Bagaimana untuk menyahsekat alamat IP anda dari Craigslist


Telah diharamkan dari craigslist.org? Tiada masalah! Ketahui cara untuk kembali ke iklan baris iklan dalam beberapa minit dalam panduan langkah demi langkah kami tentang bagaimana untuk menyahsekat alamat IP anda dari Craigslist.

Craigslist adalah salah satu daripada internet’laman web yang paling popular, menarik lebih 50 bilion pandangan laman unik setiap bulan, dan membual 60 juta pengguna di Amerika Syarikat sahaja. Ia’s tempat yang mudah untuk mengiklankan perniagaan kecil, dari reka bentuk web ke paip, serta forum untuk membeli dan menjual barangan dan berhubung dengan individu yang berpikiran sama.

Tetapi di sana’s sering ditangkap. Dalam sesetengah kes, pengguna mengalami apa yang dikenali sebagai penyekatan Craigslist, di mana tapak mengunci akaun anda, menjadikannya tidak mungkin untuk diposkan. Ini boleh memudaratkan beberapa perniagaan, dan menjengkelkan untuk individu, jadi mengapa ia berlaku, dan apa yang boleh anda lakukan jika anda’lagi bertanya kepada diri sendiri mengapa IP Craigslist disekat?

Mengapa IP Craigslist anda disekat?

Jika awak’semula salah seorang yang tertanya-tanya mengapa Craigslist menyekat IP saya, jangan’t panik. Kemungkinan besar, anda masih ada’t telah dipilih kerana tingkah laku anda di laman web ini. Sebaliknya, ia’s lebih mungkin anda’dan pelanggaran terhadap platform’pelbagai penapis.

Sebagai laman web yang menarik berjuta-juta poster biasa, Craigslist sangat prihatin terhadap mengelakkan spam - yang mungkin akan merendahkan tapaknya. Kerana ini, laman web ini’Terma dan syarat termasuk beberapa klausa tentang apa yang layak sebagai spam.

Seperti biasa, kebanyakan orang tidak’t membiasakan diri dengan T&Cs ketika mendaftar, jadi apabila menggunakan craigslist, “IP ini telah disekat secara automatik” mesej boleh menjadi sangat tertekan.

Apa yang dilakukan oleh Craigslist T&Cs mengatakan tentang penggunaan tapak yang sesuai?

Sebelum kita menangani bagaimana untuk menyahsekat alamat IP anda dari Craigslist, ia’s penting untuk memahami sedikit tentang mengapa pengharaman itu mungkin dikenakan. Oleh itu, terdapat beberapa klausa dalam T&C yang mungkin menyebabkan masalah:

 1. Menggunakan alat luar untuk “mengikis” kandungan dari senarai Craigslist. Ini terpakai terutamanya kepada pemasar, yang boleh menggunakan analitik untuk memantau betapa popularnya iklan Craigslist mereka, tetapi kadang-kadang aplikasi telefon pintar boleh menipu laman web ini memikirkan anda’semula mencuri data mereka.
 2. Menghantar “mengelirukan” mesej - ini agak kabur, dan sering menyebabkan perniagaan tersandung. Jadi simpan perkara-perkara yang secepat mungkin.
 3. Meletakkan kandungan haram - sekali lagi, ini boleh menjadi sukar untuk menilai, kerana undang-undang berbeza dari negara ke negara. Kadang-kadang undang-undang AS mengenai perkara-perkara seperti hak cipta diterapkan kepada pengguna dari Eropah, menyebabkan kekeliruan yang tidak berkesudahan.
 4. Melanggar Craigslist “kandungan yang dilarang” Senarai - selain daripada melanggar undang-undang, Craigslist juga menyekat posting tentang pelbagai subjek, termasuk senjata, seks, bahan berbahaya, alkohol atau tembakau, ubat preskripsi, maklumat peribadi, haiwan, barang palsu, dan tiket loteri.
 5. Dipandang sebagai bahan pemasaran - pengguna juga boleh diharamkan untuk menghantar kandungan di mana “tujuan utamanya adalah untuk mengarahkan trafik ke laman web.” Jadi, termasuk pautan luar boleh menjadi isu.

Apa yang berlaku apabila anda melanggar garis panduan Craigslist?

