu adalah beberapa cara mudah yang dapat meningkatkan permainan anda’prestasi.

Tambahan pula, jika anda’menggunakan sambungan internet tanpa wayar, kami juga mengesyorkan agar anda bertukar kepada sambungan berwayar yang lebih stabil, yang sepatutnya dapat mengurangkan kelewatan anda’telah mengalami.

World of Tanks lambat jaringan

World of Tanks lag pancakan juga boleh disebabkan oleh kesesakan rangkaian, jarak antara peranti anda dan pelayan permainan, atau hanya penghalaan yang lemah oleh penyedia perkhidmatan internet anda.

Oleh itu, menggunakan pelayan permainan khusus seperti Outfox, atau Kill Ping adalah cara mudah untuk menyelesaikan masalah ini. Program-program ini berfungsi dengan melangkau sumber lag anda dan menghubungkan peranti anda secara langsung ke server permainan.

Menggunakan program ini adalah serupa dengan menggunakan VPN. Anda’hanya perlu memuat turun dan memasang program ini’perisian s. Log masuk dan sambungkan ke pelayan permainan khusus pilihan anda, dan kemudian boot permainan anda, dan anda’akan secara automatik bermain secara langsung melalui sambungan dengan ping yang paling rendah.

Kemas kini kad grafik dan pemandu rangkaian anda

Ia’s juga penting untuk memastikan bahawa kad grafik dan pemandu rangkaian anda sentiasa up to date dengan versi terkini yang tersedia.

Pemacu kad grafik yang buruk atau hilang boleh menyebabkan penurunan FPS, yang akan membawa kepada kegagapan dan lag. Manakala pemandu kad rangkaian buruk akan menyebabkan kelajuan sambungan yang lebih perlahan dan potong memutuskan.

Anda boleh mengemas kini pemacu anda secara manual atau secara automatik.

Untuk melakukan ini secara manual, anda’anda perlu mencari versi pemacu paling terkini dari peranti anda’pengeluar s. Kemudian, hanya muat turun dan pasang versi terkini pemandu ke komputer anda.

Untuk mengemas kini pemandu anda secara automatik, anda’Anda perlu menggunakan alat kemas kini automatik, seperti Pemandu Mudah. Alat ini akan mengimbas komputer anda untuk mana-mana pemandu hilang atau ketinggalan zaman dan akan mengemas kini secara automatik. Kaedah ini disyorkan jika anda’tidak pasti bagaimana untuk mengemas kini pemandu anda secara manual.

Gunakan VPN untuk mengurangkan lag dalam World of Tanks

VPN, atau Rangkaian Peribadi Maya, adalah satu perkhidmatan yang membolehkan anda mengakses internet dengan selamat dan tanpa nama dengan mengarahkan sambungan anda melalui salah satu rangkaian’pelayan kelajuan tinggi milik persendirian.

Pada asasnya, VPN menjamin keselamatan anda dengan menyembunyikan alamat IP anda, menjadikannya tidak mungkin bagi mana-mana pengguna rangkaian lain untuk mengesan atau memantau aktiviti dalam talian anda. Selain itu, VPN membolehkan anda menyambung ke pelayan berkelajuan tinggi, yang berkemungkinan kurang mengalami kesesakan lalu lintas disebabkan oleh jumlah pengguna yang tinggi.

Oleh itu, menggunakan VPN bukan sahaja membuat anda selamat semasa dalam talian, tetapi ia juga dapat membantu anda menyelesaikan masalah latency yang anda’telah mengalami.

Untuk menggunakan VPN untuk menyelesaikan tangkapan Dunia Tangki, anda’Anda perlu memilih VPN yang baik untuk perjudian dan memuat turun dan memasang perisian mereka pada komputer anda.

Selepas perisian dipasang, buka aplikasi dan sambungkan ke pelayan kelajuan tinggi pilihan anda.

Kemudian kamu’kembali bebas untuk memuatkan permainan anda dan lihat jika menggunakan VPN telah menyelesaikan masalah itu.

Pembetulan potensi lain untuk mengurangkan ketinggalan dalam Dunia Tangki

Jika awak’telah mencuba segala-galanya’telah dibincangkan setakat ini dan masih mengalami pancang lag, masih terdapat beberapa perkara lagi yang boleh anda cuba.

Sebagai permulaan, awak’kembali akan mahu memastikan anda’semakin mendapat manfaat daripada sambungan internet anda. Untuk ini, awak’kembali akan mahu beralih ke sambungan Ethernet berwayar, berbanding bermain permainan melalui rangkaian tanpa wayar, yang cenderung untuk memutuskan sambungan ringkas dan kelajuan sambungan yang lebih perlahan.

