Bagaimana untuk menonton Netflix dengan VPN


Pada masa kini, mempunyai akses kepada Netflix adalah satu kemestian untuk peminat hiburan yang serius, dengan gergasi streaming hosting ratusan rancangan TV asal dan ribuan filem. Dalam masa beberapa tahun, syarikat itu telah keluar dari ketidakjelasan relatif untuk menguasai hiburan dalam talian.

Dalam proses ini, mereka telah berkembang di seluruh dunia, dan perniagaan mereka telah berubah dengan sewajarnya. Apabila mereka adalah pakaian kecil, Netflix menawarkan pilihan persembahan seragam dan filem di mana sahaja pengguna berasaskan. Tetapi apabila pangkalan pengguna mereka berkembang dan pilihan media berkembang, mereka mengubah pendekatan mereka.

Dengan membahagikan penonton mereka dan menawarkan pilihan khusus dalam bidang kuasa yang berbeza, Netflix menemui cara untuk memastikan kosnya rendah dan memaksimumkan pendapatan. Dan mereka juga didorong ke arah pemecahan perkhidmatan mereka oleh undang-undang hak cipta antarabangsa. Terima kasih kepada hak cara yang dipantau, perkhidmatan penstriman multinasional perlu menubuhkan bahagian kebangsaan yang membeli hak atas dasar negara-negara.

Walau bagaimanapun, ini telah membawa kepada beberapa masalah yang jelas untuk pelanggan. Kerana cara Netflix segmen perkhidmatan mereka, pengguna mendapati bahawa menunjukkan kegemaran mereka boleh didapati di Houston, tetapi tidak di London, dan sebaliknya.

Kadang-kadang, pertunjukan mungkin telah dijual ke saluran atau penyetar yang berlainan di Belgium, yang bermaksud bahawa pelanggan Netflix boleh’t menontonnya. Tetapi pengguna di Perancis masih boleh mengakses, menjadikannya berguna bagi orang Belgia untuk log masuk ke pelayan Netflix Perancis.

Ini telah menimbulkan kemarahan ramai pelanggan, terutamanya mereka yang sering bepergian dan tahu berapa banyak Produk Netflix berbeza dari negara ke negara. Ia datang ke panggung di mana sahaja pengguna berada, sepertinya mereka tidak’t mendapat akses kepada keseluruhan portfolio Netflix - peminat TV peminat berteknologi tinggi mengambil tindakan.

Bagaimana VPN menjadi alat penting untuk peminat Netflix

alat untuk peminat Netflix

VPN dengan cepat menjadi senjata pilihan untuk pengguna Netflix yang ingin bekerja di sekitar syarikat penstriman’geoblockers, dan sebabnya agak mudah. VPN boleh menyembunyikan alamat IP dan tapak web anda yang bodoh ke dalam pemikiran anda mengakses pelayan mereka dari tempat lain.

Secara teori, penyelesaian Netflix VPN sepatutnya membenarkan pengguna global menonton AS Netflix, dan untuk orang Amerika melihat rancangan yang mereka suka di mana sahaja mereka pergi. Tetapi perkara-perkara tidak’t bekerja agak seperti itu.

Pada tahun 2017, Netflix dan VPN menjadi topik hangat, sebagai syarikat itu mula menembusi pengguna VPN. Pakar industri cenderung percaya bahawa ini bukan’t firma penstriman’inisiatif sendiri. Sebaliknya, mereka diserang oleh pemegang hak yang kerjanya muncul di platform Netflix. Tetapi dalam mana-mana, hasilnya dramatik. Tiba-tiba, kandungan terkunci di rantau ini kembali ke penjara digital, dan mencari VPN yang berfungsi dengan Netflix menjadi persoalan penting.

Bagaimana Netflix mengesan pengguna VPN??

Bagaimana Netflix mengesan VPN

Daripada log masuk ke Netflix dengan VPN mereka dan melihat kandungan khusus wilayah yang tersedia untuk streaming, pengguna kini telah bertemu “ralat penstriman” pemberitahuan. Mereka dapat melihat segala yang ada, tetapi apabila ia ditayangkan - mereka tidak beruntung.

Bagaimana mereka mencapai tahap keselamatan baru ini? Nah, kami tidak’t tahu pasti, tetapi mungkin ada beberapa cara yang beroperasi. Pertama, Netflix menggunakan apa yang dikenali sebagai Pangkalan data GeoIP. Pangkalan data ini disusun oleh pihak ketiga dan dijual kepada platform hak digital seperti Netflix, dan termasuk alamat yang diketahui pelayan VPN.

