Bagaimana untuk menonton aliran hidup Super Bowl 2020 dalam talian


Acara bola sepak terbesar tahun ini hampir di sini, jadi kami’sekali lagi memberikan anda semua maklumat tentang cara menonton aliran Super Bowl 2020 secara langsung dalam talian, walaupun anda’semula di luar AS 2 Februari 2020 (waktu kickoff ialah 6:30 petang EST).

Ia’kini diketahui bahawa Rams akan bertarung untuk trofi utama terhadap Patriots. Ini telah diputuskan Ahad lepas, dengan Patriot melawat ketua dalam AFC (Persidangan Bola Sepak Amerika) dan memenangi 37:31 di OT, sementara Rams mengepung orang-orang Saint selepas kontroversi bukan panggilan oleh pengadil dalam pertandingan NFC (Persidangan Bola Sepak Kebangsaan). Pemenang setiap persidangan akan menghadapi satu sama lain dalam pertempuran untuk NFL’s (Liga Bola Sepak Kebangsaan) utama - Vince Lombardi Trophy.

Bagaimana untuk menonton Super Bowl 2020 hidup dalam talian?

Final di antara Rams dan Patriots akan disiarkan oleh rangkaian CBS tahun ini, yang juga akan menyiarkan Super Bowl 2020 secara langsung melalui talian CBS All Access, CBSSports.com, dan aplikasi CBS. Untungnya, ia tidak memerlukan langganan kabel, jadi jika anda’Sekali lagi berminat dalam Super Bowl LIII sahaja, pertimbangkan diri anda bertuah kerana anda’Anda hanya menyimpan sejumlah wang.

Tetapi sebelum anda melompat untuk kegembiraan, sila lawati laman web CBS terlebih dahulu untuk memeriksa sama ada wilayah anda tidak akan mengalami pemadaman. Sekiranya ia akan, kemungkinan anda boleh mengelak ini dengan menggunakan VPN (Virtual Private Network), yang mana kita’akan membincangkan secara terperinci sedikit kemudian.

NordVPN Kedudukan VPNpro NordVPN: 9.6 / 10

Bagaimana untuk menyalurkan Super Bowl 2020 secara langsung melalui CBS?

CBS akan membolehkan anda menyiarkan Super Bowl 2020 secara langsung pada hampir mana-mana peranti. Anda akan dapat menonton acara sukan terbesar di AS di desktop anda, telefon, tablet, dan pelbagai peranti TV, seperti Roku, Amazon Fire TV, Apple TV, Samsung Smart TV, Vizio Smart TV, dan Chromecast. Di samping itu, streaming Super Bowl melalui Play Station 4 atau Xbox One adalah mungkin. Peranti pintar rumah, seperti Amazon Alexa dan Google Home, juga disokong.

Harga dan pelan CBS All Access: berapa kos untuk menonton Super Bowl 2020 secara langsung?

Kami’semula meletakkan CBS All Access sebagai yang pertama kerana ia’s yang paling murah untuk semua pilihan aliran Super Bowl 2020 jika kita tidak termasuk pelbagai percubaan percuma atau jaminan wang balik bagi perkhidmatan yang berbeza.

Bagaimana untuk menonton aliran hidup Super Bowl 2020 dalam talian

Harga pakej All Access basic CBS adalah $ 5.99 / bulan sahaja. Pilihan bebas komersial juga boleh didapati dengan harga $ 9,99.

Di sana’s juga a Diskaun 25% untuk pelajar mengambil Rancangan Komersial Terhad, menjadikannya kurang daripada $ 4.5 / bulan.

Awak boleh mencukur 15% dari setiap pelan dengan mengambil langganan tahunan. Itu’d menjadi $ 59.99 / tahun atau $ 99.99 / tahun, masing-masing.

Terdapat dua pilihan pembayaran utama - kad kredit (Visa, MasterCard, Discovery, American Express) dan PayPal. Membayar untuk CBS All Access juga boleh dilakukan dengan menebus kad Hadiah dari Barnes & Noble, Best Buy, CVS, GameStop, Meijer, Speedway, dan Walmart. Apabila mendaftar, kad hadiah boleh digunakan untuk pelan bulanan. Kemudian, anda boleh menaik taraf ke pelan tahunan sama ada dengan membayar atau menggunakan kad hadiah.

