Bagaimana untuk menetapkan lag Overwatch


Dilancarkan pada 24 Mei 2016, Overwatch telah diwujudkan dan dimajukan oleh Blizzard Entertainment, pembuat permainan popular lain seperti Diablo dan World of Warcraft.

Overwatch adalah permainan penembak orang pertama dalam permainan multiplayer, di mana pasukan diikat satu sama lain untuk bertarung semasa mempertahankan pangkalan dan sumber mereka..

Dalam permainan, pemain ditugaskan kepada dua pasukan dari enam pemain setiap satu, dengan setiap pemain individu dapat memilih “wira” dari senarai kira-kira 30 aksara yang berbeza. Setiap pahlawan mempunyai satu set kemahiran dan gaya permainan yang unik, yang jatuh ke dalam tiga jenis umum / kemahiran.

Untuk memenangi permainan, pemain mesti mempertahankan dan menjamin titik kawalan tertentu pada peta atau bekerjasama untuk mengiringi muatan dan item ke destinasi tertentu dalam masa yang terhad.

Apabila permainan berlangsung, pemain juga mempunyai keupayaan untuk mengumpul ganjaran kosmetik, seperti kulit watak dan tarian kemenangan. Walaupun ganjaran ini tidak’t melakukan apa sahaja untuk mempengaruhi permainan sebenar, mereka masih seronok untuk mengumpulkan dan menambah keseronokan keseluruhan permainan.

Overwatch pada asalnya dilancarkan dengan beberapa mod permainan yang berbeza seperti permainan kasual, mod peringkat, dan mod arked. Kemudian, selepas pelepasan awal, Blizzard juga ditambah dalam penyemak imbas pelayan yang disesuaikan oleh pemain.

Hari ini, Blizzard telah menambah banyak peta permainan baru, watak, dan mod yang boleh dimainkan secara percuma, dengan satu-satunya pengecualian adalah kotak rampasan, yang pemain perlu membayar untuk mendapatkan barang-barang kosmetik tambahan.

Masalah lag overwatch

Dengan melepaskan Overwatch, Blizzard Entertainment akhirnya melangkah ke alam penembak pertama.

Bagi ramai pemain, Overwatch datang sebagai nafas udara segar berbanding dengan tajuk lain yang lain, seperti Call of Duty: Black Ops, kerana ia membawa bersama pelbagai pahlawan baru untuk bermain sebagai, masing-masing dengan kemahiran unik mereka sendiri dan gaya pertempuran.

Walau bagaimanapun, seperti kebanyakan permainan penembak orang pertama dalam talian, ia’s tidak biasa mengalami beberapa masalah kecil seperti lag semasa permainan.

Jadi, jika anda’sekali lagi mengalami sebarang masalah latency yang menyebabkan gangguan atau kegagapan, perkara pertama yang perlu dilakukan adalah memastikan sistem anda memenuhi syarat minimum untuk menjalankan Overwatch dengan betul.

Keperluan sistem overwatch

Salah satu masalah yang paling biasa yang menyebabkan masalah latensi ketika bermain Overwatch berkaitan dengan sistem anda’perkakasan s. Kedua-dua RAM dan GPU adalah penting untuk memastikan permainan lancar dan konsisten semasa dalam talian. Ini kerana komponen komputer ini menyimpan data permainan sementara, yang menjadikannya lebih mudah diakses untuk sistem anda semasa permainan.

Memenuhi keperluan sistem minimum membantu menghapuskan kadar bingkai yang rendah (FPS gagap), serta contoh lag. Jadi, jika komputer anda’s RAM dan GPU’t memenuhi keperluan berikut, anda’kembali terikat untuk menghadapi masalah latency pada satu ketika atau yang lain.

