Bagaimana untuk menonton M6 di luar Perancis


Sekiranya anda berasal atau tinggal di Perancis, anda mungkin sudah biasa menonton M6, saluran televisyen ketiga yang paling banyak ditonton di negara ini. Siri seperti Papa ou Maman, La Faute dan Quantico adalah beberapa pilihan popular di Perancis yang boleh anda tonton di M6.

Anda akan fikir anda boleh dengan mudah melayari dengan kelayakan anda untuk M6 dan mula menonton dari mana sahaja anda berada, selepas itu, ia adalah internet. Walau bagaimanapun, malangnya, perkara itu berlaku’t sebagai mudah. Jika anda cuba melakukannya dari luar Perancis, anda akan mendapati mesej yang mengecewakan mengatakan bahawa anda tidak dibenarkan menonton rancangan dari lokasi anda.

Sekarang bahawa internet telah mengambil alih dunia, kami mengambil banyak kebebasan yang disediakan untuk diberikan. Kami bayangkan internet memungkinkan untuk mengakses sebarang kandungan dari mana saja, pada bila-bila masa. Idea ini malangnya salah.

Anda mungkin menjumpai sekatan serantau di internet sebelum ini. Mereka boleh menjadi sangat mengecewakan terutamanya jika anda seorang ekspatriat yang cuba mengikuti perkembangan kegemaran anda atau mengikuti berita tempatan anda dari saluran yang anda gunakan sebelum ini. Sama juga berlaku untuk pelancong satu kali atau kepada orang-orang yang sentiasa melompat dari satu tempat ke tempat. Atau mungkin atas sebab tertentu, anda hanya ingin tahu menonton saluran TV tertentu dari negara lain untuk memahami budaya mereka dengan lebih baik atau mengamalkan bahasa mereka. Ia tidak’Tidak kira perkara ini, sangat mengganggu untuk menghadapi diskriminasi kandungan kerana lokasi anda.

Syarikat menggunakan teknologi yang dikenali sebagai geo-blocking kerana pelbagai sebab. Mereka kebanyakannya berkaitan dengan keuntungan atau perjanjian lesen mereka. Mereka terus berbuat demikian kerana tidak ada undang-undang atau peraturan yang jelas terhadap penggunaan geo-blocking.

Bagaimanakah geo-blocking berfungsi??

Setiap komputer di internet mempunyai nombor alamat protokol Internet atau IP. Setiap kali komputer meminta kandungan dari pelayan, pelayan menerima permintaan dan alamat IP dari mana ia datang. Pelayan IP diedarkan ke pelayan tempatan, dan pelayan ini memperuntukkannya kepada pelanggan mereka. Alamat IP boleh digunakan untuk menentukan komputer’lokasi s. Banyak pangkalan data mengaitkan alamat IP ke lokasi asalnya dan syarikat mungkin menggunakannya untuk menyusun senarai IP untuk setiap kandungan yang disekat.

Adakah terdapat jalan sekitar geo-blocking?

Cara terbaik untuk mengelakkan geo-blocking adalah dengan menggunakan VPN atau Rangkaian Peribadi Maya. VPN mengarahkan lalu lintas anda ke arah pelayan yang terletak di negara pilihan anda. Mereka boleh dengan mudah dipasang pada telefon pintar, tablet, dan hanya mana-mana peranti mudah alih. Beberapa pembekal yang ada juga mempunyai pilihan untuk dipasang pada penghala. Panduan ini akan memandu anda melalui proses mencari VPN terbaik, memasangnya dan akhirnya bagaimana untuk menonton M6 di luar Perancis.

Langkah # 1 - Memilih VPN

Terdapat banyak perkhidmatan VPN yang sesuai untuk menonton saluran asing dalam talian. Teruskan membaca untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai cadangan kami. Salah satu ciri penting yang mesti mempunyai VPN ialah keupayaan untuk memilih lokasi pelayan kerana anda memerlukan IP dari Perancis. Nasib baik, kebanyakan perkhidmatan sudah ada pilihan ini untuk pilihan pelan yang paling mudah.