Harap maklum bahawa cukai negeri yang mungkin ditambah pada harga asas kedua-dua pelan. Tambahan pula, TV langsung, termasuk acara NFL, mungkin tersedia di pasaran terpilih sahaja.

Bagaimana untuk menonton Super Bowl 2020 secara percuma?

Bagaimana untuk menonton Super Bowl LIII dalam talian

Anda boleh menonton Super Bowl 2020 secara percuma dengan mengambil percubaan percuma CBS All Access selama tujuh hari. Don’t lupa bahawa anda boleh menggunakannya sekali sahaja. Oleh itu, anda menang’t dapat menarik ini jika CBS juga akan menyiarkan Super Bowl 2021.

Semasa mendaftar untuk percubaan percuma CBS All Access, anda perlu memasukkan nama penuh, e-mel, kod pos, dan maklumat pembayaran anda. Di sini anda boleh memilih antara kad kredit (Visa, MasterCard, Discovery, American Express) dan PayPal. Malangnya, untuk ini anda memerlukan akaun AS sebagai menggunakan kad hadiah untuk percubaan percuma tidak mungkin.

Streaming juga akan tersedia di AS sahaja, termasuk Alaska dan Hawaii, dan tidak termasuk Puerto Rico dan Kepulauan Mariana Utara.

Penyiaran juga akan tersedia di AS sahaja, termasuk Alaska dan Hawaii, dan tidak termasuk Puerto Rico dan Kepulauan Mariana Utara. CBS All Access juga kini boleh didapati di Kanada dan harganya $ 6 sebulan.

Last but not least, don’t lupa untuk membatalkannya langganan CBS All Access anda sebelum ia berakhir. Jika tidak, anda’Anda akan dikenakan harga bulanan untuk pelan yang dipilih.

Bagaimana untuk menonton Super Bowl di CBS All Access di luar AS

Kemungkinan anda’kembali pemilik selamat perkhidmatan CBS All Access sekarang. Anda tidak mahu melepaskan Super Bowl 2020, tidak kira apa pun, walaupun anda’kembali ke luar negara pada kick off. Itu’s agak sukar kerana kerana anda sudah tahu, perkhidmatan ini hanya tersedia di wilayah AS. Seperti itu isu-isu geo-blocking boleh diselesaikan dengan bantuan VPN. Ia boleh memalsukan lokasi geo anda dengan menyembunyikan alamat IP sebenar anda dan menyambungkan anda ke pelayan VPN di lokasi yang anda inginkan - yang merupakan AS dalam kes ini.

Anda perlu mencari VPN terpantas yang boleh memberikan anda sekurang-kurangnya 5 Mbps yang diperlukan untuk aliran HD, atau sekurang-kurangnya 1.5 Mbps seperti yang disyorkan oleh CBS itu sendiri.

Sekarang anda tahu cara mengakses aliran Super Bowl hidup di luar AS, ia’waktu yang tinggi anda memilih satu perkhidmatan yang sesuai dengan keperluan anda. Dalam kes ini, anda harus mencari VPN terpantas yang boleh memberikan anda sekurang-kurangnya 5 Mbps yang diperlukan untuk aliran HD, atau sekurang-kurangnya 1.5 Mbps seperti yang disyorkan oleh CBS itu sendiri. Keselamatan juga penting kerana anda tidak’t mahu ditangkap streaming Super Bowl dari lokasi di mana CBS tidak’t membenarkannya. Ini mungkin akan berakhir dengan pemotongan dan anda menunggu untuk tahun depan’s Super Bowl.

Sementara itu terdapat banyak VPN percuma, kami tidak mengesyorkan memilih satu untuk streaming acara sukan terbesar anda’sudah menunggu sepanjang tahun. Walaupun beberapa VPN percuma agak OK, mereka tidak boleh dibandingkan dengan kebolehpercayaan yang berkualiti tinggi perkhidmatan seperti ExpressVPN atau NordVPN memberi.

Mencari cadangan perkhidmatan VPN? Kami menasihati anda untuk menyemak ini:

Logo NordVPN

NordVPN

NordVPN akan membantu anda menonton Super Bowl 2020 dalam talian di CBS All Access dan platform lain. Pilih NordVPN, yang paling selamat, perkhidmatan VPN yang memenangi anugerah dan nikmati aliran langsung yang berkualiti pada hari Ahad ini.

Lawati tapak ▸NordVPN kajian ▸

Apa’s lebih, seperti CBS All Access, VPN yang paling dibayar mempunyai jaminan wang balik, sebahagian daripadanya boleh menjadi sehingga 45 hari, seperti dalam hal CyberGhost. Sebahagian daripada mereka juga mempunyai percubaan percuma, di mana tiada butiran bayaran diperlukan untuk mengaktifkan akaun anda.

Fakta yang menyeronokkan: jika awak’semula pelanggan Hulu dan mempunyai rancangan dengan Live TV, anda boleh log masuk ke aplikasi CBS atau laman web menggunakan kredensial Hulu tanpa sebarang persediaan tambahan atau pembayaran.

Bagaimana untuk menonton NFL Super Bowl 2020 dengan Pas Permainan NFL?

Ini adalah pilihan untuk bukan AS akses ke arus Super Bowl 2020 di Eropah jika ada’tiada penyiar berdedikasi di negara tertentu atau jika anda tidak’Tidak suka si penyiar untuk sebab tertentu, yang boleh menjadi harga’s meminta aliran. Negara-negara di luar Eropah tidak layak untuk Pas Permainan NFL dan harus melihat kepada penyiar tempatan mereka.

Dengan Pas Permainan NFL, anda akan mendapat akses ke semua musim’video, final persidangan yang akan datang serta acara utama.

Harga Pas Permainan berbeza di seluruh negara (EU akan membayar $ 32.99 dan UK hanya $ 25.99).

Beberapa peminat bola sepak di luar AS mungkin merasa cenderung untuk membeli dengan segera, tetapi perkara itu adalah bahawa harga berbeza di seluruh negara. Sebagai contoh, sementara Jerman dan kebanyakan EU mempunyai harga ditetapkan pada € 28.99 ($ ​​32,99), penduduk UK dikenakan hanya £ 19.99 ($ ​​25.99).

Tetapi apa yang perlu dilakukan jika anda’semula di Jerman dan tidak dapat melihat harga UK? Untuk membeli Pasaran NFL yang termurah untuk melancarkan Super Bowl 2020, anda memerlukan VPN (Rangkaian Persendirian Maya) untuk memalsukan lokasi anda dan membuat laman web NFL berfikir bahawa anda’semula dihubungkan dari UK.

NFL Game Pass bukan harga harga Eropah

NFL Pas Permainan untuk menonton aliran Super Bowl 2019 secara langsung

Di luar EU, ada’s pelbagai yang lebih besar dalam variasi harga Pass Game NFL.

Berikut ialah senarai harga dalam mata wang yang berbeza seperti laman web NFL Game Pass. Seperti yang anda lihat, harga jelas bergantung kepada kadar pertukaran mata wang (semua harga dalam dolar AS):

 • Dalam dolar Kanada, ia’s sama dengan $ 41.50
 • Dalam dolar AS, ia’s $ 44.99
 • Dalam peso Mexico, ia’s $ 42
 • Dalam euro, ia’s $ 39.80
 • Dalam dolar Australia, ia’s $ 39.50
 • Dalam pound British, ia’s $ 45
 • Dalam real Brazil, ia’s $ 41.80
 • Di Korea Selatan menang, ia’s $ 40.40
 • Dalam krona Sweden, ia’s $ 40.60
 • Dalam yuan Cina, ia’s $ 39.80
 • Dalam yen Jepun, ia’s $ 40.9
 • Dalam krone Denmark, ia’s $ 39.70
 • Dalam krone Norway, ia’s $ 38.60

Jika anda memilih negara bukan Eropah yang mata wangnya tidak dalam senarai di atas, kemungkinan besar anda akan ditawarkan untuk membayar dalam euro, yang tidak begitu buruk.

Seperti yang anda lihat dari senarai ini, bijak mata wang, ia’paling murah untuk membayar dengan Krone Norway untuk aliran Super Bowl, pilihan seterusnya ialah dolar Australia. Perbezaannya tidak begitu besar, tetapi berbanding dengan aliran US dan UK yang paling berharga, anda boleh menyimpan lebih daripada $ 6. Itu adalah jika anda boleh mengelakkan cukai tukaran mata wang semasa membayar.

Bayaran boleh dibuat dengan Visa, MasterCard, American Express atau PayPal.

Bagaimana untuk menonton talian Super Bowl 2020 secara langsung di YouTube

Di sana’lebih banyak daripada video kucing di platform video ini. Kebanyakan rangkaian kabel mempunyai saluran mereka sendiri di YouTube, termasuk CBS. Dengan aplikasi, anda boleh menyiarkan Super Bowl bukan sahaja pada komputer anda tetapi juga telefon pintar dan TV pintar anda.

Harga langganan adalah sekitar $ 40 / bulan, tetapi ia mempunyai percubaan percuma, yang membolehkan anda untuk mengelakkan sebarang kos.

Bagaimana untuk menonton aliran Super Bowl 2020 secara langsung dalam talian di Sling TV

TV Sling hanya boleh didapati di AS, jadi jika anda’tidak merancang untuk tinggal di sana semasa Super Bowl LIII, lebih baik mempunyai VPN untuk menukar lokasi maya anda. Ia mempunyai percubaan 7 hari dan dengan itu dapat memenuhi syarat sebagai kaedah untuk aliran Super Bowl 2020 secara dalam talian secara percuma.

Malangnya, pakej saluran Sling TV tidak mengandungi CBS atau CBS Sports.

Malangnya, pakej saluran Sling TV tidak mengandungi CBS atau CBS Sports, menjadikan pelanggannya tidak dapat menonton Super Bowl 2020.

Oleh kerana rangkaian utama berputar hak untuk menyiarkan Super Bowl, kemungkinan pengguna Sling TV akan dapat menyiarkan Super Bowl 2021 kerana NBC, Fox, dan ESPN sedia ada.

Bagaimana untuk menyalurkan Super Bowl 2020 dalam talian di DirecTV Now

Tebak apa - CBS juga membuat dirinya tersedia di platform streaming ini! Dan sekali lagi, ia mempunyai Langganan $ 40 / bulan dengan percubaan percuma, membolehkan anda menonton Super Bowl 53 tanpa membelanjakan sepeser pun.

Peranti yang paling popular disokong oleh DirecTV Now, dan anda sepatutnya mempunyai banyak masa untuk menguji anda untuk mengelakkan apa-apa yang tidak menyenangkan sebelum kickoff.

Pakej asas termasuk CBS yang sememangnya anda perlukan untuk menonton Super Bowl 53 dalam talian.

Pakej asas termasuk CBS yang sememangnya anda perlukan untuk menonton Super Bowl 53 dalam talian. Sebelum anda melakukan, pastikan semua saluran yang anda perlukan tersedia di kawasan anda.

Bagaimana untuk menyiarkan Super Bowl 2020 secara langsung di Verizon Wireless (mudah alih sahaja)

Ini adalah cara yang baik untuk menyalurkan Super Bowl 53 jika anda’semula Verizon’s pelanggan secara on-the-go yang mungkin tidak akan dapat duduk dan menonton Super Bowl 2020 pada skrin besar. Sebab itu cara percuma ini untuk menonton pertandingan bola sepak terbesar adalah untuk peranti mudah alih sahaja.

Siaran ini akan tersedia melalui Yahoo! Aplikasi sukan.

Siaran ini akan tersedia melalui Yahoo! Aplikasi sukan yang menyokong Android dan Apple telefon dan tablet. Jika awak’kembali berfikir tentang melancarkan aliran Super Bowl LIV pada skrin menengah - lebih baik berfikir lagi sebagai pilihan sedemikian akan disekat.

