Bagaimana untuk menyahsekat Grindr

Mahu mencari cara terbaik untuk menyahsekat Grindr supaya anda dapat kembali ke tempat kejadian? Don’t bimbang - kami’anda mendapat perlindungan.


Grindr telah pergi dari aplikasi telefon pintar yang sangat niche kepada fenomena global dengan lebih 4 juta pengguna. Ia’membebaskan mereka dalam komuniti LGBTQ untuk bertemu dengan orang yang berpikiran sama, dan menjadikan cinta mereka hidup lebih kaya dan lebih menarik daripada yang pernah.

Tetapi ia’s juga kontroversi di banyak negara, dengan pelbagai kerajaan di seluruh dunia yang menghalang rakyat mereka daripada menggunakannya. Tetapi bernasib baik, di sana’cara untuk mengatasi mereka yang membenci.

Anda boleh menyahsekat Grindr dengan menggunakan VPN (atau Rangkaian Peribadi Maya). Kami sangat mengesyorkan NordVPN sebagai pilihan terbaik.

Dapatkan semuanya dengan salah satu VPN terbaik dalam industriPembuat NordVPN’senarai pelayan besar-besaran, rekod privasi yang sempurna, dan ciri-ciri keselamatan kedap air - semuanya hanya dari $ 3.49 / bulan. Dapatkan NordVPN

Hari ini, kami’akan menunjukkan kepada anda dengan tepat langkah-langkah yang perlu diambil untuk menggunakan VPN dan menyahsekat Grindr supaya anda dapat kembali ke kehidupan cinta anda dalam masa yang singkat.

Mengapa VPN harus menjadi sebahagian daripada setiap pengguna Grindr’s toolkit

Rangkaian Peribadi Maya mungkin tidak kelihatan yang seksi, tetapi mereka boleh membantu anda bertemu rakan kongsi impian anda. Bagi mereka yang tidak’Tidak tahu, aplikasi ini membuat disulitkan “terowong” antara telefon pintar atau komputer riba dan pelayan peribadi. Data dari pengguna melewati pelayan ini, yang memberikan pengguna alamat IP anonim, membuat identiti dan lokasi mereka hampir tidak dapat dilihat oleh orang luar.

Ciri-ciri ini hebat dalam situasi di mana pegawai negeri ingin tahu siapa yang melawat laman web tertentu. Dan mereka sangat penting untuk semua pengguna Grindr.

Meneutralkan penapisan kerajaan dan membebaskan kehidupan seks anda

Yang paling penting, VPN dapat membantu untuk mengatasi blok kerajaan yang berusaha untuk menghapus Grindr dari peta kencan tempatan. Di sini’s sampel cepat negara yang sedang melaksanakan blok ini secara separa atau sepenuhnya:

 • Arab Saudi - Tidak hairanlah, monarki Teluk mempunyai pendekatan yang sangat tidak toleran ketika datang ke dating gay, dan telah mengenakan larangan total pada platform temu sejak pertama kali muncul. Malah pengguna VPN kerap mendokumentasikan pertemuan dengan “polis agama” di laman web ini, yang berusaha untuk mengatasi orang-orang yang tidak berwaspada, jadi ia’s tempat yang sangat bermusuhan untuk bersambung.
 • Turki - Ankara pertama melarang aplikasi pada tahun 2013, didorong oleh kebangkitan keagamaan agama di bawah kerajaan AKP. Tiada apa-apa pun yang berubah sejak itu, tetapi kempen aktivis yang meriah terus berjuang untuk melonggarkan belenggu.
 • Iran - Revolusi Islam mempunyai hasrat’t baik kepada Iran’adegan dating gay, dan pengguna di sana tidak pernah mempunyai akses kepada aplikasi telefon pintar. Itu tidak’t kelihatan cenderung untuk berubah dalam masa terdekat.
 • Rusia - Rusia mengalami pergerakan nasionalis vokal, homophobic, yang sebahagiannya telah menggodam laman kencan gay. Dan negeri ini juga retak secara berkala, menjadikan Grindr sebagai zon tiada pergi untuk banyak single gay.
 • Ukraine - Laman temu janji gay telah ditindas sejak edaran pemerintah pada 2017, yang merosakkan semua platform media sosial. Seperti dengan Rusia, Ukraine mempunyai pergerakan nasionalis sayap kanan, yang secara aktif bermusuhan dengan hak LGBTQ, dan temu janji dalam talian telah ditangkap dalam serangan silang.
 • Indonesia - Jakarta secara berkala disekat, kemudian membenarkan aplikasi dating gay, tetapi dasar umumnya adalah satu permusuhan terhadap hak LGBTQ. Mengakses Grindr jauh dari jaminan kepada pelawat dan penduduk setempat.
 • UAE - berikutan peneraju Saudi, UAE telah menempatkan laman temu janji gay dengan baik dan benar-benar mematikan pengguna tempatan, walaupun mereka masih banyak digunakan dengan pembaikan teknologi yang betul.
 • Mesir - Mesir adalah salah satu daripada negara-negara di mana, sementara gay dating talian isn’t dilarang, negeri menjadikannya sangat berbahaya. Pengguna sentiasa terperangkap dalam operasi menyengat “tangkapan” homoseksual, dan larangan langsung tidak pernah jauh.

Selain itu, tapak temu janji telah digunakan di Malaysia sebagai alat pengumpul perisikan untuk menemui lelaki gay, dan Lubnan telah melaksanakan larangan yang tidak aktif. Di semua negara ini, kerajaan berusaha untuk menghalang orang daripada mendaftar, dan ramai di antara mereka mengendalikan profil palsu untuk mengaitkan pengguna apabila mereka cuba membuat kenalan.