Sekiranya anda jatuh sakit dengan garis panduan ini, Craigslist boleh menjadi sangat tidak kompromi. Syarikat itu mempunyai hak tunggal untuk “menyekat, menapis, mengkategorikan ulang, menamatkan semula, memotong, menangguhkan, memegang, membuang, mengesahkan, atau menamatkan akses / lesen / akaun anda” - pelbagai penalti jahat.

Selain itu, syarikat itu mampu mengenakan denda penalti kepada pelanggar kesalahan tertentu. Sebagai contoh, jika anda didapati telah menggunakan maklumat pada iklan lain untuk membuat panggilan telefon yang tidak diminta, laman web ini boleh membawa anda $ 500.

Pada asasnya, Craigslist adalah kawasan lombong peraturan dan keperluan yang kebanyakan pengguna tidak mengetahui. Jadi ia’tidak mengejutkan kita apabila orang bertanya “Craigslist menyekat IP saya.” Syukurlah, jika anda’lagi bimbang mengapa IP Craigslist disekat, penyelesaiannya sudah siap. Biarkan’beralih ke cara menyelesaikan situasi anda semudah mungkin.

Bagaimana untuk menyahsekat alamat IP anda dari Craigslist

Di sana’tidak ada satu cara untuk membuka kunci akaun Craigslist, kerana punca utama mempunyai IP Craigslist disekat berbeza-beza. Walau bagaimanapun, dalam semua kes blok sebenar adalah sama: Craigslist log alamat IP pesalah dan menetapkan had masa untuk penalti mereka (atau jumlah pengecualian untuk pesalah berulang).

Berikut adalah beberapa taktik untuk mencuba yang mungkin melakukan silap mata:

1. Kurangkan frekuensi pos anda

Jika awak’Anda telah disekat dari Craigslist dan menerima pemberitahuan yang memberitahu anda bahawa overposting adalah sebab, ubat ini agak mudah. Dalam kes ini, laman web ini’penapis telah menetapkan anda sebagai spammer, secara automatik membawa kepada blok IP jangka pendek.

Satu-satunya cara di sekeliling ini adalah untuk menukar strategi posting anda. Anda harus tahu kira-kira berapa banyak jawatan yang layak sebagai spam (iaitu jumlah yang anda hantar segera sebelum diharamkan). Jadi tetap berada di bawah tahap itu pada masa akan datang.

2. Menjadi biasa dengan senarai kandungan yang dilarang Craigslist

Seperti yang telah kami nyatakan sebelum ini, jawapan kepada mengapa IP Craigslist saya disekat boleh menjadi pelanggaran mudah laman web ini’terma dan syarat s. Senarai kandungan yang dilarang agak luas, dan jika anda tidak’Tidak tahu masuk dan keluarnya’s sangat mudah ditangkap.

Jadi sebelum anda menyambung semula posting di laman web ini, pastikan anda menghabiskan satu atau dua jam berjalan melalui terma dan syarat. Rujuk silang senarai kandungan yang dilarang dengan jawatan terdahulu, dan tandukan di mana anda salah. Kemudian, pelan cara-cara untuk mengelakkan diri daripada masuk ke dalam perangkap yang sama pada masa akan datang.

3. Berhenti menyiarkan dari rangkaian wifi tanpa jaminan

Dalam sesetengah keadaan, anda mungkin mendapati Craigslist menyekat IP saya atas alasan yang sepenuhnya luar. Dalam kes ini, ia’bukannya apa yang anda lakukan dalam talian yang penting, tetapi sama ada pelakon jahat boleh mendapat akses ke akaun Craigslist anda.

Menggunakan wifi awam yang tidak bercagar adalah sebab yang sangat umum untuk rampasan Craigslist. Dengan melayang di rangkaian, penggodam boleh “mengendus” data yang dihantar melalui rangkaian tidak selamat, memantau butiran log masuk anda dan menggunakan maklumat yang mereka hasilkan untuk ditayangkan sebagai persona Craigslist anda.

Pada masa yang sama, jika anda berkongsi alamat IP awam, anda boleh mengalami dosa pengguna rakan anda. Jika seseorang menggunakan IP yang sama untuk spam Craigslist, anda boleh terjebak dalam kejatuhan.