Pada masa yang sama, Netflix boleh berfungsi apabila pelayan yang sama digunakan untuk mengakses perkhidmatan mereka. Jika berbilang IP datang dari sumber yang sama, mereka cenderung melihat ini sebagai bukti hubungan haram dan mengharamkan pengguna sebagai hasilnya.

VPN cenderung berfungsi dengan menggabungkan alamat IP bersama-sama dan menjadikannya mustahil untuk dipisahkan, yang merupakan kekuatan dari perspektif keselamatan siber, tetapi masalah ketika datang ke akses pukal ke platform streaming. Oleh itu, setakat ini, ada’s berdagang di tempat kerja. Adakah pengguna VPN mahukan piawaian tertinggi tidak dikenali, atau pukulan terbaik untuk mengakses perkhidmatan seperti Netflix?

Di sana’s juga masalah lain yang berkaitan dengan bagaimana VPN yang berkualiti rendah berfungsi. Kadang-kadang koleksi alamat pengganti IP mereka telah dibeli secara besar-besaran. Ini menjimatkan kos tetapi mempunyai kesan mencipta corak pengguna yang mengakses pelayan Netflix. Netflix telah mendaftarkan algoritma yang dengan mudah boleh menemui corak-corak itu, dan mereka gembira kepada kelompok blok pukal IP yang serupa.

Akhir sekali, nampaknya Netflix mempunyai senjata tambahan ketika datang mengesan VPN pada telefon pintar. Itu’s kerana banyak aplikasi telefon pintar memecahkan sambungan antara alamat IP dan pelayan DNS. Netflix menyemak bahawa pengguna’s IP dan DNS match up, dan jika mereka tidak’t hasilnya seringkali a “ralat penstriman” pemberitahuan.

Masalah ini tidak ada’t pergi, maksudnya bagaimana cara menonton Netflix dengan VPN masih merupakan pertanyaan penting. Tetapi alat yang digunakan oleh Netflix untuk mengesan penggunaan VPN’t tahan air. Sebaik sahaja mereka ditemui oleh pengguna VPN yang ingin mendapatkan American Netflix dari luar negara, pemaju mula mencari jalan penyelesaian Netflix VPN, dan di sana’s telah mencapai kemajuan yang mengagumkan sepanjang tahun lalu.

VPN yang telah terjejas oleh larangan Netflix?

VPN terjejas oleh larangan Netflix

Ia’s penting untuk ambil perhatian bahawa tidak semua VPN komersial telah terjejas oleh Netflix’langkah keselamatan baru-baru ini. Sebenarnya, disebabkan oleh pelbagai cara yang VPN beroperasi dan cara yang agak canggung bahawa Netflix mengendalikan amalan penyekatnya, VPN berbeza-beza dari segi seberapa baik yang dapat menyampaikan penyelesaian Netflix VPN.

Walau bagaimanapun, ia’s masih berguna untuk mengetahui VPN mana yang telah mendokumenkan isu dengan sambungan Netflix, jadi di sini’s cepat untuk merujuk kembali ke:

 • Tunnelbear
 • VPN.ac
 • Sambungan Selamat Kaspersky
 • Terowong Persendirian
 • F-Secure Freedome
 • Avast Secureline VPN
 • Hoxx VPN
 • CactusVPN
 • VPN tanpa nama
 • Sembunyikan IP saya
 • Celo VPN
 • Ivacy VPN
 • Hide.me
 • OneVPN
 • iVPN
 • ProXPN
 • PersonalVPN
 • VPN Ra4W
 • PureVPN
 • SecureVPN

Senarai ini termasuk beberapa VPN yang paling bereputasi di sekeliling (seperti Tunnelbear), serta beberapa pembekal yang agak kecil. Jika awak’kembali tertanya-tanya bagaimana untuk menonton Netflix dengan VPN, tidak satupun dari mereka akan menjadi pilihan terbaik.