Keperluan sistem minimum

 • Pemproses: Intel Core i3 atau AMD Phenom X3 8650
 • RAM: 4 GB
 • Cakera Keras: 5 GB
 • Kad Grafik: Nvidia GTX 460, ATI Radeon HD 4850, atau Intel HD Graphics 4400
 • Resolusi Skrin: 1024 x 768
 • Sistem Operasi: Windows Vista 64-bit

Keperluan sistem yang disyorkan

 • Prosesor: Intel Core i5 atau AMD Phenom II X3 2.8 GHz
 • RAM: 6 GB
 • Cakera Keras: 30 GB
 • Kad Grafik: Nvidia GeForce GTX 660 atau ATI Radeon HD 7950
 • Resolusi Skrin: 1024 x 768
 • Sistem Pengoperasian: Windows 10-bit 64 dengan Pack Service terkini

Perlu diingat bahawa anda masih dapat menjalankan Overwatch dengan memenuhi syarat sistem minimum. Walau bagaimanapun, sejak komputer anda hampir tidak akan dapat bersaing dengan permainan, itu’s tidak biasa untuk mengalami masalah latensi. Bahawa dikatakan, kami mengesyorkan mengemas kini sistem anda untuk memenuhi keperluan yang disyorkan untuk menjalankan Overwatch dengan cekap.

Terdapat banyak sebab lain yang boleh menyebabkan anda mengalami lag semasa bermain Overwatch. Sekiranya isu itu bukan’t disebabkan oleh perkakasan sistem yang tidak mencukupi, ia’s mungkin disebabkan sama ada isu rangkaian atau pelayan.

Di bawah, kami’akan melangkaui beberapa penyelesaian yang lebih ringkas yang anda boleh cuba untuk membantu menetapkan lag Overwatch.

Isu sambungan

Satu lagi masalah biasa yang menyumbang kepada lag mungkin berkaitan dengan sambungan internet anda. Apabila anda menggunakan sambungan yang tidak stabil, atau anda hanya perlu’t mempunyai lebar jalur yang mencukupi untuk menyokong permainan berbilang pemain, data anda akan mengambil masa yang lebih lama untuk bolak-balik ke permainan’pelayan s.

Hasilnya, anda’sering kali menghadapi masalah lag dan gila. Dalam kes ini, anda mungkin juga menghadapi lag input, iaitu ketika permainan anda tidak’t balas dengan betul kepada arahan yang anda masukkan melalui papan kekunci atau tetikus anda.

Untuk isu ini, pastikan sambungan anda mencukupi untuk menjalankan permainan. Mujurlah, terdapat beberapa perkara yang berbeza yang boleh anda cuba untuk mengoptimumkan sambungan rangkaian anda.

Untuk pemula, nyahdayakan sebarang muat turun latar belakang yang mungkin melambungkan kelajuan sambungan anda semasa permainan. Ini termasuk sebarang perkhidmatan penstriman, muat turun torrent atau pengurus, serta sebarang ciri kemas kini automatik pada perisian seperti firewall atau aplikasi anti-virus anda.

Jika awak’masih lagi mengalami masalah, kami juga mengesyorkan peningkatan ke sambungan internet yang lebih cepat yang menawarkan jalur lebar yang lebih tinggi. Apabila bermain permainan multiplayer dalam talian seperti Overwatch, anda memerlukan pantas, serta sambungan yang stabil untuk permainan berjalan lancar. Oleh itu, ia’s terbaik untuk menggunakan sambungan dengan jalur lebar sekurang-kurangnya 6 Mbps.

Ia’s juga idea yang baik untuk cuba bertukar ke sambungan berwayar, yang akan menjadi lebih stabil daripada sambungan tanpa wayar.

Kurangkan penggandaan overwatch dengan VPN

Sekiranya ISP anda mempercepatkan kelajuan sambungan anda, kaedah yang paling mudah dan paling popular untuk menyelesaikan masalah latensi ialah menjalankan Overwatch ketika menggunakan VPN.

VPN permainan yang baik membolehkan anda memilih sambungan melalui pelayan yang lebih dekat dengan pelayan permainan, yang boleh membuat penurunan kelajuan minimum.

Permainan’pelayan s terletak di New York, Los Angeles, London, Moscow, Paris, Seoul, Taipei, Sydney, Singapura, dan Sao Paulo. Oleh itu, apabila anda memilih pelayan, pilih salah satu lokasi berhampiran dengan salah satu lokasi untuk hasil terbaik. Sudah tentu, anda juga harus memilih salah satu itu’s terdekat ke lokasi sebenar anda.

