Bagaimana untuk menonton Masa Popcorn di Chromecast


Aplikasi Popcorn Time streaming multi-platform mungkin cara paling mudah untuk memenuhi semua keperluan filem dan TV binging anda tahun ini. Bukan sahaja Popcorn Time tersedia pada kebanyakan peranti anda tetapi ia’s juga percuma. Pelanjutan BitTorrent, Popcorn Time menyediakan pengguna dengan pangkalan data yang boleh diselaraskan secara besar-besaran, menghalang mereka daripada perlu membayar untuk beberapa aplikasi berdasarkan langganan hanya untuk mempunyai akses kepada semua siaran terbaru.

Kebanyakan orang berfikir bahawa Waktu Popcorn hanya boleh dinikmati di peranti mudah alih, tetapi terdapat banyak cara untuk menggunakan Masa Popcorn pada set TV anda. Terdapat pilihan untuk Apple TV, Firestick, dan bahkan Kodi, tetapi hari ini kami’akan membincangkan Masa Popcorn streaming ke Chromecast. Sudah tentu, jika anda mahu menggunakan Chromecast untuk memproyeksikan Masa Popcorn ke peranti mudah alih anda, itu juga pilihan!

Mengenai Masa Popcorn di Chromecast

Menggunakan Masa Popcorn dengan Chromecast anda adalah cara mudah untuk ditayangkan ke televisyen anda. Ia tidak’t memerlukan sebarang sideloading dan boleh dilakukan dengan Windows, Mac, dan Linux.

Menggunakan aplikasi ini membolehkan anda mengelak daripada berurusan dengan pelbagai langganan video atas permintaan kerana terdapat pangkalan data filem, rancangan TV, filem asing dan dokumentari yang besar di aplikasinya. Dan bahagian yang terbaik ialah proses muat turun semudah memproses Chromecast dan komputer.

Bagaimana untuk memuat turun Masa Popcorn untuk Chromecast

Aplikasi Chromecast Time Popcorn mudah dimuat turun ke Mac, Windows, dan Linux. Proses ini mudah dan konsisten merentasi ketiga-tiga pilihan:

  • Pastikan peranti Chromecast anda dipasang dan pada rangkaian wifi yang sama seperti komputer yang anda gunakan untuk memuat turun aplikasi Popcorn.
  • Di komputer anda, cari halaman muat turun yang berkenaan dengan sistem pengendalian anda.
    Bagaimana untuk memuat turun Masa Popcorn untuk Chromecast
  • Ikut pautan di halaman untuk memuat turun aplikasinya.
    Nota - Sistem Mac mungkin memerlukan anda menukar tetapan keselamatan sebelum membolehkan anda memuat turun aplikasi. Anda boleh memberi kebenaran kepada aplikasi dalam halaman tetapan keselamatan pilihan sistem anda.
    Tetapan peranti Chromecast

Bagaimana untuk memasang Masa Popcorn untuk Chromecast

Sekarang anda’anda telah memuat turun aplikasi Chromecast Time Popcorn ke komputer pilihan anda, kami boleh mula memasang. Proses pemasangan akan kelihatan sedikit berbeza bergantung kepada sistem pengendalian anda, tetapi anda’akan diminta melalui pemasangan selepas membuka fail muat turun anda.

Sebaik sahaja anda telah memasang fail itu, di sana’s proses persediaan awal yang singkat. Ini hanya akan mengambil sedikit masa dan akan meninggalkan anda dengan aplikasi yang sedia untuk digunakan.

Persediaan

Sebelum anda mula streaming, mari’s melihat pilihan tetapan yang boleh didapati dengan mengklik gear di bahagian atas sebelah kanan halaman.

Tetapan Masa Popcorn

Dalam menu ini, anda’akan mencari semua pilihan persediaan asas untuk aplikasi Masa Popcorn anda. Ia’s penting bahawa anda meluangkan masa untuk melihat pilihan ini. Sesetengah meningkatkan fungsi, sementara yang lain menentukan tahap perlindungan yang akan anda alami semasa menggunakan Waktu Popcorn!