Walau bagaimanapun, senarai ini berubah secara teratur, dan VPN boleh mencari penyelesaian (atau jatuh pelanggaran sistem larangan Netflix). Keadaan ini agak cair, dan pemaju memperkenalkan kemas kini sepanjang masa. Jadi jika anda mempunyai VPN tertentu dalam fikiran dan ia’s pada senarai yang dilarang, semak semula laman web mereka dan ulasan baru-baru ini, kerana mereka mungkin telah mengumumkan satu penyelesaian baru untuk pengguna Netflix.

Bagaimana untuk menonton Netflix dengan VPN

bagaimana menggunakan netflix dengan vpn

Sekiranya penyedia VPN ini gagal menawarkan penyelesaian untuk pencinta Netflix, bagaimana pengguna yang berhati-hati dengan privasi bekerja di sekitar gergasi hiburan’geoblockers dan mengakses rancangan yang mereka suka?

Pilihan yang paling mudah ialah pilih VPN yang telah menemui penyelesaian Netflix VPN dan mempunyai reputasi yang kukuh untuk menyediakan kemas kini yang tetap. Terdapat banyak VPN yang popular di sekitar yang memenangi pertempuran melawan geoblockers, termasuk nama-nama besar seperti NordVPN, ExpressVPN dan LiquidVPN. Untuk membantu anda mencari pembekal yang betul, kami’telah menyusun senarai VPN terbaik untuk pengguna Netflix, jadi jangan ragu untuk mencuba beberapa perkhidmatan tersebut sehingga anda dapat menemukan yang berfungsi untuk anda.

VPN ini berfungsi dengan mencipta alamat IP yang spoof yang nampaknya berasal dari negara yang sama dengan pelayan Netflix. Seperti yang telah kami nyatakan di atas, Netflix telah mencipta satu teknologi pengesanan yang kuat untuk menghapuskan alamat IP ini, tetapi beberapa VPN masih jatuh melalui retakan dan telah melakukannya selama lebih dari satu tahun.

Apakah rahsia VPN yang membolehkan anda mendapatkan American Netflix di Jepun, atau Czech Netflix di Mexico? Dalam sesetengah kes, nampaknya Netflix semacam syurga’t mendapat sekitar untuk menargetkan VPN tertentu. Cara mereka mengendalikan VPN adalah berdasarkan kes demi kes. Setiap VPN cenderung untuk mewujudkan satu kumpulan alamat IP dan pelayan yang berkaitan, yang perlu dipisahkan dari pengguna yang sah (yang mungkin mempunyai identiti yang sama). Jadi Netflix tidak’t sekadar mengharamkan sebilangan besar pengguna. Ia perlu sensitif dan sistematik, meninggalkan ruang untuk VPN yang lebih kecil untuk meleset.

Dalam kes-kes lain seperti NordVPN, VPN nampaknya satu langkah ke depan dari proses pengesanan. Ini mungkin disebabkan oleh cara mereka memperlakukan setiap pengguna VPN, mengambil lebih banyak perhatian untuk menyediakan mereka dengan identiti yang boleh dipercayai, unik tetapi tanpa nama. Maka apabila mereka datang untuk mengakses Netflix, pengguna VPN ini kelihatan lebih sah.

Satu lagi strategi adalah untuk gunakan VPN yang menawarkan alamat IP statik (satu yang bukan’t dibundarkan dengan semua pengguna pelayan lain, dan yang mana Netflix menang’t cari mudah untuk menyekat). Apabila anda menyemak imbas tapak VPN, anda mungkin melihat iklan ini sebagai “IP berdedikasi” juga.

Perkhidmatan IP statik ini sering kali akan datang dengan harga yang sedikit lebih tinggi, seperti yang anda bayar untuk pakej keselamatan yang dipesan lebih dahulu, tetapi kos tambahan itu layak untuk peminat Netflix. Walau bagaimanapun, isu keselamatan boleh timbul apabila menggunakan IP statik. Ingat bahawa VPN memastikan tidak dikenali dengan menjadikan banyak IP kelihatan sama. Jika anda menggunakan IP yang unik, ia’s lebih mudah untuk menghubungkannya dengan identiti yang tidak dilindungi. Ia’s masih sukar, tetapi jauh lebih mudah daripada dengan perkhidmatan tanpa nama yang sama.

Boleh menyediakan VPN pada router saya menyediakan workaround Netflix VPN?

workflow netflix vpn

Di sana’jawapan lain yang mungkin untuk orang yang perlu tahu cara menggunakan Netflix dengan perlindungan VPN: menyediakan VPN pada penghala rumah anda, bukan menggunakan klien VPN yang dipasang pada desktop atau telefon pintar anda.

Ini adalah penyelesaian yang lebih teknikal daripada menggunakan perisian VPN yang mudah, tetapi ia mempunyai kadar kejayaan tinggi pada melanggar Netflix’geoblockers s. Memasang VPN pada penghala anda juga menjadikannya mudah untuk menambah Netflix ke peranti tambahan, seperti TV Pintar.

Walau bagaimanapun, di sana’s tangkapan. Banyak router yang dibekalkan oleh ISP’t ditubuhkan untuk menjadi tuan rumah VPN dan dimenangi’t serasi dengan perisian tegar seperti OpenWRT, Tomato atau DD-WRT. Jadi semak dengan pengilang anda, kerana mungkin perlu mengemas kini penghala anda sebelum meneruskan.

Selepas itu, awak’anda perlu “kilat” firmware ke router anda. Biasanya, ini tidak’t terlalu kompleks. Dengan pengeluar seperti Netgear, anda hanya boleh memuatkan perisian admin router dan memilih “naik taraf” pilihan, kemudian pilih DD-WRT atau OpenWRT. Mereka adalah kedua-dua sumber terbuka, jadi di sana’tiada kos tambahan. Sebagai alternatif, anda boleh sahaja membeli router yang telah dilancarkan sebelum ini dengan semua perisian tegar anda’anda perlu prapasang.

Apabila itu’sudah selesai, anda’anda perlu membeli akses ke VPN yang serasi dengan penghala rumah. ExpressVPN dan NordVPN adalah contoh yang bagus di sini. Kedua-duanya mempunyai arahan persediaan yang jelas di laman web mereka, yang akan membawa anda melalui proses kilat firmware VPN ke router anda.

Hasil akhirnya seharusnya menjadi cara yang boleh dipercayai untuk mengakses perkhidmatan streaming Netflix dan lain-lain. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa ia’s tidak banyak digunakan untuk peminat streaming yang bergerak di dunia. Bagi pengguna tersebut, mencari VPN standard yang berfungsi dengan Netflix adalah cara untuk pergi.

Perkara yang perlu diingat apabila memilih penyelesaian VPN Netflix

Yang cukup banyak meliputi segala-galanya mengenai penggunaan Netflix dan VPN, jadi mari’s recap beberapa perkara yang perlu diingat ketika cuba untuk mengalahkan syarikat streaming’strategi geoblocking.

  • Pertama sekali, jangan’t mengharapkan keajaiban daripada VPN yang lebih murah. Mengalahkan Netflix isn’T mudah untuk pemaju VPN, dan sesetengah syarikat telah memberikannya dengan berkesan, memilih untuk memberi tumpuan kepada menawarkan perkhidmatan yang lebih murah untuk pengguna web umum atau torrenter. Jika anda benar-benar memerlukan VPN tawar-menawar, bersiap sedia untuk berbelanja dan cuba beberapa percubaan percuma sebelum mencari penyelesaian.
  • Secara umum, VPN premium melakukan tugas yang lebih baik untuk membolehkan pengguna menonton American Netflix di luar negara. Tetapi berhati-hati juga. Tidak semua VPN yang mahal mempunyai rekod prestasi yang hebat pada akses Netflix. Rujuk ulasan, semak maklum balas pelanggan dan cari ujian percuma. Don’t hanya mempercayai tuntutan yang dibuat oleh VPN di laman web mereka.
  • Di atas semua, ia’s penting untuk terus berhubung dengan perkembangan. Bermalam, VPN boleh berhenti membenarkan pengguna menonton US Netflix di Eropah, apabila hari sebelum aliran itu sempurna. Keadaan ini berubah sepanjang masa. Jadi anda mungkin ingin memikirkan kontrak jangka pendek jika anda tertanya-tanya bagaimana menggunakan Netflix dengan perkhidmatan VPN. Tidak ada yang mahu membayar untuk satu tahun atau lebih perlindungan VPN, hanya untuk mengetahui bahawa Netflix offline sebulan dalam tempoh kontrak mereka.

Berita baiknya ialah pemaju VPN menang’t berhenti mencari penyelesaian yang berkesan, apa sahaja Netflix lakukan. Jadi jika anda’lagi bergelut untuk menonton American Netflix semasa bercuti di luar negara, jangan’jangan risau. Harus ada penyelesaian di sana.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3