Bagaimana untuk menonton CT Sport di luar Republik Czech

Saluran CT Sport menawarkan liputan pertandingan yang hebat dan berita mengenai pelbagai sukan yang relevan dengan orang Czech. Mereka juga meliputi banyak kejohanan Eropah, permainan Olimpik dan setiap acara sukan besar di seluruh dunia. CT Sports juga mempunyai saluran podcast yang membincangkan banyak isu berkaitan sukan. Sebahagian daripada sukan yang mereka tutupi secara meluas adalah:


  • Bola sepak
  • Hoki
  • Biathlon
  • Tenis
  • Bola keranjang
  • Berbasikal gunung
  • Motosikal
  • Atletik
  • Sukan musim sejuk

Jika anda seorang ekspatriat Czech atau hanya sesiapa yang berminat dalam adegan sukan Czech, anda mungkin berminat untuk melancarkan saluran ini dalam talian. Apa yang tidak anda ketahui adalah malangnya, jika anda tidak berada di Republik Czech, kebanyakan kandungan akan disekat untuk anda. Ini penghalang yang mengecewakan yang bertentangan dengan kebebasan kandungan yang kami harapkan di internet.

Banyak syarikat media menggunakan ciri yang dikenali sebagai geo-blocking untuk mengendalikan kandungan yang boleh diakses kepada siapa berdasarkan lokasi fizikal mereka. Ini kebanyakannya disebabkan oleh sekatan lesen atau hak cipta yang mungkin dihadapi oleh syarikat-syarikat dalam kontrak mereka dengan pencipta kandungan.

Ini dilakukan kerana dalam kebanyakan kes, tiada undang-undang jelas terhadap amalan ini. Nasib baik, negara-negara Eropah tertentu mula mengakui bahawa menyekat kandungan berdasarkan lokasi adalah satu bentuk diskriminasi, dan mula menyekat geo-blocking. Sehingga ini menjadi amalan biasa, anda perlu menggunakan teknologi untuk mengatasi masalah ini.

Bagaimanakah geo-blocking berfungsi??

Tapak web sentiasa menerima maklumat tertentu mengenai komputer yang cuba mengaksesnya. Kebanyakannya, maklumat ini adalah alamat IP - nombor pengenalan unik yang dikaitkan dengan setiap peranti yang bersambung di dunia. Oleh kerana nombor ini diedarkan oleh ISP tempatan, banyak pangkalan data boleh mengaitkan nombor IP dengan komputer’lokasi sebenar dengan agak tepat. Sekurang-kurangnya cukup tepat bagi mereka untuk mengetahui negara mana yang anda melayari. Tapak-laman web kemudiannya boleh memilih alamat IP mana yang akan disenaraikan di dalam geo-blocking mereka, dan pengguna dari negara-negara yang salah akan dipaparkan mesej yang mengecewakan yang mengumumkan bahawa kandungan telah disekat geo.

Adakah terdapat jalan sekitar geo-blocking?

Terdapat beberapa cara yang mungkin untuk mengelilingi geo-blocking. Sama ada anda datang ke sini semata-mata berminat untuk menonton CT Sport, atau terdapat negara-negara asing lain yang anda ingin mengakses kandungan dari, VPN adalah pilihan yang baik yang boleh membuka sekatan kandungan, kerana kami menawarkan ciri-ciri berguna lain yang penting untuk keselamatan anda di web.

VPN adalah akronim untuk Rangkaian Peribadi Maya. VPN mengalihkan trafik anda ke pelayan jauh lain di lokasi pilihan anda. Kebanyakan aplikasi VPN kini mengenakan bayaran untuk menyediakan perkhidmatan ini bersama penyulitan data trafik anda, yang menjadikannya hampir tanpa nama dan tidak boleh dipercayai. VPN berguna untuk aktiviti lain yang mungkin anda berminat untuk melakukan dalam talian, seperti meretas atau menonton kandungan yang disekat geo di Netflix US.

Langkah # 1 - Memilih VPN

Terdapat banyak perkhidmatan VPN yang sesuai untuk menonton saluran asing dalam talian. Teruskan membaca untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai cadangan kami. Salah satu ciri penting yang mesti mempunyai VPN ialah keupayaan untuk memilih lokasi pelayan kerana anda memerlukan IP dari Republik Czech. Nasib baik, kebanyakan perkhidmatan sudah ada pilihan ini pada tahap pelan yang paling asas.

1. NordVPN

Logo perkhidmatan NordVPN Lawati NordVPN

NordVPN adalah pilihan hebat yang menawarkan banyak ciri penting. Antaranya ialah penyulitan data dua kali, yang menyulitkan data penyemakan imbas anda dua kali. NordVPN juga tidak menyimpan log aktiviti dalam talian anda. NordVPN menawarkan 5500 pelayan di 58 negara untuk dipilih. Lebih banyak pelayan bermakna kurang beban dan sambungan yang lebih baik, dan ia’s lebih cenderung anda dapat mencari pelayan yang tidak sesak dengan banyak pengguna.

NordVPN adalah pilihan yang baik untuk digunakan hampir di mana sahaja. Biasanya, rangkaian yang sangat selamat mungkin kehilangan mata dengan laju, tetapi itu tidak berlaku untuk NordVPN kerana pelbagai pelayan yang tersedia.

2. ExpressVPN

Logo perkhidmatan ExpressVPN Lawati Express VPN

Express VPN mempunyai reputasi yang sangat baik untuk menawarkan perkhidmatan yang konsisten dan stabil, yang merupakan salah satu pilihan yang paling penting apabila anda memerlukan penyulitan dan perlindungan yang kuat.

Express VPN juga menawarkan sokongan pelanggan yang sangat baik, jalur lebar tanpa had, serta sambungan yang cepat dan stabil untuk penggunanya, menjadikannya sangat bernilai harganya dan salah satu pilihan terbaik yang kami anggap.

3. CyberGhost

Logo perkhidmatan CyberGhost Lawati CyberGhost

CyberGhost adalah perkhidmatan VPN yang semakin popular dengan antara muka mesra pengguna, pengedaran pelayan geografi yang luas, dan beberapa ciri lain yang berguna untuk keselamatan tambahan, seperti menyekat iklan dan laman web yang berniat jahat.

Satu lagi kelebihan besar CyberGhost adalah kemungkinan untuk membayar dengan Bitcoin, yang menambahkan lapisan tambahan tanpa nama. Anda juga tidak perlu mendaftar dengan nama atau butiran sebenar anda. Sekiranya anda bersedia untuk mencuba sebelum anda membeli, pembekal CyberGhost akan membiarkan anda menguji selama 7 hari tanpa meminta butiran kad kredit anda terdahulu, memberikan anda masa yang cukup untuk membuat keputusan.

4. Astrill VPN

Astrill logo perkhidmatan VPN Lawati Astrill VPN

Ini adalah perkhidmatan VPN bagi mereka yang menghargai penyulitan di atas semua. Astrill VPN menggunakan penyulitan gred tentera AES-256-bit dan menyediakan pelbagai jenis protokol untuk meningkatkan keselamatan.

Keselamatan juga dipertingkatkan oleh pelbagai protokol yang ditawarkan oleh Astrill VPN. Pelbagai pilihan dari SSTP dan PPTP ke StealthVPN, OpenWeb, OpenVPN, Cisco IPSec dan L2TP / IPSec ke IKEv2 / IPsec.

Astrill VPN juga sangat konsisten dengan mengekalkan kelajuan muat turun dan muat naik yang hebat, menjadikannya pilihan yang sangat baik. Anda juga mempunyai pilihan pemperibadian yang cukup, dan ia mungkin untuk memasangnya pada penghala. Ini adalah pilihan untuk melindungi semua peranti yang disambungkan ke rangkaian anda, seperti Xboxes, PlayStations, TV pintar, dan telefon pintar anda.

Langkah # 2 - Daftar dan Log masuk ke laman web 6play

Selepas menyediakan VPN anda, cuma aktifkannya, pilih pelayan di Republik Czech, dan kemudian bertindak seolah-olah anda akan menonton rancangan anda dari Republik Czech.

Navigasi ke platform TV live TV yang disiarkan di Česká, cari program Sukan ČT, dan tunggu terus.

Sekarang awak’semula dan bersedia untuk menikmati rancangan kegemaran anda!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 85