Jadi elakkan membuat jawatan penting di wifi umum. Dan, jika anda perlu bergerak, pastikan anda mempunyai Rangkaian Peribadi Maya yang padat yang dapat mensosialisasikan alamat IP anda.

4. Menjalankan pembersihan cache penuh

Jika awak’masih tertanya-tanya mengapa IP Craigslist saya disekat, boleh jadi fix teknikal mudah. Salah satu perkara yang perlu dilakukan ialah untuk menjalankan cache penuh bersih.

Kenapa ini membantu? Pelanggaran yang membawa kepada senarai hitam Craigslist alamat IP anda mungkin berasal dari malware atau cookies yang dipasang pada sistem anda, dan anda mungkin tidak tahu apa-apa mengenainya.

Pembersihan cache dan kuki penyemak imbas anda boleh membantu di sini. Selepas itu’selesai, but semula penyemak imbas anda dan cuba log masuk lagi. Anda mungkin dapat mengakses akaun anda dengan segera.

5. Hidupkan dan matikan modem anda

Pembetulan teknikal kedua adalah lebih mudah tetapi hanya digunakan untuk orang yang mempunyai alamat IP dinamik. Alamat-alamat ini berubah setiap kali anda menghidupkan dan mematikan modem anda, yang secara teorinya harus menjadikan larangan Craigslist tidak berfungsi.

Cabut cabut modem anda, log balik ke jaring, dan api pelayar anda. Jika awak’kembali bertuah, larangan itu sepatutnya hilang. Sekiranya anda mahukan jaminan tambahan bahawa proses itu telah berjalan, talian [url = https: //www.ipchicken.com/] tools [/ url] tersedia yang memaparkan IP anda. Gunakannya sebelum dan selepas menghidupkan dan mematikan modem. Jika alamat berubah, anda’semula dalam perniagaan.

6. Pasang VPN berkualiti tinggi

Jika apabila anda log masuk ke Craigslist IP ini telah disekat secara automatik mesej masih muncul, jangan’jangan risau. Kami mempunyai cara yang lebih baik untuk mendapatkan semula akses ke akaun anda. Malah, ini mungkin merupakan pilihan yang paling boleh dipercayai.

Menggunakan Rangkaian Peribadi Maya (VPN) membolehkan pengguna menukar alamat IP mereka mengikut kehendaknya. Kebanyakan VPN menawarkan alamat unik yang banyak dijanjikan untuk mengatasi penyekat Craigslist IP.

Hanya pilih VPN yang boleh dipercayai dan pasang pada sistem anda. Terlibat perlindungan VPN, kemudian muatkan penyemak imbas anda. Apabila anda kembali ke Craigslist, mesej blok IP seharusnya menjadi perkara yang lalu.

VPN terbaik untuk membuka kunci Craigslist

NordVPN NordVPN 9.5 / 10 Amalan privasi yang tidak bertanggungjawab, ciri keselamatan lanjutan, dan kemampuan geo-unblocking yang boleh dipercayai menjadikan NordVPN sebagai pemimpin industri yang tidak dipertikaikan. Apa sahaja keperluan anda, VPN ini telah dilindungi - semuanya bermula dari hanya $ 3.49 / bulan.

 • Keselamatan yang sangat baik
 • Senarai pelayan yang hebat
 • Hebat untuk Netflix
 • Baik untuk torrenting
 • Sangat mudah digunakan
 • Harga berpatutan

Campurkan teknik dan celik teknologi untuk mengelakkan blok Craigslist pada masa akan datang

Jika awak’kembali tertanya-tanya mengapa IP Craigslist disekat, tidak hairan lagi. Sekarang anda harus mempunyai idea yang baik mengapa tapak ini menghalang pengguna, dan apa yang perlu dilakukan apabila anda menerima notifikasi blok IP yang ditakuti.

Ambil langkah apa pun untuk memulihkan akaun anda (kami’d mengesyorkan memasang VPN sebagai langkah pertama). Tetapi lebih daripada itu, luangkan masa untuk mengetahui mengapa anda dilarang. Dengan cara itu, anda boleh memastikan bahawa jawatan anda menjadi baik dengan penyensor Craigslist.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 53 =