Bagaimana untuk menetapkan lag lag League of Legends


Dibangunkan dan diterbitkan oleh Riot Games, League of Legends, disingkat sebagai LoL, adalah permainan multiplayer dalam talian yang telah menjadi kegemaran penggemar di kalangan pemain di seluruh dunia.

Dalam permainan, pemain mengambil peranan “pemanggil” yang dapat mengawal a “juara” dengan set kemahiran dan kebolehan unik untuk berperang melawan pasukan pemain dalam talian lain atau pasukan kawalan komputer.

Tujuan permainan adalah untuk memusnahkan pasukan lain’s Nexus, sebuah struktur di tengah pangkalan mereka, dilindungi oleh jenis pertahanan lain. Selain itu, terdapat beberapa mod permainan lain yang berasingan untuk dipilih.

Setiap perlawanan adalah unik, di mana setiap pasukan’juara s bermula dengan lemah, tetapi meningkatkan kekuatan dengan mengumpulkan powerups dan poin pengalaman ketika pertandingan berlangsung. Permainan’watak-watak, serta penetapannya didasarkan pada beberapa unsur, seperti steampunk, fantasi tinggi, dan ada juga yang mengatakan sentuhan kecelakaan Lovecraftian.

Walaupun permainan telah menjadi kegemaran penggemar, ia masih mempunyai bahagian yang adil mengenai isu-isu, seperti lag, kesilapan pemotongan, dan jenis lain masalah yang sama. Semasa permainan’Pemaju s sentiasa bekerja dengan pengeluar’s dan ISP untuk menyelesaikan isu-isu ini’s tidak biasa untuk mengalami beberapa masalah kecil dari semasa ke semasa.

Beberapa isu yang paling biasa dilaporkan oleh pemain Liga Legends adalah lag dan gagap. Jadi, jika anda’Saya telah mengalami masalah ini, terus membaca, dan kami’akan menyelami apa yang mungkin menyebabkan masalah anda dan bagaimana anda boleh memperbaikinya.

Bagaimanapun, ketika cuba mencari cara untuk memperbaiki lag League of Legends, itu’s penting untuk memastikan bahawa sistem anda memenuhi keperluan sistem minimum untuk menjalankan League of Legends dengan betul.

Keperluan sistem League of Legends

Di bawah, anda’Anda akan dapati keperluan sistem minimum, serta keperluan yang disyorkan. Semasa anda’anda masih boleh menjalankan permainan dengan memenuhi keperluan minimum, itu’s tidak biasa untuk mengalami gangguan dan kesilapan lain kerana sistem anda akan sentiasa cuba bersaing dengan permainan.

Walau bagaimanapun, jika sistem anda memenuhi keperluan yang disyorkan, anda sepatutnya’t mempunyai sebarang isu yang dapat menjalankan permainan dengan betul.

Keperluan minimum

  • Pemproses: 2 GHz pemproses
  • RAM: 2 GB untuk Windows Vista
  • Pemacu keras: 8 GB
  • Kad grafik: Shader 2.0 mampu
  • Sistem pengendalian: Windows XP atau lebih baru

Keperluan sistem yang disyorkan

  • Pemproses: 3 GHz pemproses
  • RAM: 2 GB atau 4GB jika menggunakan versi Windows yang lebih baru
  • Hard Drive: 12 GB ruang cakera yang tersedia
  • Kad Grafik: Nvidia 8800 atau AMD Radeon HD 5670 atau GPU bersamaan dengan 512 MB VRAM atau lebih tinggi
  • Sistem Operasi: Windows 10 dengan pek perkhidmatan yang paling terkini.

Pembetulan umum untuk lag League of Legends

Apabila mengalami lag dalam Liga Legends, satu penyelesaian biasa adalah untuk memastikan versi Windows anda terkini dengan yang terbaru dari Windows Update. Pastikan sistem anda dikemas kini dengan versi terkini dan semua pemandu anda dikemas kini juga.

Ini harus menyelesaikan masalah kependaman anda, tetapi jika anda’masih lagi mengalami lag, anda mungkin perlu memperbaiki permainan anda’s pemasangan.

Membaiki pemasangan anda

Satu lagi penyelesaian yang berpotensi adalah menggunakan permainan ini’pilihan pembaikan s, yang secara automatik akan membetulkan apa-apa fail permainan yang rosak yang mungkin anda miliki.

Untuk ini, cukup muatkan pelancaran permainan League of Legends anda dan klik pada “?” ikon yang terletak berhampiran sudut kanan atas skrin anda. Anda harus mempunyai pilihan untuk memilih “Pembaikan” butang, yang akan memulakan prosesnya.

Bergantung kepada bilangan fail rosak yang anda miliki, ini boleh mengambil masa mana saja dari 5 hingga 30 minit. Jadi, biarkan program itu berjalan dan kemudian muat semula permainan anda untuk melihat jika anda’masih lagi mengalami lekapan Liga Legends.

Rangkaian Liga dan Legenda lagenda

Salah satu isu yang paling umum yang menyebabkan lag dalam League of Legends adalah sambungan yang lemah kepada permainan’pelayan s. Ini biasanya disebabkan oleh bermain permainan melalui sambungan tanpa wayar, yang terdedah untuk memutuskan sambungan dan kelajuan sambungan yang lebih perlahan.

Oleh itu, kami mengesyorkan agar anda cuba bertukar ke sambungan Ethernet berwayar untuk melihat apakah itu akan menyelesaikan masalah latency anda’telah mengalami.

Jika itu tidak’t membetulkan masalah anda, anda mungkin perlu menaik taraf pakej internet anda, atau anda boleh cuba membuka pelabuhan dan menggunakan port-forwarding.

Isu yang mengagumkan

League of Legends gagap adalah satu lagi isu biasa yang boleh disebabkan oleh sama ada sambungan internet anda atau sistem anda sendiri.

Salah satu cara untuk menyemak ini adalah untuk menurunkan tetapan kad grafik anda untuk melihat apakah itu akan membetulkan isu ini. Jika anda memuatkan permainan dan anda tidak lagi mengalami sebarang isu yang mengejutkan, maka masalah itu disebabkan oleh PC anda. Walau bagaimanapun, jika isu ini masih ada, kemungkinan disebabkan oleh sambungan rangkaian anda.

Dalam kes ini, kami mengesyorkan agar anda menyemak tetapan rangkaian anda untuk memastikan semuanya siap dengan betul. Buka PC anda’s Task Manager dan cari jalan anda ke tab Rangkaian untuk melihat apakah graf menunjukkan apa-apa yang tidak normal.

Semak kad grafik dan pemacu rangkaian anda

Pemandu lama atau hilang adalah satu lagi sebab untuk mengalami lag semasa bermain League of Legends.

Jika pemandu kad grafik anda aren’Sehingga kini, ini boleh menjadi sebab anda’Anda telah mengalami masalah keganasan Liga Legenda yang disebutkan di atas. Sebaliknya, mengemas kini pemandu kad rangkaian anda memastikan bahawa anda menang’t mengalami lag disebabkan oleh sambungan anda.

Bahawa dikatakan, ia’s idea yang baik untuk memeriksa pemandu anda untuk melihat sama ada mereka’up to date dan jika tidak, kemas kini yang ada’t. Ini boleh dilakukan sama ada secara manual, atau dengan menggunakan alat pemacu automatik untuk mengemaskini pemacu anda untuk anda.

Untuk melakukan ini secara manual, anda’Anda perlu mencari versi terkini kad grafik dan pemandu rangkaian anda, memuat turunnya dari pengilang dan pasangnya pada komputer anda.

Gunakan VPN untuk menyelesaikan lag League of Legends

Menggunakan VPN membolehkan komputer anda menyambung ke internet melalui sambungan yang selamat dan cepat. Ia juga berfungsi untuk melindungi anda dan komputer anda dengan menyulitkan semua data yang dipindahkan antara peranti anda dan pelayan rangkaian.

Dengan kata lain, topeng VPN alamat IP anda, pada dasarnya menyembunyikan aktiviti anda dari orang lain yang mungkin menggunakan rangkaian yang sama.

VPN juga menyediakan pengguna internet dengan sambungan permainan yang lebih cepat dengan membenarkan mereka memilih pelayan yang paling dekat dengan pelayan Liga Legends. Ini secara drastik akan meningkatkan masa yang diperlukan data untuk perjalanan bolak antara peranti anda dan pelayan permainan.

Untuk menyelesaikan masalah lag League of Legends anda, anda’pertama anda perlu mencari VPN permainan yang baik yang sesuai dengan keperluan anda. Seterusnya, anda’akan mahu memuat turun dan memasang perisian pada komputer anda.

Setelah dipasang, buka aplikasi VPN dan pilih sambungan itu’menawarkan salah satu kelajuan tertinggi. Kemudian kamu’Anda hanya perlu memulakan permainan anda dan semak untuk melihat apakah masalah itu masih ada.

Hadkan aplikasi latar belakang

Seperti kita’sudah disebutkan, anda boleh menggunakan Pengurus Tugas anda untuk memeriksa apa-apa kelainan dalam sistem anda’prestasi. Tetapi anda juga boleh menggunakannya untuk menyekat mana-mana aplikasi latar belakang yang boleh dilukis dari PC anda’sumber dan menyebabkan masalah kependaman anda.

Untuk melakukan ini, cukup buka Task Manager anda dan periksa senarai untuk sebarang aplikasi yang menggunakan sejumlah besar komputer anda’sumber.

Kemudian, klik kanan pada mana-mana aplikasi yang anda ada’t kini menggunakan dan memilih pilihan untuk “Tugas Akhir”.

Ia’s juga idea yang baik untuk menetapkan permainan sebagai “Keutamaan yang tinggi” tugas, yang sepatutnya membantu meningkatkan prestasinya. Seterusnya, butuhkan permainan dan semak untuk mengetahui sama ada isu anda telah diselesaikan.

Kesesakan rangkaian

Masalah ini juga mungkin disebabkan jika terdapat program latar belakang lain yang menggunakan sambungan rangkaian anda semasa anda’lagi bermain League of Legends. Oleh itu, ia’s penting untuk memastikan bahawa tiada muat turun yang sedang berjalan atau peranti lain pada rangkaian anda yang menggunakan lebar jalur anda.

Untuk permainan berjalan dengan betul, ia’s terbaik bahawa komputer anda menjadi satu-satunya peranti yang disambungkan ke rangkaian pada masa itu.

Tingkatkan PC anda’prestasi

Windows menawarkan pengguna keupayaan untuk menukar komputer mereka ke Mod Permainan, yang berpotensi menyelesaikan masalah latensi yang anda’sudah ada. Dan, terdapat juga beberapa perubahan sistem terbina dalam yang anda boleh buat untuk meningkatkan PC anda’juga prestasi.

Untuk melakukan ini, cari jalan anda ke komputer anda’Panel Kawalan dan cari “Sistem dan keselamatan”. Klik pada Sistem dan kemudian, Tetapan Sistem Lanjutan. Di bawah tab Prestasi, klik pada Tetapan dan kemudian anda harus diberi pilihan yang mengatakan, “Laraskan Prestasi Terbaik”. Pilih ini dan kemudian tekan “Sapukan”.

Jika ketinggalan anda disebabkan oleh keperluan sistem yang tidak mencukupi, ini berpotensi menyelesaikan masalah tersebut.

Juga, jika anda’lagi bermain League of Legends pada komputer riba, anda juga boleh cuba menukar pilihan kuasa anda “Prestasi tinggi” dan memasang komputer riba anda, yang sepatutnya meningkatkan kelajuan prestasinya.

Kemudian, muatkan permainan anda dan lihat jika anda’telah menyelesaikan lekapan Liga Legends anda.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − = 42