Bagaimana untuk menonton RTE di luar Ireland


RTE (Radio Telefís Éireann) adalah Ireland’penyiar nasional kebangsaan, dan salah satu sumber terbaik komedi Ireland segar, drama jenayah, epik sejarah, dan acara sukan secara langsung. Berasaskan di Dublin, syarikat itu mencapai kejayaan di seluruh dunia berkat pemain RTÉ, yang berjalan di desktop, komputer riba, dan telefon pintar sama sekali, berpotensi membuka perpustakaan besar kandungan Ireland untuk menikmati.

Tetapi di sana’s tangkapan. Seperti kebanyakan perkhidmatan streaming, pemain RTE sering dihadkan di luar bidang kuasa asalnya, menyebabkan kekecewaan untuk penonton Ireland yang melakukan perjalanan, dan penonton asing yang ingin menjelajah saluran’kandungan s.

Syukurlah, beberapa penyelesaian dapat memudahkan untuk menikmati apa yang ditawarkan oleh RTE. Penyelesaian ini boleh termasuk:

  • Rangkaian Peribadi Maya (VPN) - yang anonimkan alamat IP anda dan menyulitkan data anda
  • SmartDNS - yang memberikan trafik web anda ke pelayan DNS lain
  • Proxies - Yang mengubah alamat IP anda pada tahap aplikasi, tanpa penyulitan
  • TOR - yang memberikan anonimiti besi tuang, dengan kos laju

Jika anda sentiasa menonton RTE’komedi memukul s, perlu bersaing dengan berita tempatan menerusi aliran hidup RTÉ di luar Ireland, atau hanya mahu satu lagi pilihan apabila mengakses drama Amerika yang francais di luar negara, blog ini adalah sumber untuk anda. Biarkan’s mengetahui bagaimana untuk menyahsekat RTE, dan mengapa beberapa pilihan popular muncul’t sehingga tugas itu.

Buka blok RTE dengan VPN

Rangkaian Peribadi Maya mudah alat terbaik untuk menyahsekat RTE. Keupayaan teras mereka adalah untuk tidak mengenali identiti digital anda, memberikan alamat IP baru yang boleh di mana saja di dunia.

Ini bermakna jika anda melancong di luar Ireland, anda boleh menetapkan identiti anda seperti di Dublin atau Limerick, dan - seolah-olah dengan sihir - log masuk ke Pemain RTÉ tanpa sebarang isu sama sekali. Dan jika anda ingin menangkap tindakan GAA terkini, mencari aliran hidup RTE 2 di luar Ireland akan mudah.

Pada masa yang sama, VPN yang baik menyulitkan semua yang memasuki dan meninggalkan peranti anda, memastikan bahawa apabila anda menonton RTE di bandar-bandar di UK, syarikat itu memenangi’t dapat memeriksa lalu lintas anda untuk mendapatkan petunjuk tentang lokasi anda.

VPN terbaik untuk membuka kunci RTE

Apa yang membuat VPN yang baik untuk menyahpasang RTE? Perkara penting, tentu saja (selepas semua, kita’re streaming video di sini). VPN yang baik juga akan menawarkan ribuan pelayan, memastikan penyetempatan dan kelajuan yang sangat baik. Penyulitan harus 256-bit AES sekurang-kurangnya, sementara kebocoran DNS dan IP perlu absen.

Dan kebolehpercayaan adalah kunci, juga. Tiada siapa yang mahu sambungan mereka gagal di tengah-tengah episod drama kegemaran mereka.

Dengan pemikiran itu, berikut adalah tiga VPN yang mendapat skor baik di papan:

1. NordVPN

Logo perkhidmatan NordVPN Lawati NordVPN

Mungkin VPN yang paling boleh dipercayai di dunia, NordVPN menawarkan rangkaian pelayan yang luas, memastikan bahawa di mana sahaja anda pergi, anda’boleh menggunakan Pemain RTÉ tanpa apa-apa hitches. Memilih nilai tinggi pada enkripsi, privasi, sokongan pelanggan, dan kemudahan penggunaannya’s dengan mudah pilihan terbaik untuk membuka kunci RTE.

2. ExpressVPN

Logo perkhidmatan ExpressVPN Lawati ExpressVPN

Berpangkalan di British Virgin Islands, ExpressVPN adalah VPN yang sangat cepat, dengan penyulitan yang sangat baik, perlindungan kedap air DNS dan perlindungan kebocoran IP, dan rekod yang kuat ketika memukul blok streaming. Ia pasti menang’Jangan biarkan peminat RTE, memberi mereka jangkauan global.

3. CyberGhost

Logo perkhidmatan CyberGhost Lawati CyberGhost

Terjangkau dan pantas, Romanian / Israel VPN CyberGhost sangat berkesan jika anda perlu menonton RTE di bandar-bandar UK, atau di mana-mana sahaja untuk perkara itu. Penyulitan gred ketenteraan, log kosong, lebih 6200 pelayan global, dan rekod unblocking padat menjadikannya alternatif yang baik kepada dua bahagian teratas kami.

