Bagaimana untuk menetapkan lag PUBG

Dibangunkan oleh perbadanan PUBG, anak syarikat BlueHole, PlayerUnknown’s Battlegrounds, atau dikenali sebagai PUBG, adalah permainan dalam talian di mana pemain bersaing melawan satu sama lain dalam pertempuran tipikal gaya royale-jenis anda.


Inspirasi untuk PlayerUnknown’s Battlegrounds telah diambil dari mod sebelumnya yang dibuat oleh Brendan Greene, atau dikenali sebagai sukar difahami “PlayerUnknown.” Greene telah mendasarkan modnya pada filem, Battle Royale, dan akhirnya memperluas mereka ke dalam permainan yang berdiri sendiri yang dikenali sebagai PUBG.

Dalam permainan, sehingga seratus pemain dijatuhkan ke sebuah pulau, di mana mereka perlu membuang peralatan dan senjata untuk membunuh pemain lain, sambil berusaha untuk bertahan selama mungkin.
Setiap perlawanan mempunyai zon selamat yang tersedia, tetapi ia mengecut dalam saiz ketika permainan berlangsung, memaksa pertemuan antara pemain. Pada akhirnya, pasukan terakhir atau pemain individu yang masih hidup menang perlawanan.

Masalah lag PUBG

Walaupun Player tidak diketahui’Battlegrounds s telah menjadi kegemaran popular di kalangan pemain, banyak pemain telah mengalami lag atau gagap semasa bermain permainan. Jadi, jika anda’Anda telah mengalami sama ada isu-isu ini, tahu bahawa anda’tidak semata-mata dan ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mencuba dan mengatasi masalah ini.

Di bawah, kami’kembali akan menemui beberapa isu yang paling biasa yang menyebabkan kegagalan PUBG, dan kami’juga akan menerangkan bagaimana untuk memperbaikinya.

Tetapi sebelum kita cuba mencari cara untuk memperbaiki lag PUBG, ia’s penting untuk memastikan bahawa sistem anda memenuhi keperluan sistem minimum untuk menjalankan permainan dengan betul.

Keperluan sistem PUBG

Di bawah, kami’akan melangkaui keperluan sistem minimum dan disyorkan untuk menjalankan PlayerUnknown’s Battlegrounds. Perlu diingat bahawa semasa anda’anda masih boleh menjalankan permainan dengan memenuhi keperluan minimum, anda’akan lebih cenderung mengalami masalah, kerana PC anda hampir tidak akan dapat memenuhi tuntutan berat permainan.

Keperluan sistem minimum

 • Pemproses: Intel Core i5-4430 atau AMD FX-6300
 • RAM: 8 GB
 • Kad grafik: Nvidia GeForce GTX 960 2GB atau AMD Radeon R7 370 2GB
 • Penyimpanan: 30 GB
 • Sistem pengendalian: 64-bit Windows 7, 8.1, atau 10

Keperluan sistem yang disyorkan

 • Pemproses: AMD Ryzen 5-1600 atau Intel Core i5-7600k
 • RAM: 16 GB
 • Kad Grafik: Nvidia GTX 1060 6GB atau lebih tinggi
 • Penyimpanan: 30 GB
  Sistem Operasi: Windows 64-bit

Sekiranya anda memenuhi keperluan sistem ini, dan anda’masih lagi mengalami lag dan gagap, anda mungkin dapat menyelesaikan masalah dengan mencuba salah satu daripada perbaikan berikut.

Pungut PUBG yang disebabkan oleh lag server

Salah satu penyebab keganasan dan kegelisahan yang paling biasa disebabkan oleh lag server PUBG.
Walau bagaimanapun, kerana pelayan ini dikawal secara langsung oleh permainan’pemaju, ada benar-benar tidak’t semua yang banyak yang boleh kita lakukan mengenainya. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perubahan mudah yang boleh kami lakukan untuk meningkatkan komputer anda’s ping dan menyelesaikan isu keganasan atau lag.

Ini termasuk menyekat akses internet untuk orang lain menggunakan sambungan anda, meningkatkan pakej internet anda’jalur lebar s, atau hanya menggunakan sambungan berwayar, berbanding dengan sambungan tanpa wayar, untuk memainkan permainan.

Pembetulan ini sepatutnya berfungsi untuk isu-isu yang paling gagap PUBG, bagaimanapun, jika anda’kembali mendapat mesej ralat yang mengatakan, “Rangkaian PUBG Lag Dikesan”, semak panduan langkah demi langkah ini untuk membantu menyelesaikan isu anda.

Kemas kini kad grafik dan pemacu rangkaian

Untuk mendapatkan prestasi terbaik dari perkakasan anda, ia’s penting untuk memastikan bahawa semua pemandu anda adalah terkini dan terkini. Malah, mengemaskini kad grafik kad anda kadang-kadang boleh meningkatkan prestasi sehingga 30%.

Sebaliknya, pemandu kad rangkaian hilang atau lapuk mungkin menyumbang kepada ketinggalan rangkaian dan sambungan.

Oleh itu, kami mengesyorkan menyemak dan mengemas kini mana-mana pemacu peranti yang hilang atau sudah lapuk. Ini boleh dilakukan secara manual atau secara automatik dengan menggunakan alat kemas kini automatik.
Untuk mengemaskini pemacu peranti anda secara manual, anda’anda perlu mencari versi terkini pemandu dari pengilang anda’laman web s. Kemudian, muat turun dan pasang pada komputer anda. Reboot permainan anda dan semak untuk melihat sama ada ini telah membuat apa-apa perbezaan dengan masalah latensi anda.

Walau bagaimanapun, kaedah yang paling mudah untuk mengemaskini pemacu anda adalah dengan menggunakan alat kemas kini automatik. Ini sangat baik untuk mereka yang tidak’t mempunyai masa atau kemahiran untuk memuat turun dan memasang pemacu baru dengan betul. Perisian ini hanya akan mengimbas komputer anda untuk mencari mana-mana pemandu yang hilang atau sudah ketinggalan zaman dan kemudian, ia akan secara automatik memasang versi terkini.

Betulkan lag PUBG dengan menggunakan VPN

Apabila menggunakan VPN, sebarang data yang meninggalkan komputer anda disulitkan secara automatik, yang berfungsi untuk memastikan maklumat anda selamat dan dilindungi semasa perjalanan bolak ke rangkaian’pelayan s. VPN boleh membantu dengan kelajuan terutamanya apabila ISP anda mempercepatkan kelajuan sambungan anda. Ia juga membantu anda menyambung ke pelayan permainan melalui sambungan yang lebih cepat dengan membolehkan anda memilih pelayan yang paling dekat dengan pelayan permainan PUBG, meminimumkan drop-off dalam kelajuan.

Untuk menggunakan VPN, anda’pertama kali perlu memilih pembekal VPN (sesuai untuk permainan) pilihan anda dan kemudian, muat turun dan pasang perisian ke PC anda. Setelah dipasang, buka program dan sambungkan ke salah satu pelayan berkelajuan tinggi dari senarai pilihan anda.

Kemudian kamu’kembali bebas untuk boot permainan anda dan bermain PUBG melalui sambungan yang cepat, selamat dan terjamin.

Hadkan aplikasi latar belakang

Satu cara mudah untuk memastikan bahawa PC anda sedang berjalan pada tahap yang optimum adalah untuk menyekat sebarang aplikasi latar belakang yang tidak perlu yang boleh dilukis dari sistem anda’sumber.
Untuk melakukan ini, buka Pengurus Tugas anda dan imbas senarai untuk sebarang program yang anda ada’t kini sedang menggunakan. Klik kanan pada aplikasi yang ingin ditutup dan kemudian pilih “Tugas Akhir”.

Ini harus membebaskan sedikit komputer anda’s RAM dan mungkin cukup untuk menyelesaikan masalah yang anda’sudah ada.

Hadkan penggunaan rangkaian tempatan

Lag anda’anda telah mengalami mungkin juga disebabkan oleh jalur lebar yang tidak mencukupi kerana orang lain atau peranti yang disambungkan ke rangkaian anda.

Oleh itu, pastikan anda’sekali lagi satu-satunya orang yang disambungkan ke rangkaian dan bahawa tiada peranti lain yang menggunakan mana-mana bandwidth anda.