Tetapan Masa Popcorn

Di bawah antara muka, kami mempunyai tetapan bahasa lalai; anda juga boleh menukar tema tetapi ambil perhatian bahawa versi lama aplikasi hanya menawarkan tema klasik.

Seterusnya adalah tetapan sarikata, yang membolehkan anda menyesuaikan saiz huruf sarikata. Anda boleh menukar sarikata anda dari biasa, kepada yang lebih besar, kepada yang lebih kecil, dan semuanya di antara. Kekhususan saiz membolehkan anda memilih gaya yang selesa untuk keseronokan menonton anda.

Dua pilihan berikut melibatkan cache anda. Walaupun kawasan lalai akan disebarkan, anda boleh memilih folder mana yang akan ditetapkan untuk cache anda. Anda juga boleh meminta aplikasi untuk membersihkan cache anda setiap kali anda keluar dari aplikasinya.

Pilihan terakhir, dan mungkin paling penting, “Maklumkan saya sebelum memuat turun jika VPN saya dimatikan”, adalah auto dipilih. Ini kerana menggunakan VPN semasa menggunakan Masa Popcorn sangat disyorkan. Anda boleh membatalkan pilihan ini jika anda memilih, tetapi kami akan membincangkan kemudian mengapa ia’s sangat penting untuk sentiasa menggunakan VPN apabila memuat turun fail pada Masa Popcorn untuk aplikasi Chromecast.

Streaming

Sekarang bahawa anda mempunyai Masa Popcorn yang dimuat turun ke komputer anda dan menetapkan semua tetapan anda, kami dapat memulakan streaming.

Streaming pada Waktu Popcorn untuk Chromecast adalah pantas dan intuitif. UI serupa dengan Netflix. Apabila anda membuka aplikasi, anda’akan mendarat di halaman dengan banyak pilihan filem yang popular untuk dipilih.

Perpustakaan media Masa Popcorn

Dari sini, anda boleh membuat keputusan untuk mencari mengikut genre, melalui rancangan televisyen, atau hanya gunakan bar carian di bahagian atas kanan untuk mencari apa yang anda mahukan.

Sekali awak’telah membuat keputusan anda, anda’akan tiba ke rancangan filem atau televisyen itu’halaman arahan s. Jika ia’s rancangan TV, anda akan diberi senarai musim dan episod yang ada di sebelah kiri. Kedua rancangan TV dan filem akan memberi anda gambaran keseluruhan menyeluruh, pautan kepada ulasan, masa dan statistik pos, serta genre.

Pengenalan filem Masa Popcorn

Selepas anda’Anda telah membuat pilihan akhir anda, anda’anda mahu memberitahu aplikasi anda sedia menonton pertunjukan atau filem; Walau bagaimanapun, anda perlu memaklumkan Masa Popcorn bahawa anda ingin melihat pilihan anda di TV anda.

Untuk melakukan ini, anda’anda perlu memilih anak panah oleh “Menonton sekarang,” yang akan membolehkan anda memilih Peranti Chromecast anda.

Pilihan Chromecast Watch Now

Sebaik sahaja anda telah memilih peranti Chromecast anda, anda boleh memilih “Menonton sekarang” dan nikmati video anda!

Kepentingan VPN untuk Masa Popcorn

Masa Popcorn menggunakan kuasa torrenting untuk menyediakan penggunanya dengan pemilihan video yang banyak. Ia memberikan kebebasan dari langganan berbayar, tetapi pada kos dipantau dengan teliti oleh mereka yang mencari pencari hak cipta dan lanun digital. Untuk melindungi diri anda dari mata orang lain, anda’anda perlu menggunakan VPN. VPN yang baik dapat menjimatkan anda dari pencurian identiti, menyekat anda dari mata yang mencurigakan, dan menjadikan wifi anda menjadi ruang selamat digital.

Lihat senarai kami VPN Terbaik atau Masa Popcorn

Sekarang anda’dilindungi semula dengan betul, nikmati menonton video anda pada Waktu Popcorn untuk Chromecast!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − = 86