Bagaimana untuk menyiarkan Super Bowl 2020 secara langsung dalam talian di fuboTV

Bagaimana untuk menyalurkan Super Bowl 2019 pada FuboTV

Pasaran terpilih mempunyai akses kepada CBS dan Fox, jadi anda harus memeriksa ini sebelum kickoff Super Bowl 2019 untuk menyiarkannya di fuboTV. Harga adalah sama dengan caj pesaing - $ 40 untuk bulan pertama dan $ 45 / bulan kemudian.

nasib baik, fuboTV mempunyai percubaan percuma selama 7 hari, membolehkan anda menonton pertandingan untuk Vince Lombardi Trophy secara percuma.

Bagaimana untuk menonton Super Bowl 2020 dalam talian di Hulu dengan TV Live

Pilihan ini sekali lagi tersedia di rantau tertentu sahaja, jadi anda’Saya perlu menyemaknya di Hulu’laman web s. Selain itu, sementara Hulu menyokong kebanyakan peranti, konsol PlayStation tidak layak untuk pengaturcaraan langsung pada masa ini.

Orang-orang yang bertuah dengan rancangan harga penetapan Hulu dengan lampu hijau mempunyai lampu hijau untuk menonton Super Bowl 2020.

Tetapi yang bertuah dengan a Hulu dengan rancangan harga TV Live ($ 40 / bulan, percubaan percuma 7 hari tersedia) mempunyai lampu hijau untuk menonton Super Bowl 2020. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan laman web CBS atau aplikasi dan log masuk menggunakan kredensial Hulu anda.

Bagaimana untuk menyalurkan Super Bowl 2020 secara langsung pada Kodi hidup

Ini mungkin mungkin, tetapi Kodi sendiri hanya pemain media, jadi anda mungkin memerlukan bantuan daripada komuniti untuk mengetahui cara terbaik untuk menstrim Super Bowl di lokasi anda. Perlu diketahui bahawa beberapa aliran yang ditawarkan di Kodi tidak semestinya sah, walaupun add-on yang membolehkan mereka adalah.

CBS Sports tidak termasuk streaming melalui Kodi sebagai pilihan.

CBS Sports tidak termasuk streaming melalui Kodi sebagai pilihan; Oleh itu, jika anda melihat logo CBS di penjuru skrin anda ketika streaming Super Bowl 2020 hidup dalam talian, itu bermakna anda’mungkin mungkin melanggar undang-undang.

Senarai penyiar Super Bowl LIV di luar AS dan Eropah

Ini adalah beberapa negara di mana Super Bowl 2020 akan disiarkan. Kebenaran diberitahu, ada aren’t banyak di mana ia akan menjadi hitam.

 • Kanada - CTV 2, RDS, TSN 1-5,
 • Australia - ESPN dan Tujuh Rangkaian
 • Brazil - ESPN
 • China - BesTV, Fox Sports, GDTV, SMG, Tencent
 • Perancis - BeIN Sport, W9
 • Jerman - DAZN ($ 20 / bulan, tetapi mempunyai satu bulan secara percuma), ProSieben
 • Hong Kong - ASN
 • Itali - Sukan Fox, Italia Uno, Sukan Premium 2
 • Jepun - DAZN, NHK, NTV
 • Mexico - Azteca Channel 7, ESPN, Fox Sports, Channel Televisa 5
 • Belanda - Sukan Fox
 • New Zealand - ESPN, TVNZ
 • Turki - Sukan Fox
 • United Kingdom - BBC, British Sky Broadcasting

Anda harus memilih pilihan ini hanya jika anda mahu bermain-demi-play tempatan atau anda sudah melanggan salah satu saluran yang disebutkan. Satu-satunya pengecualian ialah United Kingdom dan BBC One saluran kerana ia membolehkan anda menyiarkan Super Bowl 2020 dalam talian secara percuma jika anda’semula di UK. Dan walaupun anda masih ada’t, VPN boleh membantu anda mengubah geolokasi anda. Di sini’s bagaimana untuk menarik diri ini.