Sebagai contoh, sejak Blizzard mempunyai pelayan permainan di London, mewujudkan sambungan ke pelayan berdekatan secara drastik akan mengurangkan masa ping dan kehilangan paket sejak anda’akan mengakses permainan’rangkaian dari pelayan berdekatan.

Tutup aplikasi latar belakang

Satu strategi yang mudah dan berkesan untuk meningkatkan RAM anda’prestasi adalah untuk memeriksa sistem anda’penggunaan RAM secara keseluruhan. Anda boleh melakukan ini dengan membuka komputer anda’Pengurus Tugas, klik pada tab prestasi, dan periksa peratusan RAM yang sedang digunakan.

Sekiranya anda melihat penggunaan RAM anda tinggi, anda boleh membebaskannya dengan menutup sebarang program yang tidak perlu berjalan di latar belakang. Cari melalui senarai aplikasi yang sedang dijalankan untuk sebarang program yang anda berikan’t kini memerlukan dan itu menggunakan banyak RAM.

Kemudian, hanya tutup program ini dan melancarkan semula permainan anda untuk melihat apakah ia menyelesaikan masalah lag anda.

Hadkan bilangan pengguna pada rangkaian anda

Ia’s juga idea yang baik untuk cuba menukar kata laluan internet anda untuk memastikan tiada sesiapa yang menggunakan sambungan yang sama seperti anda. Sekiranya anda menukar kata laluan anda dan perhatikan anda’tidak lagi mengalami masalah lag, masalahnya mungkin disebabkan oleh orang lain menggunakan lebar jalur anda.

Pembetulan dalam potensi permainan lain

Jika awak’masih lagi mempunyai masalah dengan latensi, terdapat juga beberapa tweak in-game yang boleh dibuat, yang sepatutnya membantu anda menetapkan lag Overwatch. Cukup menavigasi ke permainan’s menu tetapan untuk membuat perubahan yang diperlukan.

Di bawah, anda’akan mencari beberapa tetapan yang boleh anda ubah untuk memastikan Overwatch berfungsi dengan betul tanpa tertinggal:

 • Butiran Kabut Tempatan: Tetapkan pilihan ini kepada “Rendah”, yang perlu meningkatkan FPS anda.
 • Skala Render: Menetapkan ini kepada “Tinggi” harus meningkatkan FPS dan mengurangkan lag secara radikal. Perlu diingat bahawa PC anda mungkin mula terlalu panas jika anda’menggunakan kad grafik terbina dalam.
 • Kualiti Pembiasan: Ini mungkin hanya mempunyai kesan kecil pada ketinggalan input dan FPS, bagaimanapun, ia’idea yang baik untuk menguji permainan dengan pilihan ini dan mematikan.
 • Detail Model: Ini dimenangi’t mempunyai impak besar pada FPS anda, tetapi ia akan meningkatkan permainan’grafik keseluruhan.
 • Kualiti Tekstur: Jika anda mempunyai banyak Memori Video (VRAM), kami mengesyorkan menetapkan pilihan ini kepada max. Ia menang’t mempunyai apa-apa kesan pada FPS anda tetapi akan meningkatkan tekstur semua elemen dalam permainan.
 • Peristiwa Tempatan / Ambient Occlusions / Ambient Dinamik: Ini dimenangi’t mempunyai apa-apa kesan pada FPS anda tetapi boleh menyebabkan ketinggalan input. Oleh itu, pastikan anda mematikan tetapan ini.
 • Kualiti Penapisan Tekstur: Menyimpan pilihan ini sama ada tetapan rendah, sederhana atau mati akan mengurangkan FPS.
 • Anti-Aliasing: Tetapan ini dikenali kerana mempengaruhi FPS dan oleh itu, harus diuji dengan betul untuk melihat apakah itu’s menyebabkan sebarang masalah.
 • Refleksi Dinamik: Tetapan ini harus dipadamkan kerana ia boleh menjejaskan FPS secara drastik.
 • Mudah Ambient Light: Shouldn’Anda tidak menjejaskan FPS anda, tetapi kami masih mengesyorkan menguji permainan dengan pilihan ini dan mematikan.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 3