Walau bagaimanapun, tiada negara-negara ini telah dapat menghalang akses tempatan ke Grindr. Itu’s kerana apabila digunakan dengan betul, VPN mampu mengelakkan walaupun penapisan kedap air yang paling. Tetapi ingat, jika anda log masuk ke aplikasi kencan di negara-negara menindas, ia’terbaik untuk terus berjaga-jaga. Untuk membantu anda selamat, baca melalui Panduan Keselamatan Talian LGBTQ kami - ia’s sumber yang baik untuk sesiapa sahaja, tetapi terutama mereka yang ingin mengalahkan penapisan dalam talian.

Sejarah pelanggaran data yang mengejutkan

Malangnya, pengawasan dan penapisan kerajaan bukanlah’t satu-satunya isu yang dihadapi pengguna Grindr. Di seluruh dunia, pengguna perlu menentang ancaman yang ditimbulkan oleh penggodam. Maklumat peribadi mengenai laman temu janji sentiasa merupakan sumber yang lumayan, baik untuk peminat yang disasarkan dan pemeriksa langsung (seperti yang ditunjukkan Ashley Madison). Dan penggodam yang bijak telah lama mempunyai Grindr dalam silang mereka.

Hasn ini’t telah dibantu oleh kelemahan keselamatan dalam aplikasi itu sendiri. Sebagai contoh, pada tahun 2018 pakar keselamatan siber memperlihatkan bagaimana aplikasi itu membocorkan data lokasi dan mesej yang dihantar oleh pengguna, walaupun mereka telah memilih keluar dari perkhidmatan lokasi.

Dalam ekspo lain 2018, Buzzfeed melaporkan bahawa aplikasi dating telah berkongsi maklumat mengenai pengguna’ Status HIV dengan pihak ketiga.

Kemudian di sana’isu yang kusut siapa yang mengawal Grindr. Aplikasi ini pada masa ini 60% dimiliki oleh syarikat China, tetapi negara AS sedang berusaha untuk mengubah ini, dengan mengambil kira kebimbangan keselamatan negara. Di satu pihak, pengguna mungkin tidak dapat berkongsi data peribadi dengan organisasi Cina. Di pihak yang lain, prospek penyerahan data ke NSA menimbulkan kebimbangan privasi yang besar. Sama ada, melindungi identiti anda menjadi sebahagian penting penggunaan Grindr setiap hari.

VPN boleh membekalkan sekurang-kurangnya sebahagian daripada perlindungan ini. Mereka boleh mengehadkan jumlah data lokasi platform temu janji mengenai pengguna, menyekat maklumat yang boleh dikenal pasti kepada apa sahaja yang mereka rasa perlu untuk dibekalkan. Ini sepatutnya membuat lebih sukar untuk membina profil pengguna untuk memeras ugut dan phishing sambil mengehadkan risiko pengawasan juga.

Cara menggunakan VPN untuk membuka sekatan Grindr di mana sahaja anda berada

Jadi, mari’andaikan anda ingin mengakses Grindr dengan selamat dalam bidang kuasa menindas, atau anda mahu menggunakan nama anda di bahagian lain di dunia. Kami tahu bahawa VPN adalah sebahagian daripada penyelesaian, tetapi tidak semua VPN akan lakukan. Mengalahkan pengawasan kerajaan yang canggih membuat permintaan sengit terhadap VPN, dan kebanyakan penyedia boleh’boleh dipercayai. Dengan itu, kami’telah mengumpulkan senarai negara, bersama VPN pilihan untuk digunakan dalam sempadan mereka:

 • Arab Saudi - NordVPN
 • Rusia - NordVPN
 • UAE - NordVPN
 • Indonesia - NordVPN
 • Iran - NordVPN
 • Turki - ExpressVPN
 • Mesir - ExpressVPN
 • Ukraine - ExpressVPN

Anda’mungkin akan melihat corak muncul di sini. Walaupun terdapat beratus-ratus VPN di sekeliling, hanya segelintir yang dapat dipercayai untuk menyediakan pembatalan yang tidak dapat dikawal dan perlindungan data. Kedua ExpressVPN dan NordVPN adalah produk yang sangat baik, dan dimenangi’t biarkan awak turun.

Main selamat di dan luar talian dengan menggunakan Grindr dengan VPN berkualiti tinggi

Jika anda bercadang untuk memperluaskan wawasan romantis anda melalui aplikasi kencan telefon pintar, tiada apa yang perlu dilakukan dengan cara anda. Jika hanya negara di seluruh dunia yang berfikir dengan cara yang sama, tetapi sayangnya mereka tidak’t. Terlalu banyak kerajaan mengenakan sekatan ke atas bagaimana rakyat dapat bertemu, dan banyak pasangan sekatan ini dengan penjenayah gaya hidup homoseksual. Jadi kita perlu melawan balik.

VPN menawarkan satu cara untuk melakukannya. Aplikasi yang sangat berguna ini membolehkan pengguna di negara-negara seperti Arab Saudi atau Rusia mengakses Grindr (atau alat temu janji lain), tanpa mengira blok kerajaan. Dan mereka membantu pengguna di mana-mana mengehadkan risiko yang ditimbulkan oleh pelanggaran data, yang berpotensi mengelakkan rasa malu atau memeras ugut.

Ingatlah. Jika anda menggunakan VPN, gunakan yang baik. VPN percuma dimenangi’t menyediakan perlindungan yang mencukupi, jadi anda’mungkin perlu bayar. Kita sepatutnya’t perlu membayar untuk cinta, tetapi di dunia di mana orang boleh dibunuh kerana seksualiti mereka, ia’s sering harga kami’d bodoh untuk tidak membayar.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =