Bagaimana untuk menetapkan semula Firestick anda


The Amazon Fire TV Firestick sudah menjadi kegemaran panas ketika datang untuk streaming terbaru di rumah hiburan. Dengan Firestick, anda hanya pasang peranti kecil ke port HDMI di TV anda.

Ini membolehkan anda mengakses perkhidmatan Perdana anda dan melihat pelbagai filem, rancangan TV, muzik, perkhidmatan langganan, permainan, dan gambar - dari Amazon’perkhidmatan sendiri dan dari Netflix. Lebih baik lagi, sifat Firestick bermakna anda dengan mudah boleh membawanya bersama anda untuk mengakses kandungan hiburan utama Amazon di mana sahaja.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa keadaan apabila anda mungkin perlu tahu bagaimana untuk menetapkan semula peranti Firestick, contohnya, jika ia telah dibekukan atau hanya tidak bertindak balas. Walaupun Amazon Firestick biasanya sangat boleh dipercayai, kadang-kadang ada kesempatan apabila ia tidak’t berfungsi sebagaimana mestinya.

Berita baiknya adalah bahawa ia biasanya mudah untuk mengenal pasti sumber masalah dan memohon pembetulan. Biarkan’melihat glitches biasa yang boleh berlaku dan terperinci bagaimana untuk menetapkan semula peranti Firestick dengan cepat dan mudah.

Bagaimana untuk menetapkan semula peranti TV Firestick dengan mudah

Anda’akan tahu jika ada masalah dengan Amazon TV Firestick anda jika TV Kebakaran anda menunjukkan skrin kosong, gagal menghidupkan atau kelihatannya beku. Ini adalah proses penyelesaian masalah yang perlu anda ikuti untuk mengenal pasti masalah tersebut dan kemudian memperbaikinya.

Jika peranti anda tidak’t merespon

Kadang-kadang peranti FireTV menunjukkan paparan biasa tetapi dimenangi’t membolehkan anda menggunakan apa-apa kawalan. Sekiranya ini berlaku, dapatkan remote dan mengesahkan sebarang masalah di sini. Anda mungkin perlu membaiki jauh TV Kebakaran anda dengan TV. Jika ini tidak’t membetulkan masalah itu, kemudian ambil pendekatan helpkesk IT klasik dan mulakan semula peranti! Untuk melakukan ini, ikuti satu daripada tiga pendekatan ini:

 1. Penyingkiran kord kuasa
  Keluarkan kord kuasa dari peranti itu sendiri atau salur keluar kuasa, tunggu beberapa saat dan kemudian pasangkan kord semula.
 2. Butang kawalan jauh
  Ia’s juga mungkin untuk memulakan semula peranti anda menggunakan kawalan jauh anda. Cari butang pilih, kemudian tekan dan tahan bersama butang main dan jeda serentak. Anda’anda perlu melakukan ini selama lima saat atau lebih.
 3. Menu TV Kebakaran
  Sebagai alternatif, pergi ke menu Fire TV dan pilih Tetapan->Peranti->Mula semula.

Penyesuai dan kabel

Apabila melakukan ini, pastikan anda menggunakan TV Kebakaran’s menyediakan bekalan kuasa. Dapatkan penyesuai kuasa yang disertakan dan sambungkannya ke bahagian belakang peranti, di mana port kuasa itu. Kemudian, dapatkan cawangan kuasa terdekat anda dan hubungkan hujung penyesuai ke dalamnya.

Melihat kabel

Sekiranya anda mempunyai generasi Amazon Fire TV pertama atau kedua, gunakan kabel HDMI berkelajuan tinggi. Anda’akan tahu itu’s yang betul jika ia sama ada “Kelajuan tinggi,” “1.3,” atau “1.4” bertulis di sebelah. Sekali lagi, pasang kabel HDMI anda ke port di bahagian belakang TV Kebakaran pada satu hujung dan yang lain ke dalam port HDMI TV. Pastikan anda menggunakan extender HDMI yang disediakan oleh tongkat TV Kebakaran.

Adakah Firestick anda dimatikan?

Jika peranti anda telah dimatikan semasa pemasangan kemas kini perisian atau semasa anda menggunakannya, biarkan ia menyejuk dan biarkan peranti dicabut sehingga masa itu.

Skrin kosong?

Di sana’s tidak lebih mengecewakan daripada melihat skrin TV kosong apabila anda’lagi cuba menonton rancangan kegemaran anda! Jika ini berlaku, cuba langkah berikut:

 1. Periksa sama ada TV anda sebenarnya dan anda menggunakan saluran input HDMI yang betul kepada yang Amazon Firestick anda disambungkan.
 2. Cuba cabut peranti lain yang mungkin disambungkan ke port HDMI pada TV anda.
 3. Cuba melaraskan resolusi TV anda, seperti 720p atau 1080p. Untuk melakukan ini, tekan kedua-dua butang dan butang mundur pada jarak jauh anda secara serentak selama lima saat. Sistem ini akan bergerak melalui resolusi output skrin yang tersedia dan jeda selama sepuluh saat pada setiap pilihan. Pilih Resolusi semasa apabila anda mendapati yang sesuai dengan anda.
 4. Jika Firestick anda disambungkan ke bar bunyi atau penerima A / V, periksa bahawa ini dihidupkan dan menggunakan input yang betul. Jika ia tidak’t menyelesaikan masalah, sambungkan peranti TV Kebakaran dan TV bersama-sama secara langsung.

Sebagai nota, apabila anda menstrim program 4K Ultra HD, skrin anda boleh berubah menjadi hitam selama beberapa saat atau berkedip, sebelum kandungan dimuatkan.

Hab HDMI

Kami’telah memberi tumpuan kepada Firesticks dalam blog ini, tetapi sesetengah orang akan menggunakan kabel HDMI untuk menghubungkan peranti TV Kebakaran mereka ke TV. Jika awak’menonton semula kandungan Perdana melalui hab HDMI dan mempunyai masalah melihat kandungan, cabut peranti tersebut dari sini untuk membatalkan sambungan. Dari sini, pasangkan Firestick ke dalam TV secara langsung dan lihat apakah itu berfungsi.

Anda juga boleh cuba beralih ke port HDMI alternatif pada TV anda. Buat nota pelabuhan yang anda pilih dan kemudian laraskan saluran input dengan sewajarnya pada TV anda. Satu petua yang baik ialah jika peranti TV Kebakaran terus dipaparkan di skrin logo TV semasa anda menyiapkan, anda harus memberikannya sekurang-kurangnya sepuluh minit untuk menyelesaikan pemuatan.

Petua teratas

Sekiranya TV Kebakaran gen pertama atau kedua anda masih menunjukkan sedikit tanda permulaan selepas anda menjalankan persediaan awal, anda harus memastikan bahawa kabel HDMI yang anda gunakan adalah satu kelajuan tinggi.

Ringkasnya

Ada cara yang berbeza untuk mengatasi masalah Firestick yang tidak berfungsi, jadi anda tidak perlu’Jangan risau sekiranya kandungan anda gagal dimuatkan. Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk menetapkan semula peranti Firestick, rujuk kepada panduan ringkas ini dan anda akan kembali menonton rancangan atau filem kegemaran anda dalam masa yang singkat!

Bacaan yang disyorkan:

Aplikasi Terbaik untuk Firestick

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1