Bagaimana untuk mengemaskini Kodi pada Batang Api


Menggunakan Kodi pada Amazon FireStick anda adalah cara yang baik untuk pengguna berhubung dengan pelbagai kandungan penstriman berkualiti tinggi. Kodi menawarkan beberapa rancangan TV, filem, dokumentari terkini dan terbaik, memberikan akses kepada pengguna di seluruh dunia pada pelbagai peranti penstriman. Menggunakan Kodi pada FireStick adalah cara yang mudah dan berkesan untuk pengguna berhubung dengan pelbagai jenis kandungan, tetapi kadang-kadang perlu untuk mengemas kini perisian Kodi anda, seperti apa-apa lagi pada peranti anda.

Mengemaskini Kodi pada FireStick boleh menjadi sakit kepala untuk pengguna kali pertama, tetapi apabila anda membungkus kepala anda di sekitar proses, ia menjadi lebih mudah. Perkara utama yang perlu diingat ialah proses pengemaskinian boleh berbeza antara versi Kodi yang berlainan, dan masalah yang mungkin berlaku juga boleh berbeza antara versi ini. Sekiranya anda menyimpan semua ini dalam minda, agak mudah untuk mengelakkan kesilapan yang mengelirukan.

Versi utama yang ingin dikemas kini adalah 17.1, 17.3, 17.4, dan 17.6. Mengetahui versi Kodi anda’menggunakan semula akan menjadi langkah pertama untuk mengemas kini perisian Kodi anda pada peranti FireStick anda. Anda boleh menyemak Kodi yang telah anda pasang pada peranti anda dengan menavigasi ke menu tetapan di Kodi.

Dari sana anda boleh menavigasi ke Tab Maklumat Sistem, di mana anda boleh menyemak versi Kodi anda. Sebaik sahaja anda mempunyai semua maklumat yang anda perlukan, anda boleh memulakan proses mengemaskini Kodi pada peranti FireStick anda. Pastikan anda memahami perbezaan antara setiap kaedah sebelum meneruskan.

Mengemas kini Kodi pada FireStick dengan Pengundera

Bagaimana Mengemas Kini Kodi pada FireStickTerdapat beberapa kaedah yang berbeza yang boleh digunakan pengguna Kodi untuk mengemas kini Kodi pada peranti FireStick mereka. Kedua-dua kaedah ini menggunakan aplikasi FireStick biasa untuk memuat turun dan memasang fail kemas kini yang diperlukan. Kaedah pertama adalah menggunakan aplikasi Unduh di FireStick anda.

Kaedah 1 - gunakan Muat turun di FireStick anda

 • Pergi ke Menu utama pada FireStick anda
 • Pilih Tetapan, kemudian Peranti
 • Tekan Pilihan Pemaju
 • Hidupkan Debugging ADB, bersama-sama Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui
 • Pergi ke Keutamaan dan klik ID Pengiklanan
 • Matikan Iklan berasaskan Internet
 • Kembali ke halaman utama dan tekan Butang carian
 • Taipkan Muat turun
 • Dari senarai hasil carian, pilih Muat turun
 • Klik Muat turun untuk memasang Kodi pada Firestick anda
 • Selepas memuat turun pilih Buka untuk melancarkan pengunderaitan
 • Tekan okey dan ketik sumber URL berikut: http://bit.ly/kodi174
 • Pemuat turun akan mula memuat turun Kodi
 • Apabila Kodi telah dimuat turun, tunggu beberapa saat dan anda’akan melihatnya dipasang pada skrin
 • Klik Buka dan nikmati pengalaman media anda!

Pada FireStick anda, akses Menu utama, dan pergi ke Tetapan seksyen. Dari sana, anda boleh mengaksesnya Pilihan pemaju tab di bawah Peranti kawasan menu. Sekali di dalam Pilihan pemaju seksyen, anda boleh menghidupkan Debugging ADB, dan juga Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui, yang akan membolehkan anda memuat turun dan memasang aplikasi pihak ketiga yang akan’t biasanya boleh diakses.

Selepas itu, arahkan balik ke Menu pilihan, dan klik ID Pengiklanan. Dalam menu ini, matikan tetapan Iklan berasaskan Minat. Selepas itu, kembali ke laman utama dan klik Butang carian.

Carian untuk “Muat turun.” Navigasi ke Muat turun dalam senarai keputusan, dan klik padanya untuk memuat turun dan memasangnya di FireStick anda. Sebaik sahaja ia dipasang, anda boleh membuka aplikasinya, dan klik okey.

Sekali dalam aplikasi Unduh, pengguna boleh menggunakan aplikasi untuk mengakses pautan muat turun yang akan memuat turun fail kemas kini ke FireStick mereka. Pengguna boleh menggunakan URL Berikut: http://tinyurl.com/kodi18rc2, atau mencari URL lain dari sumber yang boleh dipercayai. Sila ambil perhatian bahawa melawat sumber muat turun pihak ketiga boleh menjadi tidak selamat, dan disyorkan untuk menggunakan VPN apabila mengakses perkhidmatan ini.

Sebaik sahaja muat turun telah dimulakan, anda perlu menunggu data untuk dimuat turun ke FireStick anda. Setelah Kodi selesai memuat turun, anda boleh memasang Kodi dengan menjalankan fail yang dimuat turun. Seperti biasa, pastikan anda hanya menjalankan fail dari sumber yang dipercayai.

Mengemas kini Kodi pada FireStick dengan ES File Explorer

ES File ExplorerSatu lagi aplikasi popular yang membolehkan pengguna untuk mengemas kini Kodi dengan FireStick adalah ES File Explorer. Sama seperti Kodi, pengguna akan mahu mendayakan membolehkan aplikasi dari sumber yang tidak diketahui ditetapkan dalam menu Pilihan Pemaju. Jika anda terlupa melakukan perkara ini, semak semakan proses yang terperinci di atas.

Kaedah 2 - kemas kini dari ES File Explorer

 • Pergi ke Menu utama pada FireStick anda dan tekan Carian
 • Taipkan ES File Explorer dan membukanya
 • Klik Alat
 • Tekan Pengurus muat turun
 • Klik +Baru di bahagian bawah halaman
 • Masukkan laluan berikut: http://bit.ly/Kodi-17_6-Krypton-APK
 • Tekan okey
 • Masukkan nama untuk laluan anda, contohnya, Kodi 17.6
 • Klik Muat turun sekarang
 • Pilih Buka fail dan versi terbaru Kodi akan dipasang pada FireStick anda
 • Pelancaran Kodi dan nikmati!

Setelah tetapan diaktifkan, navigasi ke kotak Carian di menu utama Amazon FireStick anda. Taipkan “ES Explorer,” atau “ES File Explorer” ke dalam kotak carian. Apabila halaman keputusan dipaparkan, navigasi ke ES File Explorer aplikasi dalam senarai untuk mula memuat turun fail.

Sama seperti memuat turun dan memasang aplikasi Unduh, anda mesti menunggu aplikasi untuk memuat turun dan memasang sebelum membukanya. Setelah aplikasi dimuat turun dan dipasang, anda boleh membuka ES File Explorer, dan mengakses Pengurus muat turun daripada Menu alat di menu sebelah kiri.

Mengklik +Baru pilihan dalam menu bawah akan membolehkan anda menaip laluan muat turun, yang mana anda boleh menggunakan URL yang disediakan sebelum ini, atau sumber muat turun lain dari laman web yang dipercayai. Untuk Nama bidang, letakkan saja “Kodi.” Menjalankan muat turun akan memulakan muat turun untuk mengemas kini fail Kodi.

Setelah dimuat turun, anda boleh memilih Buka fail dalam ES File Explorer untuk memasang kemas kini Kodi pada FireStick anda. Secara keseluruhannya, proses ini agak sama dengan menggunakan aplikasi Pengunderaitan dan seharusnya’t memberikan pengguna terlalu banyak masalah secara relatif. Kedua-dua aplikasi ini biasanya digunakan dan dipercayai, jadi perlu ada masalah yang minimum selagi pengguna mengamalkan melayari yang selamat dan tabiat muat turun.

Kepentingan VPN apabila menggunakan Kodi

Apabila menggunakan Kodi untuk menghidupkan media pada set teater rumah anda, anda boleh membuka diri anda dengan pelbagai ancaman jika anda’t disediakan dengan betul. Memasang kemas kini dan mengakses perkhidmatan pada beberapa peranti boleh menyebabkan sejumlah kelemahan yang boleh digunakan penggodam dan pelaku buruk untuk mencuri maklumat sensitif anda. Menavigasi ke laman web mengancam pada peranti anda juga boleh mendedahkan sistem anda kepada malware dan spyware yang tidak diingini yang boleh melambatkan peranti anda dan mencuri data anda.

Atas sebab ini, penting untuk sentiasa selamat apabila menggunakan perkhidmatan seperti Kodi pada peranti Amazon FireStick anda. Terdapat pelbagai perkhidmatan VPN di pasaran, yang menyediakan pelanggan yang boleh digunakan pada platform seperti Amazon FireStick. VPN ini menggunakan penyulitan kuat dan pelayan khusus untuk memastikan IP anda tersembunyi daripada penyedia kandungan, dan lalu lintas anda dilindungi daripada mata yang bersinar.

Terdapat beberapa perkara yang harus dipertimbangkan sebelum membuat keputusan mengenai VPN untuk streaming dengan Kodi di Amazon FireStick anda. Kekuatan enkripsi yang mereka gunakan, dasar privasi syarikat yang mengurus VPN, dan bidang kuasa undang-undang yang mereka beroperasi di bawah boleh menentukan sama ada VPN tertentu adalah tepat untuk kawasan anda.

Jika awak’Sekali lagi ingin tahu, anda harus melihat ke dalam perkhidmatan VPN yang berbeza yang menawarkan pelanggan khusus untuk platform FireStick Amazon dan cuba memastikan diri anda dimaklumkan mengenai semua penyelesaian privasi internet di pelupusan anda apabila anda mengemas kini Kodi pada FireStick anda.

Baca: VPN Terbaik untuk Amazon Fire Stick

Bacaan lanjut

Terdapat beberapa pertimbangan yang diambil sebelum mengemaskini Kodi pada FireStick. Mendidik diri sendiri tentang semua dasar kandungan yang berbeza yang berkaitan dengan Kodi, FireStick, dan mana-mana perkhidmatan streaming yang anda mungkin gunakan adalah idea yang baik sebelum anda bermain dengan aplikasi dan fail di Amazon FireStick anda. Apabila mengemas kini Kodi pada FireStick, adalah yang terbaik untuk mengetahui dengan tepat apa yang anda’re dealing dan versi dan kaedah apa yang anda’bekerja semula dengan.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai keperluan langkah berjaga-jaga privasi semasa menstrim dengan Kodi di Amazon FireStick, lihat ke dalam pelbagai jenis perkhidmatan VPN yang tersedia. Tidak semua VPN boleh digunakan dengan FireStick, jadi beberapa penyelidikan mungkin diperlukan untuk mencari yang terbaik untuk anda.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 19 =