Menonton Super Bowl 2020 hidup dalam talian di BBC One melalui TVPlayer.com (UK)

TVPlayer.com adalah pilihan yang hebat untuk peminat bola sepak di UK dan yang lain Eropah kerana ia mempunyai a percubaan percuma selama sebulan daripada pelan Premiumnya yang merangkumi saluran BBC One untuk menyiarkan Super Bowl LIII di UK.

Jika awak’tidak lagi di UK, anda memerlukan VPN untuk disambungkan ke pelayan UK sebelum menggunakan TVPlayer.com untuk menyiarkan Super Bowl 2020. Don’t lupa untuk memeriksa sama ada kelajuan anda cukup baik untuk mengalir dari UK - jika sambungan internet anda tidak baik atau anda’beribu-ribu batu jauhnya, anda’akan mempunyai pengalaman yang tidak begitu hebat.

Anda sepatutnya’t mempunyai banyak masalah streaming Super Bowl 2020 hidup pada dua skrin yang berbeza pada masa yang sama.

TVPlayer.com menyokong banyak sistem operasi dan peranti, termasuk iOS, Android, AppleTV, Amazon Fire TV, EE TV, Samsung Smart TV, Windows 10, Xbox One, Roku, Freesat, dan Humax H3. Oleh itu, anda sepatutnya’t mempunyai banyak masalah streaming Super Bowl 2020 hidup pada dua skrin yang berbeza pada masa yang sama.

Apa’s lebih, perkhidmatan ini bebas dari iklan dan juga membolehkan anda rekod sehingga sepuluh jam, yang mungkin menjadi berguna jika anda terlambat untuk memulakan perlawanan.

Sekiranya anda lupa membatalkan sebelum bulan anda’harga percubaan s berakhir, harganya $ 9 / bulan.

Terbuka secara langsung oleh Super Bowl 2020

Akan ada banyak aliran Super Bowl 2020 secara langsung dalam talian apabila perlawanan bermula. Walaupun ia’s mungkin untuk menonton Super Bowl secara percuma menggunakan kaedah ini, kami sangat tidak menggalakkannya. Mengetepikan keseluruhan konteks undang-undang, pautan kepada aliran tersebut dipenuhi dengan pelbagai perisian hasad yang dipasang secara automatik ke penyemak imbas dan komputer anda selepas anda mengklik beberapa butang yang mencurigakan.

Tidak menjangkiti komputer anda adalah sukar kerana aliran haram sedemikian sering menambah banyak sepanduk yang anda perlu tutup sebelum mula menonton Super Bowl 2020. Dan walaupun anda dapat menjauhkan diri dari semua ini, di sana’tidak ada jaminan bahawa aliran Super Bowl LIV haram tidak akan di luar talian pada masa yang paling mungkin dalam perlawanan, meninggalkan anda untuk berebut untuk sumber alternatif untuk menonton perlawanan bola sepak NFL terbesar dalam talian.

Di mana Super Bowl LIV akan berlaku?

Super Bowl LIV akan berlangsung di Stadium Hard Rock di Miami Gardens, Florida, di mana Dolphins memainkan permainan rumah mereka. Ini mungkin bukan perlawanan terakhir Super Bowl di arena, terutama sejak stadium telah menjadi tuan rumah lima Super Bowls (XXIII, XXIX, XXXIII, XLI, dan XLIV). Ia masuk akal mengapa ia menjadi pilihan yang popular kerana ia boleh memuatkan lebih daripada 66,000 orang.

Apakah masa kickoff Super Bowl 2020?

Waktu kickoff Super Bowl 2020 telah ditetapkan hingga 6:30 petang EST. Ini bukan’t kejutan besar kerana Super Bowl LII dan LIII juga bermula pukul 6:30 malam EST.

Di sini’s bagaimana masa kickoff Super Bowl LIV kelihatan seperti dalam masa yang berbeza:

 • Los Angeles (PST): 3:30 petang
 • Chicago (CST): 5:30 petang
 • New York (EST): 6:30 petang
 • London (BST): 11:30 malam
 • Paris (CET): 12:30 pagi, Ahad
 • Moscow (MSK): 1:30 pagi, Ahad
 • Tokyo (JST): 7:30 pagi, Ahad
 • Sydney (AET): 9:30 pagi, Ahad

Siapa yang akan memenangi Super Bowl 2020?