Anda mungkin mahu cuba mengubah kata laluan internet anda untuk memastikan tiada siapa yang berada di penghala anda’sekitar kawasan ini mencuri sambungan anda. Sekiranya anda menukar kata laluan anda dan masalah anda nampaknya hilang, maka itu kemungkinan disebabkan oleh orang lain yang menggunakan rangkaian anda.

Kurangkan resolusi anda

Kadangkala, jika resolusi anda ditetapkan terlalu tinggi, ia boleh menyumbang kepada menyebabkan lag semasa bermain PUBG. Untuk membetulkan ini, anda’kembali akan mahu membuat jalan pintas ke permainan PUBG. Kemudian, klik kanan pada pintasan anda’baru sahaja dicipta dan pilih Properties.

Pilih tab Pintasan dan dalam medan Sasaran, tinggalkan ruang kosong dan kemudian ketik resolusi yang lebih rendah seperti 1024 x 768.

Seterusnya, muatkan permainan anda untuk melihat jika menjalankannya dalam resolusi yang lebih rendah telah menyelesaikan masalah lag anda’sudah ada.

Tetapkan PUBG sebagai Keutamaan Tinggi

Seperti kita’Anda sudah disebutkan, anda boleh menggunakan sistem anda’Pengurus Tugas untuk mendapatkan gambaran berguna mengenai prestasi PC anda. Selain daripada menyekat aplikasi latar belakang dan menamatkan tugas yang tidak perlu yang menggunakan sistem anda’s RAM, anda juga boleh menggunakannya untuk menetapkan PUBG sebagai keutamaan yang tinggi.

Ini akan membolehkan permainan menarik apa-apa sumber yang diperlukan agar ia berjalan dengan betul. Untuk melakukan ini, buka pengurus tugas anda dan klik kanan pada PUBG di bawah tab Butiran. Kemudian, hanya ubah keutamaannya kepada High dan klik Ok.

Tingkatkan PC anda’prestasi

Terdapat juga beberapa tetapan yang boleh anda cuba ubah untuk membantu meningkatkan PC anda’prestasi. Sebagai permulaan, pastikan PC anda berjalan dalam Mod Permainan, yang mungkin cukup sendiri untuk menyelesaikan masalah latency yang anda’sudah ada.

Anda juga boleh cuba membuat jalan ke Panel Kawalan dan memilih Sistem dan Keselamatan. Kemudian, klik pada Sistem, Tetapan Sistem Lanjutan. Kemudian, di bawah tab Prestasi, klik Tetapan sekali lagi dan pilih “Laraskan Prestasi Terbaik”. Akhirnya, tekan “Sapukan” dan komputer anda kini perlu dioptimumkan untuk berjalan dengan cekap.

Mengoptimumkan tetapan seperti ini mungkin tidak sepenuhnya menyelesaikan isu lag PUBG anda, bagaimanapun, mereka memastikan bahawa komputer anda akan berjalan pada kecekapan maksimum untuk permainan.

Mainkan PUBG dalam skrin penuh

Satu cara yang mudah dan berkesan untuk mengurangkan masalah kependaman anda ialah memastikan anda’menjalankan semula permainan dalam mod skrin penuh. Untuk ini, semasa bermain permainan, cukup tekan Alt dan Enter pada masa yang sama dan permainan harus beralih ke skrin penuh.

Tukar PC anda’pilihan kuasa s

Untuk pengguna komputer riba, ada’satu hujung akhir yang dapat membantu menyelesaikan masalah ini.

Kebanyakan masa, komputer kita’pelan kuasa s ditetapkan kepada Seimbang atau Power Saver secara lalai. Walaupun ini adalah cara terbaik untuk memelihara hayat bateri, ia juga boleh berkompromi dengan PC anda’kapasiti operasi dan prestasi keseluruhan.

Oleh itu, ia’s yang disyorkan untuk mengalihkan tetapan kuasa anda kepada Prestasi Tinggi, yang mungkin mengalirkan bateri anda lebih cepat, namun, mungkin cukup untuk menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan lag.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − = 36