Buka blok RTE dengan SmartDNS

SmartDNS adalah satu lagi cara untuk bekerja di sekitar geo-blocking, jadi dalam teori menggunakan SmartDNS untuk menonton RTE boleh menjadi pilihan yang berkesan. Alat ini berfungsi dengan memaksa penyemak imbas web anda menggunakan pelayan DNS yang berbeza apabila menyelesaikan pertanyaan. Ini selalunya mempunyai kesan pengenalpastian identiti digital anda dan di sana’s sering kali mendapat bonus laju berbanding dengan VPN.

Bagaimanapun, walaupun rangsangan ini, SmartDNS jauh kurang berkesan daripada menggunakan VPN. Apabila anda menggunakan SmartDNS sahaja, alamat IP anda tetap seperti itu, iaitu pemberian mati untuk penyekat geo. Kerana ini, ia’s sangat jarang pilihan yang baik ketika mengakses aliran hidup RTÉ di luar Ireland.

Buka blok RTE menggunakan perkhidmatan proksi

Sebelum VPN datang, proksi semua kemarahan, tetapi kini dilihat sebagai cara ketinggalan zaman dan tidak berkesan untuk mengakses kandungan di luar negara. Proxies juga memperuntukkan pengguna dengan identiti baru yang mungkin jauh dari lokasi sebenar mereka, tetapi mereka berasaskan aplikasi, menjadikannya sukar untuk ditubuhkan dengan penyemak imbas atau Pemain RTE.

Mereka juga menderita apabila cuba melanggar geo-blok kerana mereka tidak’t menawarkan apa-apa bentuk penyulitan. Ini bermakna ia’s agak mudah untuk syarikat seperti RTE untuk memberitahu apabila orang sedang bergegas alamat IP mereka. Akibatnya, apabila anda menonton video melalui perkhidmatan proksi, ia mungkin dimenangi’t buka kunci RTE.

Buka blok RTE dengan Tor

TOR (The Onion Router) adalah cara peribadi, tetapi agak lambat untuk tidak mengenal pasti identiti dalam talian anda. Ia berfungsi dengan terus mengarahkan semula data anda dari titik ke titik, “pembalut” ia dalam lapisan yang cukup untuk menjadikannya tidak dapat ditembusi oleh orang luar.

TOR boleh diakses menerusi Pelayar TOR, yang mungkin menjadi pilihan yang baik untuk pengguna Ireland yang terobsesi dengan privasi. Walau bagaimanapun, ia tidak’t biarkan anda menukar lokasi geografi anda dan kelajuan yang tersedia menjadikannya suboptimum apabila anda ingin menonton aliran hidup RTE 2 di luar Ireland.

Mengapa RTE disekat di Luar Negara?

Penyekatan boleh berlaku untuk beberapa sebab, tetapi sebab utama mungkin perlindungan hak cipta. Hampir semua rancangan TV yang dibuat secara komersial dilesenkan untuk siaran di setiap bidang kuasa - jadi mereka perlu dibayar secara individu jika syarikat ingin menunjukkannya di UK, Perancis, atau Bulgaria.

RTE, seperti perkhidmatan penstriman lain, kemungkinan besar akan menawarkan rancangan Ireland yang popular, pemilihan opera sabun UK dan komedi, serta pengeluaran besar tiket AS, tetapi meninggalkan lebih banyak kandungan khusus yang mahal untuk lesen. Peminat pertunjukan (dan banyak sukan dan berita Ireland sahaja) dimenangi’t dapat mengaksesnya melalui Pemain RTE, menjadikannya penting untuk mencari cara yang boleh dipercayai untuk membuka kunci RTE.

Alternatif kepada RTE

Sekiranya anda berada’t peminat RTE’pengaturcaraan, ia’bukan sahaja saluran Ireland sahaja, dan mungkin terdapat cara lain yang menggunakan Pemain RTE untuk mengakses rancangan RTE. Dari segi saluran TV Ireland, anda mungkin mahu menonton TV3 atau TG4, atau membayar saluran seperti Sky Ireland (pilihan yang baik untuk peminat sukan dan bergerak).

  • Sky Ireland membolehkan penonton menggunakan kotak dan aplikasi Sky Go, membolehkan anda menonton perlawanan bola sepak atau drama popular pada telefon pintar anda.
  • TG4 adalah bebas dari udara, dan menawarkan kandungannya melalui Pemain TG4 yang direka dengan baik, termasuk koleksi pengaturcaraan serantau yang kuat yang boleh’t dijumpai di mana-mana sahaja.
  • Kemudian di sana’s Virgin Media Player. Virgin adalah pembekal TV besar di Ireland, mencampurkan salurannya sendiri dengan saluran UK, pilihan dari CBS, Sky, dan Fox.

Tonton RTE tanpa nama

Menggunakan VPN adalah cara terbaik untuk menonton RTE secara anonim, meletakkan Ireland’saluran terbesar di dalam jangkauan setiap masa. Dengan VPN yang dipasang, anda boleh memastikan bahawa tiada siapa yang tahu apa-apa tentang semasa anda log masuk, apa yang anda tonton, berapa data yang anda makan dan bagaimana anda berinteraksi dengan RTE’pasukan perkhidmatan pelanggan atau media sosial. Dalam sebuah dunia di mana syarikat-syarikat sedang memecahkan isu-isu hak cipta dan IP, tahap yang tidak boleh dikenali itu tidak ternilai.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 + = 70