Ia’s agak terlalu awal untuk menjawab persoalan yang akan memenangi Super Bowl 2020 kerana kita baru saja belajar dua pasukan yang bermain di dalamnya. Ia mengambil satu kecederaan untuk mengubah keseluruhan landskap pertempuran yang akan datang.

Sebelum Akhir Persidangan, menurut NFL’laman web rasmi, New Orleans Saints mempunyai peluang tertinggi untuk memenangi Super Bowl 2019 pada 29%, diikuti oleh ketua Kansas City pada 28%. Seperti yang kita lihat, kedua-dua pasukan tidak’t menjadikannya. Ketiga adalah Los Angeles Rams, yang memegang peluang 22%, dengan New England Patriots melangkah pada jari kaki mereka dengan 21%. Dan sekarang kita akan melihat kedua-dua pasukan terakhir di Atlanta, pada 2 Februari.

Mengenai Super Bowl

Foto dari Super Bowl NFL

Super Bowl adalah acara sukan terbesar di Amerika Syarikat, dan ia’s sudah lama. Perlawanan pertama bermula pada 15 Januari 1967, ketika Liga Bola Sepak Amerika dan Liga Bola Sepak Nasional muncul dengan perjanjian penggabungan dan bermain Super Bowl antara pemenang setiap liga adalah permulaan. Pada tahun 1970, dua liga menjadi satu NFL seperti yang kita tahu hari ini, dengan perlawanan Super Bowl masih dimainkan di antara kedua-dua persidangan.

Kedua-dua AFC dan NFC agak seimbang apabila memenangi piala utama. Pasukan NFC telah melakukan ini 27 kali manakala juara AFC telah memenangi 25 kali. Pasukan yang paling berjaya dalam sejarah NFL ialah Pittsburgh Steelers dengan enam gelaran, pesaing terdekat ialah San Francisco 49ers, Dallas Cowboys, dan New England Patriots dengan lima kemenangan masing-masing. Yang terakhir juga memegang rekod untuk kebanyakan penampilan (10) dan empat gelaran yang tidak pernah dilihat dalam tempoh enam tahun. Ia juga mempunyai peluang menambah trofi Vince Lombardi yang lain ke koleksi mereka jika mereka berjaya menumpaskan Los Angeles Rams di Super Bowl LIII.

Super Bowl bukan hanya mengenai bola sepak

Super Bowl dikenali bukan sahaja untuk perlawanan antara dua pasukan bola sepak terbesar musim ini. Semasa waktu rehat, ia menjadi pentas untuk hiburan hiburan yang paling terkenal, seperti Lady Gaga, Beyonce, atau Justin Timberlake, masih ingat kerana prestasi Super Bowl 2004 yang kontroversial dengan Janet Jackson.

Tahun ini, salah seorang pelukis Latin yang paling berpengaruh di Amerika Syarikat Jennifer Lopez
akan mengambil peringkat tengah semasa pameran kali Super Bowl LIV, bersama dengan Shakira.

Apa’s lebih, ini biasanya siaran TV yang paling ditonton di Amerika Syarikat, dengan tujuh Bowl Super menjadi antara yang paling ditonton dalam sejarah AS. Pada masa ini, Acara yang paling ditonton adalah Super Bowl pada tahun 2015 dengan 114.4 juta penonton. Ia’s kedua hanya untuk Liga Juara-Juara UEFA di kalangan acara sukan tahunan.

Mempunyai ini dalam fikiran, ia’tidak hairanlah banyak perniagaan yang bertujuan mengiklankan produk mereka semasa rehat komersial Super Bowl. Ia’menganggarkan sekeping 30 saat berharga sekitar $ 5 juta. Atas sebab ini, biasanya hanya iklan terbaik pergi ke sana dan kemudian berakhir dalam anugerah Cannes Lions, membuat Super Bowl adegan kelas dunia yang paling penting untuk perniagaan, penghibur, dan atlet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 16