Hadkan penggunaan latar belakang

Sedang World of Tanks juga boleh disebabkan oleh kadar ping yang tinggi disebabkan oleh aktiviti latar belakang yang dijalankan di rangkaian anda. Oleh itu, ia’s yang disyorkan untuk menghentikan mana-mana muat turun fail yang sedang berjalan, mematikan semua perkhidmatan streaming dan menutup sebarang aplikasi latar belakang yang anda buat’tidak perlu pada masa ini.

Untuk menutup aplikasi yang tidak perlu, buka Pengurus Tugas anda dengan memegang Ctrl, Alt, dan Padam pada keyboard anda dan memilih Mula Pengurus Task Manager.

Kemudian, klik kanan pada sebarang aplikasi yang ingin anda tutup dan pilih “Tugas Akhir”. Akhirnya, awak’Anda mahu memuatkan permainan anda dan semak untuk melihat apakah ini telah menyelesaikan masalah anda.

Set World of Tanks sebagai Keutamaan Tinggi

Untuk mengurangkan lag dalam Dunia Tangki, ia’s juga mencadangkan untuk menetapkan permainan anda sebagai tugas keutamaan yang tinggi, supaya ia dapat berjaya menarik semua sumber yang diperlukan untuk berjalan dengan betul.

Untuk melakukan ini, buka Pengurus Tugas anda dan pilih tab Butiran. Di sini, anda perlu klik kanan pada World of Tanks dan mengubah keutamaannya tinggi.

Optimalkan PC anda’prestasi

Untuk World of Tanks untuk berjalan dengan betul, kami mengesyorkan memastikan komputer anda berjalan dalam Mod Permainan. Anda’anda masih boleh menjalankan senjata walaupun anda’tidak lagi dalam Mod Permainan, bagaimanapun, anda’semula lebih cenderung untuk mengalami masalah dengan permainan anda.

Anda boleh beralih ke Mod Permainan dengan mencari PC anda’bahagian Gaming dalam Panel Kawalan dan toggling butang yang mengatakan Membolehkan Mod Game.

Kami juga mengesyorkan agar anda menyesuaikan PC anda’prestasi dengan pergi ke Panel Kawalan anda dan klik pada Sistem dan Keselamatan. Anda’kemudian anda mahu memilih Sistem dan kemudian Tetapan Sistem Lanjutan. Di bawah tab Prestasi, anda harus melihat pilihan yang mengatakan, “Laraskan Prestasi Terbaik”. Pilih ini dan kemudian klik “Sapukan” untuk melaksanakan perubahan anda.

Akhirnya, anda boleh menyemak tetapan kuasa anda, yang mungkin menyumbang kepada lag anda’telah mengalami. Secara lalai, kebanyakan sistem dikonfigurasi sama ada “Seimbang” atau “Penjimatan Kuasa” mod, yang mungkin tidak membenarkan permainan untuk menarik sumber yang diperlukan untuk berfungsi dengan betul.

Oleh itu, pastikan tetapan kuasa anda dihidupkan “Prestasi tinggi” mod dan kemudian, semak untuk melihat sama ada anda’masih mengalami kegilaan Dunia Tangki.

Tetapan dalam permainan

Nasib baik, pembuat Dunia Tangki telah memasukkan pelbagai tetapan yang mengesankan yang anda boleh tweak untuk mengoptimumkan pengalaman permainan anda. Sesetengah daripada ini mungkin agak menggembirakan, tetapi jika anda’masih lagi mengalami lag selepas mengikuti semua langkah yang digariskan dalam panduan ini, menyesuaikan tetapan ini dapat membantu menyelesaikan masalah anda.

 • Pastikan mod grafik anda ditetapkan kepada Standard, berbanding dengan Peningkatan.
 • Matikan Penyegerakan Triple dan Penyegerakan Menegak.
 • Kurangkan Kualiti Shadow ke tetapan minimum.
 • Pada sesetengah sistem, bermain WoT di skrin penuh telah diketahui meningkatkan FPS dan mengurangkan lag dalam World of Tanks.
 • Dalam Mod Sniper, matikan Rumput dan mengurangkan Kesan Ekstra kepada rendah atau sederhana.
 • Kurangkan tetapan Pemprosesan Pos dan Flora Ketumpatan
 • Mengurangkan Kualiti Air, LOD Objek, Kualiti Decal, dan tetapan Motion Blur.
 • Tetapkan Kualiti Terrain kepada rendah atau sederhana.
 • Pastikan Perubahan Dinamik Kualiti Kesan dan Ketelusan Dedaunan ditetapkan ke Aktif
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2