1. ExpressVPN

Logo perkhidmatan ExpressVPN Lawati ExpressVPN

ExpressVPN mempunyai reputasi yang sangat baik untuk menawarkan perkhidmatan yang konsisten dan stabil yang merupakan salah satu pilihan paling berkesan apabila anda memerlukan penyulitan dan perlindungan yang kuat. Di negara-negara seperti China dan Iran, beberapa penyedia VPN dapat melepasi pengimbasan penapisan. Di China, kerajaan terlibat dalam usaha berterusan untuk menyekat kebanyakan sambungan VPN, tetapi ExpressVPN secara konsisten dapat mengatasi pengawasan ini.

ExpressVPN juga menawarkan sokongan pelanggan yang luar biasa, jalur lebar tanpa had, sambungan cepat dan stabil yang dipuji oleh para penggunanya sehingga sangat bernilai harganya dan pilihan terbaik berdasarkan pendapat kami.

Untuk mengetahui cara menonton M6 secara khusus, anda memerlukan VPN. Pilihan ini menawarkan banyak pilihan IP yang berbeza yang membolehkan anda menstrim mana-mana TV asing dari mana saja di dunia. Jadi jika anda mahu peluang yang lebih luas, perhatikan ExpressVPN sebagai satu.

2. IPVanish

Logo perkhidmatan IPVanish Lawati IPVanish

Satu lagi pilihan yang sangat baik - lebih berpatutan daripada Express dan cukup cekap untuk pengguna Perancis adalah IPVanish. Pembekal ini mendapat semua ciri keselamatan dan privasi yang diperlukan sambil menawarkan 26 pilihan pelayan yang berbeza hanya di dalam Perancis, semuanya di Paris. Aplikasi ini membolehkan anda menukar antara pelayan dan sentiasa memilih yang terpantas.

3. CyberGhost

Logo perkhidmatan CyberGhost Lawati CyberGhost

CyberGhost adalah perkhidmatan VPN yang semakin popular dengan antara muka mesra pengguna, pengedaran pelayan geografi yang luas dan beberapa ciri lain yang berguna untuk keselamatan tambahan, seperti menyekat iklan, pelacak dan laman web yang berniat jahat. Di Perancis, ia menawarkan 97 pelayan - 8 di Marseille dan selebihnya di Paris.

Satu lagi kelebihan besar CyberGhost adalah kemungkinan untuk membayar dengan Bitcoin, yang menambahkan lapisan tambahan tanpa nama. Anda juga tidak perlu mendaftar dengan nama atau butiran sebenar anda. Jika anda bersedia untuk mencuba sebelum membuat keputusan, pembekal perkhidmatan ini akan membiarkan anda menguji selama 7 hari tanpa meminta butiran kad kredit anda terdahulu, memberikan anda masa yang cukup untuk membuat keputusan.

4. NordVPN

Logo perkhidmatan NordVPN Lawati NordVPN

NordVPN adalah satu lagi pilihan hebat yang menawarkan banyak alat penting. Antara mereka ialah VPN Double, yang menyulitkan trafik anda dua kali, menjadikannya hampir mustahil untuk dibaca. Ia juga mempunyai penyulitan gred tentera dan log kosong.

Terdapat 5,700+ pelayan di 60 negara untuk dipilih. Lebih banyak pelayan bermakna kurang beban dan sambungan yang lebih baik dan itu’s lebih cenderung anda dapat mencari pelayan berdekatan. Di Perancis sahaja, anda mendapat 200+ pilihan pelayan yang berbeza untuk memilih alamat IP dari.

NordVPN adalah pilihan yang hebat untuk digunakan hampir di mana sahaja. Biasanya, rangkaian yang sangat selamat mungkin kehilangan mata dalam kelajuan, tetapi VPN ini cukup pantas untuk menonton M6 melainkan anda mempunyai sambungan internet yang lemah.

Langkah # 2 - Daftar dan Log masuk ke laman web 6play

Selepas menubuhkan VPN anda, anda harus memilih pelayan Perancis, dan kemudian meneruskan seolah-olah anda seorang penduduk Perancis menonton rancangan anda dari Perancis. Pergi ke laman web 6play, daftar dan log masuk dengan kelayakan anda. Anda akan diminta untuk kod pos, jadi anda perlu menyediakan satu rawak di Perancis.

Kini anda sudah siap dan bersedia untuk menikmati rancangan kegemaran anda!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 68 =