Bagaimana untuk menonton HGTV di luar Kanada dan Amerika Syarikat


HGTV (Rumah & Garden Television) dimiliki oleh keluarga Discovery berbilang negara kabel dan saluran TV satelit dan mempunyai banyak yang besar di Amerika Syarikat dan Kanada. Mengapa? Nah, ia merayu kepada sesiapa yang berminat dalam pembaikan rumah dan harta - yang cenderung menyertakan sekeping besar penduduk di seluruh dunia.

Di sana’satu masalah: jawapan bagaimana untuk menonton HGTV adalah rumit oleh syarikat’penggunaan s “geo-blocking” - menyekat akses kepada mereka di Kanada dan Amerika Syarikat. Tetapi seperti yang anda mungkin jangkakan, kami mempunyai penyelesaian. Teruskan membaca untuk mengetahui cara memintas blok yang meletakkan HGTV daripada jangkauannya.

Apakah jenis kandungan yang akan anda dapati di HGTV?

HGTV mengkhususkan diri dalam menghasilkan pengaturcaraan asal bertemakan rumah dan taman, biasanya dengan orientasi praktikal. Jadi, mereka cenderung berguna untuk peminat DIY dan orang-orang yang suka bereksperimen dengan taman belakang mereka.

Walau bagaimanapun, sekumpulan kecil saluran’menunjukkan yang paling popular menunjukkan bahawa programnya mempunyai rayuan yang lebih luas daripada orang yang perlu mengembangkan garaj mereka:

 • Flip atau Flop - yang menampilkan bekas suami dan isteri pasukan Tarek dan Christina El Moussa, pameran kultus ini mengikut agen hartanah ketika mereka berusaha menavigasi kondisi bisnis yang rumit di California berikutan kecelakaan kewangan 2008.
 • Suka atau Senarai Ini - pertunjukan Kanada, Menyukainya atau Menyenaraikan Ia memaparkan pasangan yang perlu membuat keputusan utama: sama ada untuk berpegang dengan rumah mereka sekarang atau memilih yang baru yang lebih sesuai dengan keperluan mereka.
 • Rehab Addict - tidak ada kaitan dengan pemulihan dari ketagihan dadah, Addict Rehab yang dihoskan oleh Nicole Curtis sebenarnya merupakan persembahan yang menarik tentang bagaimana untuk memulihkan sifat-sifat bersejarah, bukannya mengetuk mereka.
 • Beachfront Bargain Hunters - escapism tulen, Beachfront Bargain Hunters mengikuti keluarga kerana mereka cuba untuk mencari harta tanah di Amerika Syarikat - biasanya dengan anggaran yang ketat dan permintaan yang sangat khusus.

Apa’masalahnya dengan menonton HGTV di seluruh dunia?

Geoblocking

Seperti yang dapat anda lihat, kebanyakan pertunjukan yang dipaparkan di HGTV adalah berdasarkan pembelian atau pengubahsuaian rumah, yang merupakan perkara yang banyak di antara kita yang boleh dikaitkan. Tetapi seperti kita’Menurutnya, mengakses HGTV sering kali sukar di luar Amerika Syarikat dan Kanada.

Itu’s kerana pemilik saluran secara rutin mengendalikan apa yang dikenali sebagai “geo-blok.” Halangan digital ini menyekat akses kepada TV dan filem dalam talian kepada orang di lokasi tertentu. Mereka biasanya digunakan untuk mengabadikan khalayak untuk meningkatkan keuntungan dan untuk melindungi kepentingan pemegang hak digital. Tetapi dari perspektif peminat TV biasa, mereka adalah gangguan yang sebenar.

Geoblocks biasanya dikaitkan dengan raksasa multinasional seperti Netflix, tetapi penyedia kandungan yang agak rendah seperti HGTV menjadi ketagih kepada mereka. Ini menyebabkan isu-isu untuk rakyat Amerika dan Kanada yang tinggal di luar negara, dan mahu mengejar rancangan HGTV kegemaran mereka, serta bagi orang di seluruh dunia yang ingin menikmati beberapa pengaturcaraan hartanah gaya AS.

Tetapi semuanya tidak hilang. Penyelesaian kepada isu-isu hiburan berasaskan hartanah anda sudah dekat. Jadi baca jika anda’d suka belajar bagaimana menonton HGTV di luar Kanada dan Amerika Syarikat. Sesiapa sahaja boleh melakukannya, dan ia memerlukan sedikit pengetahuan teknikal - tidak seperti menyalin pembina tuan di Addict Rehab.

Bagaimana untuk menonton HGTV di luar Amerika Utara: panduan untuk peminat peningkatan rumah

Untuk dapat menonton HGTV di luar pasaran Amerika Utara terasnya, penonton perlu mencari jalan untuk memintas syarikat’s geo blocking. Ia’s semudah itu. Nasib baik, terdapat beberapa cara untuk melakukannya: Rangkaian Peribadi Maya (VPN) dan proksi.

Pada pendapat kami, VPN adalah pilihan terbaik untuk pergi. Kedua-dua proksi dan VPN berfungsi dengan menyamaratakan alamat IP anda dan menyulitkan lalu lintas, tetapi VPN meliputi setiap paket data yang meninggalkan sistem anda, sementara proksi jauh lebih terhad.

VPN ada’sukar untuk ditubuhkan dengan HGTV. Di sini’bagaimana untuk melakukannya:

 1. Menyelidiki pilihan VPN anda - memilih VPN yang betul adalah bahagian paling penting dalam proses ini. Bila kamu’buka semula perkhidmatan penstriman, pergi untuk syarikat yang mempunyai rekod prestasi yang handal dalam menangani syarikat aliran seperti Netflix (lihat di bawah untuk beberapa saranan). Dan memberi keutamaan kepada kelajuan dan pilihan pelayan juga. Idealnya, pilih VPN dengan seberapa banyak pelayan Amerika dan Kanada yang mungkin, seperti anda’akan membuka kunci laman penyiaran Amerika Utara dan anda memerlukan alamat IP Amerika atau Kanada.
 2. Cari pakej yang sesuai - tidak semua orang perlu membeli langganan VPN sepanjang tahun untuk menonton kandungan yang mereka suka. Jika awak’hanya pergi ke luar negara selama beberapa minggu, pakej VPN jangka pendek akan lebih masuk akal. Begitu juga jika anda mempunyai siri tertentu yang anda’d suka mengejar. Dan kebanyakan VPN yang baik adalah fleksibel mengenai langganan mereka. Don’t terikat dengan pakej pembayaran yang tidak’t bekerja untuk anda.
 3. Muat turun klien VPN - pilih pembekal yang sesuai dengan peranti anda. Jika anda mempunyai telefon pintar dan komputer riba, pastikan anda pergi untuk VPN yang memenuhi pelbagai peranti. Dengan cara itu, anda boleh menonton HGTV dengan telefon anda dalam perjalanan, dan di rumah melalui komputer anda.
 4. Pilih pelayan dan log masuk - apabila muat turun selesai, api klien VPN dan masukkan butiran login anda. Sekarang, pilih pelayan di Amerika Utara yang mempunyai kelajuan yang dihormati, dan tekan butang sambung. Seketika, lalu lintas anda akan dialihkan melalui pelayan itu. Sehubungan dengan HGTV, anda akan kelihatan seperti penduduk Amerika atau Kanada.
 5. Kepala ke tapak streaming HGTV dan nikmati rancangan yang anda ingin tonton.

Pilih VPN yang sempurna untuk akses HGTV

VPN terbaik untuk penstriman

Anda mungkin boleh menceritakannya’bukan proses yang kompleks. VPN sangat mudah diakses dan mudah digunakan. Cabarannya ialah mencari yang sebenarnya anda boleh bergantung. Berikut adalah beberapa pilihan elit yang kami cadangkan:

 1. NordVPN - NordVPN mempunyai rekod yang hebat mengenai privasi dan menghindari blok geo, bersama dengan rangkaian pelayan 5,700+.
 2. ExpressVPN - di atas sana dengan NordVPN dan kedudukan teratas 2 dalam ranking industri, ExpressVPN terkenal dengan keupayaannya untuk memotong blok-blok geo seperti gunting melalui kertas.
 3. PureVPN - pilihan VPN yang sangat popular, PureVPN adalah nilai yang relatif cepat dan sangat baik - dan harus merobek melalui blok geo HGTV.
 4. IPVanish - IPVanish melakukan apa yang dinamakan namanya, yang tidak mahu disebutkan namanya. Dan ia memenuhi hampir semua peranti yang boleh dibayangkan - yang boleh digunakan untuk pengguna Linux atau iOS.

Di mana anda boleh berhubung dengan HGTV di luar Amerika Syarikat

Sekarang anda tahu nilai menggunakan VPN untuk mengakses TV Amerika Utara, ia’masa untuk menyerang HGTV. Tetapi di mana anda benar-benar boleh menonton saluran jika anda’semula di luar negara?

Tempat terbaik untuk berbuat demikian ialah saluran’halaman streaming langsung s. Ini disekat geo untuk sesiapa sahaja di luar AS dan Kanada, tetapi dengan VPN anda terlibat, anda boleh melepasi.

Sebagai alternatif, anda boleh mengakses saluran melalui Amazon Fire Stick atau Apple TV. Dalam kes itu, jika anda memilih VPN itu’s serasi dengan peranti Android dan iOS, anda menang’t menghadapi apa-apa masalah.

Oleh itu, beri rutin hiburan anda untuk membuat DIY dan hancurkannya di HGTV’taktik geoblocking s. Dengan VPN, anda boleh membalikkan mana-mana penyiar pagar yang dimasukkan ke dalam laluan anda.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =